IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Въпросната арендаторка е недобросъвестна и давността е 10 г.

Плаща ми годишно 170 лв за 4 декара лозе. Има Поземлена комисия, от където дават пари за обработване на земите и дори по програми на ЕС дават пари за необработване на лозови масиви.
    Евгич, от 2016 не разбрах плаща ли или не плаща?

Коментар

• Първоначално изпратено от rverb Разгледай мнение

Госпожа, за да имате бизнес трябва да имате комуникация и софт скилс. Вие нямате нито едно от двете. Влизате в конфликти всеки ден. Не е нормално. Говорите за сериозни Ваши клиенти в Испания купили имоти в България и преместили се заради данъци , но те имат собствени експерти и ако имат нужда от местни български, биха се свързали с български фирми а не с никому неизвестни агенти в друга държава. Очевидно нямате и контакти в България. Иначе нямаше дори да предположите, че може да изпращате клиенти на непознати във форум. От километър се вижда , че нямате дори базова представа за бизнес.
      Още един неориентиран в пространствено - временния континуум и загрижен за чуждото житие битие

Хайде сега да преведеш “Софт скилс” на майчин език да те видим ще се оправиш ли?
      Last edited by Selena2024; 01.07.2024, 17:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Остави го този дизастър. Не си губи времето. Това за пет десет поста да си оплескаш даже шанса за някак читав бизнес контакт си е живо постижение.
        Госпожа, за да имате бизнес трябва да имате комуникация и софт скилс. Вие нямате нито едно от двете. Влизате в конфликти всеки ден. Не е нормално. Говорите за сериозни Ваши клиенти в Испания купили имоти в България и преместили се заради данъци , но те имат собствени експерти и ако имат нужда от местни български, биха се свързали с български фирми а не с никому неизвестни агенти в друга държава. Очевидно нямате и контакти в България. Иначе нямаше дори да предположите, че може да изпращате клиенти на непознати във форум. От километър се вижда , че нямате дори базова представа за бизнес.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Мисля давността за частни вземания е 3 години ама за арендата може да е друго.Бъркаш според мене със придобиване по давност .Там е 10 години. Ама за 170 лв. ли си решил да се занимаваш с жалби.Много на дребно играеш затова и не ти върви с жените.
          При плащането на битови сметки е 3 г. А при нея става дума за недобросъвестно присвояване и неоснователно обогатяване.

Не е на дребно, защото като се събере за няколко години и става много.

Отделно лозята вървят по 2 хил.лв на декар и повече при продажба.

Коментар

Плаща ми годишно 170 лв за 4 декара лозе. Има Поземлена комисия, от където дават пари за обработване на земите и дори по програми на ЕС дават пари за необработване на лозови масиви.
            Мисля давността за частни вземания е 3 години ама за арендата може да е друго.Бъркаш според мен със придобиване по давност .Там е 10 години. Ама за 170 лв. ли си решил да се занимаваш с жалби.Много на дребно играеш затова и не ти върви с жените.
            Last edited by nradev1111; 01.07.2024, 16:56.

Коментар

Гората няма да и вземеш никакви пари .Върви много евтино защото файдата от нея е никаква.Нивата е ликвидна .Ще я лапнат веднага ама е само 2 декара.Колко е тая рента че си тръгнал да се разпаравяш че даже да се съдиш.Пред кой искаш да подаваш жалба.Дължимите суми за 2016 не знам дали не са загубили давност.Питай Селенка .Тя е специалист

Коментар

Земята е следната:

1) 9 декара гора, имало е незаконна сеч преди 8 г.

2) 4 декара лозе, част от масив

Арендаторката е хитра селянка и не ми плати миналата година и през 2016 г.
                Възможно е да взема някакви субсидии за него и мога да подам жабла срещу нея без да ходя на съд.

3) 2 декара нива

4) 2 декара старо лозе (запустяло)
                Гората няма да и вземеш никакви пари .Върви много евтино защото файдата от нея е никаква.Нивата е ликвидна .Ще я лапнат веднага ама е само 2 декара.Колко е тая рента че си тръгнал да се разпаравяш че даже да се съдиш.Пред кой искаш да подаваш жалба.Дължимите суми за 2016 не знам дали не са загубили давност.Питай Селенка .Тя е специалист

Коментар

Не се занимавай с частни прекувачи.Виж фондовете.Ако земята става за земеделие ще я лапнат веднага.Колко са големи парцелите?
                  Земята е следната:

1) 9 декара гора, имало е незаконна сеч преди 8 г.

2) 4 декара лозе, част от масив

Арендаторката е хитра селянка и не ми плати миналата година и през 2016 г.
                  Възможно е да взема някакви субсидии за него и мога да подам жабла срещу нея без да ходя на съд.

3) 2 декара нива

4) 2 декара старо лозе (запустяло)

Коментар

А не става ли на морето да идеш на хотел.За какво да инвестираш 65К еуро за да ходиш за 10 дни в годината.Ако има и такса подръжка може да се окаже че хотела е по-малък разход.
                    Няма такса поддръжка.

Коментар

Имам наследсвени земи в област Велико Търново, но не мога да ги продам за сега.

Пускал съм обяви да си намеря частен клиент ФЛ и ми звъняха няколко пъти (дори в пандемията), но не стана.

На морето е страхотно да си имаш нещо. Едни комшии също купиха двустаен апарт за 65 000 евро,
                      А не става ли на морето да идеш на хотел.За какво да инвестираш 65К еуро за да ходиш за 10 дни в годината.Ако има и такса подръжка може да се окаже че хотела е по-малък разход.

Коментар

Пускал съм обяви да си намеря частен клиент ФЛ и ми звъняха няколко пъти (дори в пандемията), но не стана.
                        Не се занимавай с частни прекупвачи.Виж фондовете.Ако земята става за земеделие ще я лапнат веднага.Колко са големи парцелите?
                        Last edited by nradev1111; 01.07.2024, 16:08.

Коментар

Никой не те кара да купуваш малки парцели.Също никой не те кара да правиш сделки със съмнителни контрагенти.Има големи фондове за земя които плащат добре и са коректни.Ти ако искаш кредит при кварталния лихвар ли ще идеш или в банка?Тука е същотоА на морето е най- голямата набутвация.

На морето е страхотно да си имаш нещо. Едни комшии също купиха двустаен апарт за 65 000 евро,
                          Last edited by Evgo; 01.07.2024, 15:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Мдам, баш “фалит”. Мълчи там не се обаждай, че си бос. Много бос.
                            Обясни че не разбрах кои са тия бизнес контакти дето съм ги изпуснал.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

имаше една вълна инвестиции преди време (доста време мина) накупиха парцели, сдружиха се с наши идиоти (мутри преквалифицирани на строителни предприемачи), но като цяло беше греда.
                              Именно и още чистят. И за някои работи вече няма кого да обвиняваме освен себе си …

Коментар

33 също може да е набутвация, защото малки парцели се продават трудно. Отделно има фирми за земя, които лъжат хората и купуват на безценица.

("Купувам земя из цялата страна")

На морето според мен е добра инвестиция.

Едни роднини преди няколко години си купиха студио на "Свети Влас" - обединиха си спестяванията и купиха,
                                Никой не те кара да купуваш малки парцели.Също никой не те кара да правиш сделки със съмнителни контрагенти.Има големи фондове за земя които плащат добре и са коректни.Ти ако искаш кредит при кварталния лихвар ли ще идеш или в банка?Тука е същотоА на морето е най- голямата набутвация.

Коментар

Working...
                                X