IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение

XOM ще отдели 20Б за обратно изкупуване през следващата година. P/E на XOM е 10.7, dividend yield 4%, а при OXY P/E e 14, div. yield e 1.3%. Демек каква е причината гиганта XOM да се оценява от пазара по-зле от OXY? Каврък защо федералните ще наливат в OXY? В какво по-точно ще наливат? И не разбирам таксите за де-карбонизация, признавам си. Какво имаш впредвид (ако искаш да отговориш). Мерси предварително.
    Бизнеса ще печели освен от петрол ,отделно ще печели и от инвестиции във улавянето на въглерод ,който ще се използва за производството на петрол/въглерода се набива във сондажа / и по този начин един вид ще изкарват зелен петрол ,поради именно тези инвестиции ,има програма по която Федералното правителство ще им инжектира милиарди с тази цел Бъфет затова почна да купува още преди една -две години ,щотио тия неща той ги обича и надушва .

Ти недей гледа само числата а потенциала ,при Окси имаш огромно поле за печалба ,много повече марж отколкото при xom.
    Бюфета не случайно резна част отдела си в Шеврон например .
    Окси ще бие пазара като по учебник

https://www.theverge.com/2023/9/12/2...ntal-petroleum

Виж само тези усмихнати хора със сините лопатки

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

Няма как да знаеш до колко може да падне.
      Ако искаш малко по-добра цена ще трябва да използваш опции.
      54-55 e дъно Бъфета е купувал на над 60 последно по отчети

Коментар

Вероятно ще продължат програмата си за изкупуване на собствени акции и вдигане на дивидента всяка година.
        XOM ще отдели 20Б за обратно изкупуване през следващата година. P/E на XOM е 10.7, dividend yield 4%, а при OXY P/E e 14, div. yield e 1.3%. Демек каква е причината гиганта XOM да се оценява от пазара по-зле от OXY? Каврък защо федералните ще наливат в OXY? В какво по-точно ще наливат? И не разбирам таксите за де-карбонизация, признавам си. Какво имаш впредвид (ако искаш да отговориш). Мерси предварително.
        Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Това плюс очаквания ръст ,но според мен е много важно цената на входа да е нещо като 54,55,56 57 долара ,мисля е най добрата възможна
          Няма как да знаеш до колко може да падне.
          Ако искаш малко по-добра цена ще трябва да използваш опции.

Коментар

Вероятно ще продължат програмата си за изкупуване на собствени акции и вдигане на дивидента всяка година.
            Това плюс очаквания ръст ,но според мен е много важно цената на входа да е нещо като 54,55,56 57 долара ,мисля е най добрата възможна

Коментар

Не ,но до края на месец Декември ще купя акции на Окси, гледам да е макс на под 58 всяка една цена за да има максимален марже между цена на придобиване и печалби

Коментар

ти имаш ли ги?
                Не ,но до края на месец Декември ще купя акции на Окси, гледам да е макс на под 58 всяка една цена за да има максимален марже между цена на придобиване и печалби

Коментар

Федералните ще налеят милиарди долари в проекти в нея ,отделно потенциала за печалби е в пъти по-голяма ,заради по добрите притежания и моедерниазация на петролните полета ,отделно ще печелят от таксите за декарбонизация ,и не на последно място Бъфет купи почти 50% от акции последното тримесечие -имаш бизнес две в едно ,петрол и печалби от квотите ,до кря на годината входа е перефектен може да влезеш на цена даже под 56 долара ,догодина акциите тръгват нагоре- ,до няколко години цената им ще стигне 120-130 долара
                  ти имаш ли ги?
                  Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

Защо OXY? Какви са ти аргументите пред да речем XOM?
                    Федералните ще налеят милиарди долари в проекти в нея ,отделно потенциала за печалби е в пъти по-голяма ,заради по добрите притежания и моедерниазация на петролните полета ,отделно ще печелят от таксите за декарбонизация ,и не на последно място Бъфет купи почти 50% от акции последното тримесечие -имаш бизнес две в едно ,петрол и печалби от квотите ,до кря на годината входа е перефектен може да влезеш на цена даже под 56 долара ,догодина акциите тръгват нагоре- ,до няколко години цената им ще стигне 120-130 долара

Коментар

Купувайте Occidental Petroleum Corporation (OXY)- за следващите 5 години над 300% ръст
                      Защо OXY? Какви са ти аргументите пред да речем XOM?

Коментар

• Купувайте Occidental Petroleum Corporation (OXY)- за следващите 5 години над 300% ръст

Коментар

• За гемиите трябва да познаваш поне малко бизнеса. Има и прекалено много вътрешни шмекерии. Аз например така и не разбрах напълно сделката за Euronav.

Като цяло обаче в момента сме на смешни цени, а капацитет няма достатъчно. Същото ми е мнението за сухите превози, които са по-лесни за разбиране. При танкерите има прекалено много съдове, които са свръхспециализирани.

Коментар

Мерси за мнението за PLTR и на терзиев и на rinvestor. Отйосно нафтата в уочлистата ми е TRMD. Танкеровоз. Носи нафта напред-назад. Има убийствена дивидентна доходност от порадъка на 25%.. Ако падне на 20 много мисля да заредя. Терзиев в предишно мнение каза кофти приказки за контейнеровозите и сега съм съгласен с него. Там гледам една еврейска компания - ZIM. Но при контейнеровозите пазара е много зле, за разлика от танкеровозите.
                            Всички корабни фирми са силно циклични. Засега има фундаментални фактори в подкрепа на танкерите, но виж какво стана с контейнерите и не си прави илюзии, че ще продължи вечно. И аз съм на клона в танкерите, ако се задържи така 2-3 години може и да си удвоиш инвестицията. Зависи Китай кога ще се стабилизират.

Коментар

• Мерси за мнението за PLTR и на терзиев и на rinvestor. Отйосно нафтата в уочлистата ми е TRMD. Танкеровоз. Носи нафта напред-назад. Има убийствена дивидентна доходност от порадъка на 25%.. Ако падне на 20 много мисля да заредя. Терзиев в предишно мнение каза кофти приказки за контейнеровозите и сега съм съгласен с него. Там гледам една еврейска компания - ZIM. Но при контейнеровозите пазара е много зле, за разлика от танкеровозите.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                                Не знам за самата компания, но при акцията играеш буквално срещу собствениците. Постоянно се "награждават" с милиони акции и опции, с което изяждат стойностна на останалите. Могат естествено да се изкарат пари, но това не бива да се пренебрегва.

....

Иначе гледам, че някои хора още не са реди за нафтата.
                                Да, готови сме например да отиде на 50$. Имаме 2 войни, ОПЕК реже производство, SPR почва да пълни и....нищо. Петролът колабира. Класически failure on good news. А който иска да лови дъно точно сега

Коментар

Working...
                                X