If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Абе то стигне ли до върха - ще го бие със сигурност! Просто това им е моделът на юнаците - че да оберат дребните! Въпросът е дали ще продължи нагоре.... по-скоро колко ще продължи нагоре...
Миналият път стигна до Рим но не видя Папата/ 13 К/
Ако си прав за корекцията на запад ще видим и ледени дни на БФБ...много ледени дни. Готов ли си за тях?
Добреееееееее ще си говорим другата седмица
Дори и да стигне до върха,на дали ще го подмине!
Абе то стигне ли до върха - ще го бие със сигурност! Просто това им е моделът на юнаците - че да оберат дребните! Въпросът е дали ще продължи нагоре.... по-скоро колко ще продължи нагоре...
QE3 ще има независимо как ще го кръстят. Проблемът е, че тук важи закона за намалящите ползи т.е. всяко следващо QE реално има по-малък ефект върху реалната икономика, а просто моделира ( разбираи повлиява положително ) финансовите пазари.
Трябва да се вземе и нещо друго в предвид - ако се загледа в разбивката на БВП на САЩ ясно се вижда, че огромна част от растежа се дължи на inventories , което само по себе си не е предпоставка за устойчив растеж.
Спадът от Август изцяло изтри постигнатото от QE2 за 6-те му месеца... Забелязал съм, че американите много обичат да коригират на 100%...
Четох за запасите... Очкват силен ръст на поръчките... ама дали ще се случи??! Това е въпроса!
Аз си мисля че тази година ще има хляб и за дългите и за късите.....
Атила, харесва ми, че има такива като теб които мисля, че аткъв ръст е преувеличен
няма нищо по хубаво от това в сегашния момента хората да искат да влизат в акции - затова имаме и рсът
Човече, зависи на какви нива влизаш! Повечето от американските акции са на многогодишни върхове.... Единственото което би могло да ги тласка нагоре е ако се очаква още девалвация на долара....
Би ли купил Апъл сега, или Катерпилар, или ИБМ (нарочно посочих тези с най-доброто представяте като бизнес резултати?? Аз не бих!
Движенията на американските борси обикновено са много по-плавни...Това в последните години е извращение - дължащо се на изтъняването на пазара - и от тук и лесното му манипулиране.
Има още един силен аргумент в полза на ръст на американските борси: "Понзи схемата", която е създадена в пенсионната система на САЩ!!! Че и в застрахователната и в здравноосигурителната също...
Не ме разбирай погрешно! Генералната посока на борсите е ръст! Защото - кризата ще бъде преодоляна, потребленито ще расте и респективно бизнесът ще се радвижва... Доларът (всъщност всички основни валути - паунд, йена, евро) неизбежно ще се девалвират...
Просто назрява времето алчността да надделее и да се оформи една плитка корекция... Още повече, че основния двигател на ръста досега - закриването на къси позиции вече е поизчерпано...
Здравей! И аз съм на това мнение! Затова отварям малко бройки, които ще усреднявам ако се наложи!
QE3 не вярвам да има - поне във формата на QE1 i 2. Mисля си за някоя от другите програми - в имотния сектор..
А ръста на борсите е безумен - и затова вече съм в отбора на късаците...
QE3 ще има независимо как ще го кръстят. Проблемът е, че тук важи закона за намалящите ползи т.е. всяко следващо QE реално има по-малък ефект върху реалната икономика, а просто моделира ( разбираи повлиява положително ) финансовите пазари.
Трябва да се вземе и нещо друго в предвид - ако се загледа в разбивката на БВП на САЩ ясно се вижда, че огромна част от растежа се дължи на inventories , което само по себе си не е предпоставка за устойчив растеж.
Е след такива данни каква първоначална реакция искаш ? Сега идва моментът на истината - ще си проличи дали тези, които са натоварили в очакване на нов цикъл QE в близко бъдеще ще се разубедят и ще започнат да прибират профит. Ако това стане ще даде предпоставка за по-значима корекция и като цена и като време.
Другата възможност е да усетят попътен вятър и то икономиката и от довиш ФЕД ..тогава пътят нагоре е открит общо взето.
Следващите 3-4 сесии мисля, че ще покажат посоката
Здравей! И аз съм на това мнение! Затова отварям малко бройки, които ще усреднявам ако се наложи!
QE3 не вярвам да има - поне във формата на QE1 i 2. Mисля си за някоя от другите програми - в имотния сектор..
А ръста на борсите е безумен - и затова вече съм в отбора на късаците...
Аз почвам да градя къса позиция! Сел Насдак 100 на 2525 и СиП на 1343
Вероятно още ще натискат днес нагоре....
Ама другата седмица - почва новото раздаване!
Е след такива данни каква първоначална реакция искаш ? Сега идва моментът на истината - ще си проличи дали тези, които са натоварили в очакване на нов цикъл QE в близко бъдеще ще се разубедят и ще започнат да прибират профит. Ако това стане ще даде предпоставка за по-значима корекция и като цена и като време.
Другата възможност е да усетят попътен вятър и то икономиката и от довиш ФЕД ..тогава пътят нагоре е открит общо взето.
Следващите 3-4 сесии мисля, че ще покажат посоката
Коментар