IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

иииии КЪСМЕТ. Това, че не си знаел какво е борса и си започнал да влизаш през 2011, а не 2007 на върха да речем, си е чиста проба късмет, ама много чиста проба, без да те обиждам. Я някой да ми покаже печеливш портфейл за тази година - е, това ще е връх на сладоледа. РАзбира се, не портфейл за 1000 лева, нали

Бъди здрав и все така с късмет - късметът е в основата на всичко, другото е излишно перчене
    Има печеливши, но няма да е на БФБ. Навън и аз изключвам тези, които с късмет влязоха март - април и реализираха печалби, те ще идат постепенно към 0, имам вече приимери, само с късмет не става, а и подобни възможности идават 1 път на 10 години. Трудна работа е на БФБ, слаби дивжения, 1 от 100 акции да изненада приятно, а от известно време няма и такава бяла лястовица.
    Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

иииии КЪСМЕТ. Това, че не си знаел какво е борса и си започнал да влизаш през 2011, а не 2007 на върха да речем, си е чиста проба късмет, ама много чиста проба, без да те обиждам. Я някой да ми покаже печеливш портфейл за тази година - е, това ще е връх на сладоледа. РАзбира се, не портфейл за 1000 лева, нали

Бъди здрав и все така с късмет - късметът е в основата на всичко, другото е излишно перчене

"Изтървал" си ми края;- началото бе 10,10,2008 с 8700лв. буффф у БФБ по феФруари бех с 4330 , а бех смел тогиз хидравлики, капачки, каУлини и дистрибУци на апове и Розови масла и кот се сетиш ... кълдъръми и мостове ;- с две думи -върнал се бях от отвъдното и видох просветлението на БФБто , а лъжовно си бе то до начало на 13то лето!!!
      А аз кУраФ и считащ всеки следващ изгрев за Божи поздрав, приведен копах ровове и канафки, и защитни диги-банки!нема лесен ляб от от пръст не става- требва първом от пръста да отбереш зобта!!!

Коментар

Смея да твърдя, че моя е печеливш, но за късмет реших да вляза през март и няма за какво да се перча.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Купувал съм евтино доста преди дивидента да е ясен и съм продавал доста по високо след яснотата, така се изгражда " защитния ров", следващите стъпки са да си оформиш стабилни "банки" и правилно да ги изпозползваш преди ръст и по време на достатъчен спад;- Трябват си комплексни неща и .....

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Купувал съм евтино доста преди дивидента да е ясен и съм продавал доста по високо след яснотата, така се изгражда " защитния ров", следващите стъпки са да си оформиш стабилни "банки" и правилно да ги изпозползваш преди ръст и по време на достатъчен спад;- Трябват си комплексни неща и .....
            Стратегията ти е печеливша.....това е важното....

Коментар

• Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение

Не исках да те обидя.....Купувал си евтини дивидентн акции и си направил база, която носи приличен доход....само мога да те похваля...чел съм те ,но поради диалекта, който използваш не всичко разбирам...ако искаш сподели акциите от портфейла само като имена ( ако искаш на лична) ....ако ли не здраве да е....
              ​​​​​​
              ..

Коментар

Извинявай , но в сметките съм се учил сам и за сега не съм се подвеждал,- не се срамувам да повтарям и потретвам в тях от 25тата си годишнина! Школовката ми е стара от времето на десетдневките, а като основата ти е добра- то надграждането следва да е стабилно поне , ако не и архитектурно издържано и оценено!

пп.- понякога от средове се печели повече от чакан дивидент! -въпрос на сметки и опит!
                Не исках да те обидя.....Купувал си евтини дивидентн акции и си направил база, която носи приличен доход....само мога да те похваля...чел съм те ,но поради диалекта, който използваш не всичко разбирам...ако искаш сподели акциите от портфейла само като имена ( ако искаш на лична) ....ако ли не здраве да е....
                ​​​​​​
                ..

Коментар

• Трейдър на БФБ, трудна работа. Не че на друго място е лесно де

Коментар

Като знаеш колко дивидент си получил за дадената година.....от реализираната печалба за цялата година вадиш дивидента и после ще разбереш % спрямо цялата печалба.
                    Пример:
                    Печалба от БФБ за цяла година=100лв.
                    От дивиденти=70лв. Т.е. 70% от цялата печалба
                    От търговия в спреда=30лв. Т.е. 30%от цялата печалба
                    Така си правиш анализ за себе си от коя търговия ще изкараш повече: като трейдъри или като си държиш дивиденти акции и си гледаш спокойствието...

Извинявай , но в сметките съм се учил сам и за сега не съм се подвеждал,- не се срамувам да повтарям и потретвам в тях от 25тата си годишнина! Школовката ми е стара от времето на десетдневките, а като основата ти е добра- то надграждането следва да е стабилно поне , ако не и архитектурно издържано и оценено!

пп.- понякога от средове се печели повече от чакан дивидент! -въпрос на сметки и опит!
                    Last edited by inta53; 01.07.2020, 22:11.

Коментар

Как ги разделяш?
                      Спреда и дивидентите са непрекъсното свързани във времето на търговията през годината-ните дори!!!
                      Като знаеш колко дивидент си получил за дадената година.....от реализираната печалба за цялата година вадиш дивидента и после ще разбереш % спрямо цялата печалба.
                      Пример:
                      Печалба от БФБ за цяла година=100лв.
                      От дивиденти=70лв. Т.е. 70% от цялата печалба
                      От търговия в спреда=30лв. Т.е. 30%от цялата печалба
                      Така си правиш анализ за себе си от коя търговия ще изкараш повече: като трейдъри или като си държиш дивиденти акции и си гледаш спокойствието...

Коментар

Бъди здрав....явно стратегията ти с дивиденти е работеща .....а от спреда е само чешане на "крастата" за търговия....

Как ги разделяш?
                        Спреда и дивидентите са непрекъсното свързани във времето на търговията през годината-ните дори!!!
                        пп.- аз от 2015г. говоря за див/доходност от над 10% в/у базовият ми капитал, а не в/у капиталовата му тежест на портфейла;- съществена разлика в собствения фундамент!
                        Last edited by inta53; 01.07.2020, 21:55.

Коментар

Ами да си призная ...доволно ;- това следващото от архива е признато от Банка въпреки 66те ми години и без пукнат грош от чужда ръка
                          Очакван За 2019г. ~ до 2х 000лв
                          .....стига сеири - трябват и сделки....
                          Бъди здрав....явно стратегията ти с дивиденти е работеща .....а от спреда е само чешане на "крастата" за търговия....

Коментар

Ако е само от дивиденти то портфейла е доста дебел....а от спреда при тази ликвидност......какъв % от месечната пенсийка 1800лв. съумяваш да докараш от спреда....

Ами да си призная ...доволно ;- това следващото от архива е признато от Банка въпреки 66те ми години и без пукнат грош от чужда ръка
                            Очакван За 2019г. ~ до 2х 000лв
                            .....стига сеири - трябват и сделки....
                            и прилежен труд през работно време!
                            Last edited by inta53; 01.07.2020, 21:44.

Коментар

Абе джуркам си аз на БФБ и гледам пенцийката да не пада под 1800/месечно, а може и до над 1900 да иде после джулая!

от тия
                              кой видял - видял
                              мара вдигна гащите...

пп. -говорим само от дивиденто, всичко от спред си е у портомонето вкарано!!!
                              Ако е само от дивиденти то портфейла е доста дебел....а от спреда при тази ликвидност......какъв % от месечната пенсийка 1800лв. съумяваш да докараш от спреда....

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
                                Да се отчета към полугодието какво е положението - като цяло зле с признаци на възстановяване, минус 37.2% съм YTD
                                Не съм правил някакви драматични промени и съм нещо от сорта :

40% wereldhave
                                40% deutsche bank
                                20% societe generale

wereldhave без да имам последните данни като гледам се очертава 20% спад на посетителите което ако доведе до 30% спад на наемите ще е поносимо, една част ще се въстанови идните 1-2 години друга част безвъзвратно е минала онлайн, няма лошо да се пазят хората сега има време после за всичко иначе отпадна им делото за данъци във Франция но пък вече нямат инвестиционен рейтинг и сегашната капиталова структура от 330 милиона собствен капитал по пазарна капитализация и 1 300 милиона дълг ще претърпи промени, особено ако скочат лихвите на 3-4% за тях. Ако свалят наемите с 30% по сегашната цена наемната доходност излиза към 6.7% с перспектива частично да скочат наемите като отмине короната

deutsche bank няма кой знае какви новини, с тия стимули и щуротии кой ще фалира и кога изобщо не е ясно, нищо не се чува напоследък за прането на пари около danske bank поне по медиите, пък мен ме вълнува този капитал дето ще се освободи идната година-две за глоби ли ще отиде или поне частично ще стигне до стискащите картони иначе имат още година и половина да си завършат преструктурирането. NAV-a и да падне не би следвало да е повече от 10% така че пак ще е над 20 евро но хората NAV не ядат, трябват си дивиденти

societe generale с това спиране на дивидента отнесоха дървото, дано им позволят есента да го възобновят, но тая година едва ли ще са на печалба така или иначе. Паднаха до P/B под това на немците - срам и резил. Но и при тях си представям че от догодина с дребни промени ще правят каквото са правили досега, не би следвало NAV-а да пада от 50 евро...

иначе от толкова много информация последните месеци не съм гледал нови компании, при толкова променливи може би сега е момент човек да е по запознат с инвестициите си, но последните събития доказват че винаги има какво да се обърка и очаквай неочакваното специално ми е интересно с целия сектор на имотите какво ще става, единствено земята е незасегната но пък там цената зависи на едно 40-50% от субсидиите. иначе офисите могат да стават на жилища, магазините на складове, жилищата на офиси и т.н.
                                Абе джуркам си аз на БФБ и гледам пенцийката да не пада под 1800/месечно, а може и до над 1900 да иде после джулая!

от тия
                                кой видял - видял
                                мара вдигна гащите...

пп. -говорим само от дивиденто, всичко от спред си е у портомонето вкарано!!!
                                Last edited by inta53; 01.07.2020, 21:24.

Коментар

Working...
                                X