IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Така средно претеглено на вероятностите се получава спад доста по-висок от тези 10% дето ги казваш. То само 5% за 30% спад дава очакван спад от 6% още 6% за 15% спад и вече стават 12%. Ако екстраполирам тези ти вероятности то очакванията ти за 10% спад би трябвало да са поне 30%. Така всъщност среднопретегления спад който ачакваш набъбва до 15% - или с други думи колкото аз казвам
    Математиката не ми е най-силната страна

За 30% спад имах предвид нещо като вероятността да се постигне такъв outlier в най-лошия случай, по време на турбуленция.

Коментар

• http://finviz.com/quote.ashx?t=UNG&ty=c&ta=1&p=d

Бат Гойко, туй взема вече хептен да ме изкушава....а и гледам газта доста близо до многогодишен съпорт.
      Иде зима, виелици, вие вук...

Дъл няма даде едни 30% до около 12.5$ поне...

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
        Давам 20% вероятност за 15% спад и около 5% за 30% спад.

СП 500 с дивидентите, които плащат ще останат достатъчно привлекателни сравнени с 0.25-0.5% покачване на fed funds rate и трансмисията върху ДЦК.

Това съчетано с растеж от БНП с над 2% не е много благодатна почва за 30% срив.
        Така средно претеглено на вероятностите се получава спад доста по-висок от тези 10% дето ги казваш. То само 5% за 30% спад дава очакван спад от 6% още 6% за 15% спад и вече стават 12%. Ако екстраполирам тези ти вероятности то очакванията ти за 10% спад би трябвало да са поне 30%. Така всъщност среднопретегления спад който ачакваш набъбва до 15% - или с други думи колкото аз казвам

Коментар

Аз лично чакам 15% спад, ама що пък да не стане и 30%
          Малко вероятно това е - но не е невъзможно по принцип - стига да се случи мишкуняшко настроение. Напоследък такова обаче няма, напротив. Освен това лихвите ще бъдат покачвани ного плавно и предпазливо, така че: спад под 10%, който ще бъде краткотраен - мисля аз.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Vomma Разгледай мнение
            Wseki trebva da useti kakwo raboti za nego. Edni chertajar triagalnici drugi gledat pe, ps, pb. Vagno e pari da de pravjat
            Това е напълно вярно.

Но до колкото познавам Равновесие, няма никакъв шанс да го убедиш, че няма една абсолютна истина в инвестирането и то тази, която той е намерил

Коментар

Няма как да се знае предварително дадена реакция свръхреакция ли е или е недостатъчна реакция. А разликата между двете неща не е просто семантика.
              Wseki trebva da useti kakwo raboti za nego. Edni chertajar triagalnici drugi gledat pe, ps, pb. Vagno e pari da de pravjat

Коментар

Аз лично чакам 15% спад, ама що пък да не стане и 30%
                Давам 20% вероятност за 15% спад и около 5% за 30% спад.

СП 500 с дивидентите, които плащат ще останат достатъчно привлекателни сравнени с 0.25-0.5% покачване на fed funds rate и трансмисията върху ДЦК.

Това съчетано с растеж от БНП с над 2% не е много благодатна почва за 30% срив.

Коментар

просто е докаzано, 4е кратките сврах реакции при б) биват сравнително барzо неутралиzирани
                  Няма как да се знае предварително дадена реакция свръхреакция ли е или е недостатъчна реакция. А разликата между двете неща не е просто семантика.

Коментар

• Аз лично чакам 15% спад, ама що пък да не стане и 30%

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                      Не разчитайте много, че американския пазар ще се срине. Федът ще вдига само ако икономиката расте много стабилно и вдигането ще е най-плавното в историята. Турбуленции, волатилност - да. Но голям срив (повече от 10%) не е много вероятно да се случи.

Силно качване нагоре обаче също едва ли ще има.
                      Aaa, не, според Ив минимум 20% спих ни чака.
                      Де изчезна тоя човек бе....

Коментар

Чекай, чекай малко - това е само началото
                        Не разчитайте много, че американския пазар ще се срине. Федът ще вдига само ако икономиката расте много стабилно и вдигането ще е най-плавното в историята. Турбуленции, волатилност - да. Но голям срив (повече от 10%) не е много вероятно да се случи.

Силно качване нагоре обаче също едва ли ще има.

Коментар

просто е докаzано, 4е кратките сврах реакции при б) биват сравнително барzо неутралиzирани
                          Да, ясно, но проблемът е да установиш кое е рекция и кое е свръх-реакция. И то в много къси срокове.

Ти като пусна инфото за VFC аз преслушах близо половината от уеб каст-а, включително отговорите но въпростите на анализаторите на Голдман и Джей Пи. Попрегледах доста инфо, тук и там и чак тогава взех малко. Отне ми близо два часа, за да реша, че "проблемите" на VFC изглеждат банални и че пазарът свръхреагира.

Мисълта ми, че ми отнема време, за трейдър трябва да се действа супер бързо и вероятно до някъде по усет.

Коментар

• Някой може ли да обясни следното:
                            Преди 3 дни съм пуснал buy limit order SMART в IB за ролване на една опция (т.е. calendar spread). Сложил съм цена -0.03 и 3 дни не се изпълнява. Днес реших да я паузирам, за да видя следващата котировка - беше много далече -3.00. После като активирах поръчката, се изпълни веднага на -0.07.
                            Т.е. излиза че едно нулево действие pause/unpause е много полезно.

Едно обяснение е:
                            - SMART рутера избира най-изгодната борса и праща към нея чакаща поръчка, без повече да следи дали все още тя е най изгодната.
                            - При повторното активиране, е избрана друга борса, в която има оферта за -0.07 и става сделка.
                            Проблемът тук е защо, този човек не е открил моята оферта, в борсата която е пусната.

Друго обяснение:
                            - новата борса е същата, но отсрещната страна е ползвала поръчка с price improvement. Само че вместо да плати 0.03, плаща 0.07. Изглежда безсмислено.
                            Или пък е чакал да намаля още цената и като е видял че офертата ми изчезва, се е навил и на -0.07.
                            Или е HFT тактика за откриване на скрита ликвидност.
                            Last edited by jori; 29.10.2015, 21:10.

Коментар

Warrants, Deutschland
                              ОК. 10х

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
                                Хм, къде ги търгуваш тези опции на тези цени
                                Warrants, Deutschland

Коментар

Working...
                                X