IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лоши банки - Добри банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Ма направо ма кефиш.И аз така смятам.Долу гадните банкери и лихвари.Айде да ми дадеш на заем без лихва 500000 щото ми трябват за бизнеса да си купя земя комбайн и брана.След 10г ще ти ги върна.Искаш ли?Маркс щедро ще те възнагради за това деяние.
    хитър Петър се опитва да се прави на хитър и в тази тема . че лихвите в БГ са 3 пъти по -виоски от Европа е факт . кво точно пак ломотиш не е ясно . че и Маркса вкара .
    я пак се изкажи как нищо не зависило от министъра на финасите да се посмеем малко

Коментар

• Доста интересна статия има в един от клюкарските вестници (то, не че има други ) от миналата седмица, пак за Инвестбанк.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Ма направо ма кефиш.И аз така смятам.Долу гадните банкери и лихвари.Айде да ми дадеш на заем без лихва 500000 щото ми трябват за бизнеса да си купя земя комбайн и брана.След 10г ще ти ги върна.Искаш ли?Маркс щедро ще те възнагради за това деяние.
        Да, и ти като му ги вземеш на заем, хем няма да си даваш зор да ги връщаш, щото не си притиснат от лихвата. Доста добра оферта. Нареждам се на опашката с чакащите

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение

Коментар

• Лихвата е КРАЖБА!
            http://georgi-nz.blogspot.com/2007/1...post_2057.html
            Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Доколкото разбрах вчера от едно интервю, Райфайзен щели да въведат масово фиксирани лихви по кредитите. Само, че веднага уточни, че всяко такова решение имало своята цена.

Коментар

• Омбудсманът призова за защита на потребителите от едностранна промяна на лихвите
                2 Март 2011

Омбудсманът препоръча на министъра на финансите и на управителя на БНБ да предприемат действия за защита правата на потребителите на услуги, предоставяни от банките. Това се казва в съобщение от институцията по правата на гражданите, разпространено в сряда.

Според общественият защитник правата на гражданите като потребители не са защитени в достатъчна степен и често са нарушавани от кредитните институции. Основният проблем е едностранната промяна на лихвения процент от страна на банките и съдържането на неравноправни клаузи в общите им условия, се казва в съобщението.

В чл. 58, ал. 1, т. 2 от Закона за кредитните институции липсва критерият обективност при промяна на лихвения процент, отбелязва омбудсманът.

"Редакцията на разпоредбата дава възможност на банките да определят условията, при които може да се променя лихвата по кредити, без да спазват някакви установени критерии. По този начин няма възможност за контрол от страна на БНБ доколко условията, определени от банката, при които може да се променя лихвата, са обективни и оправдани или са средство за необосновано прехвърляне на определени рискове от кредитната институция на кредитополучателите”, коментира омбудсманът.

Възможността да се променят едностранно договорите за кредит без обективни критерии за условията на тези промени поражда съмнение за противоконституционност” – заявява омбудсманът Константин Пенчев.

В съобщението се казва още, че омбудсманът изразява подкрепата си към приетия Закон за ограничаване на плащанията в брой, позволяващ плащането на задължения към бюджетни предприятия да се извършва чрез картови плащания на ПОС устройства, без гражданите да дължат банкови комисионни и такси.

По този начин се решава проблемът с неприемливата практика банковите такси за транзакцията да надвишават самото плащане – въпрос, по който е сезиран многократно. Константин Пенчев настоява за максимално бързо прилагане на закона.

"Отчитам интересите на търговските банки и сложността на проблема, но за да не остане нормативната уредба само хубава идея, апелирам, като компетентни органи, да направите всичко необходимо в рамките на правомощията си, сроковете за преминаване към този вид разплащане да бъдат възможно най-кратки”, казва Пенчев.
                http://www.mediapool.bg/show/?storyid=176745
                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от iv_cho Разгледай мнение
                  Ти не ги харесваш,но Пламен ги мрази уникално много, не познавам друг човек, който да ги мрази повече от него
                  A нямам ли основание:
                  1. За сгрешена карта от страна на булбак ми искаха 5 лв. при което им казах че това няма как да стане, и едва ли не ме искараха циганче... думите на шефа на Русе бяха.. "Ти за едни 5 лева ли си?'
                  2. 1М Депозит бе инвестиран на борсата без мое знание, и нагълците ми искаха 250 ЕВРА глоба да ми го върнат. Че това го няма и в Зимбабве (това е документирано от БНБ)
                  3. Промениха метода на изчисление на лихвения процент от Индекс + Надбавка на Индекс + Премия + Надбавка. Обяснението, вече не им било изгодно... А това че на мен не ми е изгодно да плащам 4% отгоре... левон мазника ми вика, ... ние ще си правинм каквото си искаме пк теб като не ти харесва съди ни...
                  А най-интересното първото обяснение с официално писмо от булбанк бе че са ми дигнали лихвата поради техническа грешка...
                  Ха кажи как да не ги мразя... И на най-върлия си враг не пожелавам да стане клиент на булбанк.

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
                    Големи са мухи. Никога не съм ги харесвал...
                    Ти не ги харесваш,но Пламен ги мрази уникално много, не познавам друг човек, който да ги мрази повече от него
                    препоръки не давам

Коментар

• Първоначално изпратено от Plamen1967 Разгледай мнение
                      За бога не сключвайте сделка с булбанк за имот преди да се консултирате с адвокат... общите условия на булбанк, за написани само във ваш ущърб, като е написано че това което сте подписали няма никаква стойност а става което банката каже. Преди да подпишете договор ДАЙТЕ 25 лева на АДВОКАТ ДА ВИ СВЕТНЕ В ДЕТАЙЛИТЕ НА ОУ и ИЗМАМИТЕ в тях и Ви гарантирам че сами ще се откажете от услугите им.... ЩЕ бъдете смаяни, какво са ви наточили, и не гледайте тези 6% за първата година а погледнете 10% лихва която ще плащате за останалите 19 години... Ще ви излезе солен заема, а може и горчив, ако банката реши да вдигне премията на 10%... И никой не може да ги спре... И още нещо, в тези 10% не е включен застраховката, месечната такса от 2.5ЕВРА на месец, и годишната такса от 1%. ВНИМАНИЕ булбанк Е ВРЕДНА ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ!!!

Големи са мухи. Никога не съм ги харесвал...

Коментар

• Булбанк

За бога не сключвайте сделка с булбанк за имот преди да се консултирате с адвокат... общите условия на булбанк, за написани само във ваш ущърб, като е написано че това което сте подписали няма никаква стойност а става което банката каже. Преди да подпишете договор ДАЙТЕ 25 лева на АДВОКАТ ДА ВИ СВЕТНЕ В ДЕТАЙЛИТЕ НА ОУ и ИЗМАМИТЕ в тях и Ви гарантирам че сами ще се откажете от услугите им.... ЩЕ бъдете смаяни, какво са ви наточили, и не гледайте тези 6% за първата година а погледнете 10% лихва която ще плащате за останалите 19 години... Ще ви излезе солен заема, а може и горчив, ако банката реши да вдигне премията на 10%... И никой не може да ги спре... И още нещо, в тези 10% не е включен застраховката, месечната такса от 2.5ЕВРА на месец, и годишната такса от 1%. ВНИМАНИЕ булбанк Е ВРЕДНА ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ!!!

Коментар

• Фирмени кредити за 1.28 млрд. лв. са отпуснали банките през 2010 г., което представлява ръст от 3.91% спрямо година по-рано.

Шест от банките у нас кредитираха бизнеса с повече от 100 млн. лв. за изминалата година, сочат изчисления на Profit.bg.

Начело е Първа инвестиционна банка, дала 460 млн. лв. кредити и изпреварила лидера към деветмесечието Банка Пиреос с 396 млн. лв. и най-голямата банка в страната по размер на активите - Уникредит Булбанк с 300 млн. лв.

В клуб 100 млн. лв. са още Корпоративна търговска банка, прочула се с факта, че държи половината пари на държавните фирми, както и SG Експресбанк и Прокредит Банк.

През 2010 г. фирмите в страната са теглили предимно кредити в евро, а общата сума на заплатените лихви по отпуснатите заеми от банките е 2.71 млрд. лв.
                          Last edited by X_Y; 21.02.2011, 14:53.

Коментар

• Спора е дали суифта изпратен от банката я задължава с превод или не. От там и дали има нарушение. Каква е банковата практика с суифтите и гаранциите

Коментар

• Първоначално изпратено от iv_cho Разгледай мнение
                              Вече е стара история,снощи по БНТ имаше предаване и се видя ясно,че няма никаквъв заговор,източване и ли още по-малко разследване на Сикрет Сървис...Поредната инсинуация...
                              Е що ги пишат тия глупости тогава.........

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
                                Бах мааму. Така се работи.... Сега ще чакаме отговора на г-жа Славова....
                                Вече е стара история,снощи по БНТ имаше предаване и се видя ясно,че няма никаквъв заговор,източване и ли още по-малко разследване на Сикрет Сървис...Поредната инсинуация...
                                препоръки не давам

Коментар

Working...
                                X