If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
buy 10 000 usd/jpy @ 115.43
Отварям позицията в момента. Няма да слагам стоп и лимит. Ще я наблюдавам през седмицата.
Бъдете здрави и успех!
Привет,
Позицията се развива добре. Стоп има в главата ми около 113.30 и ако подминем това ниво ще преразгледам основно стратегията си защото на този етап това не влиза в плановете ми.
Също така слагам лимит ордер на 4/10 от позицията на 117.40.
Бъдете здрави и успех!
След като се изпълни лимита на 117.40 днес се изпълни следващия на 118.43. Слагам последен лимит на последните 3/10 от позицията на 119.43.
BailaMe, не го оспорвам. Аз обаче си гледам в моята паница Специално в ATERA имам нещо предвид и ми е интересно как ще се развият събитията в близко бъдеще.
buy 10 000 usd/jpy @ 115.43
Отварям позицията в момента. Няма да слагам стоп и лимит. Ще я наблюдавам през седмицата.
Бъдете здрави и успех!
Привет,
Позицията се развива добре. Стоп има в главата ми около 113.30 и ако подминем това ниво ще преразгледам основно стратегията си защото на този етап това не влиза в плановете ми.
Също така слагам лимит ордер на 4/10 от позицията на 117.40.
От АТЕРА обявиха, че договорената рента за новия сезон е 11 лева средно от дка, което не е зле - над 5% от стойността на земята.
Именно за да няма момент на изнудване от страна на обработващите земята, Карол създаде Адванс Екуити, който притежава Агро Тера Север АД, което ще бъде основното дружество, обработващо земите на АТЕРА. Така че в някои райони Карол може да каже на някой, ако не му харесва да си я работи сам земята.
Перспективите пред АТЕРА са много добри, но сравнение с други консервативни инвестиционни възможности. А за търсачите на умерен до висок риск има други дружества, от които определено ще се спечели повече при по-голям риск.
със сигурност мога да твърдя,че фондовете купуват най-големите трънки и глогинки
на тези земи ако някога име земеделие то ще е единствено в случай на страхотни субсидии
ама и тогава няма да се печели много
този,който защитава фонд за земя просто не знае какво и как се купува
ама айде,имал бол пари дал
само гледайте колко рента ще съберат за милионите си декари през 2007 г
мойпознат,който обработва няколко хиляди декара земя ми каза следното - обадихе ми се от Елана и искаха да сключа договор за рента,която е 8% от минималната работна заплата
той веднага ги попитал колко земя притежават в неговия район,и познайте колко била - 150 дек
тогава отговора му бил - да забия колчетата в реални граници и да почвате да я работите
става ли??????
и преговалящата девйока от София останала да гледа и да се чуди дали да започва земеделие........
Billy, разбирам те. Доводите ти и според мен са реални и имат тежест. Гледайки пазара последните месеци наистина имам чувството, че парите са ми "затворени" Доста печеливши други емисии се появиха. За мен обаче тази инвестиция е добра защото засега имам месечни парични потоци, които все някъде трябва да идат и ако се появи някоя хубава емисия имам с какво да участвам без да се налага да продавам нещо от портфейла ми. Наистина гледам на по-голямата част от инвестициите ми като на пенсионен фонд и бидейки такъв търся нисък риск.
За АТЕРА има още нещо важно. Това е емисия, която се нуждае от изключително много капитал за да може да изкупува земя. Докато има земя за изкупуване те ще правят увеличения на капитала, а колкото повече нови акции се появяват в тази емисия толкова търсенето ще е задоволено и презадоволено. Ще дойде момент обаче някой ден когато няма да има какво да се купува, ще спрат увеличенията на капитала и търсенето ще надмине предлагането. Тогава ще дойде и нашият час Най-разумно е човек да уцели точно този момент и ти го препоръчвам като вариант ако правиш активно управление. Аз лично обаче предпочитам от сега да блъскам защото парите, които не вложа ще ги изхарча за глупости Отделно земята за мен на този етап е най-сигурната инвестиция. Предпочитам фонда като форма заради някои неоспорими преимущества. Заради тези преимущества съм готов да си плащам онези такси за управление.
В този бизнес доверието, името и историята са от изключително значение. Това е една от причините да заложа на АТЕРА най-голямото тегло. Просто досега всичките ми контакти с Карол са били на ниво. Разчитам на това, че там разни игрички няма да са в моя вреда. Такива работи си мисля аз а времето както винаги ще покаже най-добре
looser, аз не смятам да записвам новото увеличение защото:
1. инвестицията наистина е дългосрочна. Да ама през това време като гледам какво става на борсата и парите са ми "затворени" в земи направо не ме свърта на едно място....
2. имам лошото усещане, че някой си играе игрички с парите ни. Това е недоказуемо, но някои нелогични "изцепвания" на цените ме карат да си мисля това.
3. Реално никой не знае какво купуват АДСИЦ-вете. Да има отчети, купена земя, но къде точно, каква категория.....
Прекалено много неизвестни.....мисля да изляза от позицията при първа удобна възможност.
Поздрави и продължавай да даваш своето мнение. Във форума много хора го ценят.
Предстои ново увеличение на капитала на АТЕРА. Това е позицията с най-голямо тегло в портфейла ми. Смятам да запиша между 50 и 100 % от новите акции.
Последните месеци не са хич печеливши за любимите ми АДСИЦ-и но това си е пазар и си знае неговото. Все пак още в началото влязох в тези позиции с идеята за средносрочна до дългосрочна инвестиция. Това така да се каже е моят пенсионен фонд
Като погледна TEL (Транселектрика) ми е около +100% и ADVANC някъде около +11%. Другите (ATERA, ELARG, BMREIT) са назад около 5%. Все още съм в Щатите и от тук не съм особено активен като инвеститор. Скоро се прибирам и смятам да променя това .
Това, което искам да споделя е да се огледате и за други пазари. Не съм вярвал, че румънската ми позиция ще направи такъв фурор. Емисията се презаписа около 8 пъти и по този начин записах 8 пъти по-малко акции от желаните но няма да бъда алчен Скоро предстои ново IPO там и аз лично пак ще участвам. На румънската борса се играе с леи, които се държат много прилично и даже успях да направя около 1% от валутни разлики. Смятам, че тази тенденция ще се задържи и занапред.
Ще ми е интересно да узная мнението и опита Ви за борсовите пазари извън родината Идеята е да си бъдем взаимно от полза.
Коментар