Първоначално изпратено от pepe1234
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеБез да съм чел какво е написал Равновесие бих казал, че тия йени все някъде трябва да отидат. Едната страна по суапа ги взима и какво прави с тях?Last edited by pepe1234; 17.09.2016, 09:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеМи не е сигурно. То ако беше сигурно балонът нямаше да се надуе.
не е рационално да се участва единствено в балони за които не знаеш кога ще гръмнат. но когато ФЕД ти казва че няма да вдига лихвите, ЕЦБ ти казва че ще изкупува до март догодина - поне. И BOJ ти казва ние сме най-смелите самурай и ще надуваме балона колкото трябва че да направим инфлация то кое е рационалното дествие - ол ин до като поне едно от тези неща не даде признаци на обръщане.
Аз за какво почнах да приказвам за сривове - според мен вече има признаци за пропукване - може би още е рано за големи къси, но определено е време човек да си плюе на петите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТи представяш ли си какво ще стане ако ФЕД, ЕЦБ и BOJ почнат и да продават - не само да купуват ДЦК.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕ те няма да успеят. Няма нито един инструмент в арсенала на централните банки, който да позволява това.
Има един единствен вариант това да се случи и това е ако всички инвеститори са идиоти. А те не са. поне не всичките
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеOpen market operations е основаната операция, която Федът върши от десетилетия. Мисля, даже и по времето на златния станадарт.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеАко успеят да направят така, че балонът да издива бавно ще ги хвалят завинаги. Ако не - ще ги пляют.
Има един единствен вариант това да се случи и това е ако всички инвеститори са идиоти. А те не са. поне не всичките
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе, не е нормална операция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе, не е нормална операция. И си има причина да не е нормална - винаги предизвиква или инфлация или балони. А и двете неща са не само извън цалите на централните банки, а и са неща с които всъщност централните банки трябва да се борят.
Гледай сега както го хвалят КИ то - като се срине балона и ще почнат да го плюят - а балона ще се срине - по един или друг начин.
Грийнспън го хвалиха през цялото време до като бе шеф на ФЕД и като напусна го хвалеха - две години по късно се скъсаха да го плют и защо щото бил държал лихивите прекалено ниски прекалено дълго - ми тея сега какво правят - а те ги държат много по-ниски за много по-дълго и балонът е много по-голям
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеМисълта ми беше, че механизмът на КУ си е съвсем нормална операция за ЦБ - купуване на активи. Ненормалното е, че взеха да купуват 10 годишни облигации и други неща. Ненормално е и в какви количества го правят.
А как ще свърши? Не знам. Може и да не е толкова ужасен края. По времето на Втората световна война Федът изкупува огомно количество дълг и държи лихвения процент на 2%. След това полека, но много ловко връща нещата към нормалното им състояние, което връщане започва 1952 до към 1960.
Интересното е, че и тогава много хора са предвиждали срив...
Гледай сега както го хвалят КИ то - като се срине балона и ще почнат да го плюят - а балона ще се срине - по един или друг начин.
Грийнспън го хвалиха през цялото време до като бе шеф на ФЕД и като напусна го хвалеха - две години по късно се скъсаха да го плют и защо щото бил държал лихивите прекалено ниски прекалено дълго - ми тея сега какво правят - а те ги държат много по-ниски за много по-дълго и балонът е много по-голям
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеА ти взе ли ги?)) Щото ако си ги взел...евала - имал си късмет ( не ъкъл ) - спечелил си...браво. Ако не си ги взел...снимай ги на телефона за спомен
)))
Ако не - ще стана много дъргосрочен по принудаА лошото е, че не съм сигурен дали прайслайн ще прокопса дългосрочно.
С други думи трябва да продавам май. Но спекулирам, че може и по-нагоре
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеМишо това наистина е интересно. Но с това се отваря темата, а не се затваря.
По принцип това им е работата на централните банки и това ми е ясно.
И всичко е ок, докато купуваха своите ( на тяхната държава облигации) и то на вторичен пазар.
Обаче след това и чужди държавни облигации. Тук вече възниква едил лек конфликт на интереси
След това и корпоративни облигации.
След това акции. Тук вече купуват не само правото на доход, но и правото на собственост.
След това могат ли да продължат да купуват, докато купят мажоритарен дял от акциите (с правото, че и задължението да управляват)
След това могат ли да купят и парче от цяла държава. (И това е актив нали?
Спри ме някъде...където вече смяташ че е прекалено.
По принцип всичко е според правата, които им делегира ореди малко в едно изречение...само дето нарочно и последователно ескалира.
Къде точно е границата?
Според мен и представа си нямат как ще свърши това. Просто са на едната страна на въжето и дърпат със всичка сила, докато имат сили - пък каквото стане
Мисълта ми беше, че механизмът на КУ си е съвсем нормална операция за ЦБ - купуване на активи. Ненормалното е, че взеха да купуват 10 годишни облигации и други неща. Ненормално е и в какви количества го правят.
А как ще свърши? Не знам. Може и да не е толкова ужасен края. По времето на Втората световна война Федът изкупува огомно количество дълг и държи лихвения процент на 2%. След това полека, но много ловко връща нещата към нормалното им състояние, което връщане започва 1952 до към 1960.
Интересното е, че и тогава много хора са предвиждали срив...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеЦентралните банки създават най-ликвидния актив (който е актив от гледна точка на всички останали, а за ЦБ е пасив), който актив го има в две разновидности: (1) резевите в централната банка и (2) банкнотите.
Този актив не се хвърля от хеликоптери в икономиката (макар, че има и такива идеи), а се дава на търговските банки срещу други активи.
Според мене това е интересно да се знае и да се разбира.
По принцип това им е работата на централните банки и това ми е ясно.
И всичко е ок, докато купуваха своите ( на тяхната държава облигации) и то на вторичен пазар.
Обаче след това и чужди държавни облигации. Тук вече възниква едил лек конфликт на интереси
След това и корпоративни облигации.
След това акции. Тук вече купуват не само правото на доход, но и правото на собственост.
След това могат ли да продължат да купуват, докато купят мажоритарен дял от акциите (с правото, че и задължението да управляват)
След това могат ли да купят и парче от цяла държава. (И това е актив нали?
Спри ме някъде...където вече смяташ че е прекалено.
По принцип всичко е според правата, които им делегира ореди малко в едно изречение...само дето нарочно и последователно ескалира.
Къде точно е границата?
Според мен и представа си нямат как ще свърши това. Просто са на едната страна на въжето и дърпат със всичка сила, докато имат сили - пък каквото стане
Коментар
-
А ти взе ли ги?))
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеЩеше да си взел едни близо 15% и то не върху първоначалната ти инвестиция/спекулация, а върху парите, които си взел като си продал.
Остави ги централните банки. Повечето милиардери хал-хабер си нямат от централно банкиране. Но ако не разбираш каква магия е капителизацията - зле!)) Щото ако си ги взел...евала - имал си късмет ( не ъкъл ) - спечелил си...браво. Ако не си ги взел...снимай ги на телефона за спомен
)))
Коментар
-
Ей затова оставям
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеВерно е това))
Коментар
Коментар