IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ-София
    Уведомление за паричен дивидент10:35

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ-София представи уведомление за паричен дивидент.
    Решението за разпределяне на паричен дивидент е взето на ОСА на дружеството проведено на 30-06-2021 г. в София - 1113 . На ОСА е гласуван дивидент за 2020 г. в общ размер на 2878599.71 Размер на дивидента за една акция бруто - 0.0830958 лв. Размер на дивидента за една акция нето (само за акционери физически лица) - 0.07894101 (само за акционери физчески лица) лв.

Коментар

• Хм, днес ми попадна - това съм го пропуснал, но малко диагонално от Синерджито правителството е сключило договор за 182 милки за строеж на 2 сгради (макс площ 87500 над земята и 25 000 подземни, общо) за правителствен център - сравнете с 50 000 за 70 милки на Синерджи с мега топ локацията и супер качественото изпълнение, заедно с най-големият соларен парк върху офис сграда у нас Ми кво да кажа - дали пък няма да се запълни тази сграда, като и администрацията е наблизо. Пък и търговските площи би следвало да се отдадат лесно - абе песен. Ето къде ще е новият правителствен център - част от сумите са авансирани, така че едва ли ще го спрат

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от LEOPARD Разгледай мнение
        В допълнение :
        - Тех Парк върви в скок - завършване края на август - началото на септември. Бюджет - също ок - очаква се малко над 36 мил. евро. Повишението в строителните материали почти не е оказало влияние на бюджета, с известна доза късмет договорите са сключени в добър момент.
        - Запитвания за сериозни площи 7-8 хил кв.м. в Тех Парк, но като цяло компаниите отлагат такива решения за есента
        - Стартирани са разговори за подновяване на договорите с Коника Минолта и Модис на Камбаните, очаква се развитие до няколко месеца
        - Възможно сливане на двата кредита - това с цел по-малки плащание на главницата по малкия кредит според мен
        - Известни притеснения относно Бизнес парк, няма сериозно връщане в офисите - тук сградата е на метри от спирка на метро и според мен няма да остане празна, даже и на цената на по-ниски наеми

Мисля, че продажбата на имотите до Велико Търново, и приходите от Тех Парк за два месеца например ще компенсират в известна степен ефекта от промените в закона и ще има стабилен дивидент за 2021 г. Предстои да видим. Както винаги съм положително и оптимистично настроен.

Мнението ми не е препоръка.
        На пъвия ти пост забих първи +без коментар, но за тези допълнения си за +1111+са

Коментар

• В допълнение :
          - Тех Парк върви в скок - завършване края на август - началото на септември. Бюджет - също ок - очаква се малко над 36 мил. евро. Повишението в строителните материали почти не е оказало влияние на бюджета, с известна доза късмет договорите са сключени в добър момент.
          - Запитвания за сериозни площи 7-8 хил кв.м. в Тех Парк, но като цяло компаниите отлагат такива решения за есента
          - Стартирани са разговори за подновяване на договорите с Коника Минолта и Модис на Камбаните, очаква се развитие до няколко месеца
          - Възможно сливане на двата кредита - това с цел по-малки плащание на главницата по малкия кредит според мен
          - Известни притеснения относно Бизнес парк, няма сериозно връщане в офисите - тук сградата е на метри от спирка на метро и според мен няма да остане празна, даже и на цената на по-ниски наеми

Мисля, че продажбата на имотите до Велико Търново, и приходите от Тех Парк за два месеца например ще компенсират в известна степен ефекта от промените в закона и ще има стабилен дивидент за 2021 г. Предстои да видим. Както винаги съм положително и оптимистично настроен.

Мнението ми не е препоръка.

Коментар

Проведе се събранието.
            Основните неща според мен :
            - Очаква се подписване на договор за наем за 3 000 кв. м. в Тех Парк
            - Гласува се 100 % от резултата за дивидент - някъде 8.3 ст. бруто
            - Сключен е договор за детска градина 400 кв. м. на Камбаните
            - Очаква се в края на тази - началото на следващата година да бъде продаден парцела в Младост
            Мерси за инфото LEOPARD

Коментар

• Тук основните въпроси са 2:
              - колко бързо ще се напълни тех парка
              - да не се случи някое мяу с метрото, че новите, онези пйеканите, нещо недолюбват София.

И основният въпрос - кога цената на Брефчето ще мине тази на Атера, както обикновено се случваше през годините
              Last edited by RUBLA; 30.06.2021, 13:25. Причина: Спазвайте добрия тон!
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Проведе се събранието.
                - Очаква се в края на тази - началото на следващата година да бъде продаден парцела в Младост
                Идеалка, мерси

Коментар

Проведе се събранието.
                  Благодаря!

Коментар

• Проведе се събранието.

Коментар

• още преди 4-5г. когато спорех с един от "Спаси София ..", той казваше, че няма нужда от продължението до полигона ( аман от тез спасители) -казах, че е малоумие да свършва линиято до Полигона!?! - само още една спира и ще се пресече с 1-ва линия - така получаваме много нови маршрути. Гео Милев, Слатина , Полигона ще имат връзка до Летище, Младостите, Бизнес парк и т.н. Не искат ли Тех парка да има връзка с летището с метро?

Коментар

• Изглежда метрото е включено в Плана за възстановяване и устойчивост.

https://news.bg/politics/17-000-koli...a-metroto.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Всъщност фонда е балансиран, няма какво да продават, прехвърлили са пакета на някой
                          то може ли без сделки на БФБ )
                          Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                            тук на етф-а не му се продава май?
                            Всъщност фонда е балансиран, няма какво да продават, прехвърлили са пакета на някой

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
                              Груйка, много ме кефиш Доколкото схващам твоя стил на инвестиране е да наблюдаваш някоя акция как поскъпва и се самонавиваш да я купиш и таман я купиш и тя вземе та обърне посоката

Майтап си правя
                              Не му говори истини, че ще те банне, което би било комплимент, но той вече не иска да банва, защото вече не вижда форума,

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                                тук на етф-а не му се продава май?
                                Пазарят се с някой за пакета според мен

Коментар

Working...
                                X