IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
    Точно сега не мога да ти постна никакво инфо кой какво е подписвал от предишните щото ме мързи да търся.Но за мен е по важно ,че с това едностраното прекратяване,,pacta sunt servanda'' от наша страна ще се набутаме яко в Международият арбитражен съд.Що се каса до 12 800 000 лв. да дават се на бг компанията ,но сумата ще се използват за уреждане на задълженията на дружеството ни към другите акционери и към Международната проектна компания
    Далеч съм от мисълта да те натоварвам с непосилни задачи, да свършиш за 10 минути
    онова, което другите правят години наред. Но не би било зле, като искаш да имаш по всеки въпрос мнение, преди това да свършиш малко подготвителна работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Peter(Petar) Разгледай мнение
      Сега остава да проучиш малко историята на проекта и да видиш, кой какви договори е подписвал и как е защитавал националния интерес в този проект през годините. Ще ми бъде любопитно да пуснеш едно постче с резултатите от изследванията си.

От плащането на тези 12-13 млн. лв. бягане нямаше. И те не се дават на Русия, а се дават на българската компания, участник в проекта.
      Неустойките, за които говори П.Димитров и руската шматка са нещо съвсем друго и за тях трябва съд, трябва добри адвокати.
      Точно сега не мога да ти постна никакво инфо кой какво е подписвал от предишните щото ме мързи да търся.Но за мен е по важно ,че с това едностраното прекратяване от наша страна ще се набутаме яко в Международият арбитражен съд.Нищо чудно рашаните да ни изкарат виновник за провалянето на проекта и да бъдем осъдени..Що се каса до 12 800 000 лв. да дават се на бг компанията ,но сумата ще се използват за уреждане на задълженията на дружеството ни към другите акционери и към Международната проектна компания
      Last edited by коки; 27.12.2011, 21:32.
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

Естествено ,че рашаните ще си направят изчисления и ще си ги платим.Това е на база договори подписани от управляващите от които не може да се избяга колкото и да ни се иска ! От което следва,че на Бойковите приказки не му се вързвам.А това което по долу постнах пак ни бърка у джобу. .Проект на Решение касае предприемане на действия по прекратяване участието на Република България в Споразумението между правителството на Руската федерация, правителството на Република България и правителството на Гръцката република за сътрудничество в строителството и експлоатацията на петролопровода Бургас Александруполис, сключено на 15 март 2007 г., и проект на Постановление за предоставяне на средства от републиканския бюджет за придобиване на акции от държавата... още във връзка с увеличаването на капитала на търговско дружествоЗа уреждане на тези задължения към другите акционери и към Проектната компания е необходимо капиталът на дружеството да бъде увеличен чрез издаване на нови 128 000 броя акции с обща номинална стойност 12 800 000 лв.
        БОЙКО БОРИСОВ: Приема се точка 39.
        Сега остава да проучиш малко историята на проекта и да видиш, кой какви договори е подписвал и как е защитавал националния интерес в този проект през годините. Ще ми бъде любопитно да пуснеш едно постче с резултатите от изследванията си.

От плащането на тези 12-13 млн. лв. бягане нямаше. И те не се дават на Русия, а се дават на българската компания, участник в проекта.
        Неустойките, за които говори П.Димитров и руската шматка са нещо съвсем друго и за тях трябва съд, трябва добри адвокати.

Коментар

• Първоначално изпратено от Peter(Petar) Разгледай мнение
          Изказването на Бойко е в отговор на изказването на руската шматка, която заяви в прав текст, че Русия ще си направи изчисления за направените разходи. Демек ще се търсят неустойки, за които дори твоята партия им подсказа, в какъв порядък би трябвало да са. Натрупалите се вноски по увеличението на капитала нямат нищо общо с тях.

Понеже този въпрос изобщо не го следиш, няма смисъл да пускаш мнения, колкото да се намираш на работа.
          Естествено ,че рашаните ще си направят изчисления и ще си ги платим.Това е на база договори подписани от управляващите от които не може да се избяга колкото и да ни се иска ! От което следва,че на Бойковите приказки не му се вързвам.А това което по долу постнах ни бърка у джобу и дефакто ние ме си платил още на 7.12.2011г.,вноски, които сме дължали 2009, 2010 и 2011 година.Проект на Решение касае предприемане на действия по прекратяване участието на Република България в Споразумението между правителството на Руската федерация, правителството на Република България и правителството на Гръцката република за сътрудничество в строителството и експлоатацията на петролопровода Бургас Александруполис, сключено на 15 март 2007 г., и проект на Постановление за предоставяне на средства от републиканския бюджет за придобиване на акции от държавата... още във връзка с увеличаването на капитала на търговско дружествоЗа уреждане на тези задължения към другите акционери и към Проектната компания е необходимо капиталът на дружеството да бъде увеличен чрез издаване на нови 128 000 броя акции с обща номинална стойност 12 800 000 лв.
          БОЙКО БОРИСОВ: Приема се точка 39.
          Last edited by коки; 27.12.2011, 20:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
            Не знам дали са изгодни или не ,ама мога да ви кажа ,че расърдихме Руснака,имам информация,че януари 2012 ще спре Лукойл-Нефтохим Бургас
            И какво толкова ще стане???!!!
            Колкото по-малко Руснак тук, толкова по-малко кокита в България и Слава Богу, така да стане!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
              Нефтохим се вади винаги като коз за да заплашват. За това и най-разумно е да се развали приватизациония договор за тоя комбинат, който и без това е в нарушение, + нарушенията в митнически и данъчни разпоредби.
              ПС: България има и блокираща квота ако се не лъжа в комбината. Интересно е само защо Трайчо до сега не я ползвал.
              За блокираща квота-ако се има пред вид "Златна акция"-в нашето право не е дефинирано,депутатите са подарили термина на журналистите,да създават впечатление че всичко е премислено и облечено в закон.Дълговeте на една рафинерия сега май са над милиард
              Комисиoнерите винаги са по напред в материята,уви.И първи в партийните листи
              Last edited by Minavast; 27.12.2011, 20:00.

Коментар

Е й ?Ме и?Държавата ни ще плати като поп ,вноките които не са платени от "Проектната компания нефтопровод "Бургас Александруполис" БГ" .Ей това ти намекнах с визираното по- долу от МС.От което следва,че Бойко явно е забравил какво са гласували на заседанието на МС проведено на 7 .12 .
                Изказването на Бойко е в отговор на изказването на руската шматка, която заяви в прав текст, че Русия ще си направи изчисления за направените разходи. Демек ще се търсят неустойки, за които дори твоята партия им подсказа, в какъв порядък би трябвало да са. Натрупалите се вноски по увеличението на капитала нямат нищо общо с тях.

Понеже този въпрос изобщо не го следиш, няма смисъл да пускаш мнения, колкото да се намираш на работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                  Е, и?

Ти току що написа ли нещо?
                  Е й ?Ме и?Държавата ни ще плати като поп ,вноките които не са платени от "Проектната компания нефтопровод "Бургас Александруполис" БГ" .Ей това ти намекнах с визираното по- долу от МС.От което следва,че Бойко явно е забравил какво са гласували на заседанието на МС проведено на 7 .12 .

Коментар

.....[/B]
                    Е, и?

Ти току що написа ли нещо?

Коментар

Руския Шматко е на друго мнение:

И още по темата:

Борисов: Един лев няма да вземат за "Бургас - Александруполис"
                      Публикуване: 27.12.2011, 14:43
                      Автор: Money.bg

Моите уважения към господин Шматко, пожелавам му весела Коледа и честита Нова година. Един лев няма да вземат за "Бургас - Александруполис".Това каза в отговор на журналистически въпрос премиерът Бойко Борисов в Русе относно изявлението на руския министър на енергетиката Сергей Шматко, че ще бъдат предявени финансови претенции към България.
                      Та я да видим какво е решило правителството на 7 декември 2011.Цитирам от сайта на МС:
                      Министерският съвет прие постановление, с което увеличи капиталът на българския акционер в Международната проектна компания за нефтопровод Бургас-Александропулис. Средствата в размер до 12 800 000 лв. ще се използват за уреждане на задълженията на дружеството към другите акционери и към Международната проектна компания".

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                        Не знам дали са изгодни или не ,ама мога да ви кажа ,че расърдихме Руснака,имам информация,че януари 2012 ще спре Лукойл-Нефтохим Бургас
                        Нефтохим се вади винаги като коз за да заплашват. За това и най-разумно е да се развали приватизациония договор за тоя комбинат, който и без това е в нарушение, + нарушенията в митнически и данъчни разпоредби.
                        ПС: България има и блокираща квота ако се не лъжа в комбината. Интересно е само защо Трайчо до сега не я ползвал.
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Не знам дали са изгодни или не ,ама мога да ви кажа ,че расърдихме Руснака,имам информация,че януари 2012 ще спре Лукойл-Нефтохим Бургас
                          Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

Напротив, току що дадох твърди доказателства, че проектът Белене върви към провал!
                            Поживём, увидим
                            http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                              и аз не съм щастлив,но натам вървят нещата
                              Напротив, току що дадох твърди доказателства, че проектът Белене върви към провал!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                                Той тока и в Африка е лукс.. В Чад или Сомалия например.. Да ти ебем и такава държава .. Отиваме да живеем и да правим бизнес в държава, в която той не се води лукс, а е нещо обичайно за 21 век ... Тук, нека си продават ток на мангалите, след няколко години
                                и аз не съм щастлив,но натам вървят нещата
                                http://milom.blog.bg/

Коментар

Working...
                                X