Мноуууу дигнаха еврейските индекси.късо на насдакът от 6500
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеТова е много общо казано. 2007-2008 имаше банкова криза. Сега пак ли очакваш и защо?
Кой ще е в ролята на интернет компаниите следващия път? Най-сериозният им аргумент доколкото схванах е графиката на производителността за последните 7-8 години, т.е. технически анализ
Не е ясно как се стига до количествен извод от това, че спестените от данъци пари се превръщат в растеж.
Аз понеже съм много скептичен към пазара в момента, търся лошите неща в него.
По отношение на данъчната реформа, има голяма група компании за които ефектът от нея ще е нетно отрицателен, а друга, още по-голяма група ще бъде озаптена в стремежа си да създава растеж и стойност за акционерите си..
Според новото им данъчно право, компаниите ще могат да приспадат лихви по заемите си в размер не по-голям от 30% от ЕБИДТА.
Следователно всяка компания, която е настроена в момента по предното данъчно законодателство да увеличава стойността си за сметка на заеми ще удари спирачки и ще започне преструктуриране за да намали заемите. Алтернативата е разходите й по лихви да се превърнат в чиста загуба.
Това касае особено тези, чийто лихви по заеми надвишават 30% от ЕБИДТА,
1.Компании, които растат по оборот за сметка на заеми;
2.Компании, които изкупуват други компании за сметка на заеми.
3.Компании, които изкупват обратно акциите си за сметка на заеми.
През 2022 година ще стане още по-лошо защото базата от която ще се приспадат разходите по заемите ще се стесни още повече (ЕБИДТА- амортизации)
И ако вербалната цел на тази реформа беше да върне производството обратно в Щатите, а то е с много по-високи амортизации от текущия микс на икономиката им. Колко трудно е да скочиш с инвестиция тази година, която дава живот на нов завод не по-рано 2-3 години напред при условие, че в закона пише, че след 4 години започва наказанието ти, че си инвестирал.
Не твърдя, че това е зле за Щатите, като държава, като общество. Напротив - изглежда като връщане към стабилност.
Тоест, струва ми се, че с новото си данъчно законодателство влизат в режим на отбрана на икономиката, а не на експанзия.Last edited by Tkilata; 11.02.2018, 18:20.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Това е много общо казано. 2007-2008 имаше банкова криза. Сега пак ли очакваш и защо?
Първоначално изпратено от stat counter Разгледай мнение
Върни се 2007. Знаеш ли колко забавни четива имаше тогава. Особено беше на мода "new normality". Дори и за това, че са превъзмогнати циклите. После не беше много забавно...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеИнтересна статия на Economist - американската икономика може да продължи да расте на по-високи обороти, а инфлацията да остане ниска:
https://www.economist.com/news/unite...at-will-result
- 2 Харесвания
Коментар
-
Интересна статия на Economist - американската икономика може да продължи да расте на по-високи обороти, а инфлацията да остане ниска:
https://www.economist.com/news/unite...at-will-result
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение
Импе, обаче сега могъщата левица на Доналд прибира дивидента си, така че не бързай да се нагувичкаш.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Да - сега говорят... а когато пазарите растяха здравата, водени от могъщата десница на Доналд - не казваха нищо.
Няма проблем - Евро финанс най-после ремонтират платформата (дано понеделник вече да работи) - и ще мога да се нагувича с туй-онуй.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеБиТиВиту напоследък ежедневно ни информира за Дау. По информация от преди 2 минути - вчера паднало с 4%, но днес е възстановило 0.5%. Гледам си платформата...... Мъка, мъкааааа Мноу са зле
Няма проблем - Евро финанс най-после ремонтират платформата (дано понеделник вече да работи) - и ще мога да се нагувича с туй-онуй.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Бил е добър момент за взимане. А и пазара тогава се възстановява за има-няма две-три години.
Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение
Коментар
-
https://seekingalpha.com/news/332981...-soft-guidance
Eто на това се надявах, затова само 1/4 от предвиденото съм напълнил досега.
ффо зa 2018 намалени на 4$, ма все пак на премаркет цена от 49.6 са си p/ffo ot 12.4 при 6.37% диви доходност.
Надявам се малкия да е доволен след време, а може и да падне още цената насетне - още по доволен ще е.
- 1 like
Коментар
Коментар