IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Комплекси от затворен тип - мнения

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от GROBAR
    защото си мисля че нямаш представа колко е удобно и приятно да живееш на едно по -уредено място каквито са тези комплекси
    Повярвай ми, имам. Но все пак добре е да прочетеш какво се случва с психиката на хора живеещи в добре охранявани затворени комплекси в южна Америка, така че и тези крайности са вредни.
    Изказвания като "това е бъдещето-затворени комплекси с цялостна поддръжка" са си странни, ти виждаш ли България в такива схеми? Преди няколко дни, един съфорумец сравни заворените комплекси с ЕПК, просто у нас силно е развито чувството "да не се мина" и от там идват много от проблемите при едно такова затворено общество.

Не знам как си живееш в Ембасу суитс, но аз лично не бих си живял добре на строителна площадка. От ранна сутрин до късна вечер да слушам шума от строителните машини, а като закъсняват с някой срок и денонощно да ги слушам. Също и мръсотията която вдигат, а и липсата на дървета също не е за пренебрегване, красиви са, разхлаждат и филтрират въздуха...Разбитите улици се прежалват и без друго колите ги ремонтираме непрекъснато. Както казах, манастирски ливади може би след 10 години ще е приятно място за живот.

А за стандарт на живот, то мога да ти кажа, че в Испания в близо милионен град, можеш да си живееш в такъв комплекс на 3 км от морето, с 3 тенис корта и 2 басейна за скромните 750-850 евро/месец, като това включва всички разходи (ток, вода, подръжка, басейн. корт и т.н.), а жилището е три спални, огромен хол, хухня с трапезария и 2 бани. Като всичко е с централна вентилация и климатизация.

Разбира се, ако искаш само една стая, като делиш хол, баня и кухня с трапезария, то е твоя за 200-250 евро, отново с включени всички разходи.

Коментар

• GROBAR, ти си изтрещял бе човек :-)

спокойно, няма да се бием :-)

щом ти харесва - живей си, няма лошо. относно това че там е бъдещето - бъркаш приятел, не е :-) бил съм в над 20 държави до този момент и таково чудо почти никъде няма. Даже винаги съм давал за пример Чехия, Словакия, Норвегия, Белгия и повечето северни държави. от край време хората са се ориентирали към живот в малки сгради (изключвам Сингапур) и еднофамилни къщи. В посочените държави съм виждал цели градове построени на този принцип. Огради почти няма, или са с декоративна функция, и т.н. но БГ бабаита е на друго мнение - тук задължително трябва да си зад триметрова ограда и поне 3 питбула да пазят. ако не - въоръжена охрана да стреля на месо! Комплекси от затворен тип най-вече знаеш ли къде съм виждал - В Турция и са за военни, щото там ловния сезон за военни е 12 месеца в годината. а колко е компрометиран самия пропускателен режим в нашите комплекси е друга тема... Стига сте ревали на сляпо - хванете си багажа и пообиколете малко по света да ви се отворят очите... да разбереш че 250к евро (с кредит - 500к) за апартамент в София е идиотско да се дава, и т.н. и тук не говорим за доходи и за можене, защото моят доход е доста на средното за Европа, а за елементарна икономическа култура...

ctu: да, разпределението е добро, не отричам. ако и качеството е добро просто няма да има причина да се обмисля покупката. но квадратурата е смешно завишена. мен това ме обижда като евентуален клиент - все пак виждам че една стандартна гарсониера се дава за 90+ м2. а апартамента в който е включен и покрива просто е върха на наглостта. ако цената за м2 е около 300е - добре. една гарсониерка ще се върже за към 26-27к ойро, един тристаен за към 50-55к ойро. съгласен съм, ако живеех в София при такива условия бих си взел. но си мисля че цената на м2 няма да е такава каквато трябва да бъде...

Коментар

• привет на всички

vivic
        Кво толкова продават покрив за някой това може да е двор въпрос на гледна точка. Според мен при тях има доста апартаменти с добри разпределения нима в градинките всички разпределения са перфектни.

-ако не ти се занимава да се набутваш с общи части намерил съм много яки разпределения в 16 Блок на 9-ти етаж при НИКМИ на Каблешков там апартаментите са следните (Антре 2.8 кв.м, Баня 3.5 кв.м, кух. бокс 2.9 кв.м, дневна 10.9кв.м, спалня 8.9кв.м) перфектна алтернатива на това което но не ти харесва при домичилиото с 90-те квадрата еднакво функционални са и двата Иначе блокчетата са вдигнати няма нужда от фотошопски картинки за надъхване определено имат всякакви разпределения.

zlodeia
        със сигурност вече си набеден за агент на градинките

Ballomed
        за рекламите според мен и това си е чист маркетинг и PR,
        като са решили да строят и други работи трябва да се виждат.
        Според мен и те имат як "политически гръб" като Крит и Никми ама и кво от тва.

Имах идея да направя сайт за имоти с форум без цени и оферти.
        В него почнах да правя досие за новите сгради с форум и снимки сортирани по сгради.
        Тази ми идея ме споходи след като зад моя блок се построи нова сграда от голяма и стара фирма. Около 5 месеца след акт 16 фасадата се напука и олюпи на места.
        След зимата стана трагично лъскавите парапети на хората нещо ръждясаха и така
        месец след месец става по нещо. Дизайнерското решение е такова че сградата е боядисана в ярък цикламен цвят и единственото преимущество на хората живеещи в нея е че не трябва да я гледат

Проблема идва на колела ако посочиш 8-те разлика от картинка и оферта до реално изпълнение и дефекти (задействат се едни добри хора)
        Ако някоя се окаже добре построена и няма критични постове почва да се пише
        че инвеститора си е платил и т.н. От тук стигнах до извода че Българите трябва
        да сме винаги недоволни и преебани за да сме в добро здраве.

Бета версия на тая идея пусна програмиста ми преди година и половина в друг град
        след 4 месеца беше убеден да махне форума.

каквото и да прави човек все ще живее някъде може и под наем...
        сещам се за една фраза от прехода "За Бога Братя не купувайте"

Коментар

• Пич аз не съм инвестирал!!!аз имам дом истинсти дом с приятни съседи е не всички!!!но боклуци не се хвърлят през прозорци -винаги има каде да спра колата/семейството е с 4 коли / не се притеснявам че детето ми ще попадне на некви гаменчета няма коли и кучета там кадето са децата мога да продължа да изреждам но не искам да излиза че се хваля мисълта ми е че това е нормално а не блокове като в грат като Ливърпул!!!сешщеш се!!!

Коментар

• Неграмотен налЕ знаеш че има хора които никога не могат да си позволят едно и също нещо-не т го пожелавам!!!всеки според възможностите!!!Но недей да си мислиш че видиш ли Ман. ливади били наблъскани яко с некви блокчета-без улици и тн. не че не е така ето тези жилища ще поевтинеят а не тези за които си говорим защото си мисля че нямаш представа колко е удобно и приятно да живееш на едно по -уредено място каквито са тези комплекси!!!вярно плащам 10 евро на квадрат за поддръжка ама това е -тя и тази такса тепърва ще пада ама аз сега живея там а не след 5год.!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от GROBAR
              НИЕ НЕ ВИ ИСКАМЕ!!!ЖИВЕЙТЕ СИ НА ПО "УДАЧНИТЕ" ЗА ВАС МЕСТА!!!ЖЕЛАЯ ВИ ВСИЧКО НАЙ-ХУБАВО!!!
              Какво ви казвам, секта... Явно нервните избилици идват, когато се усеща, че инвестицията е губеща...

Коментар

• Колкото и да не им се иска на някои хора това е бъдещето-затворени комплекси с цялостна поддръжка!!!дори и нови квартали с къщи които пак са на същия принцип!!!Колкото до ливадата -там има един завършен комплекс от същия тип ЕМбаси суитс/може да наминете да видите как си живеееееем!в строеж е и 20 бора-Крит - Строи се бизнес паркчето на БТВ и има още 2 или три окрупнени парцела за подобно строителство!!!сега ще ви изброя и най -хубавото и в 3-те до сега започнати комплекса предвидената зелена площ е 1/2 от парцелите!!!слънчево е с 1-2ч по дълго от бояна и драгалевци-е и си имат канализация!!!гаражи бол е не са без пари ама то навсякаде се плащат и още много други малки закачки като игрища бул България с всички офис згради -Витоша и кво в едно каре ими това за което вие неверните пътувате по 20-30-40 дори по някога и 1ч.!АМА НЕ МЕ РАЗБИРАЙТЕ ПОГРЕШНО НИЕ НЕ ВИ ИСКАМЕ!!!ЖИВЕЙТЕ СИ НА ПО "УДАЧНИТЕ" ЗА ВАС МЕСТА!!!ЖЕЛАЯ ВИ ВСИЧКО НАЙ-ХУБАВО!!!

И налЕ СИ ЗНАЕТЕ ТОВА НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКО ПРОДАЖБА!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от zlodeia
                  Deutsche-bank са инвеститора , това което те правят е инвеститорски контрол нещо различно от строителен надзор(контрол), колкото до строителния надзор(който между другото е задължителен за всеки един обект, е пълна пунта мара) всеки го знае, заради това имаме толкова слабо строителство.
                  Дали квартала е добър или в полето, скъпо ли е или не- това си е наша работа и решение(на хората, които сме си купили), колкото до това, че има хора с различните менения , една стара и много хубава поговорка подхожда на случая – “Всичко е въпрос на вкус, казало кучето и си облизало дупето.”
                  zlodeia, мисля, че имаш сериозен проблем. Първо казваш, че който не е купил в Уинслоу е недоволен, после казваш че мнение по някакъв въпрос може да имат само купилите жилище там... Започваш да звучиш като сектант.

За да ти помогна, без да даваш пари на психолози, ще ти кажа, че по твоята логика, всеки който няма вила на морето, за мен трябва да е незадоволен...
                  Също и всеки който има негативно менение за любимия ти бъдещ комплекс, трябва да купи жилище там и след това да критикува.

Ще ти кажа моето мнение относно цената - за мен в България тези цени са лудост и това мое мнение не е провокирано от това че нямам възможност да купя.

Коментар

• ГБС са решили да не изпуснат далаверата. И смятат да направят следващият Люлин, подобно на Крит, който вече построиха друг Люлин в Манастирси Ливади-запад.

По въпроса за поговорките - не е виновен този който яде баницата, а този който я плаща.

Първоначално изпратено от zlodeia
                    Deutsche-bank са инвеститора , това което те правят е инвеститорски контрол нещо различно от строителен надзор(контрол), колкото до строителния надзор(който между другото е задължителен за всеки един обект, е пълна пунта мара) всеки го знае, заради това имаме толкова слабо строителство.
                    Дали квартала е добър или в полето, скъпо ли е или не- това си е наша работа и решение(на хората, които сме си купили), колкото до това, че има хора с различните менения , една стара и много хубава поговорка подхожда на случая – “Всичко е въпрос на вкус, казало кучето и си облизало дупето.”

Коментар

• Deutsche-bank са инвеститора , това което те правят е инвеститорски контрол нещо различно от строителен надзор(контрол), колкото до строителния надзор(който между другото е задължителен за всеки един обект, е пълна пунта мара) всеки го знае, заради това имаме толкова слабо строителство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стенли
                        Първоначално изпратено от vivic
                        ама това наистина е поле в края на града (ако това в далечината действително е София) :-)
                        Поле е силно казано...защото си има и блато в това поле ...
                        +1

Коментар

• Първоначално изпратено от Стенли
                          Първоначално изпратено от vivic
                          ама това наистина е поле в края на града (ако това в далечината действително е София) :-)
                          Според мен мястото не е лошо. Сравнително високо е, близо е до Витоша и може би след 10 години, като строежите намалеят, а дърветата порастнат, ще е чисто. Има удобна артерия към центъра, а като направят и околовръстното ще има и бърз достъп до бизнес парка.

Относно блатото - да се надяваме, че ще се справят добре с дренажа, защото ако се разчита само на хидроизолация при високи подпочвени води, то рано или късно тази хидроизолация ще се компрометира, а ремонта на това ще е меко казано златен.

За мен огромен плюс е сравнително малкото застрояване на парцела, заедно с двуетажните паркинги, които няма да пречат на високата растителност. Смятам че в моята класация, след еднофамилните къщи и комплексите с такива (дори и редови) може да се нареди Уинслоу, който има много малко общо с кварталите построени по модата прозорец в прозорец.

Така че, може би уинслоу е добро място за инвестиция, защото след 10 години най-вероятно ще е доста по-приятно място за живеене отколкото ще е след като завършат обекта. Предполагам и за това много "новодомци" се притесняват за цената, а на някой дори им се привиждат IPO-та и печалби от тотализатора...

Коментар

• Първоначално изпратено от vivic

Коментар

• ама това наистина е поле в края на града (ако това в далечината действително е София) :-)

Коментар

• Абе не знам колко им е добър проекта и изпълнението, ама след като са продали почти всичко, защо им текат постоянно рекламите, дори и тук във форума на инвестора? Аз ако на картинка още си развържа 80-90% от продукцията, хич няма и да се хабя за реклами за останали 10%...

А това за камерата наистина ме развесели... Ей така се прилага качествен контрол.

Ето тук дори може да видите как се работи усилено, под зоркото око на немеца

А тук доло в ляво се вижда гордия Ханс, показващ мускули на строителната площадка

А ако камерата е за контрол, защо не я пуснат публично, че да се смеем всички?

Коментар

Working...
                                X