IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Когато човек не разбира

Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
    Ив, всички имаме комплекси и това е съвсем естествено. Махнеш ли си тапата, сигурен съм, че само ще спечелиш, използвайки креативно всичката тая енергия и време.

Относно обемите - една птичка пролет не прави. Нека се поразмърда малко пазарът, да се върнат около средните обема и волата и тогава ще гадаем. Акцентираш върху нещо, което е безполезно и очевидно - да обемите са ниски в последните месец-два и да... нормално е след първата седмица на септември да се покачат. Ако ще използваме подобна (дез)информация, единственият начин е, като я интерпретираме в полза на личните си нагласи.

https://www.google.com/finance/histo...LMuMswGBh43ABQ
    Когато човек не разбира просто не разбира.

Грешката ми е че не следвам максимата - на глупак се обяснява или веднъж или никога

Казах че обемите можеш да ги видиш но парите които се въртят на целия пазар - неможеш.

Обаче ти с гордост, даваш линк към обемите - видите ли на всякъде ги има пък тоя идиот се прави че много разбира ( т.е аз )

Друг е въпроса че в гугъл финансе, яхоо и подобни не можеш да видиш истинския обем ма за какво ли да ти обяснявам.

Само идиот може да не го интересува с колко пари е купен пазара или продаден на финала на сесията.

Разговора с теб е все едно да обянсяваш на магаре - вишша математика. Освен мууу няма друго да чуеш/

Коментар

• ККРАЙНО ВРЕМЕ Е ТАЗИ ТЕМА ДА БЪДЕ ПРЕИМЕНУВАНА НА

"Среща на проповедниците
      "

Коментар

• Ив, всички имаме комплекси и това е съвсем естествено. Махнеш ли си тапата, сигурен съм, че само ще спечелиш, използвайки креативно всичката тая енергия и време.

Относно обемите - една птичка пролет не прави. Нека се поразмърда малко пазарът, да се върнат около средните обема и волата и тогава ще гадаем. Акцентираш върху нещо, което е безполезно и очевидно - да обемите са ниски в последните месец-два и да... нормално е след първата седмица на септември да се покачат. Ако ще използваме подобна (дез)информация, единственият начин е, като я интерпретираме в полза на личните си нагласи.

https://www.google.com/finance/histo...LMuMswGBh43ABQ

Коментар

• Искам само да кажа на уважаемата аудитория, че парите, които има един човек, не са пропорционални на неговото IQ.

Коментар

• Къде видя интерпретация

Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
            Ив, самият факт, че говориш за свръхамбиция, предполага асиметрия, нещо прекалено и не съвсем уравновесено. Основата на амбицията не е, както твърдиш, някакво абстрактно и невъзможно за дефиниране вдъхновение, а стремежа да компенсираш, да се покажеш и получиш одобрение. Т.е. комплекс.

Пак интерпретираш обемите според желанията си. Никакво обективно мислене... тц, тц...
            Къде видя интерпретация във споменатия от мен факт относно това което казах?

Ако обема можеш да видиш , никой от вас не може да види какви пари са изразходвани при затварянето на пазара. Затова го казах.

Информация. Без интерпретация. Вместо да си доволен че ти давам информация която няма как да имаш пак твоите бла бла.

Примерно в четвъртък пазара беше КУПЕН с около 308 милиона а по предния ден пак беше купен за около 600 милиона грубо че не се сещам. Говоря за парите в последния момент преди затварянето на сесията. А в петък беше ПРОДДЕН за 1,3 милиярда. Сега...за теб тези цифри съм убеден че нямат значение обаче за нас те имат значение и то голямо.
            Ако беше нормален любознателен човек можех да ти обясня в детайли защо това има значение и как влияе на търговията за следващия ден особенно ако търгуваш алгоретмично как се градят стратегии на база това и не само това и т.н .
            Подобен род информация както и информация кой е купил или продал пазара и защо, от къде са най големите обеми в последния момемент дали това е затваряне на позиции или нови такива, как са се движили парите ( не обемите ) през деня по часове, как се дивжат парите при новини и много друга информация е в основата на успешната търговия. Но това е един свят за който ти нямаш представа че съществува. И не само че нямаш представа нямаш и желание да научиш. И още по лошо даже не ти е интересно. Много алгоритми работят на тоя принцип ако им кажеш. А на практика когато пазара е 98 % компютри можеш да предвидиш това което виждаш ти и всички останали в играта как би могло да се интерпретира от останалите геймъри и съответно да направиш предположение съответно стратегия как ще търгуваш утре.

Щото знаеш как се разбира един човек - човек ли е или бла бла - По въпросите които задава.

Дали можеш да се видиш от страни, се чудя? Всеки твой пост е някаква форма на критика. Не ми пречи просто констатирам.

Значи викаш избивам комплекс.

И не стига че избивам комплекс ами го правя пред няколко човека търсийки признание. Наистина ли вярваш в това?

А първия ти абзац предполага много разширен разговор който съм убеден че е невъзможно да се проведе с теб.

1. Свръхамбицията е асимистрична т.е нещо не уравновесено - сиреч лошо.

2. Абстрактно и невъзможно за дефиниране вдъхновение...казваш. Т.е вярваш ли във вдъхновението или всяко нещо което е абстрактно и не може да се дефинира е безмисленно?

3. Основата на амбицията, казваш, е стремежа да се компенсираш и да получиш одобрение. Това ако не е жалко ще е смешно.

Та въпроса ми що за човек или характер може да напише подобни неща?

Верно е че хората са различни, но изпитвам истиснко съжаление към хора които в живота си не се ръководят от нещата които ги вдъхновяват и нямат амбиция да постигнат нещо повече в коя да е сфера.

Знам че не всеки е такъв но понеже аз съм такъв ми е много трудно да си представя как бих могъл да живея по течението.

Дори ако имаш достатъчно пари би могъл да си вдъхновен и да имаш амбицията да ги изхарчиш по някакъв начин. И това е амбиция. Т.е въпроса опира до нещо над силното желание да правиш пари.
            Last edited by Iv_max; 11.09.2016, 00:37.

Коментар

• Ив, самият факт, че говориш за свръхамбиция, предполага асиметрия, нещо прекалено и не съвсем уравновесено. Основата на амбицията не е, както твърдиш, някакво абстрактно и невъзможно за дефиниране вдъхновение, а стремежа да компенсираш, да се покажеш и получиш одобрение. Т.е. комплекс.

Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
              Продадоха пазара на затварянето с 1,28 милиярда в петък.

С оборот за деня колкото 4 дни взети заедно до сега.
              Пак интерпретираш обемите според желанията си. Никакво обективно мислене... тц, тц...

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                ))

И аз се сетих да отговоря на Ники по подобен начин
                Еми виж го сега. можеш ли да го разбереш що за птица е. Форума бил гаден ама пише в него. Защо пише като му е гаден? Какво да си мисля за човек дето прави нещо, което му е гадно? Скучно му било в тоалетната на човека. Какво да си мисля за човек който е отегчен? Аз пък как така никога не се отегчавам?. Кой го кара да пише. Бил тука за да ни се подигравал разбираш ли колко сме неуки и прости. Какво да си мисля за човек който ходи някъде за да се подиграва на хората без причина. Искал да дава консултации ама не казва какви консултации, колко струват, кога ги дава. Нищо не казва. Просто проблемът ни е че не разбираме колко е гениален. Ако разбирахме щяхме да му се молим ама кой ни е виновен. Щях да му направя психопртрет ама няма защото в крайна сметка не може така без пари аз да правя някакви неща. Ако си плати само тогава
                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Ще го гледам

Първоначално изпратено от jori Разгледай мнение
                  Близо си. Но годината е била 2006 и намерението им е било да изхарчат 1 милион. Давали са ги като награда за този, който подобри успеваемостта на системата им за препоръки на филми с 10%.

В този курс на MIT разказват за тях https://www.edx.org/course/analytics...mitx-15-071x-2
                  Ще го гледам, значи от там идва по голямата идея как да изхарчат 1 милиярд за една сдемица 10 години по късно - ясно))

Проблема на нетфликс не е нетфликс а уолл стреет.

Ако нетфликс не беше на тая цена може би щеше да има някакъв сенс да си инвесторо в една добра история. Но както много други неща...от нетфликс се правят пари на борсата до като нетфликс губи пари

Коментар

• ))

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                    Без пари толкова. Ако искаш повече е с пари. Всеки за себе си нали знаеш Я ми кажи твоите ценни постове последно с пари ли са или безплатни да знам. Ако ги чета къде да превеждам парите?
                    ))

И аз се сетих да отговоря на Ники по подобен начин

Коментар

Предполагам в раздела "как да изхарчим 1 милиярд за една седмица"

))
                      Близо си. Но годината е била 2006 и намерението им е било да изхарчат 1 милион. Давали са ги като награда за този, който подобри успеваемостта на системата им за препоръки на филми с 10%.

В този курс на MIT разказват за тях https://www.edx.org/course/analytics...mitx-15-071x-2

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
                        Тук пак на кръжок по празни приказки. Много задушно времето в България. Ужасна работа
                        Без пари толкова. Ако искаш повече е с пари. Всеки за себе си нали знаеш Я ми кажи твоите ценни постове последно с пари ли са или безплатни да знам. Ако ги чета къде да превеждам парите?

Коментар

• Тук пак на кръжок по празни приказки. Много задушно времето в България. Ужасна работа

Коментар

Защо пък страх?

Защо победата и каквото стои зад поведата дето си написъл да е страх?

Въобще не съм съгласен.

Изключвам себе си и моите мотиви и казвам по принцип.

Всичко което е постигнал света и което имаме ние се дължи на свръхамбиция на определени хора.

Дали е било за пари, Дали за слава, дали за това да останеш в историята или да направиш нещо значимо или пък да имаш възможността да помагаш на други хора или да се самодокажеш и т.н няма значение.
                            Резултата е това че искаш да си различен и успял.
                            Всичко това води до много минуси както и плюсове но е така.

С мнението ти разбирам че принципно това не е ок...и човек трябва да живее с толкова колкото му трябва.

света няма да е същото място ако няма такива хора които вие ми се струва принизявате до това че са алчни и т.н

Няма как да знаеш бъдещето и няма как да прецениш някой който е направил много пари по един или друг начин какво ще направи тези пари в края на живота си. Затова не е правилно да го съдиш.

Според мен бъркате че свръхамбицията е ръководена от страх,алчност и т.н

Ако правилно съм разбрал

Смятам че в основата на свръхамбицията е вдъхновението.

Снощи гледах по HBO един филм от 2104 "Историята на Джеймс Браун" - певеца.

Аз като гледам такъв филм и се вдъхновявам. Пича е черен, във все още свят на бели, няма образование но има вдъхновение. Не разбира финанси но му стиска да се рекламира сам и даже да финансира концертите си сам. Да има талант но само такант не е достатъчен да стигнеш на върха както и образованието не е достатъчно да бъдеш някой. Трябва дух.

Всеки който има този дух е обикновенно свръхамбициозен.

Разбира се в тази свръхамбиция има много не толкова приятни неща дори отвратителни но да стоиш от страни и да съдиш някой и след това да се възхищаваш на творчеството му ( каквото и да е то ) или успехите му каквито и да са те е много лицемерно защото може би защото на човек като него дължиш факта че имаш компютър и интернет в който може да изразиш години след това "страховете" си.
                            Точно така разсъждавах до преди няколко години. После нещо се се промени тотално. Не знам точно какво ме промени, но съм почти сигурен че беше в момента в който осъзнах че страха и алчността са едно и също нещо. Просто разбрах че не мога или че не искам да променям света или хората. За мен светът и хората са си такива каквито са си и точка. Та не съдя никой, нито пък имам идея кое е правилно и кое неправилно за да давам акъл. Просто търся моята си истина и затова ме вълнува темата.А може би разбрах че каквото и да направя е все тая и за мен и за света. Няма как да съм Джобс или Гейтс. Дали ми липсва онова време? И ми липсва и не ми липсва. Понякога, като ми стане скучно искам пак да мечтая и да участвам в разни битки, обаче като си спомня колко натоварен ми беше живота тогава и решавам че така съм по-щастлив
                            А за бай енд холд. Не знам кое с кое се свързва, но за мен твоето си е типично бай енд холд. Вярваш в това което правиш и не те интересува нищо друго. Твоята стратегия е единствената правилна и точка. Вярваш че твоята стратегия ще ти донесе максималната възвръщаемост и минималният риск, точно както някой инвестирал всичките си средства да кажем в гугъл защото според него няма друг бизнес и гугъл е единствената възможна машина за пари.Това си е точно бай енд холд за мен.
                            Казваш, че бай енд холда може да се ползва няколко пъти за един живот и че се среща много рядко. В същият момнт благодариш на бога че си срешнал подходящите хора и си получил подходящата информация. Това не е ли събитие от типа "няколко в живота"? Просто ти си имал късмета и си го използвал което е за похвала, защото не всеки би се възползвал.

Коментар

• Предполагам

Знаете ли с какво нетфликс са влезнали в учебниците?
                              Предполагам в раздела "как да изхарчим 1 милиярд за една седмица"

))

Коментар

• Бай анд холд

Buy and Hold означава като купиш да спреш да наблюдаваш пазара и търсиш ниво за изход. Това е пасивна стратегия, а Ив е всичко друго но не и пасивен.
                                Това Hold e placeHolder, защото да кажеш стратегията ми е 'Buy' стои някак незавършено или еднодневно.

С Buy and Hold реално никога не можеш да направиш пари, защото за да направиш пари трябва да продадеш, а продадеш ли вече си в друга стратегия. "Никога" беше преувеличение, пари можеш да направиш ако дава дивиденти акцията.
                                Бай анд холд е измислена за хора които не разбират и не искат да разбират от този бизнес. Сиреч нямат амбиция да правят пари а да спестяват.

Никой никога не може да забогатее със спестяване. Това е повече от ясно.

Обаче понеже е лесно - е много привлекателно. Затова има много фенове които се чустват инвеститори по този начин - сиреч значими.

Толкова е елементарно. Даже няма смисъл от спор тук.

Това съм го говорил, говорил говорил че чак ми е омразно да го споменавам. как може да помислиш че глупостите които говорят за Бъфет че бил бай анд холд заради пет "крилати уж " реплики които е казал че купувал така че никога да не проадде например и хиляди хора му се връзват все едно са открили светия грал надявайки се че все някога щом е казал Бъфет ще спечелят.

А що му се връзват? Ами как що ? ами щото за да правиш пари - трябват услия...трябва труд , трябва време..тярбва ъкъл, осободено мислене и т.н. А тука няма нищо...цъкаш купуваш нещо и край - ти си инвеститор щото Бъфет казал така.

И все едно си направил кой знае колко чак почваш да гледаш от високо на всички които не са цъкнали като тебе гения...и как били се опитвали да таймват пазара което видите ли било ужасно щото току виж си си загубил стотинките. Пък той е гении щото е голям пич и хич не му дреме че ще падне пазара - важното е все някога да се вдигне ако междувременно не му отиде на майната си компанията му и никога да не се въстанови без значение че пазара се въстанови.

Този човек уж...не е алчен..не бачка за пари той е много над тези неща....той е ИНВЕСТИТОР...ей това не е шега работа.

А всъщност реално този човек няма грам представа за света , не може друго освен да цъкне веднъж в живота си, не желае да се задълбае на дълбоко и да разбере за кво става въпрос и може ли да има по дробра стратегия и да прави повече пари, затова седи на топло, чете ФТ и Икономист и сНН - щото те ще му кажат истината - нали са "уважавани" и чака....кво чака и той не знае. Щото ако чака да продаде някога...значи трябва да има граница на която ще продаде..ама за да има граница трябва да разбира - пък той нищо не разбира.

Нали знаете една будиска мъдрост

" И умрялата риба може да плува по течението"

А искренно се удивлявам на изключителните фенове на "дивидентните акции" . Колкото по човек не разбира толкова по залита по дивидентите.

Защо?

Елементарно - щото има успокоение ...е може да съм на загуба ама пък текат дивиденти. А дивиденти колко? 2-5 % колкото е едно движение за деня понякога.

Коментар

Working...
                                X