IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лоши банки - Добри банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Място за поредната реклама на ПИБ. Но какви са условията по текущите депозити и как стои въпроса ако искаш да изтеглиш без предизвестие примерно 10-15 000 лв.... ?! Интересувам се за да стана евентуален клиент ... след толкова хвалби. В КОРПА е 5% ама винаги ти дават парите без глупости по заявки и др.

Коментар

• Най-добрата банка!

http://news.expert.bg/n208982/

ПИБ грабна "Оскар" за картов продукт

Първа инвестиционна банка получи изключително престижна награда, по време на връчването на OSCARDS Awards 2008 на 17 декември в Париж, за своя продукт ко-брандирана кредитна карта VISA vivatel-ПИБ в категория Лоялност (Европа).

За първи път българска банка е отличена с награда за картов продукт на толкова висок форум. Оскарите в областта на картовия бизнес се раздават в следните категории - лоялност и предимства, качество на услугата, дизайн и форма, предплатени карти и технологични възможности.

В категорията Лоялност (Европа) ПИБ директно се съревноваваше с още 5 картови продукта на гиганти като BarclayCard (Великобритания), MBNA (Великобритания), Banesto (Испания), Bank Asya (Турция) и Unicre Distribution Card (Потругалия).

По време на церемонията по връчване на наградите OSCARDS Awards 2008 членовете на журито похвалиха представителите на ПИБ Никола Бакалов, директор"Картови разплащания" и Анелия Мирчева, директор "Маркетинг, реклама и ПР" за изключителния продукт.

Журито отбеляза, че продуктът печели заради ясната връзка между картата и телекомуникационната услуга във всеки свой елемент, като се започне от дизайна наподобящ телефон, натрупването на допълнителни минути за телефония в зависимост от ползването на картата, както и международната застраховка, която се активира с използаване на картата или телефона в чужбина.

Беше обърнато специално внимание, че това е първият и единствен продукт с вертикален дизайн и специално разположение на името на картодържателя и номера на картата.

В тазгодишното трето издание на OSCARDS Awards бяха връчени общо 16 награди за иновативни банкови карти, като победителите бяха разделени в три категории: Международна категория, категория Европа и категория Франция. Шестнайсетте победителя в световен мащаб са определени от 54 финалисти, от общо над 500 банкови карти, участвали в конкурса. Сред останалите победители в категория Европа се нареждат: Royal Bank of Scotland - в категорията услуги, HSBC - Турция - за форма и дизайн, KBC - Белгия - за предплатени карти, Caixa Geral de Depositos - Португалия и Altair - Обединено кралство - за технологии.

OSCARDS Awards 2008 за иновативни карти се организира от Publi-News с цел да отличи креативността и новаторството в картовия банков сектор. Предварителният подбор е поверен на Publi-News и на Altenor Consulting - консултантска компания, специализирана в областта на картови стратегии. Двете компании оценяват картови продукти на банки от целия свят и избират най-добрите във всяка категория. През ноември, когато беше финалният кръг, експертно жури от международни банкови специалисти определи победителите във всяка категория. Церемонията по награждаване се състоя на 18 декември 2008 г. в Париж, Франция, а главен спонсор беше Visa Europe чрез Carte Bleue (Франция).

Ко-брандираната кредитна карта vivatel-ПИБ е резултат от отличното сътрудничество между най-голямата телекомуникационна компания в България - БТК и ПИБ. Тя бе представена на българския пазар през първата половина на декември 2007 г. за пълнолетните лоялни клиенти на vivatel, които използват абонаментни услуги на телекома. Картодържателите на такава карта могат да плащат без такса на ПОС терминали и в интернет или да теглят кеш от банкомати. Клиентът може да получи до 100 безплатни минути в мрежата на vivatel в зависимост от оборота натрупан за покупки чрез картата.

Ко-брандираните карти vivatel-ПИБ се издават с висок кредитен лимит (до 10 000 лв.) и имат дълъг гратисен период (до 60 дни). Ако клиентът погаси изцяло своето задължение в рамките на гратисния период, не се начислява лихва, което означава предоставен безлихвен кредит. През първата година картата няма годишна такса за поддръжка, а от втората тя е по-малка от тази на традиционните кредитни карти Visa.

Клиентите на ПИБ и vivatel, които са картодържатели на ко-брандираната карта получават и много допълнителни бонуси - автоматично месечно погасяване на сметката към vivatel без такса, безплатно SMS известяване в реално време за всяка транзакция направена с картата и безплатна международна медицинска застраховка, която се активира при използване на картата или роуминг извън страната.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr_crash
        Първоначално изпратено от Alee
        Някой има ли впечатление от Алфа банк? Как е при тях?
        Условията са дървени, но персонала прави компромиси,
        като например зявка за теглене със задна дата
        Това или е някакво изключение или скрита реклама.При падеж на депозит,при направена заявка(която не е нужна,но за всеки случай),след сериозен скандал си получавате парите след около 2часа.Аргументите бяха още по скандални,ако ми изплатели сумата ,клона щял да остане без пари или ако може да отида до централата.Случаят не е единичен.?
        За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от slavikd
          Тук единственото за което се пише е ПИБ. Как е ? Добре ли е ? Колко е велика и стабилна... аз искам да кажа само , че съм МНОГО доволен от работата с КОРПОРАТИВНА БАНКА!!! Няма заявки , няма комисионни и разни там мошенгии. Теглиш и внасяш колкото душа ти иска и разбира се имаш. Ако някой ми каже дали без заявка може да отиде в някоя от банките и да изтегли ей така 15 000 долара , пез стотинка комисионна и без предизвестие ще го изслушам. Освен в КОРП никъде другаде такова нещо не ми се е случвало, а нека всички други банки нямат НИКАКВИ проблеми.
          Аз си имам любима банка и си пиша за нея.Спечелили са ме от тая институция, лоялни са с мен и аз съм лоялен с тях - на това се казва win-win situation. На никой не му е забранено да похвали добър негов партньор...пишете бе хора...акциите ще си ги чакам, сигурен съм в мойте хора!

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee
            Някой има ли впечатление от Алфа банк? Как е при тях?
            Условията са дървени, но персонала прави компромиси,
            като например зявка за теглене със задна дата

Коментар

• за тегленето без предизвестие най-добри са Корпоративна. Там не ти правят проблеми с заяввки и комисионни. Знам го от личен опит.

Повечето банки са си наслагали едни такси за над 2000 лева и направи режат глави.

Коментар

• Първоначално изпратено от sentex
                Първоначално изпратено от slavikd
                Тук единственото за което се пише е ПИБ. Как е ? Добре ли е ? Колко е велика и стабилна... аз искам да кажа само , че съм МНОГО доволен от работата с КОРПОРАТИВНА БАНКА!!! Няма заявки , няма комисионни и разни там мошенгии. Теглиш и внасяш колкото душа ти иска и разбира се имаш. Ако някой ми каже дали без заявка може да отиде в някоя от банките и да изтегли ей така 15 000 долара , пез стотинка комисионна и без предизвестие ще го изслушам. Освен в КОРП никъде другаде такова нещо не ми се е случвало, а нека всички други банки нямат НИКАКВИ проблеми.
                ЦКБ
                Piraeus Bank
                препоръки не давам

Коментар

• Някой има ли впечатление от Алфа банк? Как е при тях?
                  “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от slavikd
                    ЦКБ

Коментар

• Тук единственото за което се пише е ПИБ. Как е ? Добре ли е ? Колко е велика и стабилна... аз искам да кажа само , че съм МНОГО доволен от работата с КОРПОРАТИВНА БАНКА!!! Няма заявки , няма комисионни и разни там мошенгии. Теглиш и внасяш колкото душа ти иска и разбира се имаш. Ако някой ми каже дали без заявка може да отиде в някоя от банките и да изтегли ей така 15 000 долара , пез стотинка комисионна и без предизвестие ще го изслушам. Освен в КОРП никъде другаде такова нещо не ми се е случвало, а нека всички други банки нямат НИКАКВИ проблеми.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir
                        Първоначално изпратено от palimsest
                        Първоначално изпратено от Barky
                        Знам - страхотни са.
                        Моя приятелка наскоро отвори магазин за скъпи обувки, със свои пари го зареди, ПИБ й сложиха ПОС терминал за плащания с карти. Магазинът тръгна трудно - минали 3 месеца и от ПИБ й се обадили да видят дали ПОС-ът е наред и защо няма плащания. Тя се оплакала, че няма клиенти. Тогава й предложили да й помогнат със специални покани до Първите дами - като тя се съгласила да даде 30 % отстъпка за плащания с тези карти. Каза, че доста обувки е продала - и тя е много доволна, защото въобще не е очаквала такава помощ, а и първите дами са били доволни на отстъпките - дори обявата я има в блога им.
                        а един мармот завива шоколад!
                        Ако съдиме по рекламата, то мармот, който завива шоколада наистина имаше.
                        Друг е въпроса, че повечето хора не вярват .

Немам акции, само си бръщолевя глупости .
                        Нещо не мога да го схвана това бръщолевене........
                        От друга срана е по-добре завит шоколад отколкото оплют шоколад......
                        Имам акции :- (

Коментар

• Първоначално изпратено от palimsest
                          Първоначално изпратено от Barky
                          Знам - страхотни са.
                          Моя приятелка наскоро отвори магазин за скъпи обувки, със свои пари го зареди, ПИБ й сложиха ПОС терминал за плащания с карти. Магазинът тръгна трудно - минали 3 месеца и от ПИБ й се обадили да видят дали ПОС-ът е наред и защо няма плащания. Тя се оплакала, че няма клиенти. Тогава й предложили да й помогнат със специални покани до Първите дами - като тя се съгласила да даде 30 % отстъпка за плащания с тези карти. Каза, че доста обувки е продала - и тя е много доволна, защото въобще не е очаквала такава помощ, а и първите дами са били доволни на отстъпките - дори обявата я има в блога им.
                          а един мармот завива шоколад!
                          Ако съдиме по рекламата, то мармот, който завива шоколада наистина имаше.
                          Друг е въпроса, че повечето хора не вярват .

Немам акции, само си бръщолевя глупости .

Коментар

• Пореден пример!!!!!!!!!!!!!!!!

ПИБ кредитира железницата с 10 млн.

Белчо ЦАНЕВ

Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) сключи договор с Първа инвестиционна банка (ПИБ) за 10 млн. лв. краткосрочен кредит. С него ще бъдат изплатени авансите на служителите за декември и заплатите им за ноември. ПИБ обслужва НКЖИ от години, познава потребностите й и поради това единствена й предложи изгодни условия за заем. Поради липса на приходи от товари обаче все още проблемно остава плащането на заплатите за ноември в БДЖ. Превозвачът прави отчаяни опити да си прибере дължимото от ДП "Транспортно строителство и възстановяване" и други клиенти.

стр. 8

в. Стандарт

Коментар

• В същото време?

http://www.econ.bg/news/article153090.html

В България няма причина да има криза. Тя се създава изкуствено от банките, които отказват да дават кредити на фирми. Това заяви на пресконференция в „Пресцентър Варна” председателят на Националната асоциация на българския бизнес (НАББ) Светлозар Николов. От месец насам всички банки отказват да отпускат кредити на бизнеса, без дори да обяснят мотивите си. Просто отсичат – в момента кредити не даваме и дори не разглеждат проектните предложения на бизнесмените, обясни Николов. Според него в момента банките категорично отказват и предоговаряне на кредитите, съобщиха от асоциацията.

Държавата спешно трябва да се намеси, за да не се нагнетява напрежение, трябва да се дадат средства, с които да продължи инвестирането на българския бизнес, допълни още председателят на НАББ.

Националната асоциация стартира кампания „Банки – Стоп! Уважавайте ни!”, в която вече са се включили над 500 фирми от цялата страна.

Става дума за малките и средните предприятия, които ще фалират, ако банките продължат да се държат със своите клиенти по този начин, заяви Светлозар Николов. Още толкова фирми ще се присъединят към кампания в началото на следващата седмица.

Обмисляме различни мерки за преодоляване на проблема, като най-крайната е да спрем да си плащаме вноските по кредитите, докато ръководствата на банките не ни обърнат внимание, предупреди Николов.

В нито един сектор на икономиката нямаше криза, бяхме започнали да вземаме глътка въздух, когато дойде удара. И това не е удар от световната финансова криза, а от банковите институции, които действат в България. Те сами и изкуствено създават напрежение и стопират икономиката на страна. Ще стане страшно, много хора ще останат на улиците, ако това не се спре, допълни още Николов и призова всички малки и средни предприятия да се включат в инициативата на Националната асоциация на българския бизнес.

Ние повече няма да чакаме кризата, а ще се борим с нея и затова предоставяме на обществеността Програма за предпазване на България от икономическа криза, заяви Николов във Варна.

Коментар

• Първоначално изпратено от pana_bg
                                А нещо да кажете за това?!
                                http://clusterstock.alleyinsider.com...er-investments
                                Умирам си от кеф! Сега всички бивши номенклатурчици и привилегировани (например работили навремето в Либия, Алжир и прочее "братски" държави) ще разберат най-сетне че голЕмата банка с голЕмоглавия шеф не е най-сигурната, както бяха години наред убеждавани. Хак им е сега на тия дето инвестираха във фондовете Пионер! Дойде време за разплата!
                                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Working...
                                X