Първоначално изпратено от kubrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
През разглежданото тримесечие отчетените приходи са в размер на 16 486 хил. лв., 8 пъти повече спрямо предходния период. Основната причина е отчетената печалба от преоценки на инвестиционните имоти на Дружеството в размер на 14 млн. лв. Приходите от наеми и такса управление през четвърто тримесечие се увеличават с 5.6% спрямо м. юли-септември 2023 г. до 2.2 млн. лв. През следващите отчетни периоди с предаване на новите офиси на техните наематели, както и в резултат на индексациите, направени в началото на календарната година, се очаква темпът на нарастване на стойността на приходите от наем да се ускори. През периода бяха реализирани и 238 хил. лв. приходи от продажби на имоти – 3 апартамента и гараж от имота на Дружеството в к.к. Боровец, като към края на годината ФНИБ остава в притежание на само един апартамент в сградата. Очакванията за следващите отчетни периоди са приходите да се върнат към обичайната си структура с основен дял на приходите от наеми
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Не знам какво значи, че са гадове, но има закон и според закона те нямат печалба за разпределение и задължение да изплащат такъв. Всичко това идва от промяната в закона преди няколко години.Last edited by beta181; 31.01.2024, 09:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
Аз ви викам че тея са гадове, ама кой ме слуша
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение10. Провизия за дължими дивиденти
Към 31.12.2023 ръководството е анализирало задължението за разпределяне на дивиденти и към настоящият момент, на база законовите изисквания не се предвижда изплащането на дивидент за 2023 г. и в тази връзка провизия за дивидент не е начислявана.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
10. Провизия за дължими дивиденти
Към 31.12.2023 ръководството е анализирало задължението за разпределяне на дивиденти и към настоящият момент, на база законовите изисквания не се предвижда изплащането на дивидент за 2023 г. и в тази връзка провизия за дивидент не е начислявана.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
споменат съм, затова ще отговоря
1 - не отмира - постепенно минахме от 5 на 2 дни на седмица през последните години, някои колеги не са стъпвали от месеци. минахме от 3 етажа на 2, после на 1 . разгледай джобса и ще забележиш, че почти всички предлагат хибридна работа. чувал съм, че pwc доста хора са напълно хоум офис. защо си против? какъв е смисълът да комютвам час на ден като ми е нужна само интернет връзка и лаптоп за да си свърша работата? как седенето около колеги на неудобен стол (защото ти пипат настройките като шервате мястото) ти повишава производителността? отделно компанията може да пести от наем и ток
3 - алфата открай време наема украинци и индийци, много по-евтини са
4 - дори да дадат 100%, пак си е шит. някакви такива дървета като Слъчно са по-добре
5 - мързи ме да търся, това бриколажа на бул европа ли е?
6 - fool me once, shame on you. fool me twice, shame on me
На грешен адрес си...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеПонеже в другата тема пандата изрази някои съображения, а в темата за дивиденти се чуха други, то да си кажа моето мнение:
1. офис пазарът в момента се възстановява в краткосрочен план - няма голямо строителство на нови офис площи, а пък на хубави локации - хептен. Хоум офисът започна леко да поотмира (аз съм му твърд противник) и хората се завръщат на работа
2. В средносрочен считам, че нещата са доста розови, защото локацията е ънбийтабъл с тази спирка на метрото и прилежащ парк, т.е. ще е нещо като Бизнес парка, но без неговата гнясм пренаселност и разположение на майната си
3. В дългосрочен план считам, че нещата са доста сиви, заради войната в Украйна, която ще спре, а за награда Украйна (остатъците от нея) ще бъде приета в ЕС или поне ще се започне сериозно изсипване на пари там, което ще значи, че фосиният планктон от жусуита ще изяде здраво дървото, тъй като масата аутсорсинги ще си заминат от тук (особено с оглед на заплатите тук и там)
4. За дивидента - считам, че и тази година ще има, макар и минимален, въпреки че законът им дава право да не плащат такъв, но пари по сметките на дружеството има
5. За петьо - новите сгради до нашия парцел на Бриколажа са основно офис сгради (високите) с помощни и евентуално жилищни (по-малките) около тях
6. Доколко може да се вярва на мениджмънта - е, това е основният въпрос и дали не биха прибрали някое левче, за да продадат под реалната цена (няма кой да ги спре реално). Не е невъзможно, разбира се, но поне досега не са се показали като такива - гледаме мача
1 - не отмира - постепенно минахме от 5 на 2 дни на седмица през последните години, някои колеги не са стъпвали от месеци. минахме от 3 етажа на 2, после на 1 . разгледай джобса и ще забележиш, че почти всички предлагат хибридна работа. чувал съм, че pwc доста хора са напълно хоум офис. защо си против? какъв е смисълът да комютвам час на ден като ми е нужна само интернет връзка и лаптоп за да си свърша работата? как седенето около колеги на неудобен стол (защото ти пипат настройките като шервате мястото) ти повишава производителността? отделно компанията може да пести от наем и ток
3 - алфата открай време наема украинци и индийци, много по-евтини са
4 - дори да дадат 100%, пак си е шит. някакви такива дървета като Слъчно са по-добре
5 - мързи ме да търся, това бриколажа на бул европа ли е?
6 - fool me once, shame on you. fool me twice, shame on meLast edited by Black and white cat-foot; 10.01.2024, 12:54.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 2 Харесвания
Коментар
-
Понеже в другата тема пандата изрази някои съображения, а в темата за дивиденти се чуха други, то да си кажа моето мнение:
1. офис пазарът в момента се възстановява в краткосрочен план - няма голямо строителство на нови офис площи, а пък на хубави локации - хептен. Хоум офисът започна леко да поотмира (аз съм му твърд противник) и хората се завръщат на работа
2. В средносрочен считам, че нещата са доста розови, защото локацията е ънбийтабъл с тази спирка на метрото и прилежащ парк, т.е. ще е нещо като Бизнес парка, но без неговата гнясм пренаселност и разположение на майната си
3. В дългосрочен план считам, че нещата са доста сиви, заради войната в Украйна, която ще спре, а за награда Украйна (остатъците от нея) ще бъде приета в ЕС или поне ще се започне сериозно изсипване на пари там, което ще значи, че фосиният планктон от жусуита ще изяде здраво дървото, тъй като масата аутсорсинги ще си заминат от тук (особено с оглед на заплатите тук и там)
4. За дивидента - считам, че и тази година ще има, макар и минимален, въпреки че законът им дава право да не плащат такъв, но пари по сметките на дружеството има
5. За петьо - новите сгради до нашия парцел на Бриколажа са основно офис сгради (високите) с помощни и евентуално жилищни (по-малките) около тях
6. Доколко може да се вярва на мениджмънта - е, това е основният въпрос и дали не биха прибрали някое левче, за да продадат под реалната цена (няма кой да ги спре реално). Не е невъзможно, разбира се, но поне досега не са се показали като такива - гледаме мачаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеИнтересно на какво се дължи ръстът на акцията - чак сега ли се усетиха, че ще има метро и 2 негови спирки ще излизат точно пред парцела ни на Бриколаж и сградата в Тех парка? Трябваше да им затворят локалното на Цариградско ли? Или пък някой прочете, че точно до нас, на бившия парцел на ИПК Родина (56 декара, ние имаме 15 през улицата отсреща, на по-хубавото място, там, където е печатът на гл. архитект), ще се строят цели 7 75-метрови сгради и прилежащи сгради към тях, та се сетиха какво ще стане и с парцела на Бриколаж и най-вече цената му?
А може би някой има вътрешно инфо за нов наемател - знае ли човек? Или както би казал един форумец - пружината се натегна
П.С. В новоприетия бюджет влезе и попраквата за енергийноефективните сгради, така че нетирахме ръста на ПРАЙМ-а с тази отстъпка - не че е нещо, но все пак. Чакаме годишния отчет и новите наематели
- стартира строежа на метрото
- спряха покачването на лихвите и вече се очаква спадането им, без да се случат апокалптирните прогнози с НИ пазара, ръста тук си продължава,наемите растат, даже лихвите ни няма да догонят европейските, кеш много. Дали ще стартира нов бум у нас?
- продължава запълването на сградата.
- Явно ще започва строежа на тези 7 сгради. А какви ще са те?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеИнтересно на какво се дължи ръстът на акцията...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Ех, Батя, че аз винаги съм си такъв, просто се старая да съм реалист, пък и обичам да ровя и да стигам до края (да разбера причинно-следствените връзки) Ма хайде, нека съм добър - в първия ден на новата година видях и си говорих с един китаец, та казват, че било на късмет - знае ли човек.
Успех тук (най-вече) и по другите ти позиции - знаеш, че винаги съм бил искрен в пожеланията за здраве и успехи!
Успех и на теб!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеГруйчо, виждаш ли че като си по-благ и позитивен и съдбата ти отговаря със същото..
Време му беше на БРЕФ-чо да потегли и от номер 6 в портфейла ми да заеме някое по-достойно място) Ма хайде, нека съм добър - в първия ден на новата година видях и си говорих с един китаец, та казват, че било на късмет - знае ли човек.
Успех тук (най-вече) и по другите ти позиции - знаеш, че винаги съм бил искрен в пожеланията за здраве и успехи!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар