IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.10.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bondinio Разгледай мнение
    ми да - не им стигат и взимат заем за да си осигурят и следващите избори, кое точно не ти е ясно?

ОчевАдно - щом говориш за заем за следващи избори - на теб не ти е ясно, че при валутния борд има редица правила, които - ако не бяхме спазвали до сега - нямаше да сме дори и на това незавидно ниво...

Затова казвам, че не ни е силна страна разумното мислене, но - че повтаряме като ехото всичко, което ни казват някакви по върховете, като например - Плевнелиев, който ВСЕ ОЩЕ не знаел как ще се харчат заемите по емисиите /4 МЛРД. - на Герб и 1 МЛРД. - на БСП.../

.... ОТДЕЛНО - за другите 4 МЛРД. от резерва, които ГЕРБ вече са шътнали - така и не разбрахме къде потънаха....

...но пък СЕГА ОТ ТЕБ НАУЧАВАМ, че се давали за подкупи...

Та, когато осмислиш горните няколко изречения, тогава можеш да ме питаш - какво точно не ми е ясно....
    If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
      Мога ли да направя една много СЪЩЕСТВЕНА корекциЙКА?

Първо казваш, че парите не стигат, а къде е логиката - нещо, когато не стига - да се ползва за подкупване???

Що казвам, че ни работят разни "ИДЕОЛОЗИ", а ние пък сме такива, че им вярваме...

Та, хайде да се концентрираШ върху това, че когато нещо не достига - то няма как да се дават подкупи от недостигащото, НАЛИ?

Откъде идват паричките, ли?

Трудно дефинираме нещата /за пореден път да повторя изтърканата фраза/ - и именно, защото трудно правим точната преценка, затова сме податливи на ЧУЖДИТЕ ВНУШЕНИЯ на идеолози, емисари и друга подобна паплач.../меко казано - сган/...

Ама - откъде пък да сме чувалЕ за външни финансирания, а за "законните" /самоутвърдени/ финансирания на партиите, зависещо от изборните резултати, а за финансирания от "бизнеса" на оцветени спечелили избори?...

Мнооооого още има да ни работят... Краят не се вижда...

Дано не съм прав, но с това мислене - друго не ни очаква....

/оставям встрани и немалкият проблем по събираемостта на тия пари, дето някои мислят, че отивали за подкупи/....
      ми да - не им стигат и взимат заем за да си осигурят и следващите избори, кое точно не ти е ясно?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Да уточним нещо.А имаш ли нещо против да се подкупват с пари от нашите данъци умни интелигентни и красиви протестиращи?Питам щото не си написал нищо по въпроса
        веднага ти отговарям - ИМАМ, докажи го и да действаме, само дето ми се струва че нещо си сънувал пак, то се видя кои са платените протестиращи - жеката беше пуснал един линк в 'бисери и вицове' само дето не е за там
        аз лично протестирам без никой да ми дава пари- даже губя пари защото времето е пари, там са и колегите ми от работата и от университета, и приятелите от квартала, даже майка ми и баща ми

Коментар

• Бойко Борисов влиза в професионалния футбол с рекорд

Препоръчване (13)

От Дневник
          Последна промяна в 09:52 на 19 авг 2013, 1780 прочитания, 29 коментара
          Бившият министър-председател Бойко Борисов ще може да играе за "Витоша" в Б група

Бившият министър-председател Бойко Борисов ще може да играе за "Витоша" в Б група

Фотограф: Красимир Юскеселиев

Дневник
          По темата

Христо Стоичков и Бойко Борисов с въпроси и отговори за ЦСКА и "Титан" - 06 юли

"Тигрите" на Борисов отишли на мач с правителствения Ербъс (обновена) - От Капитал, 15 авг

Бойко Борисов поведе за "Футболист на годината" - 28 ное

Борисов: За "Футболист на годината" няма да проявя никаква скромност - 28 ное
          Бившият министър-председател на България Бойко Борисов вече има право да играе в професионалния футбол, твърди "Преса". Според информацията от "Витоша" (Бистрица) са го картотекирали и той ще може да се състезава с отбора в Б група.

Отборът влезе в професионалния футбол след отказването на три клуба точно преди старта на първенството. Борисов, който се пуска като нападател, е играл за "тигрите" във В група.

Пресаташето на БФС Павел Колев потвърди информацията за "Дневник". "Да, вярно е. Това не значи, че Бойко Борисов е професионален футболист. Правилникът в Б група изисква всеки клуб да картотекира поне по четирима играчи с професионални договори. Другите могат да са аматьори", уточни той.

След здравословните проблеми с високото кръвно налягане докторите бяха забранили на Борисов да спортува. Сега обаче той е в отлично здраве, допълва изданието. От БФС са обяснили, че ако иска да играе, депутатът ще трябва да минава предсъстезателен преглед три дни преди съответния мач.

54-годишният лидер на ГЕРБ поставя и рекорд, тъй като според вестника с картотекирането си той става най-възрастният състезател в историята професионалния футбол в България. Досегашното постижение се е държало от собственика на "Любимец" Атанас Сталев. Той е бил записан като професионален футболист през 2011 г., когато е бил на 48 години. Колев обаче заяви за "Дневник", че е трудно да се направи подобна справка.

Борисов стана шампион с "Витоша" в турнира за Купата на аматьорската лига. През 2011 г. беше убедителен водач в анкетата "Футболист на годината". Тогава каза, че без никаква скромност би взел наградата, но по-късно се отказа.

ЕКСПЕРТА ПО ВСИЧКО С НОВИ РЕКОРДИ

Коментар

• Първоначално изпратено от shpono Разгледай мнение
            Има и това сте лизачите на турско циганско руски задници. Видяхме какво лижете по рейсовете
            Мен би ме било срам да кажа, че такъв материал подкрепя партията за която съм
            Ти си лижи де не ни пречиш щом те кефи.
            Ми като гледаме кой какво пише в този форум има няколко лизача на мутренски задници.Няма смисъл да ги изброявам

Коментар

веднага ти казвам - аз също се чуствам на 100% като колегата фортис - не ме интересува как ще ме класифицирате, средна, дребна или никаква класа.
              Виждам как парите, които внасям в хазната отиват за подкупване на мангали и пенсионери покрай изборите та даже и не стигат и заеми ще ми взимат
              Пенсионната система е в такова окаяно състояние че шанс за пенсия не виждам, а парите се отичат в канала всеки месец

Мога ли да направя една много СЪЩЕСТВЕНА корекциЙКА?

Първо казваш, че парите не стигат, а къде е логиката - нещо, когато не стига - да се ползва за подкупване???

Що казвам, че ни работят разни "ИДЕОЛОЗИ", а ние пък сме такива, че им вярваме...

Та, хайде да се концентрираШ върху това, че когато нещо не достига - то няма как да се дават подкупи от недостигащото, НАЛИ?

Откъде идват паричките, ли?

Трудно дефинираме нещата /за пореден път да повторя изтърканата фраза/ - и именно, защото трудно правим точната преценка, затова сме податливи на ЧУЖДИТЕ ВНУШЕНИЯ на идеолози, емисари и друга подобна паплач.../меко казано - сган/...

Ама - откъде пък да сме чувалЕ за външни финансирания, а за "законните" /самоутвърдени/ финансирания на партиите, зависещо от изборните резултати, а за финансирания от "бизнеса" на оцветени спечелили избори?...

Мнооооого още има да ни работят... Краят не се вижда...

Дано не съм прав, но с това мислене - друго не ни очаква....

/оставям встрани и немалкият проблем по събираемостта на тия пари, дето някои мислят, че отивали за подкупи/....
              Last edited by зарата; 19.08.2013, 10:03.
              If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

веднага ти казвам - аз също се чуствам на 100% като колегата фортис - не ме интересува как ще ме класифицирате, средна, дребна или никаква класа.
                Виждам как парите, които внасям в хазната отиват за подкупване на мангали и пенсионери покрай изборите та даже и не стигат и заеми ще ми взимат
                Пенсионната система е в такова окаяно състояние че шанс за пенсия не виждам, а парите се отичат в канала всеки месец
                Да уточним нещо.А имаш ли нещо против да се подкупват с пари от нашите данъци умни интелигентни и красиви протестиращи?Питам щото не си написал нищо по въпроса

Коментар

• Бойко Борисов вече е картотекиран в БФС като професионален футболист
                  Бившият премиер може да дебютира в Б група стига да поиска
                  Публикувано: 19 авг. 2013, 09:50 | Обновено: 19 авг. 2013, 09:50

прочитания: 86 | коментари: 0
                  София, България
                  Бойко Борисов и "Витоша" (Бистрица) с купата при ветераните по футбол.

Бойко Борисов вече е професионален футболист. Той е картотекиран в БФС като аматьор от „Витоша” Бистрица и няма проблеми да дебютира в Б група, когато си поиска, съобщава в. "Преса"Борисов, който след като подаде оставка вдигна високо кръвно и бе настанен на два пъти в правителствена болница и получи лекарска забрана да спортува, вече е в отлично здраве, пише „Преса”.

От Българския футболен съюз уточняват, че лидерът на ГЕРБ ще трябва да премине прегледи преди да се изявява на зеления килим. По този начин Борисов поставя рекорд за най-възрастен професионален състезател в историята на български футбол, защото навърши 54 години.

Досега в страната постижението принадлежеше на родения през 1963 г. собственик на ФК Любимец Атанас Сталев, който имаше картотека между 2009 и 2011 г.

ТЯ ПРОСТОТИЯТА НЕ ХОДИ ПО ГОРАТА, ПО МУТРИТЕ ХОДИ

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
                    От множественото...

Коментар

• НЯМА ПО ГОЛЕМИ КОМУНИСТИ И СЛУГИ НА ОЛИГАРСИТЕ ОТ ГЕРБ
                      ДА СИ ПРИПОМНИМ ЗА ЧЛЕНА НА БКП- ЗАВЪРШИЛ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ БАСТИОН В СИМЕОНОВО, РАЗТРИВАЩ УШИТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ДИКТАТОР ЖИВКОВ

Коментар

• Първоначално изпратено от shpono Разгледай мнение
                        КОМУНИЗМА УБИВА: деца, майки, родители, пенсионери, населението, надеждата, вярата, човешкото, мечтите, щастието, красотата, ценностите, доброто, просперитета, икономиката.

КОМУНИЗМА СЕЕ: нещастие, болка, мързел, скръб, смърт, черни забрадки, обезверение, атейзъм, анархия, тероризъм, диверсии, манипулации.

КОМУНИЗМА НОСИ: глад, недоймък, хиперинфлация, смърт, гнед, разрушение, робство, злоба, злото, АДА в себе си....
                        Де го тоз комунизъм бе Чунчо?
                        Ами ББ какво ти донесе?

Коментар

• 450 млн. лв. са потънали без ефект за е-правителство
                          Президентът най-после призна, че е подписал Закона за ДАНС на летището посред нощ
                          ЛЮБЕН ОБРЕТЕНОВ
                          Президентът Росен Плевнелиев разкритикува управляващите вчера, че един от големите приоритети на България - създаването на електронно правителство, все още не е реализиран. "15 години говорим за него. 450 млн. лв. се похарчиха, къде са електронните услуги за гражданите?", попита той в ефира на БНР. Президентът посочи, че Естония е изградила е-правителство за 6 години с 30 млн. евро. Той обаче не коментира, че правителството на ГЕРБ, в което той беше министър на регионалното развитие, преди да бъде избран за президент, също не направи стъпка напред по въпроса гражданите да имат пълен достъп до услугите на администрацията в електронен вариант.

С два месеца закъснение държавният глава призна, че заради бързането на управляващите от БСП и ДПС той е подписал промените в Закона за ДАНС на летището късно вечерта, когато се връщал от Братислава след среща с президентите от Централна и Източна Европа. На следващата сутрин благодарение на отпечатания през нощта "Държавен вестник" за шеф на агенцията беше избран Делян Пеевски. Случката е известна отпреди 2 месеца, когато я разказа бившият депутат от БСП Татяна Дончева. Досега Плевнелиев не даваше обяснение по нея. В неделя той обясни, че е постъпил така и дал картбланш на правителството, защото то било поело ангажимент за реформа и повече прозрачност. Президентът увери, че когато подписал закона, не е знаел, че за шеф на ДАНС ще бъде предложен Пеевски. Назначаването му "ще остане в историята на българския парламент и на българската демокрация като може би най-висшата форма на задкулисие", каза Плевнелиев и допълни: "Промяната, която се случи в закона за ДАНС, трябва да бъде обица на ухото за всички".

Президентът изтъкна, че правото на вето му е дадено от конституцията и когато той го наложи, това не означава, че е обявил война. Така той се защити от обвиненията от страна на управляващото мнозинство по повод ветото му върху актуализацията на бюджета. "Европа вече излиза от кризата, а ние тепърва говорим за влизане в рецесия", каза още Плевнелиев. Според него една от причините, поради която данъчните и митниците не успяват да постигнат заложените цели по отношение на приходите в бюджета, е и това, че в момента там се върши мащабна промяна на кадрите по всички нива.

ЗАЩИТА

Според президента атаките срещу него за вечерята с главния мюфтия и с вицепремиера на Турция Бекир Боздаг в Пловдив са резултат от нечувана кампания, проведена от пропагандната машина на управляващите. Той обясни, че вечерята ифтар е религиозно събитие, на което не се говори за недвижими имоти. Според турски медии обаче е ставало дума за връщане на вакъфски имоти. Плевнелиев се оправда, че решението да не се допускат български журналисти е било на шефа на протокола му и това е нормална практика. Турските журналисти били допуснати, тъй като били част от делегацията.

ЕХ ДРУГАРИ МУТРОКОМУНИСТИ- ОТКРАДНАХТЕ И ТЕЗИ ПАРИ

Коментар

• Дацов: Сега берем плодовете от грешките на Дянков
                            19.08.2013 08:59 (последна актуализация 19.08.2013 09:09) | | A A /© БГНЕС, архивСвързани материали

Това коментира в интервю за „Стандарт” бившият заместник-министър на финансите в правителствата на Сергей Станишев и Симеон Сакскобургготски – Любомир Дацов.

По думите му интригата с бюджета изобщо не е била бюджетна, а политическа.

„Но дори актуализацията да беше отхвърлена, това нямаше да има никакво отражение върху икономиката ни. Какво ще се случи оттук нататък от бюджетна гледна точка? Нищо съществено. Зад всичко това трябва да се търсят политически сигнали”, допълни Дацов.

Според него сумата на актуализацията е много малък процент от публичните средства в държавата, затова не бива да има кой знае какви очаквания.

„При осемдесет и няколко милиарда лева брутен вътрешен продукт 300 млн. са незабележими като въздействие върху икономиката. В такъв смисъл казвам, че не бива да има прекалени очаквания”, обясни бившият зам.-министър.

Той коментира, че иска да види политическа воля за прилагане на забравеното от близо 6 години програмно бюджетиране, а не „да се дава, както дойде и каквото дойде, на когото се каже”.

„Още в началото на следващата година предстоят доста големи плащания. Симеон Дянков почти изпили фискалния резерв, той фактически си позволи да използва чужди средства, от други бюджети, което според мен е на ръба на закона. Нивото на поддържания резерв трябва да бъде 4,5 млрд. Когато фискалният резерв падне под тази цифра, това означава, че Министерството на финансите си позволява да харчи чужди пари, от други бюджети. Има математически изчисления, които показват т. нар. фискална устойчивост. Те показват, че за да не плащаме високи рискови премии и безпроблемно да покриваме отклоненията по плащанията на държавния дълг през годината, "комфортното ниво" на фискалния резерв трябва да бъде малко над 6,5 млрд. лв.”, добави Дацов.

МУТРЕНСКИТЕ ТРОЛОВЕ ЗА РУБЛИ И ТУРСКИ ЛИРИ ЗАДНИЦИ И ПРЕДНИЦИ ДАВАТ

Коментар

• Днес откриват още един лот на Тиквуна

Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                              Голям напън да преиначаваш нещата.По големи простаци от лизачите на мутропросташки задници няма.По голям простак от тиквуня няма
                              Днес откриват още един лот на Хемус. Браво на ГЕРБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                Голям напън да преиначаваш нещата.По големи простаци от лизачите на мутропросташки задници няма.По голям простак от тиквуня няма
                                Има и това сте лизачите на турско циганско руски задници. Видяхме какво лижете по рейсовете
                                Мен би ме било срам да кажа, че такъв материал подкрепя партията за която съм
                                Ти си лижи де не ни пречиш щом те кефи.

Коментар

Working...
                                X