IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Уникредит Булбанк

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Опита ми с тях като физическо лице беше направо катастрофален... Не мислех, че е възможно някой да има такова отношение към клиент (затова ги смених с други относно личните въпроси).
    Впоследствие, като корпоративен клиент, срещнах съвсем друго отношение и съм доволен на фона на останалите.
    BG Reality....
    Know the rule so that you can break the rule.

Коментар

• Първоначално изпратено от nns Разгледай мнение
      Има вид сякаш само чака Катани даго арестува
      А свинско яде ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Simps Разгледай мнение
        Федерико Гицони - новият шеф.
        Има вид сякаш само чака Катани даго арестува

Коментар

• Федерико Гицони - новият шеф.

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
            Ройтерс: Шефът на "Уникредит" Алесандро Профумо подаде оставка
            Профумо, беше принуден да подаде оставка, след като акционерите останаха гневни, че не ги е информирал, че Либия е придобила 7,5% дял в банката.
            Интересно кое ги е разгневило, това че не ги е информирал или че именно Либия е придобила дял.

Коментар

• Ройтерс: Шефът на "Уникредит" Алесандро Профумо подаде оставка

http://www.reuters.com/article/idUSLDE68K0MS20100921
              http://af.reuters.com/article/invest...68K01P20100921
              Last edited by коки; 21.09.2010, 19:15.
              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• за лихвата

Моят проблем е друг - а именно, че не е ясно кой пазарен индекс прилагат към мен. Лихвата ми е 7.30%, от които 3.30 е надбавка.
                Загадка е какво са останалите 4% - така и не получих отговор.
                Но мерси за идеята, ще ги питам дали в крайна сметка не ми е Софибор + премия, въпреки че и така сметката не излиза.

Коментар

• Първоначално изпратено от penelop Разгледай мнение
                  Toва упражнение съм го правил вече 3 пъти - отговорите за различни - ОЛП на БНБ, Леония и Звездите го говорят на УС на Банката.
                  Последният път написах жалба с копие до БНБ и Асоциацията на банките. От отговора става ясно, че не са имали право да ми вдигат лихвата в периода 2008-2009г. Сега нова жалба ще пиша.
                  Премия при формиране на БЛП за кредити на ФЛ
                  http://www.unicreditbulbank.bg/webla...lp_premium.pdf

На линка горе пише че премията ти е към 31.08.2010 е 0%. Провери дали това е вярно, т.е. дали премията ти не ти е 4% примерно като моята, а не 0% както твърдят в сайта си. Да ти обяснят къде се губи разликата от 4те процента.

Коментар

• Toва упражнение съм го правил вече 3 пъти - отговорите за различни - ОЛП на БНБ, Леония и Звездите го говорят на УС на Банката.
                    Последният път написах жалба с копие до БНБ и Асоциацията на банките. От отговора става ясно, че не са имали право да ми вдигат лихвата в периода 2008-2009г. Сега нова жалба ще пиша.

Коментар

• Първоначално изпратено от penelop Разгледай мнение
                      Отворих днес сайта на любимата ми банка, за да видя как спазват новите законови изисквания за обявяване на лихви ,методики и т.н.
                      Ми нищо не разбрах. Имам кредит в лева - кой ми е пазарният индекс. В договорът ми не пише. Ако някой го разгадае, ще е чудесно!

Ами напиши им писмо да ти обяснят - за какво иначе прибират такса за обслужване. Нека се понапънат малко да изхарчат някой час на служители. Пък тъкмо ще видиш дали ще ти отговорят ясно и читаво или пак в същия дух. Ако е това последното ще си сигурен, че цялата работа е отново една голяма парлама.
                      Не-заслужил инвеститор

Коментар

• новите законови рапоредби

Отворих днес сайта на любимата ми банка, за да видя как спазват новите законови изисквания за обявяване на лихви ,методики и т.н.
                        Ми нищо не разбрах. Имам кредит в лева - кой ми е пазарният индекс. В договорът ми не пише. Ако някой го разгадае, ще е чудесно!

Коментар

• Ще скочат ли лихвите по кредитите?
                          http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/...kreditite.html

Коментарите също изглеждат интересни.

Коментар

• http://www.investor.bg/news/article/102068/333.html

Сред основните причини за лошите кредити са повишените в последните две години лихви по кредитите, като ръст от 1,5 процентен пункт (от 8,5% до 10% например) увеличава вноската с 18% (от 1 000 на 1 180 лв. например) по дългосрочните кредити, тъй като по тях се плащат основно лихви и се погасява съвсем малка част от главницата.

Коментар

• Чуден шум се вдига около Булбанк.
                              http://spisanie.imot.bg/shte-napravi...emi-u-nas.html
                              В последните редове на статията е посочено каква е практиката на банката в Чехия и Словакия:

"УниКредит", която у нас формира лихвата като банков лихвен процент (БЛП) плюс надбавка, има съвсем различна практика в Словакия. Там тя обявява, че образува лихвите по жилищните си кредити от ЮРИБОР (в сайта на банката това е пояснено като "пазарна лихва, формирана независимо от банката") плюс надбавка. Изрично е отбелязано, че това важи за целия период на кредита, който достига до 40 години. Трезорът предлага на клиентите си по тяхно желание безплатно да сменят формулата за лихвата си по време на договора според това как им е най-изгодно.

Същата банка оперира и в Чехия, където предлага на клиента избор между променлива лихва, определяна от банката; лихва, базирана на ЮРИБОР, която обаче може да се промени, ако цената на банковия ресурс превиши ЮРИБОР, и фиксирана лихва. Лихвата може да бъде фиксирана за максимум 20 години."

Коментар

• Комисията за потребителите с иск срещу Уникредит Булбанк
                                в. Дневник

Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще заведе колективен иск срещу Уникредит Булбанк заради вдигане на лихвите по някои кредити по вече сключени договори. Това съобщиха от ведомството. Решението на КЗП е в резултат на жалби срещу "Уникредит" от техни клиенти.

"Целта на колективния иск е да се обявят за нищожни някои от клаузите, които са във вреда на интересите на потребителя", заяви Огнян Варадинов, член на КЗП. Става въпрос за договори, в които не е предвидена възможността при значително увеличение на лихвите клиентът да се откаже от него или такива, в които има твърде големи неустойки при отказ, поясни той. "Няма клаузи в договорите за кредит, които да противоречат на закона", коментираха от Уникредит Булбанк и допълниха: "Окончателната преценка е на съда, а там банката ще докаже, че обвиненията са неоснователни."

Коментар

Working...
                                X