Първоначално изпратено от the Judge
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
за да искаш мяу трябва да можеш да го отиграеш - по-добре недейтук има няколко примера на повишители, които миналата криза чакаха по-ниски и по-ниски цени и не ги дочакаха.
ок значи според теб 100К вложени в НИ в София в настоящия момент ще са по-успешни от 100К вложени в импулс ад(предстои)
времето ще си покаже, тук хоризонта е поне 5г.
ПП ратко няма да разпродаде всичко, но не е балък и не бута всичко в тухли, за да има възможност да маневрира. аз също не бих продавал сега, а правя това, което ме кефи + диверсифицира НИ собствеността.
Нямам представа коя е тази компания и не ме интересува. И е абсолютно възможно да донесе повече от имот / тя или която и да е друга /, но това е хазарт.... нямам нужда от подобно нещо :-)
Ратко , не знам колко диверсифицира, но имотиту са му много над 50% от активите почти съм сигурен в тва....При мен след последните поскъпвания минаха вероятно 80% , а бяха примерно 70%...., но пак не всичко е там....
ПП Ти си си супер. Имаш идеална алтернатива за кеша със ЗЗ, но тя не е за всеки.... Иначе в акции се съмнявам да имаш и 1 маломерка вложена....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 25.06.2021, 10:34.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеАко е в София и околията(селата на околовръстното) категорично НЕ. Стара къща в забутано село става. Изкарваш си търпимост (може малко да почерпиш). Строиш как си знаеш и ставаш приятел с кмета (това е най-лесното).
За майстора - шефче е у фирма, има си собствена, скоро си нае и дизайнер (една кака, че май я и праска). Прави само суперлукс на "крадени пари"
по какво съдиш за това, че я работи,
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Гледах му интервюто- тоз чиляк не мига докато говори / ще е добър на покер/.
Поне по офертни поскъпването е сериозно, ама не е 20%....Last edited by the Judge; 25.06.2021, 10:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Сори, че требе да разяснявам Берти, ама Ратко се бъзика....:-)
Не очаква МЯУ / иначе щеше да разпродаде маломерките /, а се НАДЯВА на МЯУ, че както той и Купата пишат многократно - положението се нетрае вече.
В този аспект всички сме понижители - /искаме МЯУ/...Ама желаното и реалното не е едно и също....
Хората, които инвестират в имоти генерално са нискорискови профили. И на този фон да даваш пример с акция в момент когато ако имотите са на върха, то акциите са около Бетелгейзе.... При тва с Българска. И да сигурно ще има много акции, които ще бият имотите в краткосрочен план въпреки това , ама не искаме да играем хазарт бре Берти...Толко ли не го разбираш :-)
ПП Мисля, че не разбираш причините за поскъпването на имотите. И от тук очакванията ти не се разминават със случващото се....тук има няколко примера на повишители, които миналата криза чакаха по-ниски и по-ниски цени и не ги дочакаха.
ок значи според теб 100К вложени в НИ в София в настоящия момент ще са по-успешни от 100К вложени в импулс ад(предстои)
времето ще си покаже, тук хоризонта е поне 5г.
ПП ратко няма да разпродаде всичко, но не е балък и не бута всичко в тухли, за да има възможност да маневрира. аз също не бих продавал сега, а правя това, което ме кефи + диверсифицира НИ собствеността.
Last edited by bertram; 25.06.2021, 10:12.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение"Надбягването" между купувачите - силен фактор за поскъпването на имотите у нас
Цените на имотите в София са се покачили с над 20% от началото на 2021 г., отчитат от агенция "Явлена"
https://www.investor.bg/bylgariia/45...-u-nas-330277/
Шапка ти свалям Купа, ти единствен даде толкова смела прогноза. Евала и на доверения адвокат дет прииба жонката - направил е 20-30% печалба за по-малко от година!
Поне по офертни поскъпването е сериозно, ама не е 20%....
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
е значи си неутрален или в отбора на понижителите.
по-добре да не идва голямото мяу, че сделките ще ни се струват 'кон за кокошка' в смисъл, че ще вземеш маломерка в момент, когато другите маломерки седят празни или наема не се събира редовно и доволно като стойност обем.
мен лично настоящото висящо положение ми допада, но съм реалист ( знам и ти също) и си давам сметка, че няма да е още дълго време това положение.
ПП и понеже няколко пъти ме бяхте сяли, че казвам кое що все в последствие (не е така, но нека приемем че не зая много силно и се губи в потока от заяждания) та да ви напиша една алтернатива на депозит с 0 лихва или наполеон с такса охрана и 0 лихва.
трупащите планини от кеш и не намиращи имот може да погледнете една нова звезда, която ще изгрее на хоризонта - https://www.investor.bg/companies/IMP1/view/
това не е нещо, което ще избухне като алтерко, НО аз лично съм убеден, че 100 000 вложени в тази позиция дългосрочно ще дадат много по-голяма доходност от 100 000 вложени в Софийски жилищен имот в настоящия момент.
Не очаква МЯУ / иначе щеше да разпродаде маломерките /, а се НАДЯВА на МЯУ, че както той и Купата пишат многократно - положението се нетрае вече.
В този аспект всички сме понижители - /искаме МЯУ/...Ама желаното и реалното не е едно и също....
Хората, които инвестират в имоти генерално са нискорискови профили. И на този фон да даваш пример с акция в момент когато ако имотите са на върха, то акциите са около Бетелгейзе.... При тва с Българска. И да сигурно ще има много акции, които ще бият имотите в краткосрочен план въпреки това , ама не искаме да играем хазарт бре Берти...Толко ли не го разбираш :-)
ПП Мисля, че не осъзнаваш причините за поскъпването на имотите. И от тук очакванията ти не се разминават със случващото се....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 25.06.2021, 10:09.
Коментар
-
"Надбягването" между купувачите - силен фактор за поскъпването на имотите у нас
Цените на имотите в София са се покачили с над 20% от началото на 2021 г., отчитат от агенция "Явлена"
https://www.investor.bg/bylgariia/45...-u-nas-330277/
Шапка ти свалям Купа, ти единствен даде толкова смела прогноза. Евала и на доверения адвокат дет прииба жонката - направил е 20-30% печалба за по-малко от година!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеаз лично, чакам големото мяу.
надявам се да е наблизо вече.
по-добре да не идва голямото мяу, че сделките ще ни се струват 'кон за кокошка' в смисъл, че ще вземеш маломерка в момент, когато другите маломерки седят празни или наема не се събира редовно и доволно като стойност обем.
мен лично настоящото висящо положение ми допада, но съм реалист ( знам и ти също) и си давам сметка, че няма да е още дълго време това положение.
ПП и понеже няколко пъти ме бяхте сяли, че казвам кое що все в последствие (не е така, но нека приемем че не зая много силно и се губи в потока от заяждания) та да ви напиша една алтернатива на депозит с 0 лихва или наполеон с такса охрана и 0 лихва.
трупащите планини от кеш и не намиращи имот може да погледнете една нова звезда, която ще изгрее на хоризонта - https://www.investor.bg/companies/IMP1/view/
това не е нещо, което ще избухне като алтерко, НО аз лично съм убеден, че 100 000 вложени в тази позиция дългосрочно ще дадат много по-голяма доходност от 100 000 вложени в Софийски жилищен имот в настоящия момент.Last edited by bertram; 25.06.2021, 09:16.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
аз лично, чакам големото мяу.
надявам се да е наблизо вече.
Я по-добре си купи напальони и си чекай спокойно, па като захлюпиш нещо с -40% дискаунт, ще наредиш банковия превод в напальони.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениевъпрос към бони и останалите повишители (без левчо,защото е пич и си казва), а да и лордчето - той е перма-бик ама си казва чиека. към другите играчи
- какво НИ купихте за периода 2018-2021 (3.5 години)
надявам се да е наблизо вече.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнениеЗащо някой иска да строи цяла къща без разрешително? Какъв е проблемът - да не се плати на нормални архитекти и такса лева/м2 на общината ли? Чакането е няколко месеца общо от "Добър ден" с архитектите
а склобяеми къщи не харесвам.препоръка е
Коментар
-
иначе цените на имотите растат знам
ще има много такива
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...59604294895520
искам да видя как се продава на 2500 евро когато има на 500 евро, което не се продаваLast edited by marsianec1; 25.06.2021, 00:12.действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
- 1 like
Коментар
-
Ама какви глупости - да строели незаконно. Че те тия 4-5 хиляди които ще спестите от проект ще ви излезнат през носа после само за тока.
Те даже няма и времянка да ви пуснат от енерго дружеството, дори и да ви пуснат ще ви дерат на индустриални тарифи, и тия пари които сте спестили ще ги дадете само за 4-5 години и след това ще ви излезнат през носа.
Андрешковски истории.
Коментар
-
Първоначално изпратено от the Judge Разгледай мнениеНад 60% ръст на сделките с къщи във Велико Търново от началото на 2021 г.:: Investor.bg
[ATTACH=CONFIG]n3775507[/ATTACH]
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар