IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кредитен казус с Visa Galaxy Card от банка ДСК

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• id2,
    Не е точно така с цените, има го и този момент, но не винаги. За пример - един магазин за техника - цените на техниката там не са най-високите, а пък има кеш-бек от 2%. Има и една верига за хранителни стоки, там дори са много добри цените, а доскоро кеш-бека бе 5% (но я свалиха на 2%). Има и сервизи за автомобили, както и за резервни части и гуми, където кеш-бека достига до 10%. Важното е човек да гледа и сравнява.
    Както казах и преди това, управлявам личните си финанси много добре.

Коментар

• Bond//"Винаги гледам къде е най-високия кеш-бек от списъка на обектите и се насочвам към най-изгодните."

He he, a ne si li se zamislial, 4e golemite otstupki sa svarzani s golemi nadcenki, ot koito da se praviat ;-) Vse pak targoveca (merchant) niama da iska da raboti na zaguba.
      Ina4e Transcard e udobna za pla6tane na niakoi komunalni smetki.
      Men li4no kreditnite karti me podtikvat da kupuvam pove4e otkolkoto bih izhar4il s kesh ;-)

Smiatam, 4e kato cialo kreditnite karti sa udobstvo, stiga da ne se uvli4a 4ovek v har4eneto.
      Numbers have no respect for humans. They just are. R. Jones-The Trading Game.

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
        Надявам се написаното да ти е от полза ...

8)

P.S. VISAта от Пиреос в БГ се оказа, че е емигрантска VISA в Гърция като продукт ... голям смях ... сега разбрах защо се обработва в Атина и има такса извлечение ...

http://www.piraeusbank.gr/ecportal.a...&nt=96%20&sid=

8)
        Имигрантска ... има разлика с Емигрантска.

*

иначе, визите на Пиреос България се обслужват в Гърция по простата причина, че софтуерно сървърите на обслужващата система са в Гърция, пластиките и те оттам идват и така.

кешбек вече не се предлага.

Коментар

• Кредитните карти могат да бъдат както удобство, така и тежест. Например в България аз ползвам Транскард. И съм доволен от тази карта - обектите са много - и почти навсякъде има кеш-бек. Например моя среден кеш-бек в последните 4 години е около 4%. Внясъм си винаги парите в края на гратисния период и досега имам само две закъсвения от по един ден, тоест начислената ми лихва за тези години е нищожна. Винаги гледам къде е най-високия кеш-бек от списъка на обектите и се насочвам към най-изгодните. Всъщност след толкова години ги знам почти наизуст. Нисога досега не съм теглил кеш от тази карта - за целта си имам дебитни карти, а там таксата е или нула или малко стотинки.
          За чужбина използвам няколко карти, но отново не тегля кеш, а само плащане.
          Мога да кажа, че човек когато иска, може да управлява финансите си много разумно, обаче мойте наблюдения са, че малко хора го правят. Българите в голямата си част обаче са склонни да се хвалят с финансовите си възможности, дори когато нямат такива, и това често им изиграва лоша шега.

Коментар

• Първоначално изпратено от bogus
            Аз като гледам как човека се тласка към теглене кеш и плащане по минимални вноски по тази карта, реших да споделя.

Иначе в ръцете на майстори е добър инструмент, спор няма
            Имам приятел от Солун, който така се овъртоли с теглене на кеш и погасяване на минимални вноски с 3 кредитни карти, че му се наложи да си консолидира задълженията и да забегне в Англия да бачка за повече пари ... в Гърция просто фалираше ...

За късмет в момента прави толкова яки кинти, че отдавана е забравил за тези проблеми ...

8)

Коментар

• Аз като гледам как човека се тласка към теглене кеш и плащане по минимални вноски по тази карта, реших да споделя.

Иначе в ръцете на майстори е добър инструмент, спор няма

Коментар

• Първоначално изпратено от bogus
                http://www.fincity.bg/help.php?cat=38

Ето и аз да помогна с обяснителни материали колко "удобна" е кредитната карта.
                Аз пък си купих лаптоп със сумарен кеш-бек 5% (имаше новогодишна промоция за 3% кеш-бек) дръпнах си ДДСто през фирмата и си погасих в рамките на гратисния период ...

Кредитните карти са инструмент и нещата са същите като с всеки инструмент или оръжие ... може да спестяват пари, време и да ти носят удобства ... а можеш да се самоубиеш с тях - за справка виж темата:

http://forum.investor.bg/viewtopic.p...ight=%E8%E7%E8

Момчето успешно си унищожава финансите и после се опитва да избие през форекс ...

На който са му слаби ангелите и не знае какво върши ... господ да му е на помощ ... независимо дали става дума за кредитни карти или нещо друго ...

8)

Коментар

• http://www.fincity.bg/help.php?cat=38

Ето и аз да помогна с обяснителни материали колко "удобна" е кредитната карта.

Коментар

• Първоначално изпратено от thorn_spring
                    Няма да тегля нищо от картата! Просто питах за информация с примерна сума. Иначе имам излизане извън страната, но то ще бъде чак ноември месец, или началото на декември. Вероятно тогава може да влезе в употреба, ако се наложи разбира се.

Но в крайна сметка, останалите кредитни карти с какво са по-добри от тази? Не са ли на практика едно и също нещо?
                    Запомни основното правило - "не вади кеш от кредитна карта освен ако не е крайно наложително" и няма да имаш никакви проблеми ... при плащания на ПОС терминал и по интернет обикновено нямаш никакви такси ... има едно единствено изключение ... на някой места чейнджовете са толкова неизгодни, че е по-изгодно да извадиш кеш в местната валута от кредитната си карта ... имах такъв случай в Прага ... докато не намерих изгодните чейнджове ...

Ако си погасяваш цялото задължение в рамките на гратисния период по правило нямаш никакви лихви и такси освен годишната такса, която ти е примерно 40лв. ...

Кредитните карти са доста различни, аз например имам следния пакет:

1) VISA Piraeus с 1,5% кеш-бек - при всяка транзакция ... тази кредитна карта ми е работила навсякъде по света и в БГ ... средния кеш-бек ми е 10лв. на месец, т.е. съм на нетен плюс в края на годината, дори и да извадя годишната такса ... картата има и някои неприятни особености - по-трудна регистрация в e-pay и 2,9% такса при плащания през e-pay ... но това важи за повечето международни карти ...

2) ОББ Глобул Мастеркард - при покупки над 100лв. 2% ми влизат в сметката на телефона, при повече транзакции ти спада годишната такса ... неудобството на тази карта е, че има 0,5% такса покупки в чужбина ... т.е. ако пазаруваш под 50 Евро се набутваш с дребна сума ... изобщо не може да се регистрира в e-pay.bg

3) AMEX - малко глупава карта, но има каталог с отстъпки към нея, аз лично ползвам 5% отстъпка в Гуми Диана ... гратисният период е доста дълъг

4) Райкард на Райфа - това изобщо не е "национална кредитна карта", а е по-скоро нещо като револвиращ овърдрафт ... няма гратисен период има 1% кеш-бек при всяка транзакция и 2% в Пикадили и Техномаркет ... изключително удобна карта за транзакции в e-pay.bg ... според мен даже е най-удобната ...

Лимитът по картите също е много важен ... на мен скоро ми се наложи да обзавеждам апартамент от ИКЕА в чужбина, нямах толкова кеш в мен, а отстъпките (средно 30%) изтичаха на следващия ден ... успях да купя почти всичко защото имам сериозен лимит ...

Т.к. погасявам всичко в рамките на гратисния период, а месечното потребление през кредитните ми карти е по няколко К, за мен основният критерии по-който избирам кредитна карта е кеш-бекът и отстъпките ... за момента съм постигнал средно около 2% кеш-бек/остъпка от всички транзакции ...

Надявам се написаното да ти е от полза ...

8)

P.S. VISAта от Пиреос в БГ се оказа, че е емигрантска VISA в Гърция като продукт ... голям смях ... сега разбрах защо се обработва в Атина и има такса извлечение ...

http://www.piraeusbank.gr/ecportal.a...&nt=96%20&sid=

8)

Коментар

• Няма да тегля нищо от картата! Просто питах за информация с примерна сума. Иначе имам излизане извън страната, но то ще бъде чак ноември месец, или началото на декември. Вероятно тогава може да влезе в употреба, ако се наложи разбира се.

Но в крайна сметка, останалите кредитни карти с какво са по-добри от тази? Не са ли на практика едно и също нещо?

Коментар

• Тази карта, която са ти пробутали не е никаква награда а смрадливо кучешко говно. И накакъв казус няма тук. Просто са те преебали. Ако няма да излизаш в чужбина най-добре е да отидеш и да навреш шибаната карта в задника на този който ти я издал.

Коментар

• скромния ми съвет е да им върнеш картата ,колкото по-бързо толкова по-добре, ако не ти се налага да пътуваш често на запад и да плащащ през интернет. Другия ми скромен съвет е да смениш банката Няма да ти казвам с коя, защото има поне 10 /десет/ с по-добри условия по всички показатели. Ако все пак ползваш картата за някакво плащане и успяваш да си внасяш изтегленето до 45 дни варианта кредитна карта не е чак толкова страшен, но лично аз не познавам такъв човек, макар че според статистиката имало и такива А ако "случайно" закъснееш да си върнеш на време парите по сметката ще бъдеш доста неприятно изненадана, с елементи на шок )

Покрай това питане ако държиш дългогодишни влогове поразгледай какви условия предлагат други банки възможни жокери - алфабанк, корпоративна, сибанк, пиб /макар че вървят едни много упорити слухове за нея/, алианс и т.н....

Коментар

• YNM, трудно мога да си представя как на днешно време ще се оправиш на запад от Белград без кредитна карта. Да оставим настрана пазаруването и плащането по магазини и необходимостта да носиш големи количества кеш, но без кредитна карта днес трудно можеш да направиш резервация за самолет, влак или хотел.

Коментар

• Без кредитна карта навън съм като гол. И голям лимит е хубаво да имаш. Но кредитната карта не е за теглене на кредит, лихвата е убийствена. Само за плащания, билети и резервации, много по изгодно е, и ако се върнат парите в периода, няма никакви лихви. Най-добре е съвместно с интернет банкиране за да не ходиш до банката.
                              А таксата ще ти е начислят по някое време, следи си извлеченията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator
                                YNM, веднага си личи, че май не си си подавал носа извън БГ
                                май е точната дума ,първите ми излизания бяха по бай Тошово време
                                Какво значение има ???
                                "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

Working...
                                X