IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Toй има предвид вероятно сантимента, нещо като това на линка.
    Само че такива мнения като твоето не изглеждат преобладаващи, напротив - за миналата седмица мечките са двойно повече от биковете. И вдругиден данните надали ще са кой знае колко различни. Е как пазара да прави нещо повече от плитки корекции при това положение. И черни лебеди се не видят, ма то кой ли ги вижда...
    Не знам колко са и робинхудовците, ала изглежда не са кой знае какъв фактор в общата картинка.

https://www.aaii.com/sentimentsurvey

Sentiment chart

Май месец е било и по - зле и нищо. Аз също съм мечи настроен, но пазарът си пердаши с пълна пара нагоре и не ми се води по сантимента. Чупят се рекорди всеки ден в САЩ, Европа също тръгва да наваксва.
    Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Естествено, че се движи от подобно мислене. Токио, Пекин, Брюксел, Лондон, Вашингтон... навсякъде печатат. Навсякъде купуват облигации. Навсякъде лихвите са надолу.

А според теб от какво мислене се движи?
      Toй има предвид вероятно сантимента, нещо като това на линка.
      Само че такива мнения като твоето не изглеждат преобладаващи, напротив - за миналата седмица мечките са двойно повече от биковете. И вдругиден данните надали ще са кой знае колко различни. Е как пазара да прави нещо повече от плитки корекции при това положение. И черни лебеди се не видят, ма то кой ли ги вижда...
      Не знам колко са и робинхудовците, ала изглежда не са кой знае какъв фактор в общата картинка.

https://www.aaii.com/sentimentsurvey

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Ако пазара се движи от подобно мислене, в рамките на тия 3 мохабета, то това е сигурен признак за скорошно спихване.

Крайната самоувереност обикновенно никога не излиза!

Така както си го написал, много прилича на онзи случай, с момчето, което лъска обувки!

Естествено, че се движи от подобно мислене. Токио, Пекин, Брюксел, Лондон, Вашингтон... навсякъде печатат. Навсякъде купуват облигации. Навсякъде лихвите са надолу.

А според теб от какво мислене се движи?

Коментар

• Mike от Флорида, Eто го дойде известен спад, това е спада към 17-18 часа, когато чиновниците излизат от своите службици, където са натискали столовете и се качват по автобусите. След това следва ръст до към 22:30 ч, а понякога и повече.

Коментар

Не мога да смогна наваксам с всичко написано, затова няма и да опитвам. Напълно съм съгласен, че не бива да ме слушате много много.

Според мен е безумие в момента да се излиза от пазара. Няма начин акциите да се сгромолясат. Пълен абсурд. Може парите да се обезценят от това печатане, но ако седят отстрани ще е още по-зле. Ужасен период за спестовниците. Пък ако някой има истинска идея къде да ги вложи, нямаше изобщо да се занимава с борсата. Може някоя авиолиния, нещо в туризма, молове, от независимите нафтови да отече, но останалото мидкап и нагоре е бетон. При специфични компании има силен политически риск, но общо взето е това.

Въпросът не е дали борсата ще върви нагоре, а дали ще връща достатъчно над реалната инфлация. Според мен с широките ЕТФ-и ще ви е трудно. Писах го и преди - капиталът се изсмуква от работещите и отива на борсата. Съответно от малките компании към мега капсовете. Ако не участваш - 100% губиш. Ако се включиш - може нещо да намажеш. Най-добре ще бъде Щатите да направят един Ню дийл, но вече няма кой да строи пътища и мостове.

Пак напомням за стрес тестовете тази седмица. Ако някой е смел, може в понеделник да се събуди бая по-заможен. Данните за БВП-то няма да са лоши. В този ред на мисли, някой има ли идея за подценена банка, която да излезе стабилна? Моментния ми фаворит е WASH, а от големите имам малко WFC.
            Ако пазара се движи от подобно мислене, в рамките на тия 3 мохабета, то това е сигурен признак за скорошно спихване.

Крайната самоувереност обикновенно никога не излиза!

Така както си го написал, много прилича на онзи случай, с момчето, което лъска обувки!

Last edited by Mike Florida; 23.06.2020, 16:47.

Коментар

Не мога да смогна наваксам с всичко написано, затова няма и да опитвам. Напълно съм съгласен, че не бива да ме слушате много много.

Според мен е безумие в момента да се излиза от пазара. Няма начин акциите да се сгромолясат. Пълен абсурд. Може парите да се обезценят от това печатане, но ако седят отстрани ще е още по-зле. Ужасен период за спестовниците. Пък ако някой има истинска идея къде да ги вложи, нямаше изобщо да се занимава с борсата. Може някоя авиолиния, нещо в туризма, молове, от независимите нафтови да отече, но останалото мидкап и нагоре е бетон. При специфични компании има силен политически риск, но общо взето е това.

Въпросът не е дали борсата ще върви нагоре, а дали ще връща достатъчно над реалната инфлация. Според мен с широките ЕТФ-и ще ви е трудно. Писах го и преди - капиталът се изсмуква от работещите и отива на борсата. Съответно от малките компании към мега капсовете. Ако не участваш - 100% губиш. Ако се включиш - може нещо да намажеш. Най-добре ще бъде Щатите да направят един Ню дийл, но вече няма кой да строи пътища и мостове.

Пак напомням за стрес тестовете тази седмица. Ако някой е смел, може в понеделник да се събуди бая по-заможен. Данните за БВП-то няма да са лоши. В този ред на мисли, някой има ли идея за подценена банка, която да излезе стабилна? Моментния ми фаворит е WASH, а от големите имам малко WFC.
              Ако мине теста - Santander ...ама и аз не съм за слушане
              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Сигурен ли си напълно ?
                Чувал ли си за YCC ( yield curve control)...вече има подсказки от феда че това може да е следващия заек от ръкава да бъде сложен на масата.
                https://www.reuters.com/article/us-h...-idUSKBN2350G2
                И като е доста вероятно да отключи едно ликвидиране на трилиони в бондове - та познай къде ще идат тия пари, ще се купува всичко де шава.
                Предния път когато са го правили щатите ( в бая размирни меко казано времена) мултипълите на акциите са се утроили за само 2 години.
                А по-следващият заек вече трябва да е контрол на доходността на акциите, ще ги купуват докато докарат поне по 10% годишно от всяка

Коментар

• Не мога да смогна наваксам с всичко написано, затова няма и да опитвам. Напълно съм съгласен, че не бива да ме слушате много много.

Коментар

Сигурен ли си напълно ?
                    Чувал ли си за YCC ( yield curve control)...вече има подсказки от феда че това може да е следващия заек от ръкава да бъде сложен на масата.
                    И като е доста вероятно да отключи едно ликвидиране на трилиони в бондове - та познай къде ще идат тия пари, ще се купува всичко де шава.
                    Предния път когато са го правили щатите ( в бая размирни меко казано времена) мултипълите на акциите са се утроили за само 2 години.
                    Толкова зайци извадиха от ръкава, за каквито породи сме само чели. Евала им правя на САЩ, като сравним с ЕС и ЕЦБ...все едно България с Германия. Влече ме надолу, но все изкача ново зайче и ме опровергава някой късен следобяд.
                    Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Ахъ... сега е моментът.
                      Сигурен ли си напълно ?

Коментар

• Кво ще кажете за:
                        Spotlight SE: SCOL и
                        NYSE: SE ?

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

ти това ли направи? Продаде всичко и чакаш стабилизиране?
                          Ахъ... сега е моментът.

Коментар

• Ей хайванин, няма ми пипаш картончето, от под 50 си го отглеждам....ама ха
                            Ма пък ако прилъжеш доста други да го балонясат - няма ти се карам

Dave Portnoy@stoolpresidente
                            $RTX comes out of the scrabble bag. Smush letters and buy it.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

В година като тази хаир от борсите няма да видиш,все едно да играеш комар със Сатаната.Събирай си парите и бегай да не ти ги вземат.Покачването технически на долара говори ,че другите тарикати точно това правят.
                              Все си мисля, че Наско ще направи велико грандиозно и запомнящо се покачване преди новата Френска Революция, която ще преобърне представите на хората за самите тях-

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

ти това ли направи? Продаде всичко и чакаш стабилизиране?

Fast forward five months, when in a recent letter to Bridgewater investors, Dalio warns that a reversal of the strong growth seen over the years in U.S. corporate profit margins could lead to a “lost decade” for equity investors.

Вчера за Carnival (CCL) прочетох, че ще имат $4 млрд загуби заради Ковида.
                                И ще трябва да правят сега уволнения и продажби на кораби, за да не фалират.
                                Миналата година са имали $400 мил печалба.
                                Е, КОЛКО години сега ще трябва да работят при перфектни условия за да избият тази загуба, като ще трябва и да купят нови кораби ??
                                Ама и незнам дали Октомври ще почнат за Европа, за САЩ ще е по-късно.
                                Отекла е работата за тях

През 2000-те НАСДАК се е сринал над 80%
                                Last edited by hazard; 22.06.2020, 12:03.

Коментар

Working...
                                X