Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
иииии КЪСМЕТ. Това, че не си знаел какво е борса и си започнал да влизаш през 2011, а не 2007 на върха да речем, си е чиста проба късмет, ама много чиста проба, без да те обиждам. Я някой да ми покаже печеливш портфейл за тази година - е, това ще е връх на сладоледа. РАзбира се, не портфейл за 1000 лева, нали
Бъди здрав и все така с късмет - късметът е в основата на всичко, другото е излишно перчене
"Изтървал" си ми края;- началото бе 10,10,2008 с 8700лв. буффф у БФБ по феФруари бех с 4330 , а бех смел тогиз хидравлики, капачки, каУлини и дистрибУци на апове и Розови масла и кот се сетиш ... кълдъръми и мостове ;- с две думи -върнал се бях от отвъдното и видох просветлението на БФБто , а лъжовно си бе то до начало на 13то лето!!!
А аз кУраФ и считащ всеки следващ изгрев за Божи поздрав, приведен копах ровове и канафки, и защитни диги-банки!нема лесен ляб от от пръст не става- требва първом от пръста да отбереш зобта!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
иииии КЪСМЕТ. Това, че не си знаел какво е борса и си започнал да влизаш през 2011, а не 2007 на върха да речем, си е чиста проба късмет, ама много чиста проба, без да те обиждам. Я някой да ми покаже печеливш портфейл за тази година - е, това ще е връх на сладоледа. РАзбира се, не портфейл за 1000 лева, нали
Бъди здрав и все така с късмет - късметът е в основата на всичко, другото е излишно перчене
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Купувал съм евтино доста преди дивидента да е ясен и съм продавал доста по високо след яснотата, така се изгражда " защитния ров", следващите стъпки са да си оформиш стабилни "банки" и правилно да ги изпозползваш преди ръст и по време на достатъчен спад;- Трябват си комплексни неща и .....
Бъди здрав и все така с късмет - късметът е в основата на всичко, другото е излишно перченеNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Купувал съм евтино доста преди дивидента да е ясен и съм продавал доста по високо след яснотата, така се изгражда " защитния ров", следващите стъпки са да си оформиш стабилни "банки" и правилно да ги изпозползваш преди ръст и по време на достатъчен спад;- Трябват си комплексни неща и .....
Коментар
-
Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение
Не исках да те обидя.....Купувал си евтини дивидентн акции и си направил база, която носи приличен доход....само мога да те похваля...чел съм те ,но поради диалекта, който използваш не всичко разбирам...ако искаш сподели акциите от портфейла само като имена ( ако искаш на лична) ....ако ли не здраве да е....
..
Коментар
-
Извинявай , но в сметките съм се учил сам и за сега не съм се подвеждал,- не се срамувам да повтарям и потретвам в тях от 25тата си годишнина! Школовката ми е стара от времето на десетдневките, а като основата ти е добра- то надграждането следва да е стабилно поне , ако не и архитектурно издържано и оценено!
пп.- понякога от средове се печели повече от чакан дивидент! -въпрос на сметки и опит!
..
Коментар
-
Като знаеш колко дивидент си получил за дадената година.....от реализираната печалба за цялата година вадиш дивидента и после ще разбереш % спрямо цялата печалба.
Пример:
Печалба от БФБ за цяла година=100лв.
От дивиденти=70лв. Т.е. 70% от цялата печалба
От търговия в спреда=30лв. Т.е. 30%от цялата печалба
Така си правиш анализ за себе си от коя търговия ще изкараш повече: като трейдъри или като си държиш дивиденти акции и си гледаш спокойствието...
Извинявай , но в сметките съм се учил сам и за сега не съм се подвеждал,- не се срамувам да повтарям и потретвам в тях от 25тата си годишнина! Школовката ми е стара от времето на десетдневките, а като основата ти е добра- то надграждането следва да е стабилно поне , ако не и архитектурно издържано и оценено!
пп.- понякога от средове се печели повече от чакан дивидент! -въпрос на сметки и опит!Last edited by inta53; 01.07.2020, 22:11.
- 1 like
Коментар
-
Как ги разделяш?
Спреда и дивидентите са непрекъсното свързани във времето на търговията през годината-ните дори!!!
Пример:
Печалба от БФБ за цяла година=100лв.
От дивиденти=70лв. Т.е. 70% от цялата печалба
От търговия в спреда=30лв. Т.е. 30%от цялата печалба
Така си правиш анализ за себе си от коя търговия ще изкараш повече: като трейдъри или като си държиш дивиденти акции и си гледаш спокойствието...
Коментар
-
Бъди здрав....явно стратегията ти с дивиденти е работеща .....а от спреда е само чешане на "крастата" за търговия....
Как ги разделяш?
Спреда и дивидентите са непрекъсното свързани във времето на търговията през годината-ните дори!!!
пп.- аз от 2015г. говоря за див/доходност от над 10% в/у базовият ми капитал, а не в/у капиталовата му тежест на портфейла;- съществена разлика в собствения фундамент!Last edited by inta53; 01.07.2020, 21:55.
Коментар
-
Ами да си призная ...доволно ;- това следващото от архива е признато от Банка въпреки 66те ми години и без пукнат грош от чужда ръкаОчакван За 2019г. ~ до 2х 000лв .....стига сеири - трябват и сделки....
Коментар
-
Ако е само от дивиденти то портфейла е доста дебел....а от спреда при тази ликвидност......какъв % от месечната пенсийка 1800лв. съумяваш да докараш от спреда....
Ами да си призная ...доволно ;- това следващото от архива е признато от Банка въпреки 66те ми години и без пукнат грош от чужда ръкаОчакван За 2019г. ~ до 2х 000лв .....стига сеири - трябват и сделки.... и прилежен труд през работно време! Last edited by inta53; 01.07.2020, 21:44.
- 1 like
Коментар
-
Абе джуркам си аз на БФБ и гледам пенцийката да не пада под 1800/месечно, а може и до над 1900 да иде после джулая!
от тиякой видял - видял
мара вдигна гащите...
пп. -говорим само от дивиденто, всичко от спред си е у портомонето вкарано!!!....а от спреда при тази ликвидност......какъв % от месечната пенсийка 1800лв. съумяваш да докараш от спреда....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнениеДа се отчета към полугодието какво е положението - като цяло зле с признаци на възстановяване, минус 37.2% съм YTD
Не съм правил някакви драматични промени и съм нещо от сорта :
40% wereldhave
40% deutsche bank
20% societe generale
wereldhave без да имам последните данни като гледам се очертава 20% спад на посетителите което ако доведе до 30% спад на наемите ще е поносимо, една част ще се въстанови идните 1-2 години друга част безвъзвратно е минала онлайн, няма лошо да се пазят хората сега има време после за всичкоиначе отпадна им делото за данъци във Франция но пък вече нямат инвестиционен рейтинг и сегашната капиталова структура от 330 милиона собствен капитал по пазарна капитализация и 1 300 милиона дълг ще претърпи промени, особено ако скочат лихвите на 3-4% за тях. Ако свалят наемите с 30% по сегашната цена наемната доходност излиза към 6.7% с перспектива частично да скочат наемите като отмине короната
deutsche bank няма кой знае какви новини, с тия стимули и щуротии кой ще фалира и кога изобщо не е ясно, нищо не се чува напоследък за прането на пари около danske bank поне по медиите, пък мен ме вълнува този капитал дето ще се освободи идната година-две за глоби ли ще отиде или поне частично ще стигне до стискащите картонииначе имат още година и половина да си завършат преструктурирането. NAV-a и да падне не би следвало да е повече от 10% така че пак ще е над 20 евро
но хората NAV не ядат, трябват си дивиденти
societe generale с това спиране на дивидента отнесоха дървото, дано им позволят есента да го възобновят, но тая година едва ли ще са на печалба така или иначе. Паднаха до P/B под това на немците - срам и резил. Но и при тях си представям че от догодина с дребни промени ще правят каквото са правили досега, не би следвало NAV-а да пада от 50 евро...
иначе от толкова много информация последните месеци не съм гледал нови компании, при толкова променливи може би сега е момент човек да е по запознат с инвестициите си, но последните събития доказват че винаги има какво да се обърка и очаквай неочакванотоспециално ми е интересно с целия сектор на имотите какво ще става, единствено земята е незасегната но пък там цената зависи на едно 40-50% от субсидиите. иначе офисите могат да стават на жилища, магазините на складове, жилищата на офиси и т.н.
от тиякой видял - видял
мара вдигна гащите...
пп. -говорим само от дивиденто, всичко от спред си е у портомонето вкарано!!!Last edited by inta53; 01.07.2020, 21:24.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар