IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Банките върнали крепостничеството у нас

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Преди време имаше дискусия защо банка Х не купува офисите си, а е под наем.

Първоначално изпратено от Закон за кредитните институции
    Чл. 47. (Изм. – ДВ, бр. 24 от 2009 г., в сила от 31 март 2009 г.) (1) Общият
    размер на квалифицираните дялови участия на банката в дружества, които не са
    кредитни институции, финансови институции, дружества за извършване на спо-
    магателни услуги или застрахователи, не може да надвишава 50 на сто от соб-
    ствения є капитал, а заедно с вложенията є в недвижими имоти и други дълго-
    трайни материални активи, които не са предмет на договор за лизинг – собст-
    вения є капитал.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
      Ти явно незнаеш, аз имам бегъл спомен. Трети ще рече и отсече дали при набълбукване с определено количество имоти не трябва да се продава.
      aко говориш за банката тя си знае най-добре . нали за това има мениджмънт да следят за какво става въпрос . просто банката няма как да е назад освен ако не се оплеска жестоко от мениджмънта . всичко друга е разправяне на бабини диветини

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
        какво ограничение? могат да се разпореждат с имота си както поискат. кога ще го продадат с е тяхна работа. могат да го продадат на загуба може и на печалба. ако изчакат няколко години имота може да се е и качил и на 120 бона нали?
        Ти явно незнаеш, аз имам бегъл спомен. Трети ще рече и отсече дали при набълбукване с определено количество имоти не трябва да се продава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
          Ако говорим за Китай, предпочитам техния социализъм пред нашия капитализъм и техните кумунисти пред нашите демоКрадци
          Виж тук:

http://www.dnes.bg/video/2010/05/25/...ktronika.91622

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
            Далеч съм, че са преебани, но май имаше ограничение за имоти. Моля някой да ме поправи ако греша.
            какво ограничение? могат да се разпореждат с имота си както поискат. кога ще го продадат с е тяхна работа. могат да го продадат на загуба може и на печалба. ако изчакат няколко години имота може да се е и качил и на 120 бона нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
              така и не получих сносно обяснение. дори и да е паднала цената от 100 на 60 бона банката е правото си да не продаде докато цената отново не се качи . така че моля колегите , които ми обесняват как банките били преебани да помислят пак .
              Далеч съм, че са преебани, но май имаше ограничение за имоти. Моля някой да ме поправи ако греша.

Коментар

• Last edited by Bushon; 23.12.2010, 23:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
                  ами тук го има а и има други държави в ЕС в които няма личне фалит това го бсъждаха в имотния форум барбарон мисля каза че във франция е така но там за така наречените прайм клиенти има фиксирана лихва за целия период събрайма го гърбят и там...

Само зад океана са максимално пазарни с личния фалит и риска за банката
                  така . темата за различните условия в различните държави е много интересна . ти с я захванал гледам , за което браво.
                  в ЕС не знам как седят нещата . дочух от един приятел ,че имало и фиксирани лихви и плаващи . това за обезценката на обезпечението обаче не знам как става .
                  в САЩ обаче няма такова чудо . банката си поема риска ако цената на имота падне и кредитополучатела не може да си плаща кредита . кредитополучатела не плаща абсолютно никаква разлика . банката идва и си прибира имота , а кога ще го продаде и на каква цена си е лично нейна работа , тъй като си е собственик на имота.
                  за това питах по долу реално как банката губи пари . така и не получих сносно обяснение. дори и да е паднала цената от 100 на 60 бона банката е правото си да не продаде докато цената отново не се качи . така че моля колегите , които ми обесняват как банките били преебани да помислят пак .

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
                    чакай малко защо собствено жилище ? не можело под наем да се живее? особено като наема на жилището е 2 - 2,5 по малък от вноската по кредита ... Най малкото не се пазарува във времена в които ножицата се е разтворила много.... гледал съм приемри в имотния форум за къща в ломбардия италия наем 800 евро вноска към банката 850 а не 2000 и да се разправят каква необходимост е собственото жилище

да не би на запад да не живеят хора и да не отглеждат деца под наем...

кофти че много хора се подведоха от имотния балон ама сами си го направиха

ако бяха отказали да купуват жилища извън нормалните иневестиционни параментри можеха да се спасят от набалбукване
                    Младите (визирам19 -21 годи) вече разбраха, че да живееш под наем и да имаш жена и деца е много по-изгодно. Много по-мобилен и гъвкъв си и можеш да се възползваш от възможности за работа у нас и чужбина...

На много малко от тях следващите 10 години ще е приротит покупка на жилище защото виждат огромните недостатъци.

Имаш пари - луксозна квартира и локация, нямаш пари лоша квартира и локация .... а не както сега баби-клошарки с апартамент на витошка с изпадала мазилка....

Коментар

• Печалбите на банките техни, а загубите - наши

Високите лихви по банковите кредити, като и тенденцията за увеличение на таксите и комисионните, които плащат клиентите на обслужващите институции, водят до не малко негативни емоции по техен адрес.

Коментари по темата можем да срещнем навсякъде, във медии, блогове, форуми, често остри и обидни, но има и такива, в които се намира резон.

Вчера цитирахме изказване на Левон Хампарцумян, че „Лихвите по кредитите се увеличават, защото нараства усещането за риск в средата. Има някакви опасения за ликвидността в Еврозоната и има нарастващ брой лоши кредити, които се отразяват на резултатите на банките и от там водят до една малка компонента, която увеличава лихвите.".

В отговор наш „възмутен" читател добави следния коментар (цитатът е с малка редакция): „Рискът вдигал лихвите. Рискът за кой?... Аз какво съм рискувал, освен че съм взел кредит? След като не рискувам, защо да плащам повече... а ти като си рискувал и си дал повече лоши кредити, сега трябва да поемеш с печалбата на банката грешките, които си направил... няма такава наглост като вашата, да карате нас клиентите, да плащаме за лошите ви управленски решения и лошите ви кредити... след като не участвам в печалбата на банката, защо искаш солидарно да поемам загубата???"...........
                      http://profit.bg/news.php?cid=1&id=65452

Коментар

• Jay Gould

Защото не си в Китай !
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                          Ако говорим за Китай, предпочитам техния социализъм пред нашия капитализъм и техните кумунисти пред нашите демоКрадци
                          Започвай да учиш китайски.

Коментар

• Първоначално изпратено от Repoman Разгледай мнение
                            Донякъде си прав, дори си напълно прав в сметките си, НО ако ставаше дума за нормална държава в нормалния цивилизован свят. Там където човек има сигурност, че ако днес живее под наем на едно място и утре ще е пак там, че няма да го изритат и да му се наложи да си търси нова квартира при недоразвития пазар на квартири у нас. Че няма да му надигат наема както си решат, и т.т. Затова според мен сигурността на собственото жилище и нас следва да се оцени по-високо, а и точно това според мен накара много хора у нас да купуват жилища на пожар срещу ипотечни кредити.
                            От друга стран да не забравяме че държавата у нас няма никакво отношение към социално слабите без жилище. Че то за последните 20г. държавата колко блока е построила, някой знае ли?
                            Е затова сигурността у нас на собственото жилище се цени по-високо. Не е до манталитета на народа, а до липсата на сигурност и държавна политика.
                            А като купиш жилище с ипотека от българска баМка, каква сигурност имаш? Както хазяинът може да те изгони или да ти вдигне наема, така баМката може да ти вдига лихвата, да ти иска допълнително обезпечение или да ти направи кредита предсрочно изискуем. Даже баМката е по-лоша от хазяин - за нея ти си поредната бройка, а хазяина го виждаш и можеш да прецениш какъв е - алчен, кротък, стиснат - можеш съответно и да се договориш с него. От 8 години живея под наем и никога не съм имал никакви проблеми. Нормалните хазяи се научиха много бързо, че по-добре да имаш свестен наемател дългосрочно за по-малко пари, отколкото паралия за кратко, макар и при висок наем.

Коментар

• Първоначално изпратено от Repoman Разгледай мнение
                              Донякъде си прав, дори си напълно прав в сметките си, НО ако ставаше дума за нормална държава в нормалния цивилизован свят. Там където човек има сигурност, че ако днес живее под наем на едно място и утре ще е пак там, че няма да го изритат и да му се наложи да си търси нова квартира при недоразвития пазар на квартири у нас. Че няма да му надигат наема както си решат, и т.т. Затова според мен сигурността на собственото жилище и нас следва да се оцени по-високо, а и точно това според мен накара много хора у нас да купуват жилища на пожар срещу ипотечни кредити.
                              От друга стран да не забравяме че държавата у нас няма никакво отношение към социално слабите без жилище. Че то за последните 20г. държавата колко блока е построила, някой знае ли?
                              Е затова сигурността у нас на собственото жилище се цени по-високо. Не е до манталитета на народа, а до липсата на сигурност и държавна политика.

аз незнам някои безимотен в бг не всички имат жилище в софия варна пловдив бургас но със сигурност има нещо някъде наоколо където да си иде и да живее под собствен покрив на преклонна възраст.... даже само земеделска земя може да бодне една 15 годишна 7-9 метрова каравана 2 ка с климатик изолация и всички екстри за модела и да живее в по луксозно макар и тясно жилище от софииски кимизарник и да има къде да живее...

второ това е мислене е актуално за 90 години на минали век когато българите бяхме почти направо изолирани от останалия свят ..... вече сме почти пълноправни граждани на ЕС казвам почти защото ни остава само шенген и падане на 5 годиншния период за забрана на работата в някои държави та като този период изтече ще сме равни на западно европейците......

и трето в края на балона цените в софия бяха станали като тези в Берлин ако търсиш сигурниост за стари години избора опредлено не беше за тук
                              mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
                                Който е недоволен да заминава за Куба, Северна Корея или Китай.

Шанхай:

София:

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Working...
                                X