IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение

Техническия анализ не се интересува от това дали сградата ще се напълни, дали земите ще се продадат, дали ще има метро, дали ще ни нападнат извънземни и т.н.Там си има нива на съпротива и подкрепа, които според мен са най-важното нещо. Аз пък за 21 години на борсата мога да ти кажа, че фундаменталния анализ на БФБ не струва нищо. Ти може да си смяташ коефициенти, да прогнозираш приходи, печалби и дивиденти, ама един слънчев ден някой мажоритар прави нещо, което не се харесва на малките акционери и всичко отива в канала. Да не говорим, че всеки си смята даден показател както на него му отърва. Уф, на тая тема много мога да пиша, ама сега е време за студена бира Наздраве!
    Софикс, евала за твоите 21 години опит! Каква е целта на това твое изречение? Че ние с по 1, 2, 5, 10 години грешим до презумция ли? Вас, техничарите не ви интересува дали дадена компания ще умножи приходите си и печалбите с 300, 500, 1000% ?!?! Чертичките са по-важни....
    Относно мажоритарите - кой е мажоритаря на огромната част от търгуваните акции по света /няма такъв/!!! Между другото, кой е мажоритарят тук? Въобще ТА има ли "чертички" за мажоритари защото аз съм върл противник, но съм изчел доста и досега не съм видял компонент "мажоритар" при разглеждане на ТА. При биткойна например как правите ТА, кой е мажоритара? При златото, при валутните двойки...

Наздраве!
    Last edited by 15%; 20.08.2021, 22:13.
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Колега ,държа да те успокоя, че съм добре.Е,не съм се преглеждал наскоро при психиатър, и не мога да потвърдя че съм ОК ,но чисто физически се чувствам здрав. Просто в този кух откъм качество форум ,споделям интелектуален труд,и то напълно безплатно.На който не му харесва ,да подминава ! А който има нещо между ушите, може и да спести някой лев.
      А за 2029, я камилата я камиларя.
      Не мога да разбера, какво правиш в този "кух форум"? Някой искал ли е "интелектуалния ти труд" ? Доста често, няма връзка между физическото и психическото здраве. Желая ти да имаш и от двете...

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Ето това за мен е класически пример защо ТА е пълен шит! :
        "...казало кучето и си облизало задника"....имаше една приказка

Погледни ми чертежите в темата за Атерата.Наскоро ги ъпнах и са в последните страници ,за да ги види бай грую ху*В ,че българина има къса памет.Отпреди 6 месеца са.Виж и сега.Пък после пак ми кажи ,че ТА е пълен шит ! Да,шит е за тези който нищо не разбират. Разбира се ,ще има освежаваш душ за всички подобно мислещи на теб Пък и с тоя куц спред и ликвидност,хич не ми се и мисли
        Last edited by petrg5s; 20.08.2021, 18:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Ето това за мен е класически пример защо ТА е пълен шит! И сега какво - ако новата сграда се напълни с наематели, земите на околовръстното се продадат на огромни цени и т.н. не трябва да купуваме защото чертичките казват друго?!?! Как е възможно хора да слагат парите си заради подобни индикатори. Още повече на акции и то на БФБ
          Техническия анализ не се интересува от това дали сградата ще се напълни, дали земите ще се продадат, дали ще има метро, дали ще ни нападнат извънземни и т.н.Там си има нива на съпротива и подкрепа, които според мен са най-важното нещо. Аз пък за 21 години на борсата мога да ти кажа, че фундаменталния анализ на БФБ не струва нищо. Ти може да си смяташ коефициенти, да прогнозираш приходи, печалби и дивиденти, ама един слънчев ден някой мажоритар прави нещо, което не се харесва на малките акционери и всичко отива в канала. Да не говорим, че всеки си смята даден показател както на него му отърва. Уф, на тая тема много мога да пиша, ама сега е време за студена бира Наздраве!
          Last edited by Агресивен бик; 20.08.2021, 18:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
            Малко се е разгорещил колегата. Заради глобалното затопляне ще да е. Тук трябва хладен ум и... търпение. Ако сме живи и здрави, през 2029 г, пак ще си говорим, че и много преди това.
            Колега ,държа да те успокоя, че съм добре.Е,не съм се преглеждал наскоро при психиатър, и не мога да потвърдя че съм ОК ,но чисто физически се чувствам здрав. Просто в този кух откъм качество форум ,споделям интелектуален труд,и то напълно безплатно.На който не му харесва ,да подминава ! А който има нещо между ушите, може и да спести някой лев.
            А за 2029, я камилата я камиларя.
            Last edited by petrg5s; 20.08.2021, 18:39.

Коментар

• Малко се е разгорещил колегата. Заради глобалното затопляне ще да е. Тук трябва хладен ум и... търпение. Ако сме живи и здрави, през 2029 г, пак ще си говорим, че и много преди това.
              Vanitas vanitatum...

Коментар

• Приятели ,да довърша последния си пост.Засегнал съм ,макар и доста повърхностно, фундаменталната точка на проблема "недвижими имоти в БГ"
                Който има нещо между ушите ще разбере,останалите ще глътнат вода няма как .Ставало е и преди,и пак ще става.Другаря грую ху*В има богат опит в това
                ..................

3.Не знам колко ти плаща тази смешна компания Бреф,но по-добре да спрат, щото им правиш лоша реклама. Сега го погледнах това дружество ,макар че няма смисъл щом се занимават с нед. имоти. Всичко което е свързано с имоти е БГ му предстои ОГРОМЕН КРАХ .В момента цените са балонизирани до почти краен предел,като е по-скъпо от доста ЕУ държави хем сме най-циганската държава,без грам инфраструктура,паркове,гаражи и т.н. Ниско качествено строителство,с трето качество материали ,отделно пестено от материали и всичко това изградено от майстори цигани ,който не могат да сметнат 56+22 ,но градят нова България . Иди малко по Белия свят да видиш за подобни пари на нашите какво ще вземеш.......НО....... не това е най-големия проблем с имотите в БГ. Най-големия проблем се казва Д........Я .Ай сега брой точките и включи реотана на последна степен да загрява...

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
                  Приятели , поста е от друга тема,но го копирам и тук, с цел да предпазя от поемане на вода ако има заблудени последователи на болните съвети на другаря грую ху*В

...................

груйче ,понеже си тръгнал на краставичар краставици да продаваш, Фърлих едно око на твоя джънк, и въздух под налягане, Бреф.

https://invst.ly/vtbo8

Вижда се ,че акцията прави много изненадваш 50% ръст ,И това става с НАМАЛЯВАЩ ,и то много СМЕШЕН обем !!! Тук ще имаш домашно...потърси в гугъл какво значи това. Но аз ще ти дам един жокер.Търси думата "отрезвяващ душ"

Така,точка 2.Балонизираният "актив" Бреф в момента се намира в зона с много силни нива на съпротива /зона с 4-етворен връх/.Като това става пак повтарям с НАМАЛЯВАЩ и то много СМЕШЕН обем !!! Такива здрави върхове,за да са легитимно чупени,се бият с ОГРОМНИ обеми,а не със СМЕШНИ даже и за БФБ !!!

Точка 3.Заговорихме за обемите.Ами аз примерно и да искам да влезна в Бреф,аз ще кача цената с 50% и пак няма да мога да влезна !!! И хем не съм голяма риба! Какво остава пък за тях ! Ами после като искам да продам ??? пак -50% ! Еми аз още преди да почна да търгувам съм -100% от спреда /-50% влизане и толкова излизане/ хахаха Ами когато американците пръднат и настане паниката ? Когато почне да се лее кръв на Wall ST , тук как ще се излиза ??? на 0.20 -0.10 лв

Отделно този малък обем автоматично ми казва на мен,че тази акция е НЕЛЕГИТИМНА .Няма гаранции ,че едно или няколко обединени лица(може и с поставени такива ) притежаващи "активи" в тази балонизирана акция,не ПОМПАТ ЦЕНАТА ИЗКУСТВЕНО (с много малко пари на борсата могат да се вдигнат изкуствено "активите" на дружество на хартия) !!! Отделно утре могат да я напомпат до 2.60 ,а след седмица да я свалят на 2.00 примерно.Или както им е на кеф.Не мерси,ще пропусна !

Като заключение тази акция Бреф НЕ СТАВА ! освен ако не търгуваш само с 500-1000лв,но и тогава не си струва да си губиш времето .Като инвестиция също НЕ СТАВА поради гореизложените причини и най-вече спреда .

Има буквално ХИЛЯДИ по-добри акции по света,където да си вкараш парите
                  Ето това за мен е класически пример защо ТА е пълен шит! И сега какво - ако новата сграда се напълни с наематели, земите на околовръстното се продадат на огромни цени и т.н. не трябва да купуваме защото чертичките казват друго?!?! Как е възможно хора да слагат парите си заради подобни индикатори. Още повече на акции и то на БФБ
                  Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Приятели , поста е от друга тема,но го копирам и тук, с цел да предпазя от поемане на вода ако има заблудени последователи на болните съвети на другаря грую ху*В

...................

груйче ,понеже си тръгнал на краставичар краставици да продаваш, Фърлих едно око на твоя джънк, и въздух под налягане, Бреф.

https://invst.ly/vtbo8

Вижда се ,че акцията прави много изненадваш 50% ръст ,И това става с НАМАЛЯВАЩ ,и то много СМЕШЕН обем !!! Тук ще имаш домашно...потърси в гугъл какво значи това. Но аз ще ти дам един жокер.Търси думата "отрезвяващ душ"

Така,точка 2.Балонизираният "актив" Бреф в момента се намира в зона с много силни нива на съпротива /зона с 4-етворен връх/.Като това става пак повтарям с НАМАЛЯВАЩ и то много СМЕШЕН обем !!! Такива здрави върхове,за да са легитимно чупени,се бият с ОГРОМНИ обеми,а не със СМЕШНИ даже и за БФБ !!!

Точка 3.Заговорихме за обемите.Ами аз примерно и да искам да влезна в Бреф,аз ще кача цената с 50% и пак няма да мога да влезна !!! И хем не съм голяма риба! Какво остава пък за тях ! Ами после като искам да продам ??? пак -50% ! Еми аз още преди да почна да търгувам съм -100% от спреда /-50% влизане и толкова излизане/ хахаха Ами когато американците пръднат и настане паниката ? Когато почне да се лее кръв на Wall ST , тук как ще се излиза ??? на 0.20 -0.10 лв

Отделно този малък обем автоматично ми казва на мен,че тази акция е НЕЛЕГИТИМНА .Няма гаранции ,че едно или няколко обединени лица(може и с поставени такива ) притежаващи "активи" в тази балонизирана акция,не ПОМПАТ ЦЕНАТА ИЗКУСТВЕНО (с много малко пари на борсата могат да се вдигнат изкуствено "активите" на дружество на хартия) !!! Отделно утре могат да я напомпат до 2.60 ,а след седмица да я свалят на 2.00 примерно.Или както им е на кеф.Не мерси,ще пропусна !

Като заключение тази акция Бреф НЕ СТАВА ! освен ако не търгуваш само с 500-1000лв,но и тогава не си струва да си губиш времето .Като инвестиция също НЕ СТАВА поради гореизложените причини и най-вече спреда .

Има буквално ХИЛЯДИ по-добри акции по света,където да си вкараш парите

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение

Парите обичат тишината )
                      Слагай на депозит тогава

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                        Кво си мълчите и сте се стаили като пръднал заек в люцерна, бре Блажите, а, блажите - е, някои продават за дребни стинки, за да си купят лелеяната мега инвестиция в Проднестровието с БВП 2-3 пъти по-малко от това на София, ма нищо, всеки си знае. А сметката е простичка дори и за умни хора - активите (изчистени от дълг, разбира се, демек НСА, ама не онова у Студентския град) са минимум 5 кинта на папир.

А междувременно дръннахме 2,40 (даже Никиту не искаше да продава тук, като имаше продажби на дялове от фондчето му - правете си сметката). И, както казах и преди - въпросът коя акция ще стигне първа тройката с гарнитура - тази или атерата, става все по-ясен. За нагоре пък само тук има мегдан, атерата си е макс на 3, повече няма откъде.

П.С. Айде да не венцеславя - у щатско хич не щат да се връщат по офисите, ама тук не е щатско де. Така че може и да има някакви дребни проблеми с наемите за сградата в следващите 2-3 месеца, но пък тези покупки в момента ми говорят друго - щото има ли покупки, обикновено някой знае нещо, което масата не знае. Да видим и ние кога ще го научим
                        Парите обичат тишината )

Коментар

Кво си мълчите и сте се стаили като пръднал заек в люцерна, бре Блажите, а, блажите - е, някои продават за дребни стинки, за да си купят лелеяната мега инвестиция в Проднестровието с БВП 2-3 пъти по-малко от това на София, ма нищо, всеки си знае. А сметката е простичка дори и за умни хора - активите (изчистени от дълг, разбира се, демек НСА, ама не онова у Студентския град) са минимум 5 кинта на папир.

А междувременно дръннахме 2,40 (даже Никиту не искаше да продава тук, като имаше продажби на дялове от фондчето му - правете си сметката). И, както казах и преди - въпросът коя акция ще стигне първа тройката с гарнитура - тази или атерата, става все по-ясен. За нагоре пък само тук има мегдан, атерата си е макс на 3, повече няма откъде.

П.С. Айде да не венцеславя - у щатско хич не щат да се връщат по офисите, ама тук не е щатско де. Така че може и да има някакви дребни проблеми с наемите за сградата в следващите 2-3 месеца, но пък тези покупки в момента ми говорят друго - щото има ли покупки, обикновено някой знае нещо, което масата не знае. Да видим и ние кога ще го научим
                          Доволни сме,

аз съм натоварил до козирката тук на доста по-ниски нива, но нямам намерение да продавам нито на 3 нито на 4, а ще си чакам кротко ликвидацията, ако съм жив и здрав до тогава де.

Коментар

• Кво си мълчите и сте се стаили като пръднал заек в люцерна, бре Блажите, а, блажите - е, някои продават за дребни стинки, за да си купят лелеяната мега инвестиция в Проднестровието с БВП 2-3 пъти по-малко от това на София, ма нищо, всеки си знае. А сметката е простичка дори и за умни хора - активите (изчистени от дълг, разбира се, демек НСА, ама не онова у Студентския град) са минимум 5 кинта на папир.

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение

Офисите са деад. От Март 2020. Това е подскок на умряла котка. Никой вече няма да работи от офис в света на интернет от сателити.
                              Силен бичи сигнал е това мнение, Хари

Коментар

Може ли аз, като основен гаулайтер (отскоро ) - сградата не искат да я отдават, а да я продадат (това го казаха на уебинара), а от допълнителното инфо, кето дават Капитал, а именно:

Тя напомня, че на територията на "София тех парк" е дадено право на строеж и на две частни офис сгради, които все още търсят наематели - сградата на "Маркан", която сега е на мажоритарните собственици на ПИБ, и Synergy Tower на "Фонд за недвижими имоти България"

Мисля, вече и сам можеш да си отговориш защо тази сграда не се отдава под наем, въпреки надписа, че уж търси наематели

П.С. Мисля, че септември-ноември ще са ключови за краткосрочния ъп тренд (ако го има), за дългосрочния съм убеден - ще се разбере дали ще има нови наематели, защото сградата вече ще е готова (Бош имаха договор от септември за първия нает етаж, ако не ме лъже паметта по спомени от уебинара), грипчето ще се разбере дали е само грипче, както си мисля, или каквото там е, и фирмите ще се решат кво да го правят с хоум офиса. Щото имам доста познати дето са ги върнали 100% на работа и още повече, които си кесят вкъщи и си драпат макарите. та да видим
                                Офисите са деад. От Март 2020. Това е подскок на умряла котка. Никой вече няма да работи от офис в света на интернет от сателити.

Коментар

Working...
                                X