Първоначално изпратено от Iv_max
Разгледай мнение
Всеки си има своя гледна точка. Златото например за едни е украшение,за други е консуматив за производство а за трети е графика с цени. Опцията и тя така. За почти всички с които съм коментирал опцията е просто левърджната позиция на актива. Аз ти обяснявам моята истина и то в подробности а твоят отговор е че съм тъп и не разбирам що е то опция. Съгласен съм че съм тъп. Обясни ми защо съм тъп и къде греша. Какво е това опция? Щом опциите са безсмислени защо въобще съществуват? Как така като имаш време търгуваш с опции а като нямаш време с акции? Как така не знам колко ще струва ама ще е много? То си пише колко струва!
Ти нали беше казал че имаш софтуерна фирма. Ако ти поръчат от епъл едно приложение милион което ти трябва примерно една година да го направиш и ти плащат в долари а твоите подизпълнители искат евро как хеджираш валутният риск? Теглиш 1м долара кредит, обръщаш в евро за да можеш да си платиш разходите в евро след една година или просто си купуваш валутна опция. Кое е по-скъпо, опцията или лихвите и разходите по заема? Ами ако имаш договор с Кауфланд да им доставяш хляб на фиксирана цена за две години напред как ще си гарантираш цената на брашното ако нямаше опции. Или ще купиш брашото и ще го съхраняваш три години. Колко ще ти струва заема+съхранението и колко опцията. Кое е по-евтино?
Ето ти една компания:
https://www.google.com/finance?q=cyh...IYyrsgHch5-QBQ
преди 9 месеца беше 65$. падна на 15 а сега е 20. Имаш ли идея колко ще струва след година и 9 месеца? Кол опцията за 19.01.18 2$ при страйк 40. Година и 9 месеца е много време. какъв е шанса да се възстанови цената на 65, какъв е шанса компанията да фалира и какъв е шанса да си стои на 20$ ? Приеми че имаш 30% шанс акцията да се възстанови до 65. 30% шанс с два долара да спечелиш 25 и 70% шанс да загубиш тези два долара. Добре ли е?
Ето ти още нещо което проучвам от няколко дни:
https://www.seedinvest.com/virtuix/series.a
Искат 2,3 долара на акция и капитализация около 50 милиона. Това много ли е или е малко за такова устройство? Ама тука играта е всичко или нищо. При такава игра аз лично предпочитам да си купя опции вместо акции. Да ама пичовете не предлагат опции да им платянякакви пари за две години и после да мисля. Та щом смяташ че е глупаво да се купуват голи опции измисли ми една цена да ми дадеш опции върху това. Ето аз съм глупакът. Утре се качвам на самолета и идвам където казваш в Европа да подписваме

Коментар