Грешиш, ама както казах, явно си си надвил на масрафа. Което си е направо за завиждане.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Или се шегуваш или правиш егати парите и не ти пука. Правиш си сметка в американска банка през transferwise и направо ach. Оттам вече е лесно. Дори можеш през дебитната карта да депозираш направо доларите в някой електронен портфейл.
... нямам акаунт още в trading212, обаче доколкото съм чел, там приемат депозит до 2 хил. гущера с карти. Т.е. директно от алфата -> акции.
пейпал от алфата
Payment method minimum threshold: USD 100.00.Transaction fee: 2% of the amount, maximum USD 20.00. FX fee: 2%.
wise също дерат, според техния сайт - $6.82 такса ако пратя хиляда долара
https://wise,.com/
според условията на алфата ако искам wire transfer
Payment method minimum threshold: USD 100.00. Transaction fees:USD 20.00 2% FX fee may apply. (да не повярваш, ама същото бе)
поправи ме ако греша, но не се ли прецаквам ако сменя на wise?destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
бтв ползвам пейпал, пълна скръб откъм съпорт и такси ама няма много алтернативи за парите от алфата как да идват при мен. нула customer loyalty от моя страна
... нямам акаунт още в trading212, обаче доколкото съм чел, там приемат депозит до 2 хил. гущера с карти. Т.е. директно от алфата -> акции.Last edited by terziеv; 05.04.2024, 14:15.
Коментар
-
Баш никаква не ми е играта с Paypal. Просто едни от малкото, които правят пари, нямат реално дългове и са с цена под 2019 г. Изключително ликвидни, сравнително волатилни и със скъпи опции. Отиграх един път прекрасно дъно/връх от 60 до 70+ и награбих втори път, този път бая бая повече, между 58 и 55. Разкарах 2/3 от позицията на средно 62. На пръв поглед не е чак толкова зле, обаче за половин година всяка безумна шитня направи в пъти повече. Идеята ми беше пак да продам бързо на 70, но по неволя станах "инвеститор". Все ми се струва, че чакаме катализатор някакъв.
Естествено продавам постоянно колци, барем - те сега майските страшно скъпи. Ако купиш на 64, веднага можеш да продадеш за >200 $ опцията; де факто входът ти слиза на 62.
... a, самата "услуга" не става за чеп за зеле. На светлинни години дори от нашите.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение@Терзиев все се канех да те питам каква ти е играта с Пей Пал? За хард кор фен на всичко танджибъл все се чудех как си се спрял на тех шитня?
@ Панда ако е удобно би ли споделил накратко за избора ти на позиция в Нексанс? Стана ми интересно понеже са френска компания. Доста малък марж на прима виста, но като минах през сектора по скоро се оказва че това е харакетерно и за останалите като НКТ и Призмиан. Имаш ли допълнителен фундамент за избора си тук.
Покрай доброто развитие на Шнайдер и твоята позиция се разчетох малко повече и изглежда доста интересн сектор, ясно че нямам да ти направи по 3 парите за 1-2 години, но с цялата електрификация, смарт сити сегмента това изглежда като интересна дългосрочна възможност. Нещо като Шин Ецу с техните химикали който се ползват и при производството на чипове.
Поздрави,
https://www.rivieramm.com/news-conte...g-vessel-79639
https://www.globenewswire.com/en/new...neta-Cavi.html
"The transaction represents an acquisition multiple of 5.6x La Triveneta Cavi’s 2023 EBITDA pre-synergies and 4.6x post-synergies and will be high-single-digit accretive to earnings per share (EPS) from year one"
бтв ползвам пейпал, пълна скръб откъм съпорт и такси ама няма много алтернативи за парите от алфата как да идват при мен. нула customer loyalty от моя странаdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
Коментар
-
@Терзиев все се канех да те питам каква ти е играта с Пей Пал? За хард кор фен на всичко танджибъл все се чудех как си се спрял на тех шитня?
@ Панда ако е удобно би ли споделил накратко за избора ти на позиция в Нексанс? Стана ми интересно понеже са френска компания. Доста малък марж на прима виста, но като минах през сектора по скоро се оказва че това е харакетерно и за останалите като НКТ и Призмиан. Имаш ли допълнителен фундамент за избора си тук.
Покрай доброто развитие на Шнайдер и твоята позиция се разчетох малко повече и изглежда доста интересн сектор, ясно че нямам да ти направи по 3 парите за 1-2 години, но с цялата електрификация, смарт сити сегмента това изглежда като интересна дългосрочна възможност. Нещо като Шин Ецу с техните химикали който се ползват и при производството на чипове.
Поздрави,
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение
нищо не става, нещата са нъръбъ
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеПанда, global atomic можели да се обърнат към руско финансиране, ако не получат от канадски банки.
... Тука добре захлебих, но много малка позиция. Тръбите с едно 25% като скочат и ми бият печалбата от позиции, където съм направил х5. Те сега същата история с Braskem. Няма ли опции си е тегаво да рискувам с двата крака. Ако и да съм доста сигурен.
https://www.youtube.com/watch?v=5lq04hwxJ3cdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Панда, global atomic можели да се обърнат към руско финансиране, ако не получат от канадски банки.
... Тука добре захлебих, но много малка позиция. Тръбите с едно 25% като скочат и ми бият печалбата от позиции, където съм направил х5. Те сега същата история с Braskem. Няма ли опции си е тегаво да рискувам с двата крака. Ако и да съм доста сигурен.Last edited by terziеv; 05.04.2024, 11:21.
Коментар
-
абе що падна сипа така
кофти е че измамника давид соломон шеввв на голдман сащ ще го върне до прецаканата . но нищо . аз дебна и ще му ...............................
хяхяхяхяхях
Last edited by the architect; 04.04.2024, 23:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеНе ве, нямало да свалят лихвите. Иначе това за евреите и айрана си върви.
Едит:Май някой голям глътна вода ?Last edited by antani; 04.04.2024, 22:53.
Коментар
Коментар