IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кредитен казус с Visa Galaxy Card от банка ДСК

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Картата, която ми издадоха е с едногодишен срок. Такса не са ми искали за годишно обслужване, вероятно щото съм им клиент. Така или иначе, щом е толкова неизгодна, догодина ще си я получат. Не съм я ползвала още. Не ми се налага да правя каквито и да било плащания в момента. Бих я ползвала за плащане при търговец, ако наистина е изгодно.

Коментар

• в чужбина ако кандидатстваш за дебитна, а не за всемогъщата кредитна карта те гледат така:shock:

дори скоро забелязах че Visa са предприели нова политика за online плащания в някои реномирани сайтове - само с кредитни карти.

Коментар

• YNM, веднага си личи, че май не си си подавал носа извън БГ

Коментар

• Когато са ме питали дали желая кредитни карти винаги отговарям НЕ мерси или какво лошо съм ви направил за да печелите от мен
          "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Не мисля, че са те наградили, а по-скоро, че са те "зарибили". Револвиращите кредитни карти с месечна такса като % от лимита и фиксирана + процентна такса за всяка транзакция са доста хитроумен способ за постоянно обиране на пари. Особено ако в допълнения на това се плаща и годишна такса.

1(2,3,10)+3% означава фиксирана такса от 1 (2,3,10) лв + променлива такса 3% от изтеглената сума.

Аз не бих избрал кредитна карта, по която трябва да правя месечни вноски като процент от лимита без да съм използвал какъвто и да е ресурс. За щастие има и такива алтернативи. Ориентирай се на сайта, посочен от Nick Leason и ги потърси.

Коментар

• И аз нямам икономическо образование,но ще си дам мнението по вашия въпрос.
              Уважаема госпожо,
              Става ясно, че не Вие сте клиет на банката, а тя ваш и то дългогодишен, щом през годините вие сте на +, а банката е на - . Но сте на път да се превърнете в клиент. Все пак в банките работят професионалисти и им се плаща,за да са на +.Кредитните карти са невероятната възможност на банките да си земат своето дори от хляба,който си купувате- лихвите и таксите им са невероятни. Вероятно вече са Ви "обули" с год. такса, но "най-доброто" за тях предстои 10 000 лв. и ставате сериозен техен клиент.
              Лично за мен няма полезен ход с кредитна карта...
              Не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                Т.е. кредитната карта не трябва да се ползва за теглене на кеш, а за директно плащане на закупена стока.
                Това е много важно!

Коментар

• Спокойно аз я имам същата Visa Galaxy , за тегленето от АТМ таксите са такива каквито са описани. Има само годишна такса от 40 лв. без значение колко ти е лимита. Ако я използваш за покупки в магазин чрез ПОСТ устройство - няма такси , до пето число трябва да си внесъл или цялата изразходвана сума или 2 % , за цялата сума ако е до 5 - то число няма да дължиш и лихви. Датата на револвиране е двайсто число.
                  Тази карта е удобна за покупки в магазин, така да се каже имаш гратисен период , в който не дължиш лихви, 45 дни. Не е много подходящо средство за ползването и като кредит - високи лихви. Ако се стигне до такава необходимост , най-лесният и най-евтин начин е чрез easy pay. Правиш си необходимите регистрации и ще може да изтеглиш до 5000 лв. на ден.

Коментар

• Трябва внимателно да проучиш какъв е гратисният период (grace period) за всяка транзакция. Някои банки предлагат 0 лв. такса за първата година и cashback, което също е изгодно. Личното ми мнение е, че много си сбъркал с тази карта.

http://www.moitepari.bg/Kreditni_Kar...tni_Karti.aspx

Коментар

• Аз също не разбирам много от кредитни карти, а и нямам икономическо образование. Ще напиша това което знам:
                      Трябва да имаш месечна такса на картата. Обикновенно това са около 0,1-0,2% от кредитния лимит. При 15 000 лв. това прави между 15 и 30 лв. месечно.
                      Това което питаш за плюса най-вероятно е такса плюс процент. Например теглиш 100 лв. Плащаш 1 лв. и след това още 3% или за тези 100 лв ти взимат 4 лв. Теглиш 1000 лв. взимат ти 1 лв. и след това още 30 лв. Т.е. кредитната карта не трябва да се ползва за теглене на кеш, а за директно плащане на закупена стока. Там не би трябвало да ти взимат такса.

Проучи каква ти е месечната или годишната такса. Ако е процент от кредитния лимит, то по-добре го намали на 2-3 хиляди лв. Като използваш картата предимно за поръчки по Интернет или за спешна покупка на нещо. Когато трябва по-голям кредит, то нищо не пречи да се вземе потребителски, като се изчака малко за одобрение. Но няма да му плащаш такси без да го ползваш, като и ще можеш да потърсиш по-добра лихва от въпросните 15%.

Коментар

• Кредитен казус с Visa Galaxy Card от банка ДСК

Първо искам да спомена, че нямам икономическо образование и не съм наясно много с банковите дела. Затова се обръщам тук за съвет относно кредитна карта.
                        Ето моя казус:
                        дълго време имах влог в банка ДСК, и за награда като дългогодишен клиент, ми отпуснаха преди няколко седмици Кредитна карта - Visa Galaxy, с кредитен лимит 15 000 (петнадесет хиляди лева).
                        Питане:
                        Изгодна ли е една такава кредитна карта? Как мога да си изчисля точните разходи по задълженията, тъй като служителките от банката знаеха единствено, че трябва да внасям всеки месец 2% от сумата, която евентуално бих изтеглила, за да револвирам кредита си. Когато поисках среща с кредитни инспектори, които дават тези карти, ми връчиха един лист с такси и комисионни, в който пише, че лихвата по кредите ми е 14.95% (поне според мен е доста висока, или греша). Ако тегля пари от АТМ на Банка ДСК - 1+3%, от други банки АТМ - 2+3%. Ако тегля от ПОС в ДСК 1+3%, а в друга лбанка ПОС 10+3%л При получаване на суми по кредитна карта чрез терминално устройство 0,5%. Какво означава това 1+3 - какъв е този плюс?
                        И накрая - какво ще трябва да дължа и ще ми бъде удържано, ако например изтегля от картата 10 хиляди лева. Стана ми ясно, че трябва да дам месечно минимално 2% от изтеглената сума, т.е. 200 лв, но само това ли е?
                        Ще съм благодарна на едно примерно изчисление.
                      Working...
                      X