IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лоши банки - Добри банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Наши банки сред най-сигурните в света
    News.dir.bg - 14 Март 2009, 07:18

Само три банки, представени в България, са сред 50-те най-стабилни в света. Това пишат "Труд" и "Дневник" като се позовават на изследване на авторитетното списание “Глобал Файненс”, което ще бъде публикувано през април. Трите финансови институции с офиси в страната ни са “БНП Париба”, “Сосиете Женерал” и Дойчебанк. Немската финансова институция обаче не работи с физически лица, тя има само представителство у нас. В списъка е и Credit Agricole, част от чиято група е гръцката Емпорики банк, представена у нас.
    Германските трезори преобладават в списъка на “Глобал Файненс”. Цели пет банки от тази държава са включени в класацията. Веднага след тях се нарежда Франция - с 4 трезора.
    Най-стабилната банка в света, поставена на първо място, е германската KFW. На второ място е френската Caisse des Depots et Consignations. В списъка са още Банко Сандандер, Испания, швейцарската “Креди суис” и канадската Скотиа банк.
    Листата на 50-те най-сигурни обаче съдържа само три американски банки - “Уелс Фарго”, “Ю Ес банкорп”, Дъ Банк ъф Ню Йорк Мелън.
    Класацията на икономическото списание е основана на кредитните рейтинги на финансовите институции.

Коментар

• Първоначално изпратено от obi4am anita naneva
      какво означава виртуални пари
      Едни такива, много рекламирани, с голяма лихва, но реално никога не виждат бял свят или ако видят вече не струват.

Коментар

• ........

Коментар

• Проверих в кол-центъра им - лихвата е 12% за дванадесетия месец. Ето моите изчисления за средна лихва - сметнал съм я като средно аритметично

Коментар

• Първоначално изпратено от Vicktotia
            В Сосиете Женерал се опитват да се заиграват с курса на еврото, но индиректно.
            Въвели са такса за покупка на Евро (може и на други валути, ама аз това купувах).Освен, че те сурувакат по курса продава, но и има отделна такса за сделката по покупко-продажба на валута.

Някой друг да е правил опити да се сдобие с Евро кеш напоследък?

В Сосиете Женерал тази такса е съществувала винаги , ако правиш кешова сделка. Мисля, че ако парите са по сметка няма такса. Аз един път исках да сменя някаква дребна сума и ме предупредиха, че ако не съм клиент на банката (т.е. нямам сметка) ще трябва да платя такса 5лв. Това беше преди около 3 години.
            и в други банки е така ,минавам метър като винаги искам да се внесат по сметка
            "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Хм интересно - някой знае ли колко е средната лихва? Или поне какви са лихвите за всеки 3 месечен период?

Депозит РАСТЯЩА ЛИХВА
              За повече информация:

ЦЕНТЪР ЗА КОНТАКТ С КЛИЕНТИ

0700 1 84 84 (на цената на един градски разговор за абонати на БТК)

CallCentre@UniCreditGroup.bg

Депозит РАСТЯЩА ЛИХВА Ви предоставя висока доходност при максимална гъвкавост да използвате парите си – до 12%* лихва и възможност да теглите натрупаната лихва по всяко време!

Депозит РАСТЯЩА ЛИХВА е срочен депозит със срок от 3 месеца, при който за вложените средства, получавате лихва, която нараства всеки месец в рамките на тримесечния период.

Характеристики:

Откривате Вашият депозит РАСТЯЩА ЛИХВА с мин. сума - 2000 BGN или 1000 EUR/USD;
              Депозитът има 4 последователни периода, всеки от по три месеца;
              Вашият депозит се олихвява с нарастващ лихвен процент във всеки един тримесечен период;
              След изтичане на четвъртия тримесечен лихвен период схемата на олихвяване стартира от началото на първия период;
              Лихвата се начислява ежедневно и изплаща на всеки месец, като се капитализира или изплаща по друга сметка (разплащателна, картова, спестовна) в Банката на титуляра или на трето лице;
              Имате уникалното предимство да получавате лихвата си по всяко време и за минали периоди, без да нарушавате депозита!
              В края на последния лихвен период получавате най-високата лихва, като бонус за лоялност;
              Можете свободно да довнасяте суми до 10 000 BGN или 5 000 EUR/USD на месец, но само през първите 3 лихвени периода /тримесечия/ на депозита;
              Не се допуска довнасяне/превеждане на допълнителни суми през нито един от 3-те месеца в рамките на 4-тия, последен лихвен период;
              Можете да теглите от главницата –на падежа, на всеки 3 месеца без санкции;
              Приемане на депозитите за обезпечение по кредитни сделки.
              * Бонусен лихвен процент, валиден само за 12-тия месец от срока на депозита в лева и изплащан при изтичането му.

Промоционални лихвени проценти по депозит РАСТЯЩА ЛИХВА в УниКредит Булбанк

Коментар

• В Сосиете Женерал се опитват да се заиграват с курса на еврото, но индиректно.
                Въвели са такса за покупка на Евро (може и на други валути, ама аз това купувах).Освен, че те сурувакат по курса продава, но и има отделна такса за сделката по покупко-продажба на валута.

В Сосиете Женерал тази такса е съществувала винаги , ако правиш кешова сделка. Мисля, че ако парите са по сметка няма такса. Аз един път исках да сменя някаква дребна сума и ме предупредиха, че ако не съм клиент на банката (т.е. нямам сметка) ще трябва да платя такса 5лв. Това беше преди около 3 години.

Коментар

• Увеличени лихви по кредити в УниКредит Булбанк
                  Nwes.dir.bg - 11 Март 2009, 17:41

С Решение на Управителния съвет на „УниКредит Булбанк” АД (с предишно наименование Булбанк АД) и в съответствие с установеното в сключените договори за кредит и прилаганите към тях условия по кредити, считано от 09.03.2009 г. е увеличен с 1 (един) процентен пункт действащият по тези кредити лихвен процент.
                  Промяната обхваща всички кредити в евро и швейцарски франкове, предоставени от прекратените без ликвидация, поради вливането си в „УниКредит Булбанк”АД, съответно „Ейч Ви Би Банк Биохим“ АД, и ТБ „Хеброс” АД, и кредитите в евро, предоставени от „УниКредит Булбанк” АД.
                  Банката моли кредитополучателите да осигуряват достатъчно средства по разплащателната си сметка за покриване на плащанията по кредита, с цел неизпадане в просрочие, а онези от тях, чийто кредит се издължава чрез паричен превод от страна на работодателя – да го информират за новия размер на месечната вноска по кредита.
                  По отношение на кредитите, предоставени от прекратените без ликвидация, поради вливането си в „УниКредит Булбанк”, съответно „Ейч Ви Би Банк Биохим“ АД, и ТБ „Хеброс” АД и изплащани с равни месечни (анюитетни) вноски, новият размер на вноската се преизчислява, съгласно Общите бизнес условия, веднъж годишно през м.януари.
                  http://banks.dir.bg/2009/03/11/news4121315.html
                  ==Не е препоръка за покупка или продажба==

Коментар

• преди седмица в първа 1.9563 само,че по банков път и за малко по голяма сума
                    За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir
                      В Сосиете Женерал се опитват да се заиграват с курса на еврото, но индиректно.

Вчера се сдобих с евро от Банка ДСК, като няма такси и курса е 1,959

Коментар

• В Сосиете Женерал се опитват да се заиграват с курса на еврото, но индиректно.

Коментар

• Първоначално изпратено от sentex
                          Абе защо ми се струва, че в тази тема се толерират едни и същи банки и само се прави реклама на по-големи депозити........а аз доколкото знам, когато една банка дава много големи проценти по депозитите, значи не е в цветущо състояние .......не е препоръка само си разсъждавам
                          Не ги разбираш тези работи. Добре поне, че не даваш препоръки
                          МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Абе защо ми се струва, че в тази тема се толерират едни и същи банки и само се прави реклама на по-големи депозити........а аз доколкото знам, когато една банка дава много големи проценти по депозитите, значи не е в цветущо състояние .......не е препоръка само си разсъждавам

Коментар

• Банките докато се спичат и регресират някой трупат пазарен дял http://www.investor.bg/?cat=5&id=76762.

Коментар

• Нашата банка как добре се справя :

Райфайзенбанк погасява предсрочно 325 милиона евро синдикиран заем
                                Райфайзенбанк (България) ЕАД информира 18-те банки - членове на синдиката, водени от Байерн ЛБ (Bayern LB), БНП Париба (BNP Paribas), Ерсте Банк (Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG) и Мицухо Корпорит Банк (Mizuho Corporate Bank), че ще погаси предсрочно и в пълен размер в края на м.март 2009г. предоставения й през 2007г. синдикиран заем в размер на 325 млн. евро.
                                "Предплащаме 325 млн. евро три месеца преди падежа предвид отличната ликвидна позиция на банката и с цел оптимизиране на лихвените разходи”, коментира Момчил Андреев, Председател на Управителния съвет и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България) ЕАД. “Благодарни сме на 18-те банки-участници в синдиката за доверието към Райфайзенбанк(България). Хиляди български предприятия получиха през последните две години изгодни кредити със средства от заема, а пазарният дял на Райфайзенбанк по размер на активите достигна близо 10% към 31 Декември 2008г.", допълни той.
                                Транзакцията на Райфайзенбанк, сключена през 2007г. е най-големия синдикиран заем, отпускан някога на българска банка. Водещи мениджъри и поематели са Байерн ЛБ (Bayern LB), БНП Париба (BNP Paribas), Ерсте Банк (Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG) и Мицухо Корпорит Банк (Mizuho Corporate Bank). Агент по заема е Байерн ЛБ.
                                “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

Working...
                                X