Първоначално изпратено от michaelis11
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеШъ видим, на мен не ми изглежда така.
Ей равновесов максимум каам ти пак максимум 2130 и после 1900 - 1850
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеДори 6% не е никак малко разминаване, все пак е минала само 1/3 от годината. В момента Стокс600 е на нивата, на които е бил при най-ниското ниво на еврото през март, т.е. в долари е +7% от тогава, при +3,5% на СП от тогава. Изчистено от валутните ефекти Европа се представя по-добре от началото на годината както при спада на еврото, така и при ръста напоследък.
на стокс 600 ми е трудно да взимам подробни данни но ето го на Стокс 50
поскъпване на долара 31/12 до 26/01
поскъпване на стокс 50 от 31/12 до 26/01
Движение в рейндж на еврото от 26/01 до 25/02
Движение в рейндж на стокс 50 от 26/01 до 17/02
Поскъпване на долара от 26/02 до 16/03
поскпъване на стокс 50 от 17/02 до 16/03
широк рейндж на еврото 16/03 до 28/04
рейндж на индекса 16 март до 28/04
поскъпване на еврото 28 април до вчера
спад на индекса 28 април до вчера
да залагаш само на европейски акции е реално хазарт ако приемаш че валутните курсове са непредсказуеми. Ако приемем че долара има ясен тренд към поскъпване, който ще подържа и европейските индекси всъщност прави привлекателни и доларовите активи.
Единствената разумна причина да залагаш само на европейски индекси е ако залагаш на хеджирани европейски индекси. тогава печелиш и от двете движения - както ми се струва че правят америакнските пари в Европа. но пък така се излагаш на два риска - нищо не пречи корелацията да се скъса и да глътнеш много вода ако и двете неща тръгнат срещу теб.
така поне лично за мен най-разумната стратегия е 50/50
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДакс е 30 компании. Стокс 600 аналога на СП 500 е 16,8%. А СП 500 към днешна дата е 10.7% в еврово изражение. Но все пак еврото дръпна последните седмици - ръст който има малка вероятно да задържи, а ако задържи най-вероятн ще падат и европейските индекси тъй като имат доста силна корелация с евродолар.
При 1,05 евро за долар СП расте 18,3% на годишна база в еврово изражение. Към момента валутния курс който изравнява растежите е 1,068
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеСтига да е така обаче. Реалността е, че от началото на годината ДАКС е +20%, а СП +3% +6% от долара, а НАСДАК бие само с 2 % СП. Моят залог е просто продължаване на дивергенцията без да ме интересува особено откъде идва- дали от очаквания за печалбите заради валутите или заради различната цена на капитала.
При 1,05 евро за долар СП расте 18,3% на годишна база в еврово изражение. Към момента валутния курс който изравнява растежите е 1,068
Коментар
-
Стига да е така обаче. Реалността е, че от началото на годината ДАКС е +20%, а СП +3% +6% от долара, а НАСДАК бие само с 2 % СП. Моят залог е просто продължаване на дивергенцията без да ме интересува особено откъде идва- дали от очаквания за печалбите заради валутите или заради различната цена на капитала.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕвропейските и на мен ми харесват повече. Но в европа се отиграва нещо дето го няма - все още масово - растеж и съживяване. А в САЩ се отиграват реални резултати на компаниите, които всъщност се подобряват. И честно казано точно ръста на долара прави двата пазара доста идентични като очаквана доходност. Дали ще спечеля 20% от акции в европа или 10% от акции +10% от поскъпване на долара за мен поне е едно и също.
Особено за тези де сме си бг и консумираме в левчета.
Коментар
-
http://seekingalpha.com/article/3159...ck-performance
Добър пост.
Напълно подкрепям и мнението на доктора по надоле.
I agree with you that GILD has a margin of safety relative to other biotechs.
FWIW, I don't think there's a biotech bubble, at least no more than there may or may not be a generalized financial bubble due to quantitative easing and ZIRP. The proof that there's no biotech bubble can come from something as easy as averaging the P/Es of GILD, CELG, BIIB and AMGN. Doing so, especially if one market-weights them, gets you to or below the P/E of no-growth/slow-growth behemoths such as KO, CL, PG, MCD, etc, etc.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеСпециално СП при нов връх и продължаващ ръст на долара ще го шортя със сигурност. Насдак е друга хава, там не бих посмял. Но да купувам повече САЩ докато имам КУ в Европа нямам намерение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis11 Разгледай мнениекакъв влак бе равновесов "тръгнал" ...аз гаранте ти давам, че влака ше стои под 2200 до 18 юни, дори влака може да отишал на 1850 до там в бързината ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениекъв шорт то влака сега тръгнааз гаранте ти давам, че влака ше стои под 2200 до 18 юни, дори влака може да отишал на 1850 до там в бързината ....
Коментар
Коментар