Първоначално изпратено от val/she
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
На тез цени и имоти но не къде да е и не какви да са не ща да влизам. Но не съм се отказал. Едно е да чакаш леки колебания и корекции, друго е да чакаш спад 30-40%. Немислимо.
Само Ледчо е бързоадаптивен ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Точно така. Лед, правилно му описваш ситуацията. И Кавръка знае. Става дума за лека диверсификация. Но да набия повече и от 20% от портфейла си в акции точно сега би било лекомислие.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Асо Пика
то не е по темата ама да се знае тва ............ може и той да е .......... снощи в темата за електричките ми вкара оферта ако искам да купувам райхмарки от хиперинфлацията през 1923 в Германия ????????? И за къв чеп са ми тия артии ??? поста му още седи в темата ся проверих ...............
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Лева е казал че на тия цени не влиза ,всички са така и ти .Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Олеле майко смех
Лева до момента е вложил под 200лв в акции срещу няколко стотин хиляди чакащи в банка да купи имоти
Абе вие сутрин като стане имате ли очи да се погледнете в огледалото????Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Юлка, ако не ме лъже паметта ти беше по тази част... в евро....
Нямам представа как е Ледчо, но за мен мога да ти кажа, че хазарт не играя от ТОХ-а / ака Манджата/, картината горе не виждам с какво е по-добра от имотите / и тва при идеални условия без загубите по пътя/. Дано да си продал преди 6 месеца и парите да са стигнали до единственото нормално място за тях....имотУ :-)
Ей магинит е тая тема магнит
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Инфлацията за периода 1/2016-12/2020 е 9,8% според НСИ. Реалният ръст на БВП за същия период е около 15%.
Ръстът на цените на имотите е 40%, колкото е и ръстът на заплатите.
Заплатите растат с темпа на инфлацията плюс подобряването на производителността на труда.
Ако 2016 съм получавал 1000 лева, съм можел да си купя с тях 30 кила луканка.
2020 получавам вече 1400 лева (40% ръст), а луканката от 33 лева е станала 36 лева (инфлация от 9,8%). Това значи, че вече мога да си купя 39 кила луканка. Заради подобрената производителност на труда имам реален ръст на доходите от 30% и мога да си позволя с 30% повече.
Ако обаче луканката беше станала не 36 а 46 лева, щях да мога да си купя точно толкова, колкото и преди. Тоест нямаше да има никакъв реален ръст на доходите.
от тези 30% 10% са натрупани в последната една година от която ти казвам че започва видимото надуване
Та всъщност по твоите сметки става въпрос за 20% - Ти на 20% балон ли му викаш ???
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Каврък в един култов наш филм Антон Радичев казва алоооууу кибиците ако обичате....Ти си най големия кибик тука имоти нямаш ама раздаваш мозък
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеАз за златото още август (кога чукна 2000$) писах, че е време за продажба.
Пак тогава за борс. спад септември писах, но са затрили старата тема?
Така че кой внимавал - внимавал!
Кьорав карти не играе...
Коментар
-
https://www.capital.bg/biznes/imoti/...vane_pod_naem/
Не е моментът да се купува имот с цел отдаване под наем
Предлагането е голямо и нараства, а доходността намалява
от Младен Митов
6 декември 2020 09:15 8417 прочитания 6 9 Капитал Facebook Twitter
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Половината свят се е изпокрил по миши дупки и заврял на муцуните си парцали ВИЕ РЪСТ СЪНУВАТЕ !?!?!
Та ръстта в Щатите не е сън , а съвсем реален.... Там статистиката е ясна и не е скрита....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Ти си от най-циментовите глави тук. (не го казвам с лошо)
Но ако това са единствените две алтернативи, за които си чувал (имот/влог), значи не си за тоя форум!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Жонка ти виждал ли си балон да се надува с темпа на инфлацията 5-10% съпроводен със съответният ръст на заплатите 5-10%
Аз такъв балон не съм виждал - За да имаш балон трябва да започне да се губи фундамента - Тоест ръстът на имотите значително да изпревари инфлацията и заплатите
Това нещо го видяхме за първи път 2020 - Увеличена безработица почти никакъв ръст на заплатите, и ръст на имотите
Ето така започват балоните когато се загуби фундамента и ще завърши като все друг балон в миналото с рязък ръст на цените докато не се спука или докато държавата административно не го охлади преди да е придобил застрашаващи размери
Ръстът на цените на имотите е 40%, колкото е и ръстът на заплатите.
Заплатите растат с темпа на инфлацията плюс подобряването на производителността на труда.
Ако 2016 съм получавал 1000 лева, съм можел да си купя с тях 30 кила луканка.
2020 получавам вече 1400 лева (40% ръст), а луканката от 33 лева е станала 36 лева (инфлация от 9,8%). Това значи, че вече мога да си купя 39 кила луканка. Заради подобрената производителност на труда имам реален ръст на доходите от 30% и мога да си позволя с 30% повече.
Ако обаче луканката беше станала не 36 а 46 лева, щях да мога да си купя точно толкова, колкото и преди. Тоест нямаше да има никакъв реален ръст на доходите.
- 1 like
Коментар
Коментар