IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лоши банки - Добри банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: въпросче

Първоначално изпратено от kirilab
    Без да коментирам заглавията на журналистите за държавна помощ, спад в печалбата и т.н. искам да попитам уважаемата аудитория да ми каже кои европейски банки ще завършат 2008 с печалба от 4 милиарда евро или повече. Май най-много на пръстите на едната ръка да се съберат...

Преди някой да ме обвини в пристрастие - да, пристрАстен съм и съм служител на Булбанк. Просто ми е малко смешно да чета толкова "надъхани" негативни коментари и тук и във вестниците...

К
    Кирчо, кат сте толкоз добре, що рекламирате депозит с лихва 12% - нищо че е само за последния месец. Нали точно Левон беше казал, че банките дето предлагат високи лихви, зле били, ликвидност нЕмали...
    А сега - смешно ти е. Аз на твое място щях да си трая от срам!

Коментар

Първоначално изпратено от blah blah
      Първоначално изпратено от nns
      Без да коментирам заглавията на журналистите за държавна помощ, спад в печалбата и т.н. искам да попитам уважаемата аудитория да ми каже кои европейски банки ще завършат 2008 с печалба от 4 милиарда евро или повече. Май най-много на пръстите на едната ръка да се съберат...

Преди някой да ме обвини в пристрастие - да, пристрАстен съм и съм служител на Булбанк. Просто ми е малко смешно да чета толкова "надъхани" негативни коментари и тук и във вестниците...

К
      Ами наистина така звучи непонятно защо като имат 4 млрд печалба и няма да я разпределят защо им са още 4 - ами според мен се готвят за тази година - само като си помисля, какъв може да са го яли в Украйна и както са спрели за неопределено време кредитирането - за 2009г. няма да има печалба и те от сега си искат кинти докато им ги дадат има време.
      Ти банковите специалисти не ги репликирай. Те знаят, разбират и могат. :lol:
      Мда , и ще трябва тази седмица пак да вдигат лихвите - много предпазливо и далновидно и така нататък ще обясни левон ))

Коментар

Първоначално изпратено от nns

К
        Ами наистина така звучи непонятно защо като имат 4 млрд печалба и няма да я разпределят защо им са още 4 - ами според мен се готвят за тази година - само като си помисля, какъв може да са го яли в Украйна и както са спрели за неопределено време кредитирането - за 2009г. няма да има печалба и те от сега си искат кинти докато им ги дадат има време.
        Ти банковите специалисти не ги репликирай. Те знаят, разбират и могат. :lol:

Коментар

К

Коментар

• въпросче

К

Коментар

• АФП: Италианската банка „Уникредит” потърси държавна помощ в размер на 4 млрд. евро

18 март 2009 | 09:18 | Агенция "Фокус"

Милано. Италианският банков гигант „Уникредит” ще потърси държавна помощ в размер на 4,0 млрд. евро от правителствата на Италия и Австрия, съобщиха от банковата институция след обявяването на срив в печалбите през 2008 г., съобщава АФП.
              Печалбите на банката са намалели с 38 % през 2008 г. до 4 012 млрд. евро, като спадът за последното тримесечие е от 56,9 %. Според изявлението на банката причина за лошите резултати е „дълбоката финансова криза”.
              Бордът на директорите на банката е „възложил на мениджърите да договорят условията за осигуряването на правителствен капитал в размер до 4 млрд. евро” от Австрия и Италия, съобщават още от „Уникредит”.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata
                Хампарцумян: Далеч сме от криза
                16 март 2009 / News.dir.bg
                Май заглавието е най-точно - всички с фамилия Хампарцумян са далече от кризата, да му мислим ние!

Коментар

• Хампарцумян: Далеч сме от криза
                  16 март 2009 / News.dir.bg
                  Вече се усеща, че хората се затрудняват с вноските за изплащането на кредитите си, но ситуацията е далеч от кризисна, заяви днес във Варна Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.
                  Ако икономиката покаже по-добри резултати от очакваните, лихвите ще спрат да растат, посочи Хампарцумян. Според него за страната голямо значение има какъв ще бъде предстоящият туристически сезон, както и земеделската реколта през тази година. При добри обстоятелства лихвите ще спрат да растат, но няма да се върнат на ниските нива преди кризата, посочи банкерът.
                  Според Хампарцумян банките нямат основание за притеснения от евентуални фалити на фирми в страната. Ако процедурите се спазват, отпуснатите кредити имат обезпечения и банките няма да загубят, посочи той.
                  Колкото по-скоро страната ни влезе в еврозоната, толкова по-добре, коментира още банкерът. Той не изключи възможността някои от чуждестранните финансови институции да се оттеглят от българския пазар. Хампарцумян отхвърли категорично възможността държавата да се намеси в банковия сектор и да опита да регулира лихвите.

Коментар

• За кой става въпрос?

Първоначално изпратено от prodigal
                    Леле, как ме ядоса вчера една шефка на клон. Тези които вземат да си повярват ще берат ягоди много скоро. Добра банка, дават ми каквото искам и някаква мухла разваля цялата им политика при все че ми свършиха работа.

Това е малкият дявол - неадекватно отношение на некомпетентен служител.

Очаквам размествания в пазарните дялове в близките месеци, част от лидерите са изморени и никой няма да им прости слабостта.

Коментар

• Гръцките банки са взели 9.2 млрд. евро държавна помощ

Гръцките кредитори са използвали до този момент около една трета от 28-те млрд. евро (35.74 млрд. долара) от правителствената програма за подкрепа на банките, предназначена за повишаване на ликвидността в икономиката, предаде Ройтерс, цитирайки гръцкият министър на икономиката Янис Папатанасиу.

Планът включва капиталови инжекции чрез продажбата на привилегировани акции на държавата (до 5 млрд. евро), предоставяне на гаранции от държавата (15 млрд. евро) и издаване на специални държавни облигации (до 8 млрд. евро). Досега банките са издали привилегировани акции на държавата за 3.8 млрд. евро, получили са като държавни гарантиранции 1 млрд. евро и 4.4 млрд. евро в специални облигации - общо 9.2 млрд. евро. Искане за средства е имало от всички водещи гръцки банки, включително Националната банка на Гърция, най-големия кредитор в страната, Алфа банк, Юробанк И Еф Джи, Пиреос банк. Всички те са представени на българския пазар чрез дъщерни банки - съответно ОББ, Алфа банк - клон "България", Пощенска банка, Банка Пиреос България.

Най-големите гръцки банки осъществяваха експанзия на Балканите през последното десетилетие и сега глобалният спад ги изложи на трудните икономически условия в Югоизточна Европа, посочва Ройтерс. Както в много други страни, и гръцкото правителство се опитва да подкрепи капитала и ликвидността на банките във време на стопяващи се печалби и нарастващи необслужвани заеми, посочва агенцията.

www.dnevnik.bg

Коментар

• Съгласен съм, че ще има разместване на пазарни дялове... майките поизточиха "лидерите" си и БГ банките ще наваксат на италианци и австрийци, но за ОББ май са достатъчно стабилни. Ще ги видим и тях с гръцката бюрокрация ще се раздвижат ли след кризата... абе идва ред на българското, ПИБ например активно си кредитират и предлагат най-добрите условия по депозити; имат бизнес със злато, а и скоро разбрах, че инвестиционни диаманти ще предлагат - е на това му викам активен бизнес, така че чакам и на БФБто да се отрази.. не е препоръка за ЦК. От ЦКБ не разбирам, ама и те хем са малки, хем не разбирам какъв им е таргетът, КТБ с тоя голям дял от султана ще стане интересно, ама надали го е грижа точно него за банкерство. Виж БАКБ излизат с доста висока печалба за 2008 г., но при тях са най-рисковите кредити и, естествено, най-скъпите. Имам чувството, че който го отрежат за кредит, отива в БАКБ (то и това е бизнес все пак)... интересна година се очертава.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
                          Леле, как ме ядоса вчера една шефка на клон. Тези които вземат да си повярват ще берат ягоди много скоро. Добра банка, дават ми каквото искам и някаква мухла разваля цялата им политика при все че ми свършиха работа.

Очаквам размествания в пазарните дялове в близките месеци, част от лидерите са изморени и никой няма да им прости слабостта.
                          Според мен уникредит и дск ще задържат позиции за сега , отстъпления вероятно за обб и рафайзен , но може да се задържат до средата на годината на стари лаври, очкавма пиб да мине напред в тоя застой , може и прокредит , или корп. ама те щото всички за спрели работа няма да има кой знае какви раздвижвания - просто всички бавно и полека ще им се свива бизнеса и печалбите което ще води до продължаващи опити за масови публични изнасилвания на клиенти , което ще подтиква клиентите да затварят предсрочно кредити /които могат де/.

Коментар

• Леле, как ме ядоса вчера една шефка на клон. Тези които вземат да си повярват ще берат ягоди много скоро. Добра банка, дават ми каквото искам и някаква мухла разваля цялата им политика при все че ми свършиха работа.

Коментар

• Само да ви припомня кои бяха най-добрите банки през 2003 г. и сега нещо ги няма в класациите, Panta Rei!

Цитат от в. Капитал (бр. 46, 2003 г.):

Citigroup грабна първото място в класацията на сп. Global Finance за най-добра банка в света през 2003 г. Като най-добра потребителска банка е определена хонконгската HSBC. Най-добрата частна банка е швейцарската UBS, която печели лидерска поз*иция и по управление на активи. Като най-добра доверителна банка за 2003 г. Global Finance определя The Bank of New York, а Goldman Sachs получава приза сред инвестиционните банки. Булбанк отново печели състезанието сред българските институции.

Коментар

• [quote="fant0mas"]Проверих в кол-центъра им - лихвата е 12% за дванадесетия месец. Ето моите изчисления за средна лихва - сметнал съм я като средно аритметично

То не е лошо ако ти се играе да го изчислиш с капитализацията. Така средно аритметично излиза доста по малко. Ако не те мързи (мен определено ме) си поид=гарай. Така ща видим по точно..

Коментар

Working...
                                X