Първоначално изпратено от Assen123
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнениеМалко размисли след първите отчети:
ЛВМХ, Хермес и Ко – може да звучи странно предвид движенията нагоре, но имам усещането че пазара пропусна да чуе или не искаше да чуе две много важни неща
- Хермес потвърдиха че няма да се стремят да увеличават капацитета /което е чудесна новина, за пореден път се убеждавам че това е една от най-добре менажираните фирми в портфейла ми/
- ЛВМХ в прав текст казаха че пазарите не бива да очакват ръста който демонстрират последните 4-5 години да продължи.
И в двата случая според мен реакцията на пазара е като със запушени уши. Бих предпочел нещо консолидационно или низходящо като движение, а не тия изстрелвания нагоре.
Шнайдер и Ессилор извадиха чудесни отчети, дори и на тези нива изглеждат доста добре за покупка.
Перно и Реми – без изненади, пазара ще е под-натиск в краткосрочен хоризонт /2024/ което за дългосрочно позицииониране създава добри възможности.
Петролните фирми – сериозна консолидация поне в големите, тук пак съм на мнение че стана твърде видима играта и или ще продължим страничната консолидация или ще избием в посока надолу. Ако говорим обаче какво може да ме мотивира да се освободя от Тотал – краткия отговор / отвъд някой супер странен форсмажор/ - нищо.
Инче ми се въртят идей за инвестиция в черно злато, но не онова любимото на Терзиев. Говоря за шоколада който с тия цени на какаовите фючърси ще стане златен. Върти ми се в главата Линд,но ще трява да се гмурна по-дълбоко. Някой тук да има повече експертиза в индустрията? Или идей за интересни компании от сектора? Без Нестле / много са широки като обхват
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнениеМалко размисли след първите отчети:
ЛВМХ, Хермес и Ко – може да звучи странно предвид движенията нагоре, но имам усещането че пазара пропусна да чуе или не искаше да чуе две много важни неща
- Хермес потвърдиха че няма да се стремят да увеличават капацитета /което е чудесна новина, за пореден път се убеждавам че това е една от най-добре менажираните фирми в портфейла ми/
- ЛВМХ в прав текст казаха че пазарите не бива да очакват ръста който демонстрират последните 4-5 години да продължи.
И в двата случая според мен реакцията на пазара е като със запушени уши. Бих предпочел нещо консолидационно или низходящо като движение, а не тия изстрелвания нагоре.
Шнайдер и Ессилор извадиха чудесни отчети, дори и на тези нива изглеждат доста добре за покупка.
Перно и Реми – без изненади, пазара ще е под-натиск в краткосрочен хоризонт /2024/ което за дългосрочно позицииониране създава добри възможности.
Петролните фирми – сериозна консолидация поне в големите, тук пак съм на мнение че стана твърде видима играта и или ще продължим страничната консолидация или ще избием в посока надолу. Ако говорим обаче какво може да ме мотивира да се освободя от Тотал – краткия отговор / отвъд някой супер странен форсмажор/ - нищо.
Инче ми се въртят идей за инвестиция в черно злато, но не онова любимото на Терзиев. Говоря за шоколада който с тия цени на какаовите фючърси ще стане златен. Върти ми се в главата Линд,но ще трява да се гмурна по-дълбоко. Някой тук да има повече експертиза в индустрията? Или идей за интересни компании от сектора? Без Нестле / много са широки като обхватМнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Малко размисли след първите отчети:
Инче ми се въртят идей за инвестиция в черно злато, но не онова любимото на Терзиев. Говоря за шоколада който с тия цени на какаовите фючърси ще стане златен. Върти ми се в главата Линд,но ще трява да се гмурна по-дълбоко. Някой тук да има повече експертиза в индустрията? Или идей за интересни компании от сектора? Без Нестле / много са широки като обхват
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
BERY
Но... отчитайки твоята голяма експертиза, ще го разгледам по-подробно
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнениеВместо да се джафкате, защо не кажете някоя хубава подценена акция?destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеКойто не купи златодобивни на тия нива е схизматик, протестантин и еретик.
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
С AI или без AI?
Важното е да е на промоция!!!
Някой гледал ли го е това: DPSI?
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнениеВместо да се джафкате, защо не кажете някоя хубава подценена акция?Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнениеВместо да се джафкате, защо не кажете някоя хубава подценена акция?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от gogi69006 Разгледай мнение
Ако 21 и 22 съм направил по над 40про, а 23 ми е 10-15 проц - признава ли се?
Случайно да си даваш сметка колко е променен света последните 20 години?? Знаеш ли как са се търгували акции от частни лица седемдесетте години?
Струва ми се - дано да греша - че си се набълбукал с разни клишета...
Коментар
Коментар