IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (FPP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Стойността на ФПП е двойно по висока от тази на БРЕФ. Счетоводната стойност
    на акция е горе долу еднаква.Пазарната капитализация при ФПП е двоино
    отдолу.Всеки сам може да провери и сравни.

Коментар

• Двете компании са съвсем различни и според мен не е подходящо да се сравняват. БРЕФ е типичен АДСИЦ. ФПП е структурирана повече като строителна компания. Реализира проекти, които веднага след това продава. Тук притесненията бяха за липсата на нов бизнес след като завърши Санта Марина. На този етап нещата изглеждат все по-добре. Банките са задръстени с левове. Искат да дават кредити. Лихвите по ипотеките падат. Постепенно се изчерпва инвентара от качествено старо строителство. Тези фактори ще доведат в близко бъдеще до съживяване на пазара на жилищно строителство в София и някои от големите градове. Повечето купувачи отчитат и ниското П/Б. Естествено всеки си прави някакви дисконти на активите съобразно неговите разбирания за реалната им стойност. Въпреки всичко на този етап изглеждат относително подценени.
      Според мен дълга не е голям проблем. Намерят ли нов бизнес който да носи значителни доходи веднага ще го качат.
      Остава риска с отлив на руски купувачи по черноморието, но той е краткосрочен защото така или иначе тези проекти са пред края си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
        Аз например съм от тези които обичат кеша и съм на борсата. Кефи ме да имам акция в която кеша си ми е в кеш, вземам си лихвите а имотите са ми бонус
        А за проектите, те всичките имат проекти и брефа и фпп и фонд имоти и актив. Просто на някои проектите са успешни а не други не. За мен най-подценени са актив но там има проблем с ликвидноста.
        Говориш за успешни или - не проекти, а там където има само кеш, проектите май отсъстват...
        Аз във фонд имоти нямам..
        Не е препоръкка!
        Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Кеш,кеш стоката/акциите/ нали са в него .Ще ги докара до 2 лв,ела да видиш
          кеш тогава.

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
            Teзи, които обичат кеша не са на борсата, а - в банките. Колкото и да критикувам мажо тук, не е изпил всичките пари - след като има дългове, има и проекти!!! (видно е тези дни, че някой знае повеко за тези проекти)
            Мисля на глас, не е препоръка!
            Аз например съм от тези които обичат кеша и съм на борсата. Кефи ме да имам акция в която кеша си ми е в кеш, вземам си лихвите а имотите са ми бонус
            А за проектите, те всичките имат проекти и брефа и фпп и фонд имоти и актив. Просто на някои проектите са успешни а не други не. За мен най-подценени са актив но там има проблем с ликвидноста.
            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• С БРЕФ ще я сравняваме,няма да я сравняваме със Софарма и Хима.Дружеството
              отчита 3,5 милиона печалба,цената на имотите расте и неговите активи
              растат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                Само не разбирам как може да сравнявате тази акция с Бреф. Бреф имат кеш съизмерим с пазарната си капитализация а тук са потънали в дългове. То по тази логика да сравняваме Бреф с Фонд имоти и да гледаме исторически цени ?
                Да чакам ли цената при фонд имоти някога да настигне бреф ?
                Teзи, които обичат кеша не са на борсата, а - в банките. Колкото и да критикувам мажо тук, не е изпил всичките пари - след като има дългове, има и проекти!!! (видно е тези дни, че някой знае повеко за тези проекти)
                Мисля на глас, не е препоръка!
                Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Проблема тук ,че мажо е много консервативен,макар че точно сега когато
                  интереса е много голям може да направи пари.В момента ФПП наваксва ръста,
                  който другите позиции имат от януари и е в една група с десетина акции,които
                  правят същото,настигат по ръст сините чипове

Коментар

• Абе смешна работа, ама ме устроива- имам и от двете

Коментар

• Само не разбирам как може да сравнявате тази акция с Бреф. Бреф имат кеш съизмерим с пазарната си капитализация а тук са потънали в дългове. То по тази логика да сравняваме Бреф с Фонд имоти и да гледаме исторически цени ?
                      Да чакам ли цената при фонд имоти някога да настигне бреф ?
                      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Мажо май е влезнал в правия път...
                        Браво !!!

Коментар

• Днес 0,35 ли ще гони.Щом БРЕФа е на 0,70 вероятноста е голяма.

Коментар

• Първоначално изпратено от MoreBangForTheBuck Разгледай мнение
                            Като каза средна цена.

Да ви дам още един хинт по тази позиция.

Една от малко, да не и единствената, при която сегашната цена е по-ниска от средната за предните 5 години (кризата).

Говори, че тук все още се стържи дъното, докато други позиции, а и пазара отдавана са вече отлепили.

Не е препоръкла!
                            да де...хубаво тълкование на събитията,но не отговори на въпроса ми,който беше-колко ти е средната цена на която си закупи акциите тук

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                              в тоя ред на мисли ще споделиш ли с нас колко ти е средната цена по позицията?
                              Като каза средна цена.

Да ви дам още един хинт по тази позиция.

Една от малко, да не и единствената, при която сегашната цена е по-ниска от средната за предните 5 години (кризата).

Говори, че тук все още се стържи дъното, докато други позиции, а и пазара отдавана са вече отлепили.

Не е препоръкла!

Коментар

• в тоя ред на мисли ще споделиш ли с нас колко ти е средната цена по позицията?

Коментар

Working...
                                X