IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bailor

Проучил е всички оферти на банките, Преди 2-3 години се кълнеше, че ГПР-то не било вярно изчислено. Сега обърна плочата, било вярно, ама кредита ми бил в малък размер- 30000лв. Е, той колко очаква да бъде потребителски кредит? Ето , щом той е голям инвеститор, да видим ТОЙ какъв потребителски може да изтегли и на какъв %? Аз казвам, че на мен винаги ще ми отпуснат на по-добри условия от неговите. Хайде да се пробваме счети, навит ли си???
    Не си прав.Винаги ще съм на по-изгодно ГПР.Моето винаги е нула

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Никито къде се запиля?
      И той се покри щото има да черпи.Ще загуби и той бас

Коментар

• Никито къде се запиля?
        Last edited by X_Y; 01.07.2024, 10:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten

мен тия глупости не ме занимават
          питай радев
          Йок. Държа се далеч от кръстосан огън

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten

и какво гласи извода?
            заслужава ли си или ..
            По номинал ли я закупуваш? Каква ти е изходната цена? Имаше една много по-проста формула за изчисляване на доходност до падежа. Записките обаче не са ми тук. И ти говоря за неща учени преди много време, защото работя друго.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Не, аз съм си тъпичък. Признавам си. За което вина имат даскалите, които ми напълниха главата с глупости.

Тея дни ровя из записките ми от училище да търся нещо, и не мога да повярвам с какви безмислици и безполезни неща ни тъпчат мозъците в продължение на години в училище.
              Десетки, може би стотици листове сме изписали в решаване на уравнения с неизвестни, квадратни уравнения, уравнения с няколко неизвестни и нам си още кво....
              Намерих си едно старо контролно - цели 4 страници съм писал и решавал въпросните уравнения, и накрая оная по математика ми пляснала двойка. Егати!..
              Искам сега да я срещна тая, и да я питам къде и колко пъти в живота ми потрябваха нейните уравнения с неизвестни...

Целта на съвременното образование е да прави хората еднакво тъпи, безволеви, послушни и покорни, за да могат да се подчиняват безпрекословно на дебили като тиквата от Банкя и Шиши.

Съвременното образование със сигурност няма да ви направи такива като Мъск, Киосаки, Макелрой, Безос, Бъфет защото като сте финансово свободни и независими изведнъж ставате заплаха за боклуците окупирали властта...
              На тях им трябват покорни роби, които да работят цял живот и послушно да си плащат ипотечката за свръх-надценените тухли, които са купили на кредит...
              Киосаки фалира ,не знам дали си разбрал
              Last edited by nradev1111; 30.06.2024, 21:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111

Имах те за по-грамотен
                Не, аз съм си тъпичък. Признавам си. За което вина имат даскалите, които ми напълниха главата с глупости.

Тея дни ровя из записките ми от училище да търся нещо, и не мога да повярвам с какви безмислици и безполезни неща ни тъпчат мозъците в продължение на години в училище.
                Десетки, може би стотици листове сме изписали в решаване на уравнения с неизвестни, квадратни уравнения, уравнения с няколко неизвестни и нам си още кво....
                Намерих си едно старо контролно - цели 4 страници съм писал и решавал въпросните уравнения, и накрая оная по математика ми пляснала двойка. Егати!..
                Искам сега да я срещна тая, и да я питам къде и колко пъти в живота ми потрябваха нейните уравнения с неизвестни...

Целта на съвременното образование е да прави хората еднакво тъпи, безволеви, послушни и покорни, за да могат да се подчиняват безпрекословно на дебили като тиквата от Банкя и Шиши.

Съвременното образование със сигурност няма да ви направи такива като Мъск, Киосаки, Макелрой, Безос, Бъфет защото като сте финансово свободни и независими изведнъж ставате заплаха за боклуците окупирали властта...
                На тях им трябват покорни роби, които да работят цял живот и послушно да си плащат ипотечката за свръх-надценените тухли, които са купили на кредит...
                Last edited by Frosty; 30.06.2024, 21:48.
                ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Цената на облигация може да се изчисли, като се намери настоящата стойност на бъдещите парични потоци, които тя ще генерира. В този случай, тези парични потоци включват годишните купони и номиналната стойност, изплатена в края на срока. Данни за облигацията:
                  • Номинална стойност (Face Value, FV): 1000 лв
                  • Годишен купон (Coupon Payment, C): 40 лв
                  • Срок (Years to Maturity, n): 3 години
                  • Изискуема норма на възвръщаемост (Required Rate of Return, r): 5% (или 0.05)
                  Формула за настояща стойност на облигацията:

Цената на облигацията (P) се изчислява чрез формулата: P=∑t=1nC(1+r)t+FV(1+r)nP = \sum_{t=1}^{n} \frac{C}{(1 + r)^t} + \frac{FV}{(1 + r)^n}P=∑t=1n​(1+r)tC​+(1+r)nFV​

Където:
                  • CCC е годишният купон,
                  • rrr е изискуемата норма на възвръщаемост,
                  • FVFVFV е номиналната стойност,
                  • nnn е броят на годините до падежа.
                  Изчисления:
                  1. Настояща стойност на купонните плащания: ∑t=1n40(1+0.05)t\sum_{t=1}^{n} \frac{40}{(1 + 0.05)^t}∑t=1n​(1+0.05)t40​
                  2. Настояща стойност на номиналната стойност: 1000(1+0.05)3\frac{1000}{(1 + 0.05)^3}(1+0.05)31000​
                  Сега ще извърша изчисленията. Изчисления:
                  1. Настояща стойност на купоните: 40(1+0.05)1+40(1+0.05)2+40(1+0.05)3\frac{40}{(1 + 0.05)^1} + \frac{40}{(1 + 0.05)^2} + \frac{40}{(1 + 0.05)^3}(1+0.05)140​+(1+0.05)240​+(1+0.05)340​
                  2. Настояща стойност на номинала: 1000(1+0.05)3\frac{1000}{(1 + 0.05)^3}(1+0.05)31000​
                  Да изчислим тези стойности.

Цената на облигацията е приблизително 972.77 лв.

- CHATGPT - 10 секунди....
                  Евалата колега.И аз толкоз изичслих.А за Ратко дето само се подиграва на съфорумците (даже и на мен дето съм му правил услуги почти без пари) стана ясно че дипломата му за магистър от УНСС е купена
                  Last edited by nradev1111; 30.06.2024, 21:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Задачата е елементарна.Колега аз съм бил в представителния отобор на математичеаката гимнзия по соц време.С такива задали ли ще ме занимаваш.Безплатни уроци не давам
                    а,появи се ...
                    задачата аз знам,че е елементарна........още също знам,че за теб е НЕПОСИЛНА!!!!!!!

с отговора си само доказваш моето твърдение,че УНСС е нищо повече от ПОТОЧНА ЛИНИЯ ЗА ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ.......
                    знам аз кой си! .

ТИ СИ ОТЛИЧНИКЪТ НА УНСС

Коментар

Айде и без перла ще мина и без бира.Просто да те видим колко си учил.Задачата е следната.

Колко е цената на облигация с номинал 1000лв срок 3 години годишен купон 40 лв и изискуема норма на възващаемост 5%

имаш 20 мин да сметашЗадачата е по основи на финансите за бакалвари втори курс в УНСС

Цената на облигация може да се изчисли, като се намери настоящата стойност на бъдещите парични потоци, които тя ще генерира. В този случай, тези парични потоци включват годишните купони и номиналната стойност, изплатена в края на срока. Данни за облигацията:

• Номинална стойност (Face Value, FV): 1000 лв
                      • Годишен купон (Coupon Payment, C): 40 лв
                      • Срок (Years to Maturity, n): 3 години
                      • Изискуема норма на възвръщаемост (Required Rate of Return, r): 5% (или 0.05)
                      Формула за настояща стойност на облигацията:

Цената на облигацията (P) се изчислява чрез формулата: P=∑t=1nC(1+r)t+FV(1+r)nP = \sum_{t=1}^{n} \frac{C}{(1 + r)^t} + \frac{FV}{(1 + r)^n}P=∑t=1n​(1+r)tC​+(1+r)nFV​

Където:
                      • CCC е годишният купон,
                      • rrr е изискуемата норма на възвръщаемост,
                      • FVFVFV е номиналната стойност,
                      • nnn е броят на годините до падежа.
                      Изчисления:

1. Настояща стойност на купонните плащания: ∑t=1n40(1+0.05)t\sum_{t=1}^{n} \frac{40}{(1 + 0.05)^t}∑t=1n​(1+0.05)t40​
                      2. Настояща стойност на номиналната стойност: 1000(1+0.05)3\frac{1000}{(1 + 0.05)^3}(1+0.05)31000​
                      Сега ще извърша изчисленията. Изчисления:

1. Настояща стойност на купоните: 40(1+0.05)1+40(1+0.05)2+40(1+0.05)3\frac{40}{(1 + 0.05)^1} + \frac{40}{(1 + 0.05)^2} + \frac{40}{(1 + 0.05)^3}(1+0.05)140​+(1+0.05)240​+(1+0.05)340​
                      2. Настояща стойност на номинала: 1000(1+0.05)3\frac{1000}{(1 + 0.05)^3}(1+0.05)31000​
                      Да изчислим тези стойности.

Цената на облигацията е приблизително 972.77 лв.

- CHATGPT - 10 секунди....
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Айде и без перла ще мина и без бира.Просто да те видим колко си учил.Задачата е следната.
                        Колко е цената на облигация с номинал 1000лв срок 3 години годишен купон 40 лв и изискуема норма на възващаемост 5%
                        имаш 20 мин да сметашЗадачата е по основи на финансите за бакалвари втори курс в УНСС
                        Колега, ако с такива дивотии ви затлачват мозъците в това УНСС - бягай оттам с 200-та.

В реалния живот на кого му е притрябвала тази "изискуема норма на възвръщаемост",
                        освен на някой застаряващ, очилат счетоводител в пред-пенсионна възраст.
                        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Радко днеска се покри засрамнен

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Вие също сте инвеститори като нас.
                            Само че ние инвестираме на Wall Street, а вие тухладжии сте инвестирали капиталите си на тиквун-стрийт - в депресантска комунистическа пародия на държава с тоталитарно комунистическо-репресивно управление от дегенерати, където обикновените хора нямат елементарни права и свободи.
                            Просто няма база за сравнение.
                            Дали нашата или вашата инвестиция е много по-печеливша и по-переспективна ? - дори няма нужда да чакаме времето да показва.
                            ТО Е ЯСНО от сега !
                            Tука е пълно с "инвеститори" велики финансисти ,макро икономисти, и всекакви други икономисти дето не познават числата.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение

ти обичаш да даваш задачки ...лесно е... а обичаш ли да ти дават задачки?
                              има разлика мевду знание и разбиране.....
                              дай аз да ти дам да решиш една задачка ,която изчислява мевдинен,а не краен период.че да видим дали моа да използвая тиа формули с главата си ;

купил си преди 2 години точно бг облигация с параметри;

номинал 100 , дискаунт в номинала 0.1 ,купон на годишна база 1.5 и матуритет от 7 години......
                              решаваш да я продадеш днес,демек точно 2 години от емитета й.

ква доходност ще си постигнал?забележи–доходност,а не лихва от купона?
                              Задачата е с непълно условие липсва R.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение

ти обичаш да даваш задачки ...лесно е... а обичаш ли да ти дават задачки?
                                има разлика мевду знание и разбиране.....
                                дай аз да ти дам да решиш една задачка ,която изчислява мевдинен,а не краен период.че да видим дали моа да използвая тиа формули с главата си ;

купил си преди 2 години точно бг облигация с параметри;

номинал 100 , дискаунт в номинала 0.1 ,купон на годишна база 1.5 и матуритет от 7 години......
                                решаваш да я продадеш днес,демек точно 2 години от емитета й.

ква доходност ще си постигнал?забележи–доходност,а не лихва от купона?
                                Задачата е елементарна.Колега аз съм бил в представителния отобор на математичеаката гимназия по соц време.С такива задачи ли ще ме занимаваш.Безплатни уроци не давам

пп.За Ратко направих изключение
                                Last edited by nradev1111; 30.06.2024, 21:14.

Коментар

Working...
                                X