IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
    Не е ли малко нагло, да ни постригват по няколко пъти тези хубавци? Аз имам пари в УПФ и ДПФ на Алианц, май имам и в ING, мисля да им задам писмено въпроса какви услия полагат за да ми управляват парите, по специално инвестицията им в BREF (както е подсказъл колегата по-долу).

Госпожа София Христова предполагам, че както винаги досега ще се заеме с въпросът професионално и ще защити интерса на вложителите в пенсионните фондове на Алианц.
    едва ли Алианц ще поведат тепърва такава битка. Те решиха и разпродадоха всички адсиц, това е последния който държат и мисля че ако се вдигне на ниво което ги устройва ще разкарат и него!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      Поправка, не е бил Брешков, а Чавдар Донков - 908К, МНИ 1,6млн, Брешков - 700К, Глобус Балистик и Драгомирецки(тези мисля че са с тях)- общо 2,5млн
      Не е ли малко нагло, да ни постригват по няколко пъти тези хубавци? Аз имам пари в УПФ и ДПФ на Алианц, май имам и в ING, мисля да им задам писмено въпроса какви услия полагат за да ми управляват парите, по специално инвестицията им в BREF (както е подсказъл колегата по-долу).

Госпожа София Христова предполагам, че както винаги досега ще се заеме с въпросът професионално и ще защити интерса на вложителите в пенсионните фондове на Алианц.
      “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Поправка, не е бил Брешков, а Чавдар Донков - 908К, МНИ 1,6млн, Брешков - 700К, Глобус Балистик и Драгомирецки(тези мисля че са с тях)- общо 2,5млн

ето последното ОСА
        Last edited by tony1975; 14.03.2015, 21:39.

Коментар

Tони, колко акции има Брешков да не се напъвам да търся и аз? Аз през последната година си увеличих позицията значително, така или иначе.
          800-900К, МНИ и те имаха над 1,5млн, ако искаш ще ровя?

Коментар

,
            не е един не е има и МНИ, има и коя група там беше тяхна Болкан ли там какво беше и ПФБК ще застане зад тях - все пак са от едно котило и други ще излязат

п.п. което ме навежда на въпроса - защо ние си нямаме общност, ама няма да пускам тема, че явно някои съфорумци се дразнят!
            Ние не можем да се обединим, ние нямаме каузи. Ето днес OFFRoad са се събралии хората и са отишли да помагат в южна България и агрегати са дарили, а ние великите инвеститУри не може да се обединим за нищо!
            Все излиза някой да ти каже колко си прост и той колко е велик и ТОП, като е въртял парите за асансьор на входа на БФБ
            Tони, колко акции има Брешков да не се напъвам да търся и аз? Аз през последната година си увеличих позицията значително, така или иначе.

Коментар

• Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение
              ..ако не гласуват .. ще дадем гласност, че работят против интересите на обслужваните от тях лица!!! ..Нищо не ни струва поне да опитаме!
              Мисля, че казваме едно и също по различен начин!
              Тони - няма да се броим с тях - надявам се да не се стига до бой
              Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                Не съм съгласен - Брешков е един, а ние (ако се съберем) - много. Това винаги е имало значение- още преди хората да почнат да пишат отчети!
                ,
                не е един не е има и МНИ, има и коя група там беше тяхна Болкан ли там какво беше и ПФБК ще застане зад тях - все пак са от едно котило и други ще излязат

п.п. което ме навежда на въпроса - защо ние си нямаме общност, ама няма да пускам тема, че явно някои съфорумци се дразнят!
                Ние не можем да се обединим, ние нямаме каузи. Ето днес OFFRoad са се събралии хората и са отишли да помагат в южна България и агрегати са дарили, а ние великите инвеститУри не може да се обединим за нищо!
                Все излиза някой да ти каже колко си прост и той колко е велик и ТОП, като е въртял парите за асансьор на входа на БФБ
                Last edited by tony1975; 14.03.2015, 21:21.

Коментар

ами аз за съжаление наистина съм малък!
                  той само Брешков като знам колко има - сигурно повече от всички дето пишем тук
                  Ние няма как да водим, ние само може да се включим на хорото, но ПОК трябва да развяват байряка, начело с Доверие, Алианц и АйЕн Джи
                  Напълно съм съгласен, че ние малките не можем да "решим въпроса"! Според мен трябва по "подскажем" на големите Доверие, Алианц, АйЕнДжи /и др./, че на ОС внимателно ще наблюдаваме техните действия и ако не гласуват за намаляване на таксите на управляващото дружество, ще дадем гласност, че работят против интересите на обслужваните от тях лица!!! На фона на кампанията за запазване на клиенти /заради глупостите на черешаря и възможността да отидат в НОИ/, може и да подействат такъв вид "заплахи"! Нищо не ни струва поне да опитаме!

Коментар

Ние няма как да водим, ние само може да се включим на хорото, но ПОК трябва да развяват байряка, начело с Доверие, Алианц и АйЕн Джи
                    Не съм съгласен - Брешков е един, а ние (ако се съберем) - много. Това винаги е имало значение- още преди хората да почнат да пишат отчети!

Коментар

Извинете, ако съм груб, но си повтаряме едно и също като папагали.
                      А кога ще го направим - стига с типично българското "много сме малки"!
                      Напълно подкрепям казаното от вас!

Коментар

Коментар

ами...... давай тогава да продължим да купуваме(защото моя дял е микроскопичен) и да се сдружим всички и да променяме устава или да ликвидираме целата схема

Коментар

Тони, не съм съгласен с теб!!! Да си вдигат пак таксите за управление или да въведат други схеми за бонус, но чак след като покажат резултати! Засега резултатите им са лоши, и това е видно. Изобщо не ме интерсува другите АДСИЦ как са се представили през това време, аз там пари нямам инвестирани. Дори аз си управлявам по-добре инвестициите в НИ от тях, така че не ми ги хвалете.
                            Да ти взимам такса управление на депозитите, и на НИ (при пазарна оценка от 2008 г.) и аз мога.
                            ами...... давай тогава да продължим да купуваме(защото моя дял е микроскопичен) и да се сдружим всички и да променяме устава или да ликвидираме целата схема

Коментар

съгласен съм,
                              също така искам да допълня нещо. Намаляването на таксите е добра цел, но дали би имала добър резултат? Дали ако се намали възнаграждението и дружеството няма да си седне на ръцете и да чака да му капе и да не си дава зор? Таксите не са ниски, но при добри резултати няма да ги усетим - така както акционерите на атера ги забравиха докато им дават по 20-30ст на акция!
                              По-добре за мен е да се прецени дали спящите активи могат да заработят или да се освободят от тях и парите да се пренасочат в нещо носещо доход! Нека си взимат такса в/у СК, но нека той да работи, а те ми заровили вече 6години 20млн около София и си лапат ли лапат такси!?!?
                              Тони, не съм съгласен с теб!!! Да си вдигат пак таксите за управление или да въведат други схеми за бонус, но чак след като покажат резултати! Засега резултатите им са лоши, и това е видно. Изобщо не ме интерсува другите АДСИЦ как са се представили през това време, аз там пари нямам инвестирани. Дори аз си управлявам по-добре инвестициите в НИ от тях, така че не ми ги хвалете.
                              Да ти взимам такса управление на депозитите, и на НИ (при пазарна оценка от 2008 г.) и аз мога.

Коментар

• Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнение
                                Цената е такава,преди всичко,поради съчетанието на много ниска ликвидност и отвращение от БФБ и наличие на големи продавачи.За 2014 имаме увелечение на ф.л. акционери в БРЕФ до756 и ю.л.намаление до 122.Нормално е да има разочаровани и правещи асоциации с ФПП и фонд имоти,но за мен проблемът е в пасивното управление и ниската възвращаемост на собствения капитал.Добрите новини от последната година не са калкулирани в цената,което води до непропорционално съотношение на риск-доходност
                                съгласен съм,
                                също така искам да допълня нещо. Намаляването на таксите е добра цел, но дали би имала добър резултат? Дали ако се намали възнаграждението и дружеството няма да си седне на ръцете и да чака да му капе и да не си дава зор? Таксите не са ниски, но при добри резултати няма да ги усетим - така както акционерите на атера ги забравиха докато им дават по 20-30ст на акция!
                                По-добре за мен е да се прецени дали спящите активи могат да заработят или да се освободят от тях и парите да се пренасочат в нещо носещо доход! Нека си взимат такса в/у СК, но нека той да работи, а те ми заровили вече 6години 20млн около София и си лапат ли лапат такси!?!?

Коментар

Working...
                                X