If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Гледам сега седмици наред се надпреварват една след друга добри икономически новини. Примерно вчера - потребителско доверие най-високо от 2000г. насам. Днес - планирани уволнения на най-ниско ниво от 1997г. От седмици не си спомням да съм прочел нещо негативно за американската икономика.
Не изглежда да е скоро този поинт.
Стара максима казва, че пазара изкачва т.н. wall of worry. В тази връзка, ако показателите са на all time highs за мен е по-скоро притеснително обстоятелство, отколкото положително. Не че няма да катери още известно време де!
Stock market-a не е икономиката! Не случайно пазара изпреварва рецесиите. Докато излязат данните и индексите са в червената зона
И причината е много проста – пазара се движи не от оценки (valuations) и очаквания за развитие, а от ликвидността наливана в системата. Като пресъхне ликвидността (разбирайувеличение на лихвените проценти, QE, намаление на кредитирането, увеличаване на капиталовите разходи и пр.) и пазара обръща платната.
Гледам сега седмици наред се надпреварват една след друга добри икономически новини. Примерно вчера - потребителско доверие най-високо от 2000г. насам. Днес - планирани уволнения на най-ниско ниво от 1997г. От седмици не си спомням да съм прочел нещо негативно за американската икономика.
Не изглежда да е скоро този поинт.
Това не изглежда да е особено окуражително...
Ще взема май да обмисля увеличаване експозицията към kweb.
И кога е тоя типинг пойнт, на доу 25, 30 или 40К ?
Въпрос за трилиони...
Компанията продължава да се развива много добре. Резултатите за тримесечието показват ръст на основния бизнес с около 5%, като това е распектиращо предвид факта, че повечето медицински отделения вече са изразходили бюджета за тази година и планират следващата. Хубаво е, че средната цена на една помпа също се повишава.
Най-важното събитие обаче, е свързано с одобрение на регулатора за новия ЯМР монитор. Предимствата му пред настоящите продукти на пазара са значителни и очаквам в следващите 2 години той да удвои приходите на дружеството. Освен това, още нови продукти ще се пускат следващите години, затова си държа позицията засега.
Голям страх ги тресе посредниците и дистрибуторите че амазоните ще им изядат фарма хляба.
wba, cah, mck, abc, cvs, exrx etc - всички сосно на червено напоследък...
Специално за дистрибуторите, две неща не ми харесаха. CEO-то на McKesson наскоро си е продал всичко опции изтичащи до януари 2019-а. Нетните му приходи са над 60 млн.
В по-дългосрочен план, според мен за да е силен и максимално ефикасен един дистрибутор, той следва да се намира между два фрагментирани пазара. На този пазар, Walgreens и CVS разполагат с голям дял. Като се добавят и големите вериги като Walmart и Kroger, ритейлърите ми се струва че притежават значителна сила. Въпреки това, на правилната цена дистрибуторите е възможно да станат атрактивни.
Коментар