IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Mладежо виждам че си интелигентно момче.Каза че живееш в Швейцария .Освен това си млад.Ще ти кажа нещо което може би си още не си разбрал.Никой сериознен бизнесмен не си мести бизнеса в БГ за да спести корпоративен данък.Проблемите в нашата кочина надхвърлят ползите от икономията.Уж нисък данък пък чуждестранните инестиции символични.Гугъл отидоха в Ирландия.Фолксваген ни прескочиха и заминаха за Турция.Ставката в БГ е 10% ама има офшорни зони дето е 1% че и по малко. Който иска да скатава корпоративен данък отива там ако може
    Данъците на територията окупирана от тиквата и Шиши са "ниски" само на хартия. За да привличат разни лапни-шарани, които не са запознати с обстановката. Ако някой неориентиран балък от чужбина по случайност се е излъгал да тръгне да прави бизнес в българия, не след дълго осъзнава, че действителността е коренно различна от захаросаните реклами по брошурките, хлопва кепенците и бързо се изнася някъде другаде...
    Щом Google предпочетоха да отворят офис в Москва, а Мерцедес избраха да произвеждат Е-класите си при Путин, вместо при комунистите тиквата и Шиши, всеки сам да си прави изводите....
    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Въпросната селянка (арендаторка) се познаваше с баща ми и се познава с леля ми, но прави номера на дребно.

Те по селата масово така правят.
      Вероятно няма пари. Родителите ми имаха проблеми с арендатор и накрая се разбра , че човека просто не може да намери свободни пари да се разплати. Избора им беше да оставят земите да пустеят или да имат да взимат. На следващата година човека плати с олио , жито и едно прасе. Смешно е, но в реалността не всичко е банкови преводи и изкуствен интелект. Опитайте се да намерите вариант, който би работил и за арендатора. Договорите трябва да се спазват, но може би трябва да потърсите някаква отстъпка и все пак да получите нещо.

Коментар

• [QUOTE=ratten;n4192660]

наследствени са имотиту
        договори и да е имало е със стария коцкар и имотен магнат - на евго баща му[/QUOT

+1

Коментар

Въпросната селянка (арендаторка) се познаваше с баща ми и се познава с леля ми, но прави номера на дребно.

Ти пък щото на едро работиш.

Коментар

Това са приказки от под шипковият храст!
            Ти собственик ли си на имотите, имаш ли договор за аренда?

Коментар

• Темата много се изроди

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Евго, ти филма завръщане в бъдещето, гледал ли си го?

За 2016 година рента забрави, освен ако не получиш по милост. Законово няма как да имаш претенции.

За 2024 г не познавам човек в бг, който да си е получил рентата. Все пак виж си договора. Там пише срокове в които се плаща рентата. Също така там пише и колко декара имаш и каква сума получаваш. Този договор се подписва ВСЯКА година.

П.П. Прочети внимателно договора. Да не се окаже, че има клауза при която ако има ниски или нулеви добиви рента не се дължи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Това само лично на Евго естествено. Не се бъркай.

Ако искаш с нещо да си полезен изчисли лихвите и пак му подай лично инфото. 50 лв. Той едва ли ще ти плати обаче
                  Е ако няма да плаща защо да се абим?

Коментар

• Първоначално изпратено от rverb Разгледай мнение

Госпожа, за да имате бизнес трябва да имате комуникация и софт скилс. Вие нямате нито едно от двете. Влизате в конфликти всеки ден. Не е нормално. Говорите за сериозни Ваши клиенти в Испания купили имоти в България и преместили се заради данъци , но те имат собствени експерти и ако имат нужда от местни български, биха се свързали с български фирми а не с никому неизвестни агенти в друга държава. Очевидно нямате и контакти в България. Иначе нямаше дори да предположите, че може да изпращате клиенти на непознати във форум. От километър се вижда , че нямате дори базова представа за бизнес.
                    Mладежо виждам че си интелигентно момче.Каза че живееш в Швейцария .Освен това си млад.Ще ти кажа нещо което може би си още не си разбрал.Никой сериознен бизнесмен не си мести бизнеса в БГ за да спести корпоративен данък.Проблемите в нашата кочина надхвърлят ползите от икономията.Уж нисък данък пък чуждестранните инестиции символични.Гугъл отидоха в Ирландия.Фолксваген ни прескочиха и заминаха за Турция.Ставката в БГ е 10% ама има офшорни зони дето е 1% че и по малко. Който иска да скатава корпоративен данък отива там ако може

Коментар

За адвокатка се предствя и то с контакти в Испания .Много съм бил изпуснал че не съм осъществил бизнес контакт с нея.Аз със адвокати бизнес избягвам да правя защото се имат за голями тарикати и никога не плащат.
                      За съжаление има много българи с комплекси, които търсят признание онлайн. Лесно се разпознават защото сами разбират че няма какво да кажат и се опитват да компенсират с грубости и обиди. Първия пост на тази госпожа към мен беше по повод на това че споменах, че приятелката ми е италианка. Тогава ми обясни че италианките били дебели , тъпи и не са нищо особено, но имат претенции.

Коментар

Евго има повече дипломи по икономика от мен бе кака.И то от СУ.Даже е завършил с отличен успех. Да си ги изчислява той.Ако не може язък му за дипломите
                        Второ мнение никога не е излишно. Къде в първия ми пост има нарочна грешка? - Айде да те видим тебе сега Нали даваш “консултации” и обичаш игричките.

Оставям те засега
                        Last edited by Selena2024; 01.07.2024, 19:36.

Коментар

Още един неориентиран в пространствено - временния континуум и загрижен за чуждото житие битие

Хайде сега да преведеш “Софт скилс” на майчин език да те видим ще се оправиш ли?
                          Госпожо, вероятността да се засегна от човек като Вас е нищожна. "Софт скилс" се е наложило като термин и няма нужда от превод. Има дефиниция. По същия начин можете да се опитате да преведете кибрит като драснипаликлечица. Избягвам да влизам в безсмислени конфликти, но Вашата некомпетентност и необразованост може навреди.

Коментар

Ако искаш с нещо да си полезен изчисли лихвите и пак му подай лично инфото. 50 лв. Той едва ли ще ти плати обаче

Евго има повече дипломи по икономика от мен бе кака.И то от СУ.Даже е завършил с отличен успех. Да си ги изчислява той.Ако не може язък му за дипломите

Коментар

Кака кажи кой е закона и кой е члена.Нещо казусите ги решаваш с търсене на статии с гугъл.

Коментар

“…Но с новия Закон за земята вземането на рентното плащане ще има 10-годишен давностен срок, след който губите парите си.”

Давността ти е 10 годишна. Имаш два декара и три неплащани години, демек около 600 лева. Малка сума за дело. Нека не плаща още две години да стане поне претенция за 1000 лв, за да има някакъв смисъл заниманието плюс лихви плюс разноски.

Междувременно я покани нотариално да плати и я дай на колекторска фирма да я постегне малко.
                                Кака кажи кой е закона и кой е члена.Нещо казусите ги решаваш с търсене на статии с гугъл.

Коментар

Working...
                                X