Първоначално изпратено от BSEtrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
парцелът е 8 декара, нали за цени на парцели доворим не за права?
пс.Това в идеалния вариант и в случай че под декарите не минават някакви сложни съоръженияLast edited by mechka uteshitelka; 19.01.2022, 17:44.Я всегда буду твоим поводом напиться.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Econlav Разгледай мнение
Глупости пак говориш, за 10,000,000 лева парцел с надземно РЗП от 35 хил. кв.м. е 285 лева на кв.м., делено на две е 140 евро на кв.м. Не ми се занимава да влизам да гледам документите и да ти го смятам до стотинката.Last edited by petyob; 19.01.2022, 17:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
6 пъти ппвене
- 2 Харесвания
Коментар
-
Едно е да продаваш на ритейл клиенти апартаменти, съвсем друго е да продаваш на инвеститор. Докато инвеститора ще гледа колко пари ще изкара от този имот, тоя дето купува апартамент не ги гледа тези неща.
Така нека погледнем цените на "Тех Парк Хоум", така като гледам от 1.4 до 1.7. Понеже не знаеш какво ми говориш и въобще не разбираш от недвижими имоти. Застрояването на бриколажа е 3.5 кинт, ако разделиш 2,500 евро на 3.5 ще получиш 714 евро на кв.м. в РЗП. Само 714 на кв.м. в РЗП на парцела, като строиш на 700-750 евро на кв.м. със сегашните разходи за строителни материали себестойността на апартамента ще отиде на 1,500 евро на кв.м., къде е печалбата на инвеститора според теб? В стойността която си сложил на парцела.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
На мен ми се върти нещо около 100 евро на квадрат РЗП. Колко беше?Last edited by petyob; 19.01.2022, 17:38.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
На мен ми се върти нещо около 100 евро на квадрат РЗП. Колко беше?Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Великан - ако успееш да ми продадеш парцела на Бриколаж за 350-400 евро, лично ще ти дам 15% комисиона. Сериозен съм
P.S. Виждам, че си допълнил поста си - ха сега, явно си брокер, провери на колко се продават жилищата в Тех парк хоум, които са на доста по-крива локация от имота на Бриколажа,че случайно скоро изповядвах такъв. Също така можеш да видиш и на колко се е продало от държавата правото на строеж за Синерджи. Но дерзай де, аз лично веднага ще ти намеря кой да ти ги плати парите с все комисионата, ако успееш да ми продадеш парцела на бриколажа за 350-400 евро на квадрат
Така нека погледнем цените на "Тех Парк Хоум", така като гледам от 1.4 до 1.7. Понеже не знаеш какво ми говориш и въобще не разбираш от недвижими имоти. Застрояването на бриколажа е 3.5 кинт, ако разделиш 2,500 евро на 3.5 ще получиш 714 евро на кв.м. в РЗП. Само 714 на кв.м. в РЗП на парцела, като строиш на 700-750 евро на кв.м. със сегашните разходи за строителни материали себестойността на апартамента ще отиде на 1,500 евро на кв.м., къде е печалбата на инвеститора според теб? В стойността която си сложил на парцела.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеСъщо така можеш да видиш и на колко се е продало от държавата правото на строеж за Синерджи.
- 1 like
Коментар
-
Хаха, 2500 евро парцела на Бриколаж София, моля те свери си часовника. Сделката на Тиков за ИПК Родина е на 350 евро, а в момента има парцели който се продават на 400 евро в рамките на 1 км със същото застрояване.
P.S. Виждам, че си допълнил поста си - ха сега, явно си брокер, провери на колко се продават жилищата в Тех парк хоум, които са на доста по-крива локация от имота на Бриколажа,че случайно скоро изповядвах такъв. Също така можеш да видиш и на колко се е продало от държавата правото на строеж за Синерджи. Но дерзай де, аз лично веднага ще ти намеря кой да ти ги плати парите с все комисионата, ако успееш да ми продадеш парцела на бриколажа за 350-400 евро на квадратLast edited by Грую Груев; 19.01.2022, 17:05.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеНа пръв поглед повишението изглежда проблемно и това е факт, но според мен, четейки между редовете, виждаме една доста добра новина, а именно, че явно имат запитавне за някой от големите парцели или нещо от сорта. Например, и те си го казаха, за Бриколаж, както и за имотите в Младост, които са единствените незастроени в тази част и там рано или късно също ще има метро. Купен е за 6 милиона евро (парцелът на Бриколаж в София), ако сега го продадат по 2500 евро квадрата (а може и повече заради метрото), това са 14 000 квадрата, значи към 35 милиона евро или, като се приспаднат разни неща, към 50 милиона чиста печалба. 15% от 50 милиона е 7,5 милиона лева, т.е. по сегашната схема, при положение че разходите за ОД са ограничени до 8% от активите и нямат възможност за разсрочване на плащането, реално ще се получи, че няма да си вземат заслужената комисиона. И да, както и да го погледнеш, всъщност има прецакване на акционерите, но пък едва ли някой, точно по примера на вапите звезди в Атера, ще се разсърди на това, че ОД ще вземе едни 25 стинки на акция, да речем, като дадат предполагаем дивидент от 1,50 лева или изчистят изцяло заемите към Пощата само с продажбата на парцела на Бриколаж.
Това е моето преположение - дали съм прав, ще видим. УспехLast edited by Econlav; 19.01.2022, 16:53.
- 3 Харесвания
Коментар
-
По времето на писане все още не бяха публикувани материалите, но няколко часа след това вече са налични и дори се коментират вече в темата.
Първоначално изпратено от lalka 75 Разгледай мнение
Нямането на материали, може да се обясни единствено във вреда на горкия акционер
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Свилен Колев Разгледай мнениеЗа 22 февруари 2022г. се предвижда ОСА с цел промяна в устава на дружеството, но все още няма материали.
- 1 like
Коментар
-
"Ако ... ако ... ако .... N пъти "ако" и започва да мирише !!!"
В целия пост на Груйчо има само един път употребена думата "ако", не N пъти! А дали започва да мирише е друг въпрос. Ако бях на ОС бих предложил друг модел на възнаграждение на УД - 0.5% от нетните активи + 15% от нетната печалба.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар