IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
    Морски, всичко супер около имота, но не мога да си премълча за слабото звено - жена ти. Заради нея си дошъл в София, пак заради нея се изхвърляш с колосални кредити за суми, които нито си виждал, нито си изработил до момента. А тя е готова да мине през трупове за една пуста тухла, около която си мисли, че се върти щастието. Всичките тея лампички трябваше да ти светнат на прима виста още в самото начало, че те е "сготвила" и си изпълнител на плана й. Най-хубавото е, че детето е част от него. Единствената смислена причина на фона на всички рискове. Успех!
    Не виждам нищо лошо да иска жената дом, в който да гнезди на спокойствие. Без апартамент няма да се разминем. Всеки човек има нужда от движеща сила- за мен това е семейството, а жената е голяма част от това семейство. И не, не смята че щастието се крие в тухлата, а смята, че ще ни е най-хубаво в такъв имот заради начина на живот, който искаме да имаме. И пак казвам- такъв е примерът, който съм видял. Баща ми правеше всичко за семейството и в частност за майка ми. Тя е била с него още като е нямал нищо, жена ми-също. И тя идва от семейство с възможности, но има големи морални различия с баща си и не му е удобна, заради което е в “изгнание” в София, оправяйки се изцяло сама. Предпочитам жената до мен да е с добри морални ценности, които ще предаде на бъдещите ни деца, отколкото да е готованка и дъщеричката на татко със съмнителни морални устои. Твърде е комплексна нашата история, за да я обхвана в един коментар в този форум. Историята е за бутилка водка/узо, добро мезе и дълга вечер.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Какво се хилиш? Няма кой да работи.
      Страдай, страдай

Коментар

Кой ходи в Обеля, Люлин или Овча Купел бре? Ти би ли отишъл?
        В Люлин всеки ден ходят 119 000 човека, включително питащия, който е бил квартирант там.
        В Овча купел ходят всеки ден 50 000 човека включително аз, имам имот там. В Обеля ходят ежедневно 25 000 човека, освен глупости, вече извади и големия черпак с лъжите

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Хахахахахахахахахахахахахахаха, типично
          Какво се хилиш? Няма кой да работи.

Коментар

Скоро очаквам да блокираме тотално.
            Хахахахахахахахахахахахахахаха, типично

Коментар

Аут от кой пазар? До НДК или в Обеля2? В София или в Дългопол примерно? Сега вдяваш ли каква глупост си написал?

ПП Страданията ти личат във всеки пост в който споменаваш скъпите имоти.
              Кой ходи в Обеля, Люлин или Овча Купел бре? Ти би ли отишъл?

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение

Вчера бяхме на междинната фетална, всичко е в норма. Терминът се очертава да е средата на Ноември. Абсолютно не очаквам да сме се нанесли до края на годината, но ще се постараем, докато жената е в майчинство, да приключим с ремонта. В момента живеем в не лоша гарсониера, която благодарение на интериорния усет и оптимизирането на пространства на жена ми, може да ни побере и с бебе, също така благодарение на контактите й с хазяйна сме на наем 500 лв, което е невиждан и нечуван наем където и да е в София. Живеем в частта на Хладилника до Правителствена болница, съответно районът ни е познат и си го харесваме. Работата й е на 5 минути пеша, на мен спирките са ми на 3 минути- и за автобуса за работата и за трамвая за тениса. На 7 минути сме и от двете метростанции- Джеймс Баучер и Витоша. Бъдещия апартамент ще е само до Витоша, но на 3-5 минути. Нито ще ни промени много начина на живот, нито ще е голяма промяна в района. Съответно за 500 лв повече на месец, ще можем спокойно дв завършим ремонта и да се нанесем по чехли, без да трябва всяка седмица да правим основно почистване от прахоляци след довършителни работи. Жената хич не е за подценяване, защото именно тя е била мениджър в най-голямата фирма в София за менажоране и отдаване на апартаменти краткосрочно под наем и за много от тях е помагала за оптимизацията им и ремонтирането им. Също така е голям търсач на намаления за мебели и неща за дома. Абе страшна сврака хаха. С напълно ясната идея съм, че това не е инвестиционен имот, но не мога да не го гледам и като такъв в цялостен дългосрочен план, защото не са малко пари. Винаги ще мога да му намеря наематели, ако дай Боже ни отеснее някой ден. За ремонта и без това сега лятото плочкаджии няма да намерим свестни, защото всички са по морето, къде по обекти, къде на почивка. А тъкмо с термопомпатс, свързването на подовото, подовите настилки и банята ще почнем. Отделно трябва да видя поливната система добра ли е и трябва ли нещо да се оптимизира по нея. Навес трябва да видя какъв ще е удачен, хем да държи сянка, хем да не падат боклуци от горните етажи по масата, ако решим да хапваме в градината или в прането, ако решим да го изкараме да съхне там. Абе купонът тепърва започва, ама нали затова е живота.

п.с. Имаме и двама приятели, които имат мебелни къщи, от които ще вземем оферта и ще видим, кой какво и за какви срокове ще ни предложи. Отделно подовите настилки ако са по-качествени, фирмите предлагат и монтаж на преференциална цена, може и да се възползвам.
                За ремонта се приготви да чакаш (и преправяш) много, много. Майсторите не са по морето а по-скоро в чужбина. В България просто не останаха хора за работа. Скоро очаквам да блокираме тотално.
                Last edited by better; 28.07.2024, 11:33.

Коментар

Къде съм казал, че страдам бре? Казах, че хора с доход под 8к лв са аут от пазара. Не е ли така? Къде видЕ страдание?
                  Аут от кой пазар? До НДК или в Обеля2? В София или в Дългопол примерно? Сега вдяваш ли каква глупост си написал?

ПП Страданията ти личат във всеки пост в който споменаваш скъпите имоти.

Коментар

Вчера бяхме на междинната фетална, всичко е в норма. Терминът се очертава да е средата на Ноември. Абсолютно не очаквам да сме се нанесли до края на годината, но ще се постараем, докато жената е в майчинство, да приключим с ремонта. В момента живеем в не лоша гарсониера, която благодарение на интериорния усет и оптимизирането на пространства на жена ми, може да ни побере и с бебе, също така благодарение на контактите й с хазяйна сме на наем 500 лв, което е невиждан и нечуван наем където и да е в София. Живеем в частта на Хладилника до Правителствена болница, съответно районът ни е познат и си го харесваме. Работата й е на 5 минути пеша, на мен спирките са ми на 3 минути- и за автобуса за работата и за трамвая за тениса. На 7 минути сме и от двете метростанции- Джеймс Баучер и Витоша. Бъдещия апартамент ще е само до Витоша, но на 3-5 минути. Нито ще ни промени много начина на живот, нито ще е голяма промяна в района. Съответно за 500 лв повече на месец, ще можем спокойно дв завършим ремонта и да се нанесем по чехли, без да трябва всяка седмица да правим основно почистване от прахоляци след довършителни работи. Жената хич не е за подценяване, защото именно тя е била мениджър в най-голямата фирма в София за менажоране и отдаване на апартаменти краткосрочно под наем и за много от тях е помагала за оптимизацията им и ремонтирането им. Също така е голям търсач на намаления за мебели и неща за дома. Абе страшна сврака хаха. С напълно ясната идея съм, че това не е инвестиционен имот, но не мога да не го гледам и като такъв в цялостен дългосрочен план, защото не са малко пари. Винаги ще мога да му намеря наематели, ако дай Боже ни отеснее някой ден. За ремонта и без това сега лятото плочкаджии няма да намерим свестни, защото всички са по морето, къде по обекти, къде на почивка. А тъкмо с термопомпатс, свързването на подовото, подовите настилки и банята ще почнем. Отделно трябва да видя поливната система добра ли е и трябва ли нещо да се оптимизира по нея. Навес трябва да видя какъв ще е удачен, хем да държи сянка, хем да не падат боклуци от горните етажи по масата, ако решим да хапваме в градината или в прането, ако решим да го изкараме да съхне там. Абе купонът тепърва започва, ама нали затова е живота.

п.с. Имаме и двама приятели, които имат мебелни къщи, от които ще вземем оферта и ще видим, кой какво и за какви срокове ще ни предложи. Отделно подовите настилки ако са по-качествени, фирмите предлагат и монтаж на преференциална цена, може и да се възползвам.
                    Аз като им казвам, че наемите са смешни - скачат. Ето това е положението - 500 лв, т.е 16 лв/ден, колкото за 2 кафета на плажа.

Коментар

В сравнение, в София, Бургас и Радомир, съм до театри, кина,опери и най-скъпите заведения и най-важните културни центрове
                      Дай пример. Кога си сядал в тези заведения?

Коментар

Всеки твой пост е многострадалната Геновева. Никога и от нищо не си доволен, тежък живот, за нищо на света не бих се поставил на човек, като теб, това е чисто самоубийство!
                        Къде съм казал, че страдам бре? Казах, че хора с доход под 8к лв са аут от пазара. Не е ли така? Къде видЕ страдание?

Коментар

• Морски, всичко супер около имота, но не мога да си премълча за слабото звено - жена ти. Заради нея си дошъл в София, пак заради нея се изхвърляш с колосални кредити за суми, които нито си виждал, нито си изработил до момента. А тя е готова да мине през трупове за една пуста тухла, около която си мисли, че се върти щастието. Всичките тея лампички трябваше да ти светнат на прима виста още в самото начало, че те е "сготвила" и си изпълнител на плана й. Най-хубавото е, че детето е част от него. Единствената смислена причина на фона на всички рискове. Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнение
                            Очевидно баща ти е бил мъж на място и мъж е направил.Някои хора са на действията, други на лянкането. А греши само този,който действа,същия и гради.Повечето лянкачи статистически са на готово според мен.Имат нещо даром и им е трудно да разберат реалната стойност.

Факта е, че както нищо можем да станем като Прага.И това никой не може да предскаже. Работил съм 6м с чехи и тогава не разбирах как вземат 2000лв, а наемите бяха х 1500лв. Сега вече почнах да си го обяснявам лека полека, колкото и противоречиво да звучи.

Иначе е хубаво да си дадеш и сметка какво понижителите хортуват,въпреки тяхната прекалена емоционалност и психична нестабилност. Ситуацията определено не е безоблачна пред тухлите и е хубаво да не се отпускаш прекалено. Апарта за живеене си е както нужда, така и един огромен пасив, еле пък ако му изплатиш 20г лихва. Със сигурност не е момента за апарт за инвестиция, това си е проста математика и не го третирай като такъв за да няма неприятни изненади. Иначе като гледам се движим заедно,аз само съм те изпреварил с ремонта) Феталната минахте ли я? Надявам се нямаш нереалистични очаквания да живеете с бебето в новия апарт тази година. Ако извадиш късмет ще заложа на догодина по коледа. За кухня се чака 60дни работни,за интериорни врати 60календарни, което е доказателство че нещо не е редно с този пазар.

Last edited by MorskiShop; 28.07.2024, 09:58.

Коментар

Мерси за позитивния коментар. Всички ще си бъде изрядно по документи, отказахте ме да правя шашми. Пак казвам, това ми е първия ипотечен кредит, досега всичко съм купувал кеш, и ми беше интересно кое, какво, как. Сам го каза, играта е маратон, а не спринт, но не случайно съм оставил подсигурен живот във Варна, за да си напъна д****о тук в София. Веднъж защото жената си заслужава, втори път да изградя още характер и трето, което в последствие наистина осъзнах- тук има повече възможности. Нито ме е страх, че ще остана без работа, нито ме е страх, че лихвите ще се вдигнат. Водим охолен начин на живот дори и сега, спестявайки по-сериозно отпреди. Реално за тези 2 години и половина, почти не сме си променили стандарта на живот, а само увеличихме спестяванията си. Тази година чакаме дете, сами си спретнахме хубава сватба (на която нито едните, нито другите родители ни дадоха какъвто и да е финансов подарък), а сега купуваме жилище. Та така да го кажа, целеустремен съм, ако ми погледнете старите коментари, ще видите, че съм човек, който казва нещо и после го прави. Както навремето й казах на жена ми “дай ми една година за да се преместя в София” и го направих, също както миналата година казах, че до края на тази ще купя имот- и това е на път да стане. И не, не купувам партерен имот, защото било по-евтино или защото съм будала и т.н. Това е жилището мечта на жена ми, аз мога да живея навсякъде. Също както й взех годежен пръстен, който от малка знам, че й е мечта да има. И не, не съм някакъв чехъл, където жена му го е затиснала и задушава. Баща ми беше велик мъж- бачкаше като ненормален, задоволяваше всички нужди на семейството и сбъдваше мечтите на майка ми. Бяха безкрайно щастливи. Отиде си рано от автомобилна катастрофа, аз бях още студент в медицинския. Тогава разбрах, какъв стожер е бил във фамилията и какво обувки имам да пълня. Добре, че беше кадърен човек, имаше пенсия и застраховка, а работодателите му бяха изключително доволни от него, което спомогна семейството ни да не изпадне във финансова дупка. Изплатихме кредита, който имаха за бизнес помещение купено още 2007, купихме още два големи апартамента, с които аз лично се занимавах да ги търся, ремонтирам и да търся и обслужвам наематели чуждестранни студенти (докато работех за 600 лв като стажант-лекар и момче за всичко). В един момент разбрах обаче, че трябва не само да запълня обувките на баща ми, но и да скроя и моите собствени. Огледах се внимателно и разбрах, че единствената жена, за която бих се оженил и бих се раздавал до последния си дъх е жената, която сега е бременна с бъдещия ми син. И времето просто показва, как това ми решение не ме е подвело. Това е моята малка изповед. Ще продължа да споделям случващото се около имота и други бъдещи идеи, все пак това е инвестиционен форум, а не БГ Тати.
                              Очевидно баща ти е бил мъж на място и мъж е направил.Някои хора са на действията, други на лянкането. А греши само този,който действа,същия и гради.Повечето лянкачи статистически са на готово според мен.Имат нещо даром и им е трудно да разберат реалната стойност.

Факта е, че както нищо можем да станем като Прага.И това никой не може да предскаже. Работил съм 6м с чехи и тогава не разбирах как вземат 2000лв, а наемите бяха х 1500лв. Сега вече почнах да си го обяснявам лека полека, колкото и противоречиво да звучи.

Иначе е хубаво да си дадеш и сметка какво понижителите хортуват,въпреки тяхната прекалена емоционалност и психична нестабилност. Ситуацията определено не е безоблачна пред тухлите и е хубаво да не се отпускаш прекалено. Апарта за живеене си е както нужда, така и един огромен пасив, еле пък ако му изплатиш 20г лихва. Със сигурност не е момента за апарт за инвестиция, това си е проста математика и не го третирай като такъв за да няма неприятни изненади. Иначе като гледам се движим заедно,аз само съм те изпреварил с ремонта) Феталната минахте ли я? Надявам се нямаш нереалистични очаквания да живеете с бебето в новия апарт тази година. Ако извадиш късмет ще заложа на догодина по коледа. За кухня се чака 60дни работни,за интериорни врати 60календарни, което е доказателство че нещо не е редно с този пазар.

Коментар

В сравнение, в София, Бургас и Радомир, съм до театри, кина,опери и най-скъпите заведения и най-важните културни центрове
                                Хаха какви театри в Радомир,там само цигани са останали.А културни центрове защо са ти лично на теб ?

Коментар

Working...
                                X