IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Ами това е работата на Номчето, не желая да влизам в спорове където той е спеца, но ти мисля си наясно с положението. Мога да ти кажа само че не си се объркал ще ти дам жокер например че вече е масова практика да се чака по месец за да се натовари готова и ПЛАТЕНА стока.....
    Не бих написал, че е драматично ако не е такова....и ЩЕ има последици върху инфлацията, аут ъф сток проблеми и на края имотите също / ще поевтинеят щото народа ще си е похарчил парите в скъпият транспорт :-)))))/
    Номчето може да се мери само Оскара дето с джобните заведения купува

Цените на имотите няма да скочат директно от ръста на морското навло, връзката е индиректна - Всичко поскъпва хората преживели вече няколко инфлации са доста чуствителни и решават да си инвестират парите в имоти.

Резултатът е ръст на имотите и че вече нищо читаво няма на пазара
    Last edited by ledosvetlenie; 29.05.2021, 02:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Лягай и ставай с това твое мнение, дано те успокоява. При мен проблемите са други, с коя световна верига от двете да сключа договор за нощувки..
      Ахм, хотел Звездоброй

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

Ще почна да ви ползвам като цитати като ми се наложи и на мен да бавя сериозно стока, щото засега масово да бавя хората по месец не ми се случва, но не мога да изключа възможността и аз да го доживея. Ще обяснявам, че другаде това отдавна се случва.
        Ся, айде да кажем за реалностите. Да цените на транспорта се вдигат неумолимо от април, все по-трудно се обслужват доставките, ама причините не са толкова елементарни колкото да се включи една лампа. Жокер, който е имал вземане-даване с мултинационални компании да си спомни как реагират на растящ пазар, какви възможности имат те да се пазарят с доставчици и т.н. Споменавах и за едни извънредни събития наскоро. Колега тук намекна за перфектна буря, което е доста точно в моята област.
        Дали това, че някои неща поскъпват, ще довед до ръст на имотите, трудно е да се каже, може и да си прав, че като почнем да плащаме повече за крушки, ще има по-малко за апартаменти. Точно ти обсяняваше, че трудно се вадел половин милион за апарт в центъра, ама то масово това дето става за купуване е на такива цени и не само в центъра, чак аз почнах да си мисля, че е нормална цена. Та съм се замислил за една от две възможни покупки на морето или в Софето. За малко да взема нещо пак в Лагера, но една дреболия ме спря.
        Това са факти Номче и не го бави посредника или агента, а Маерск - получателя на стоката има директен дългосрочен договор с тях....Предполагам се досещаш че не става въпрос за България и т.н. Ти като работиш с повече шипери си по-гъвкав, но общото не може да е драматично различно. Зависи вероятно и от кое пристанище се шипва ...детайли.....Иначе в кръчмата съм чувал само за мултифрут алкохоли ала шлок :-) Наздраве :-)
        Ами започнал си да свикваш с реалностите.... Уви те много бързо се променят напоследък и няма смогване. Аз лично почти се отчаях . Писах по-рано, че се продаде апарт в една сграда дето имам нещо... за 2 седмици на безумна цена според мен..../ не съм свикнал/... опашки и ръгане с лакти, само не знам дали е имало търг....
        Аз лично харесвам Лагера , макар и да не ми е в списъка с желаните квартали поради това че е от грешната страна на Борис и перспективите след няколко десетилетия да е населен с братчеди .... / дано да е заблуда/. На морето предполагам в момента е изгодно. Едва ли е имало толкова добър момент от много години. Уви не му разбирам кое има смисъл по морето, а и на нашето не съм ходил на почивка сигурно последните 20 години..Ти ги разбираш повече нали си от там....

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение

не е изключено, по интересно след тая година какво ще е ... аз продадох преди 2 месеца .. мисля че съм продал на връх или поне близо до връх .. ще видим дали след година ще се случват по същия начин нещата .. има какво още да продам, а ако тренда се запази мога и още да купя .. просто към момента нещата не ми изглеждат адекватни .. дали ще изпусна някой друг процент .. възможно е .. толкова проценти съм изгубил, че ако споделя ще ме обявите за луд
          То всички дето продадоха продадоха на върха

Първи продаде Бота на върха 2017-та
          Миналата година Раттен продаде на върха

Ако имотите са ти за продаване няма какво да му мислиш решил си продал си

Проблема е ако го правиш с цел спекула - Да играеш форекс с имоти
          Last edited by ledosvetlenie; 29.05.2021, 02:41.

Коментар

Ами това е работата на Номчето, не желая да влизам в спорове където той е спеца, но ти мисля си наясно с положението. Мога да ти кажа само че не си се объркал ще ти дам жокер например че вече е масова практика да се чака по месец за да се натовари готова и ПЛАТЕНА стока.....
            Не бих написал, че е драматично ако не е такова....и ЩЕ има последици върху инфлацията, аут ъф сток проблеми и на края имотите също / ще поевтинеят щото народа ще си е похарчил парите в скъпият транспорт :-)))))/
            Ще почна да ви ползвам като цитати като ми се наложи и на мен да бавя сериозно стока, щото засега масово да бавя хората по месец не ми се случва, но не мога да изключа възможността и аз да го доживея. Ще обяснявам, че другаде това отдавна се случва.
            Ся, айде да кажем за реалностите. Да цените на транспорта се вдигат неумолимо от април, все по-трудно се обслужват доставките, ама причините не са толкова елементарни колкото да се включи една лампа. Жокер, който е имал вземане-даване с мултинационални компании да си спомни как реагират на растящ пазар, какви възможности имат те да се пазарят с доставчици и т.н. Споменавах и за едни извънредни събития наскоро. Колега тук намекна за перфектна буря, което е доста точно в моята област.
            Дали това, че някои неща поскъпват, ще довед до ръст на имотите, трудно е да се каже, може и да си прав, че като почнем да плащаме повече за крушки, ще има по-малко за апартаменти. Точно ти обсяняваше, че трудно се вадел половин милион за апарт в центъра, ама то масово това дето става за купуване е на такива цени и не само в центъра, чак аз почнах да си мисля, че е нормална цена. Та съм се замислил за една от две възможни покупки на морето или в Софето. За малко да взема нещо пак в Лагера, но една дреболия ме спря.

Коментар

Само чети ко стаа, ако си пропуснал....
              https://www.investor.bg/analizi/113/...virusa-328502/
              Средните цени на имотите в Швеция са нараснали с 19% през последните 12 месеца,
              Тези 19% трансформирани в пари биха били еквивалент на 100-200% ръст у нас пък Ледчо пише само за 30% :-)
              Ми нали колегата си продава апарта у едно шведско "село" от 50 хил души близо до Малмьо. 150К купил с кредит преди 5 години. Ипотека. Банката му прави оценка ежегодно. В момента за 210К го продава тънко за да не чака и да не си губи времето. Връща на банката 135К, прибира разликата и бие калпака.
              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

За нашите перонаджии е логично. Демографията на Брюксел е добра, само дето от Европа е останал само Европарламента. Град с три официални езика и триста афродиалекта. Колко много шарено им е всичко на младежите, чак ми е забавно.
                Само чети ко стаа, ако си пропуснал....
                https://www.investor.bg/analizi/113/...virusa-328502/
                Средните цени на имотите в Швеция са нараснали с 19% през последните 12 месеца,
                Тези 19% трансформирани в пари биха били еквивалент на 100-200% ръст у нас пък Ледчо пише само за 30% :-)

Коментар

То за Брюксел 4К е висока цена....Да не би да са се вдигнали цените и там....
                  За нашите перонаджии е логично. Демографията на Брюксел е добра, само дето от Европа е останал само Европарламента. Град с три официални езика и триста афродиалекта. Колко много шарено им е всичко на младежите, чак ми е забавно.
                  Естествено че ще се вдигнат, у София им е скъпо, ония са тъпи, ще раздават подслон на желаещите.
                  Last edited by bulgarian lev; 29.05.2021, 02:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Бахти брюксела кирлив. Имаш ли идея колко е хубаво в брюксел? Че то в наша монтана е по-добре. И спокойно съобщаваш факта 4К€ все едно каза 4€. Значи ди изчислил че на Сф повече от 500€ себестойност е лъжа. Груба грешка.
                    То за Брюксел 4К е висока цена....Да не би да са се вдигнали цените и там....

Коментар

• Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнение
                      В момента имам стоки пътуващи от Китай на около 3000 USD за 23 тона. За юни наистина ми казаха, че се вдигат, над февруарските. Просто стана перфектната буря-стомана, транспорт, срокове х 4 месеца, ад е!Но това няма пряка връзка към имотите. По скоро яде печалбата.
                      Според мен себестойността на самото строителсвто ще поскъпне/вече е/, но маржовете не могат да се разтягат безкрайно. В един хубав момент строителсвото ще стане нормален бизнес, с 20-30 % норма на печалба, а не 200-300, както е в момента. Имам познати, строят в Брюксел, цената е около 4 к евро, себестойност-около 3 к евро.
                      Бахти брюксела кирлив. Имаш ли идея колко е хубаво в брюксел? Че то в наша монтана е по-добре. И спокойно съобщаваш факта 4К€ все едно каза 4€. Значи си изчислил че на Сф повече от 500€ себестойност е лъжа. Груба грешка.
                      Last edited by bulgarian lev; 29.05.2021, 01:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Разговор от днес с един колега на Номчето

В момента от Нингбо не мога да натоваря на каквато и да е цена (говори за цени над 10 000 долара)

От Шанхай днес букирах частична пратка няколко кубика на цена 240 долара за кубик иначе Номчето тия ги вози на притазки на по 120 долара

Силно вече се съмнявам и за нещата дето е говорил за имотите кой знае що локум и там е вложил
                        Last edited by pesimist4o na kvadrat; 29.05.2021, 02:00.

Коментар

Тия доводи от девет дерета го носите вече незнам коя поред година от тогава имотите направиха почти дубъл

Всичките неща дето си написал са верни и не работят в посока увеличението на цените на имотите но това не означава че те няма още да посъкпнат

До края на годината ще поскъпнат над 30% на годишна база и пак ще седите тука и ще се чешете ама що така стана нали всички индикатори показваха че ще паднат

не е изключено, по интересно след тая година какво ще е ... аз продадох преди 2 месеца .. мисля че съм продал на връх или поне близо до връх .. ще видим дали след година ще се случват по същия начин нещата .. има какво още да продам, а ако тренда се запази мога и още да купя .. просто към момента нещата не ми изглеждат адекватни .. дали ще изпусна някой друг процент .. възможно е .. толкова проценти съм изгубил, че ако споделя ще ме обявите за луд
                          действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

Единственият голям лош дълг дето ще се отписва май ще е от ББР-то дето си раздадоха пари дето не имслят да връщат

Търговските банки са със сравнително добри портфейли а и поскъпването на имотите работи в тяхна полза

Незнам дали е вярно но познат ми каза че някои банки вече не искат да откриват нови депозити защото просто няма какво да ги правят парите съответно не е далеч времето в което ще видим и отрицателни лихви по депозитите

Заринати сме от кеш и е въпрос на време да го усетите
                            За депозитите е вярно....

Коментар

Разговор от днес с един колега на Номчето

В момента от Нингбо не мога да натоваря на каквато и да е цена (говори за цени над 10 000 долара)

От Шанхай днес букирах частична пратка няколко кубика на цена 240 долара за кубик иначе Номчето тия ги вози на притазки на по 120 долара

Силно вече се съмнявам и за нещата дето е говорил за имотите кой знае що локум и там е вложил
                              Пак се съмнявал, ти да не си човека екстрасенс? Айде като си толкова велик да сложим при нотариус 5 или 6 цифрена сума по твой избор и да видим кой прав, кой крив за туй дет съм разправял тук за имота в Лагера. Ако искаш може да включим бонус и покупката + продажбата ми на морето зивъртяна за малко над месец в края на миналата година. Споко ще даря парите за благотворителна кауза по избор на форума. Един такъв разбирач дръпна ръчната декември точно по повод имота на морето. Ама то нали такова, можело и да може, нищо че преди това ми обясняваше кое щяло да си остане вечно мое.

Иначе тази седмица организирах 10-тина контейнера от Нингбо. Е, не по всичко цената към мен е под 10 К, ама хората искат веднага, плащат за сервиза. Тука готов ли си да се обзаложиш?

Коментар

Сега имотите все още струват нещо и стойността им се повишава - Ние "повишителите" държим имотите - Вие "понижителите" държите кеша

Когато дойде време имотите да не струват нищо ситуацията ще е обратната

Ние "повишителите" ще държим кеша - Вие "понижителите" ще държите имотите

Какво да се прави естествен въпрос на мироглед
                                възможно е .. аз лично мисля, че последното нещо от което можеш да реализираш печалба е имот .. ако не си строител, крупен инвеститор или топ брокер с поне 5-10 сделки месечно .. в какъвто и бизнес да вложиш стойността на един имот ще има по висока доходност
                                действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

Working...
                                X