Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • “ФНИ България” продава офиси за 20,9 млн. евро
  “Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ-София сключи предварителен договор с Навигатор Бизнес Център ЕООД, съгласно който акционерното дружество със специална инвестиционна цел продава на “Навигатор бизнес център” ЕООД открит паркинг и офис частта от проект “Камбаните бизнес център”, който е в процес на изграждане на Околовръстното шосе в София, срещу Бизнес Парк София, съобщи БФБ-София.
  Общият размер на продаваните с договора офис площи е 15 809 кв. м, а договорената продажна цена е 20 900 000 евро без ДДС, дължима на вноски в зависимост от степента на завършеност на сградата.
  С подписването на договора и предварителния договор за продажба на магазинната част от “Търговски и Бизнес Център дружеството реализира продажбата на 100% от сградата.

  Коментар


  • Много интересни " от единият джоб в другия" сделки на Елана.

   101000 107 - 107 11.12
   101000 107 -107 11.50

   ?????????????????????????????????????????????

   Коментар


   • Какво става тука, май пак има някакви новини ?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от MopckuPak
     ИП "Интеркапитал Маркетс" АД No: 202

     uzuznoff moje6 i sam da go vidi6 na saita i v cobosa, a "toq 202" qvno ima nqkakvo info 6tom taka usileno pazari s golqmata ko6nica
     мерси
     Не е препоръка за покупка или продажба на акции.

     Коментар


     • ИП "Интеркапитал Маркетс" АД No: 202

      uzuznoff moje6 i sam da go vidi6 na saita i v cobosa, a "toq 202" qvno ima nqkakvo info 6tom taka usileno pazari s golqmata ko6nica
      Byrzai bavno!

      Коментар


      • Някои може ли да ми каже кой е тоя 202 дето така здраво купува от 10 дена насам.
       Не е препоръка за покупка или продажба на акции.

       Коментар


       • 06/21 11:30
        В БФБ-София АД е постъпила следната информация от Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ /BREF/:

        Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ сключи предварителен договор с „Хюндай Бизнес Център" ЕООД, съгласно който Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ продава на „Хюндай Бизнес Център" ЕООД магазинната част от Търговски и Бизнес Център, който е в процес на изграждане и се намира срещу Бизнес Парк София. Търговската част, обект на сделката, е с площ от 15 013 кв.м. и се състои от шоуруми, подземен паркинг с парко места, офисни и санитарни помещения.
        Договорената продажна цена за търговската част е 11 150 000 Евро, в която сума не е включен ДДС, и е дължима на вноски в зависимост от степента на завършеност на сградата.

        Коментар


        • ОТ Монитор

         С оферта от 37 536 421 лв. Фонд за недвижими имоти “България” спечели таен търг на Агенцията за държавни вземания (АДВ) за терени с обща площ от над 72 дка в столицата, върху който преди повече от десетилетие щеше да се строи “Града на мечтите” на Алберт Анжел. Разпродажбата бе за недвижими имоти, придобити от държавата в производството по несъстоятелност на “Елитбанк” АД. Тя включваше 20 парцела в района на жк “Младост-4”. Най-малкият е с площ 1349 квадрата, а най-големият - 10 066 кв. м.
         В търга взеха участие още “Топливо” АД и софийската фирма за недвижими имоти “Булдом”. Последната е декласирана, защото представената от нея оферта е била по-ниска от начална тръжна цена за имотите, определена от АДВ - 28 067 160 лв. От “Топливо” АД са предложили малко над 35,585 млн. лв. Валентин Христов, мениджър на “Витошки имоти”, един от пълномощниците на дружеството, присъствали на отварянето на офертите каза, че няма да обжалват резултатите от търга. Пазарът е динамичен и ние ще участваме и в други търгове, където може да купят изгодно терени. Акцентът в дейността ни са инвестициите в бизнес имоти, уточни той.
         Нашият фонд е публично дружество, занимаващо се с инвестиции в имоти, каза за “Монитор” Иво Петрушев, мениджър на ФНИ “България”, фирмата спечелила наддаването. Първата ни цел ще бъде закупените парцели да бъдат вкарани в регулация и след това да започне застрояването им. Надяваме се в рамките на година да успеем с тези процедури. Според устройствения план в района ще могат да се изграждат жилищни и административни сгради. Тепърва ще решаваме и в кой ценови сегмент ще бъдат жилищата, които ще градим там, уточни той.
         Фонд за недвижими имоти “България” АДСИЦ има и други проекти, които реализира в района. В местността “Камбаните” фондът изгражда бизнесцентър със застроена площ над 30 000 кв. м. Дружеството притежава още терени зад него, които също ще бъдат застроявани. На столичния бул. “Г. М. Димитров” фондът строи друга бизнес сграда. Край Царево, на къмпинг “Оазис” се подготвя строителството на вилно селище.

         Коментар


         • Първоначално изпратено от Dineva
          triabva mi registracionnia dokyment kade da go nameria
          http://www.bse-sofia.bg/download/fin...onDoc_2007.pdf

          Брутен дивидент за разпределение на акция (лв./акция) 0,0073

          Коментар


          • triabva mi registracionnia dokyment kade da go nameria

           Коментар


           • ФНИ България отдаде под аренда близо 3 хил. дка земеделска земя
            15.03.2007 16:31 ( BREF )            Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ е отдал под аренда 2 994 декара земеделска земя за срок от една до пет стопански години в областите Добрич, Варна, Силистра, Разград, Русе, Ловеч, Плевен и Велико Търново, съобщи БФБ-София.
            Средната рента за стопанската 2006-2007 г. е 14,6 лв. на декар, като арендата е дължима в края на всяка стопанска година.            Фонд за недвижими имоти България е продало и свой поземлен имот - лозе с площ 1,428 дка в с. Стан, община Нови Пазар, област Шумен.


            В началото на месеца ФНИ България продаде седем нерегулирани имота в близост до летище София общо за 2,11 млн. евро.


            Фонд за недвижими имоти България реализира 3,92 млн. лв. печалба за 2006 г. спрямо 410 хил. лв. за 2005 г. Общата сума на активите към края на миналата година възлиза на близо 90 млн. лв.


            Днес по позицията бяха прехвърлени 54 501 лота при средна цена 1,44 лв., което е с 2,04% по-евтино спрямо средната цена, постигната по време на вчерашната търговска сесия. Въведени оферти за покупка има при цена 1,45 лв., а за продажба – при цена 1,465 лв.


            Я ГЛЕДАЙ ТИ, КАКВО СТАВАЛО ТУК

            Коментар


            • Абе явно не са само преоценки.Интересното е, че при тия новини цената на акцията не мърда.Ще взема да си закупя още, та да видите при новините за дивидентите какво ще стане

             Коментар


             • 2007-03-08 - Други новини.....
              В БФБ-София АД е постъпила следната информация от Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ-София /BREF/:
              Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ продаде следните свои недвижими имоти: седем неурегулирани поземлени имота, находящи се в гр.София, в непосредствена близост до летище София. Имотите са закупени от дружеството през юни 2005 год. на цена 45 евро на кв.м. Те са съседни един на друг и образуват парцел с обща площ 14 552 кв.м. Продажната цена на недвижимите имоти, невключваща разходите по сделките, възлиза на 2 110 185 евро или 145 евро за кв.м. В резултат от продажбата дружеството реализира печалба, която ще бъде отразена във финансовите отчети за първото тримесечие на 2007 год

              Коментар


              • ФНИ България придоби имот във Видин и 720 декара земеделска земя
               26.01.2007 17:11 ( BREF )

               Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ е закупил имот във Видин в резултат на спечелен търг, проведен от Министерство на отбраната, съобщи Българска фондова борса - София.

               Имотът се намира в близост до фериботното пристанище и е с обща площ 86 хил. кв. м. От дружеството уточниха, че цената на придобиване е 541 537 лв. Към имота има прилежащи постройки с обща застроена площ от 1 991 кв. м, които се предвижда да бъдат разрушени и на тяхно място да бъде изграден логистичен център с цел отдаване под наем на висококачествени складови площи.

               Днес от БФБ - София съобщиха още, че Фонд за недвижими имоти България е придобил 104 имота, представляващи общо 720 декара обработваема земеделска земя, находящи се в областите Добрич, Варна, Силистра, Разград, Русе и Враца. С новозакупените имоти общо притежаваните от дружеството земеделски земи възлизат на над 33 хил. декара.

               Днес по позицията не бяха сключени сделки. Вчера книжата на дружеството поевтиняха леко с 0,69% до 1,43 лв. при изтъргувани 76 496 лота.

               Това за Видин е добро и предвидливо вложение, а окрупняват земите си в Североизточна България

               Коментар


               • Браво!

                Коментар

                Working...
                X