IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Pipbel, говориш като фен а не като икономист. Не е възможно когато сравняваш нива на бюджетни дефицити да не отчиташ етапа от бизнес цикъла в който се намира дадена икономика. Да има дефицит при депресия е нормално, но да дойдеш на власт в процъфтяваща икономика с оптимална заетост и да тръгнеш да я "стимулиращ" е глупост, която всяка централна банка би коригирала. По време на пожар да наливаш гориво в огъня и да обвиняваш пожарникарите защо наливали повече вода е странно поведение. Реакцията на ФЕД беше предсказуема. Те действат анти циклично а Тръмп проциклично. Въпроса е ако на върха на икономиката имаш дефицит от пет процента от БВП, то какъв би бил по време на депресия? Тогава е ясно, че приходите ще намалеят и разходите ще се увеличат.
    Пип, текущите ти разсъждения много ми приличат на ситуацията с Бразилия и сидрил от преди няколко години. Емоционалната ти обвързаност с квази тоталитарната кауза ти пречи на обективното мислене. Добронамерено напомняне както и тогава.

Коментар

• Днес чета за разговора на финансовия министър на САЩ с шефовете на 6-те най-големи банки.......През 1929 година е имало същия разговор на финансовия министър -човек но Рокфелерови-с шефовете на най-големите банки малко след първите трусове.............ДАУ тогава от 360 става 35...............10 ПЪТИ пада.......

Коментар

• https://www.reuters.com/article/us-u...-idUSKCN1OM0LJ

Тръмпето свиква PPT. Явно се очакват големи червени дилдота в графиките.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
          Еми защото трябва да гледаш effective tax rate, т.е. какво реално плащат като се възползват от всичките loopholes

И така се развенчава мита, че данъците били по-високи в САЩ преди Тръмп. Релано са били доста по-ниски

А ниските данъци сега означават по-голям бюджетен дефицит и съответно по-високи данъци по-късно... Като прибавим към това, че Тръмповото намаляване на данъците не доведе до по-високи инвестиции и виждаш, защо е хазарт

Хазарт, който не провървя
          Ако можеш да ми представиш надежден линк с effective tax rate по държави - евала ще имаш от мен, ама надали...
          Само за пример у нас - уж се води 10%, ама всъщност тоталната дан.тежест в общия случай за бизнеса е от порядъка на 40-50%.
          Корпоративните данъци преди тръмп си бяха в щатите най високите в света и то с много - това е всеизвестно, изглежда само на тебе не е.
          Големите мамути се спасяваха поединично с различни хватки, главно с износ на капитали чужбина и др.
          Ама малкия бизнес тотално си страдаше и си плащаше 35-38% реално като попове.

Точно малкия бизнес като основа на икономиката е най печеливш от тези такс катс и дерегулации - неслучайно и бизнес оптимизма, наемането на работна ръка и инвестициите са здраво нагоре точно при тях - на 35годишен връх.

Бюджетния дефицит за тая година се очертава близо 5% от гдп на фона на новите ниски данъци и увеличено финансиране за армията + безспирното вдигане на лихвите от фед и свързаните с това разходи по дълга.
          Да, изглежда солидно увеличение от 1-та година на Тръмп от 3.44%, но е разбираемо с оглед на горното.

За справка - средното за 2-та мандата на твоя опушен либераст любимец е 5.75% .....при високите данъци и нулеви лихви по дълга

Щото знам какво ще кажеш, айде ще махна 2009 и 2010 ( след криза все пак) - ама и за последните му 6г средното е пак немалките 4.6% от гдп.
          Та не разбрах точно за какво ревеш сега....освен по принцип заради TDS ?

Коментар

• Еми защото трябва да гледаш effective tax rate, т.е. какво реално плащат като се възползват от всичките loopholes

И така се развенчава мита, че данъците били по-високи в САЩ преди Тръмп. Релано са били доста по-ниски

А ниските данъци сега означават по-голям бюджетен дефицит и съответно по-високи данъци по-късно... Като прибавим към това, че Тръмповото намаляване на данъците не доведе до по-високи инвестиции и виждаш, защо е хазарт

Хазарт, който не провървя

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Moжеш ли да ми обясниш как точно е хазартно това решение ?
            Да имаш над 10години най високите корпоративни данъци в света - как точно е хазартно да ги намалиш до нивото на средното за 4-те най големи икономики в Европа + Канада и Япония, т.е. Г7 ?

https://home.kpmg.com/xx/en/home/ser...tes-table.html

Бюджета го дънят главно военните разходи, че харчат колкото целия останал свят, ама това е друга тема...

Черното иначе е вярно, и логично , ала аз пък съм убеден че проблема на пазара се казва не Тръмп, а точно ФЕД.
            Last edited by Money; 24.12.2018, 10:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
              ...Тя вероятно ще се развие в зиг-заг, с дълбочина приблизителна на тази от 2008 г., но без толкова дълбоките нейни социални последици... http://investments.dir.bg/_wm/librar...ochna-v-sryada
              Мисля , че ще я задмине и като големина и като времетраене................
              Ако пък 03.10 се окже ГОЛЕМОТО (V)............... по възрастните пишещи , може и да не видят нов връх ..........
              Сорри за сравнението.............
              Last edited by БАЦЕ; 22.12.2018, 20:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

За какви проблеми на пазара става въпрос?
                Нещо не е наред ли?
                Aaa, нищо си му няма, пазар като пазар.

Аз обаче също си имам един малък проблем дето рядко ми се случва - точно в момента не знам какво повече искам. Дали да падне още поне 20-30%, да потекат реките от кръв като хората, или пък да последва едно добро 20-30% рали пък нека после да идват най кръвожадните мецани.
                В първия случай няма да падна повече от половината на пазара, ала ще се наплюскам с евтино качество като за световно...пък и кеша отдавна си ме сърби. A e повече от акциите сега, дори да прибавя към тях vtr рейта пак са по малко от него. Отделно в банката за 3г текущи за къщи.
                Във втория ще се освободя при следващата еуфория от повечето баласт в картони и после ще помагаме на меците надоле с обратни етф-и....докато дойде ред пак за 1.
                Бе каквото дойде - да идва, само да не е тесен рейндж и тъпчене на място за дълго време, туй най го мразя.

Акции 42% (13бфб +29нисе) TLT +VTR 12% gold/silver 11% / cash 46%

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Да имаш над 10години най високите корпоративни данъци в света - как точно е хазартно да ги намалиш до нивото на средното за 4-те най големи икономики в Европа + Канада и Япония, т.е. Г7 ?

Бюджета го дънят главно военните разходи, че харчат колкото целия останал свят, ама това е друга тема...

Черното иначе е вярно, и логично , ала аз пък съм убеден че проблема на пазара се казва не Тръмп, а точно ФЕД.

Според всички статистики, нивото на неравенство в САЩ е много по-голямо от Европа, Канада и Япония, да не говорим за Азия, тоест преразпределението им е в полза на най-богатите и в най-голяма степен.
                  Не може силициевата долина да оправи цялата страна, там живеят и 200 милиона други, разглезени със самочувствие и чувство за дължим стандарт, но без да превъзхождат с нищо колегите си по света, които са с доста по-ниско заплащане... скапана глобализация
                  Това вероятно обяснява военните разходи или факта че Тръмп преговаря (не налага) на Китай.
                  По основната тема - влязох вчера с малко, колкото да сложа репер

Коментар

За какви проблеми на пазара става въпрос?
                    Нещо не е наред ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                      Пип, Тръмп не се опитва да разрешава проблеми а търси кого да обвинява за собствените си действия и чии чужди заслуги да припише на себе си. В момента най-големият му ужас е да не би потопа вместо след него да дойде при него. Пауъл е удобна изкупителна жертва за експеримента с намалените данъци. Хазартно решение, което не сработи, но това не е първият провал и фалит на Тръмп. Тук даже му е по-добре. Ако съсипе бюджета на САЩ няма той да плаща сметката. Важното е просто да хвърли вината върху ФЕД или следващият президент.

Коментар

• ...Тя вероятно ще се развие в зиг-заг, с дълбочина приблизителна на тази от 2008 г., но без толкова дълбоките нейни социални последици... http://investments.dir.bg/_wm/librar...ochna-v-sryada
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Пип, Тръмп не се опитва да разрешава проблеми а търси кого да обвинява за собствените си действия и чии чужди заслуги да припише на себе си. В момента най-големият му ужас е да не би потопа вместо след него да дойде при него. Пауъл е удобна изкупителна жертва за експеримента с намалените данъци. Хазартно решение, което не сработи, но това не е първият провал и фалит на Тръмп. Тук даже му е по-добре. Ако съсипе бюджета на САЩ няма той да плаща сметката. Важното е просто да хвърли вината върху ФЕД или следващият президент.

Коментар

Стана ми любопитно и съпоставих с цифричките 2011...зер нали тогава есента ми бе сефтето по борсите.

Dax -31%, Nasdaq -16, SPY -18, Sofix - 35, Dow -17%
                            Тая криза ще ти е най голяма от както си на борсите! Очаквам поне 30% спад при СП500 и 40%-50% на повечето пазари включително на нашата борса. Ако Тръмп посегне на независимостта на Фед мисля че ще повторим кризата от 2008-2009.

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

това са само първи плахи стъпки на събудили се мецани:

DAX -21% и Nasdaq -22%

на няколко процента от събуждане са мечоците при:

S&P 500 -18%; SOFIX -17%; Dow -16%; FTS100 -15% и т.н.

нека се събудят всички мецани и ще стане веселба .......... а като се нахранят с младо телешко (знаеш, че рънътъ прай борбътъ) и ще видим "възбудените мечоци"
                              Стана ми любопитно и съпоставих с цифричките 2011...зер нали тогава есента ми бе сефтето по борсите.

Dax -31%, Nasdaq -16, SPY -18, Sofix - 35, Dow -17%

Коментар

• https://www.forbes.com/sites/kenrapo.../#4a225ce552b0

https://www.marketwatch.com/story/trump-has-reportedly-discussed-firing-fed-chairman-powell-2018-12-22

A така Дончо, отрежи му главата на тоя.
                                Ма да не забравиш да си посипеш пепел и на твойта щото ти го назначи....

Коментар

Working...
                                X