IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (FPP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
    ФПП е оценена за 25 милиона лева,БРЕФ е оценен за 12,5 милиона лева,колкото
    за фонд имоти вече съм направил своя избор или ще превръщаме форума
    в детска градина.Най-добре е всеки да си гледа в неговото канче,като не ти
    харесва тук има десетки други позиции.
    Ми тогава за да не превръщаме форума в детска градина гледай си и ти в твоето канче и не коментирай бреф-а
    Какво е донесъл ФПП на акционерите си от ИПО-то? Загуба от над 50%! Като са толкова читави и гениални меринджеите защо са позволили да се случи така? Ако им се беше доверил на ИПО сега пак ли щеше да ги възхваляваш? Въобще ходил ли си да им видиш обектите?
    ПП: Няма никакъв начин да оцениш брефа на 12 милиона, при положение че само кеша му е 27 .
    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Стойност на компанията 12,2 милиона,пазарна капитализация 41 милиона лева.
      Това е БРЕФ,ако отчета лъже и аз те лъжа.
      Ааа това е друго. Тони вероятно мисли, че говориш за собствения капитал. А ти говориш за параметъра EV = капитализация + дълг - наличен кеш. То това има смисъл да се гледа като че ли само за ev/ebitda. Бреф май имаха много кеш, който им стои и мухлясва, в смисъл не се ползва, като не знаят, какво да го направят. Вероятно от това идва диспропорцията.
      Не е препоръка

Коментар

• Едно е как я оценява пазара,съвсем друго е колко реално струва компанията.

Коментар

Стойност на компанията 12,2 милиона,пазарна капитализация 41 милиона лева.
          Май имаш някъде грешка! Не е толкова важно, да не спамим повече с БРЕФ. За мен БРЕФа е затворена страница, понеже имотите са им предимно офис, и предимно в София концентрирани в една част. Четох някъде, че след 5-10 г. масово хората ще си работят от вкъщи - ИТ, счетоводители и т.н. - кой ще обитава толкова много офиси.? А ваканционни имоти винаги ще се търсят и купуват в евтини държави като БГ, където всичко излиза евтино.

Не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            е къде БРЕФ се оценява на 12млн?
            Объркал се е младежа, 60 милионки хартийки по 70 стинки всяка дават 42 млн лева.
            Не е препоръка

Коментар

• Стойност на компанията 12,2 милиона,пазарна капитализация 41 милиона лева.

Коментар

Виж отчетите.От трите фирми ФПП е най-голяма.В началото и аз се учудих.
                +1

Много хора не го знаят тоя факт. Само да видим тенденция на обръщане на цените и тук многото имоти в баланса автоматично започват да струват и повече. И изведнъж ливъриджа се оказва много хубаво нещо, а да си на депозит едно голямо дърво. Но всичко това важи само при добре управляван риск. Някой спомена, че ФПП биле консервативни - ами затова аз купувам тук. Какво става с акцията се пита?

Не е препоръка!
                Last edited by MoreBangForTheBuck; 13.03.2014, 19:16.

Коментар

Виж отчетите.От трите фирми ФПП е най-голяма.В началото и аз се учудих.
                  е къде БРЕФ се оценява на 12млн?

Коментар

• Виж отчетите.От трите фирми ФПП е най-голяма.В началото и аз се учудих.

Коментар

бъркаш!

Коментар

• http://fpp.bg/about/232/

Коментара е излишен. Като почна да броя наградите и бъркам докъде стигнах Да видим кой друг може да взема така награди. Най-трудно се печелят клиенти и награди. ФПП печели и от двете, няма проблем и акционери да печели.

Не е препоръка!

Коментар

Фонд Имоти не го следя - но там мисля имаме технически фалит, няма никаква дейност и приходи. Това е риска на офис имотите. Докато при ваканционните продажбите стават апартамент по апартамент при офисите не е така. Много компании на БФБ могат да се учат от ФПП за това как се менажират задължения - микс от банкови, облигационни, как се менажира риска и т.н. ФПП се справи отлично в кризата. Който каквото иска да си приказва, виждаме отчета свети! А и да не забравяме, че зад ФПП стоят най-големите.

Не е препоръка!

Коментар

• ФПП е оценена за 25 милиона лева,БРЕФ е оценен за 12,5 милиона лева,колкото

Коментар

• Пичове, не се карайте.
                              Поне правилно използвате сравнения. Точно един тип РЕЙТ са както БРЕФ като най-голям по акционерен капитал, така и ФПП и Фонда Имоти. Не се занимават със земеделска земя, а със секюритизация на имоти. И много добре виждаме как и трите се справят или не се справят. Няма нужда да казвам кое от трите не справя никак даже. БРЕФа на база резултати за акционерите се представя най-добре, но това не е гаранция за бъдеще. А бъдещето е това, което аз купувам. ФПП се представя най-добре от гледна точна на визия и реализация на проекти - 200 милиона реализирани, още 200 има по проекти. Толкова награди са нещо, което което не лъже. ФПП бие всички и по приходи. и БРЕФа и ФПП са със затихнали функции във момента, но ФПП е определено по активно като дейност. ФПП бие останалите и по това, че се позиионира в една много перспективна ниша. Лично аз не сум оптимист за пазаза на жилищни имоти и на офис имоти в БГ, но съм много оптимист за ваканционните имоти - много хляб и възможнсти има в тази ниша, и ФПП за мен много добре са се позиционирали - очакваме да почнат пак да строят следващ голям проект. Така ги виждам и това е което аз купувам. Иначе и БРЕФ и ФПП ги виждам над лев.

Не е препоръка!

Коментар

Стойността на ФПП е двойно по висока от тази на БРЕФ. Счетоводната стойност
                                на акция е горе долу еднаква.Пазарната капитализация при ФПП е двоино
                                отдолу.Всеки сам може да провери и сравни.
                                По тази логика купувай Фонд Имоти. И там е същата счетоводната стойност, а е само 5 стинки акцията
                                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Working...
                                X