Първоначално изпратено от yerdna
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Банките върнали крепостничеството у нас
Collapse
X
-
-
harpoon
Бих искал да попитам нещо ревящите хипотекарчета:
Според вас банките нарушават ли по някакъв начин подписаните с вас договори за ипотечни кредити? Ако да - как?
Благодаря!
Коментар
-
Не разни , а точно аз разправям, че вината не е в бамките , или поне не основната вина.
Срещу описаното нагло поведение на бамката има лесен и ефикасен начин - внасяш точно толкова , колкото е по договор и погасителен план.
Ако бамката е мераклия , нека тя да те съди !!! , а не обратното.
Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнениене бе споко . после тука разни философи ще ти обесняват как видиш ли банките нямали нищо общо със ситуацията .те хората се били набалбукали . те банките ни лук яли ни лук мирисали . ей голям смях пада в тая държава ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнениеЯ четете тук :
http://www.afera.bg/index.php?option...1903&Itemid=30
и си признайте колко от вас доброволно подписаха анекси за лихвите от index+надбавка на БЛП + надбавка
Щото не само споменатата банка прилагаше тая хитринка. И бая народ се хвана на въдичката...
АМа някой бепе писал бещо за глупостта и кой плаща за нея. Иначе жалко за прецакания човек и дано успе да ги осъди.
п.с
Интересно - такова интервю не може вече да се прочете дори в жълтата преса, какво остава пък за по-сериозната (доколкото има останала такава)
не бе споко . после тука разни философи ще ти обесняват как видиш ли банките нямали нищо общо със ситуацията .те хората се били набалбукали . те банките ни лук яли ни лук мирисали . ей голям смях пада в тая държава ...
Коментар
-
Я четете тук :
http://www.afera.bg/index.php?option...1903&Itemid=30
и си признайте колко от вас доброволно подписаха анекси за лихвите от index+надбавка на БЛП + надбавка
Щото не само споменатата банка прилагаше тая хитринка. И бая народ се хвана на въдичката...
АМа някой бепе писал бещо за глупостта и кой плаща за нея. Иначе жалко за прецакания човек и дано успе да ги осъди.
п.с
Интересно - такова интервю не може вече да се прочете дори в жълтата преса, какво остава пък за по-сериозната (доколкото има останала такава)Last edited by SStoilov; 16.06.2010, 19:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tunderball Разгледай мнениеХора, успяхте ли да видите това за бате Пешо:
http://wasarrested.com/new/category/...le&wm=CNN+News
Голям майтап.
Коментар
-
Хора, успяхте ли да видите това за бате Пешо:
http://wasarrested.com/new/category/...le&wm=CNN+News
Голям майтап.
Коментар
-
ангел петков
Точно така е , законите им за фалити повишават кредитния риск. Странното е че те тук се страхуват повече отколкото там където има закони за фалити.Реално няма нужда от такъв закон при физ.лица , няма голям риск при тях като при фирмите. Физ.лице ще остане без доходи , но то няма да спре биологичните си нужди и ще трябва да работи..ще си намери нова работа.Не е необходимо банката да го притиска , пари се дават в заем на свестни хора.
Имам личен опит , скоро 5 месеца плащах на едни хорица една сметка от 30 лв на месец вместо тях. Млади хора с едно дете , кредити нямат защото никоя банка не е преценила че работата му е достатъчно стабилна и доходите му. То си е така , бяха изпаднали в момент на безпаричие 5 месеца. Сега скоро си намери работа и без да му казвам ми върнаха парите , дори му казах да не бърза но са се пооправили.Но те са си свестни хора , нормални и никога не съм смятал че си оставят борчовете непокрити.Предложих да не ги връщат година и повече , не искат и сега има хубава заплата 1800 на месец..беше без работа момчето. Имал съм случай да дам дребна сума на заем и човека научил че ще пътувам за далеч , намери ме на едно място бях на 7 ми етаж и асансьора пък точно го поправяха.По стъпалата запъхтян - Уха вика открих те ! Да ми връща парите щото като замина няма да може.В България 90% от хората са свестни , може да са намалели защото проклетията взе да нараства. Да им се чудиш на банките откъде ги намират кофти кредитополучателите си ? Те ги произвеждат и ги правят такива , защото като кредитни институции не са в ред. Правилата за тях , регулациите не са в ред.D.Y.F-091066
Коментар
-
harpoon
Първоначално изпратено от gogolcho Разгледай мнениеТочно. ЕURIBOR няма накъде много да пада.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНе е необходим закон за фалити на физ.лица , това трябва да се покррие и елиминира като риск
с други регулации и да се направи невъзможно да се случва.Регулации за банките трябват , точни , ясни и конкретни , сглобен цял механизъм с който да се регулира дейността им.Отправната точка трябва да бъде гарантирането на парите на вложителите в тях , тази точка е целта и тя трябва да се покрива във всеки един момент.Банките кредитират и набират средства , тези двата момента трябва да бъдат балансирани и да им бъде поставено такова изискване.Дисбалансът в някакъв кратък времеви фрейм - три или шест месеца моментално да се отразява на процентът който внасят във фонда и той драстично да нараства ако нарушават равновесието.Лихвената им политика също да се обвърже с фонда.Въобще фонда за гарантиране трябва да се превърне в стабилна институтуция.Фалити на физически лица няма да има , то не е необходимо да има такова нещо , но трябва да няма такива и за юридическите и нещата да стават по меко.Юридическите да подлежат на ликвидация в случай на провал или затихване на функциите им.Технологията с фалити позволява злоупотреби и отменя отговорността , а нея трябва да я има във всеки момент.Само не знам дали това ще е добре защото може доста от кредитите раздадени до сега да станат предсрочно изискуеми а и със сигурност банките ще се опитат да вдигнат лихвата заради повишения риск.
Коментар
-
Първоначално изпратено от paran Разгледай мнениеЗащо трябва да се разрешава тегленето на депозити заради по-ниските лихви? След като човек е дал някакви пари на депозит, то явно той няма нужда от тях, поне не текущо. По-справедливо е държавата да се намеси и да забрани тегленето на пари от депозити без депозитарите да имат нужда от парите. Така парите ще останат в банките и те ще могат да ги раздават под формата на нисколихвени кредити на хора които имат нужда от пари и знаят как да ги похарчат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pernik Разгледай мнениеЗащото не е толкова лесно да стъпиш на нов пазар и да пробиеш. За банките е важен и обема на деиността им за да са на печалба. Още повече че никой няма да предоговори кредита си при разлика от 2% само, разходите и разправиите са повече.
Дай се парите на ония с 1% лихва на ден. Ти си им точно целевата група.Last edited by javcho; 15.06.2010, 13:02.
Коментар
-
Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнениеОк, защо тогава Deutche bank, Commerzbank, HSBC, Lloyds, Barclays, RBS, Santander, BBVA, ABN Amro, Credit Suisse, UBS не идват. Или те тия хора не разбират колко сме перспективни и не искат да дойдат за едни сигурни 10%, а продължават да работят на 3-4% марж.
Аз ако съм на тяхно място и вярвах в "огромния" потенциал на България. Отварям няколко офиса слагам лихва 2% под конкуренцията и за няколко месеца всички ще предоговорят кредитите си с мен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pernik Разгледай мнениеАми ние сме си перспективен пазар за ипотечни кредити с огромен потенциал за растеж. Ето и последните новини: Ръст на ипотечните кредити с 8% през май
У нас тепърва има да се строи и хората да осигуряват жилищните си нужди след кризата от 3-4г. която вече преминава. А това в повечето случаи означава и нови клиенти за ипотечни кредити, т.е. банките ще имат клиенти и пазар.
Аз ако съм на тяхно място и вярвах в "огромния" потенциал на България. Отварям няколко офиса слагам лихва 2% под конкуренцията и за няколко месеца всички ще предоговорят кредитите си с мен.Last edited by javcho; 15.06.2010, 12:40.
Коментар
Коментар