IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

В този семент може да погледнеш панелките в Люлин и Дружба 1 и 2. Хаджи Димитър също. Около метростанциите.

Около 5те новостроящи се метростанции в Слатина и Гео Милев също може да погледнеш, но няма да е евтино.
    Точно натам се бях насочил. Много благодаря.

BTW писах ти съобщение, не знам дали си го получил. Исках да се свържа с теб

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
      Взето от друг форум:

“Ако сте се притеснили от резулатите от вота за български парламент и европейски депутати, проведен миналата неделя, дами и господа, може да се отпуснете. Не само избирателната система на територията е в колапс. Въпреки известната теза, че финансите и дълговото ни бреме в момента са под контрол, а някои биха казали, че са в чудесно здраве, "странните" неща продължават да се случват.

Вчера стана ясно, че държавата ще поеме още 200 млн. лв. дълг чрез емисия тригодишни ДЦК, като аукциона ще се проведе на 24 юни, а ценните книжа ще са с 3% годишен лихвен процент. Това не би било учудващо, ако заемите в страната за редовия бачкатор, не бяха под този праг! Не, че се емитира и нов дълг на тези проценти за първи път в момента, да уточним. Последните две години, държавните заеми са и за доста над 3%, а ако бъдем педантични, можем да споделим и рейндж от 4.3 до 4.8%...

За мен е силно странно, която и да е държава да се финансира на по-висока цена, при това доста, отколкото което и да е било домакинство. Бай Иван, с каруцата у нас, носи по-малък или равен риск на БНБ, което е гига шокиращо за всеки, който е прехвълял и две страници от финансова книжка.“
      Чувам много пъти как Държавата се финансира по-скъпо от средния човечец. Ясно е, че под второто се има предвид ипотечните лихви за физически лица.

Бърз поглед към US показва, че и там се получава нещо подобно:
      https://www.mortgagenewsdaily.com/mo...0yr-treasuries

Аз ли нещо бъркам, или е нормално обезпечени с НИ кредити за физически лица да са по-евтини от държавни ценни книжа?

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
        [ATTACH=CONFIG]n4190807[/ATTACH]

===2079===

Според маминия бизнесмен, Албена не е Малибу. Прав е. Много по-хубава е. (аз съм в Албена, бил съм и в Малубу, маминия бизнесмен не е ходил на нито едното от двете, познанията му са от Гугъл)
        Става ли водата за плуване в Албена, че наскоро имаше разлив от една спукала се отходна тръба при пречиствателната станция?

Коментар

Някой от вас тези ДЦК купува ли ги освен Ники?
          Да, но не български.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

ако не е ПР емисия (уговорена) - ще е над 3.5%

ПП при тези малки емисии всичко е възможно , но ако пуснат по-големи нещата отиват на въшни купувачи и там оценката на риска лъсва...
            Някой от вас тези ДЦК купува ли ги освен Ники?

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

3% е купонът, съмнявам се да успеят да ги пласират 1 към 1 с номинала, т.е. доходността ще е по-висока.
              Това е освен всичко и нова ликвидност в банковия сектор, която ще се превърне моментално в ипотечни заеми с мултипликатор над 2.

По този начин се финансира целият ръст на заплати, пенсии и ипотеки през последните години.
              ако не е ПР емисия (уговорена) - ще е над 3.5%

ПП при тези малки емисии всичко е възможно , но ако пуснат по-големи нещата отиват на въшни купувачи и там оценката на риска лъсва...
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Взето от друг форум:

“Ако сте се притеснили от резулатите от вота за български парламент и европейски депутати, проведен миналата неделя, дами и господа, може да се отпуснете. Не само избирателната система на територията е в колапс. Въпреки известната теза, че финансите и дълговото ни бреме в момента са под контрол, а някои биха казали, че са в чудесно здраве, "странните" неща продължават да се случват.

Вчера стана ясно, че държавата ще поеме още 200 млн. лв. дълг чрез емисия тригодишни ДЦК, като аукциона ще се проведе на 24 юни, а ценните книжа ще са с 3% годишен лихвен процент. Това не би било учудващо, ако заемите в страната за редовия бачкатор, не бяха под този праг! Не, че се емитира и нов дълг на тези проценти за първи път в момента, да уточним. Последните две години, държавните заеми са и за доста над 3%, а ако бъдем педантични, можем да споделим и рейндж от 4.3 до 4.8%...

За мен е силно странно, която и да е държава да се финансира на по-висока цена, при това доста, отколкото което и да е било домакинство. Бай Иван, с каруцата у нас, носи по-малък или равен риск на БНБ, което е гига шокиращо за всеки, който е прехвълял и две страници от финансова книжка.“
                3% е купонът, съмнявам се да успеят да ги пласират 1 към 1 с номинала, т.е. доходността ще е по-висока.
                Това е освен всичко и нова ликвидност в банковия сектор, която ще се превърне моментално в ипотечни заеми с мултипликатор над 2.

По този начин се финансира целият ръст на заплати, пенсии и ипотеки през последните години.

Коментар

• Взето от друг форум:

БНБ ще проведе на 24 юни аукцион за продажба на съкровищни облигации с 3% годишен лихвен процент
                  Last edited by Selena2024; 24.06.2024, 10:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение
                    Колеги,

Както винаги с риск яко да ме нашият, ще питам:

Тъй като ми се налага ребалансиране на портфолио, искам да купя 2 маломерни и нисък клас имоти в СФ.
                    На сегашните ценови равнища не бих инвестирал в имоти, но съм преценил по други причини (нискорискова инвестиция с ливеридж за да използвам свободен кредитен потенциал).

Идеята е да са близко до метро (задължително) и да са в евтин квартал с възможност относително най-добра доходност (да, знам че в момента такава "няма").
                    "Slumlording"

ОК съм и с панелка, тъй като вече съм се убедил, че средния българин не му пука да живее и в кофа за боклук.
                    Това, което за европееца е гето, при нас е среден, че и хубав квартал (буквално).

Ще ми е интересно да чуя накъде бихте се насочили за подобна покупка.
                    В този семент може да погледнеш панелките в Люлин и Дружба 1 и 2. Хаджи Димитър също. Около метростанциите.

Около 5те новостроящи се метростанции в Слатина и Гео Милев също може да погледнеш, но няма да е евтино.

Коментар

• Колеги,

Както винаги с риск яко да ме нашият, ще питам:

Тъй като ми се налага ребалансиране на портфолио, искам да купя 2 маломерни и нисък клас имоти в СФ.
                      На сегашните ценови равнища не бих инвестирал в имоти, но съм преценил по други причини (нискорискова инвестиция с ливеридж за да използвам свободен кредитен потенциал).

Идеята е да са близко до метро (задължително) и да са в евтин квартал с възможност относително най-добра доходност (да, знам че в момента такава "няма").
                      "Slumlording"

ОК съм и с панелка, тъй като вече съм се убедил, че средния българин не му пука да живее и в кофа за боклук.
                      Това, което за европееца е гето, при нас е среден, че и хубав квартал (буквално).

Ще ми е интересно да чуя накъде бихте се насочили за подобна покупка.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

няма грижи.
                        Благодарско.

Коментар

То е било цяло чудо. Догодина май ще трябват. Все го отлагам ама няма накъде.
                          няма грижи.
                          препоръка е

Коментар

намерил съм двама читави и само тях викам.
                            То е било цяло чудо. Догодина май ще трябват. Все го отлагам ама няма накъде.

Коментар

Все се каня да те питам и все забравям. Когато се наложи да ремонтираш някоя от маломерките на едно и същи майстори ли разчиташ или ги сменяш според случая?
                              намерил съм двама читави и само тях викам.
                              препоръка е

Коментар

...
                                Все се каня да те питам и все забравям. Когато се наложи да ремонтираш някоя от маломерките на едно и същи майстори ли разчиташ или ги сменяш според случая?
                                Last edited by X_Y; 24.06.2024, 10:04.

Коментар

Working...
                                X