If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не извъртай малкия. Първият ти пост беше как тя се чудела дали да се ваксинира като дойде в България. И те клъвнах по жълтото човче.
И оттогава не ти обръщам внимание на писанията. И те клъвнаха и останалите форумци и резонно.
И да повечето италиански са тъпо самонадеяни. Тука по иберията не една и две го отнасят заради грубо поведение и прекомерна самонадеяност. Езици масово не говорят. Всичко е точно.
Италия е световна съкровищница, но това е трупано с векове. Съвременните италианци са доста семпли в сравнение с предците си. Там се ходи за история и естетика. Като кулинария не давам Испания и Португалия за Италия, но като култура и естетика са ненадминати поради натрупването. Достатъчно време ти отделих.
Има всякакви италианци, както има и всякакви българи. Има и няколко Италии. Вашите впечатления може би са от Южна Италия. Знам, че там стандарта е нисък и има българи работещи в селското стопанство.
Така така,Значи на тая кукичка почти никой не кълве.Следователно испанските бизнесмени дето местят бизнеса в БГ не съществуват .Следователно Селенка няма клиенти .Следователно не е адвокат.Има някаква вероятност да има диплома по право ,примерно от ЮЗУ ,която си е легитимна но това не достатъчно да стане адвокат.А и поведението и не е като на адвокат.Както каза младежа няма софт скилс.
Данъците са ок. Ефективните не са по-ниски , но не забелязвах да са по-високи от на други места. Данъците винаги са плаваша сума и зависи колко риск си склонен да поемеш за да платиш по-малко. Ако плащаш 20% това е зашото не искаш да рискуваш да вдигнеш някой флаг. Проблемите на България са корупцията, малкия пазар, липсата на работна ръка, политическата нестабилност и сложното данъчно законодателство (което вероятно е направено нарочно за да се подържа корупцията). Не виждам кой с нормален бизнес, ако няма някакъв сантимент, би инвестирал в България. Аз от години се опитвам да реализирам един проект с френско участие и накрая хората ми казаха , че не могат да поемат толкова много разправии и бщрокрация в момента .... сметай шом французите дето са измислили бюрокрацията се отказват заради бюрокрация ...
Въпросната арендаторка е недобросъвестна и давността е 10 г.
Плаща ми годишно 170 лв за 4 декара лозе. Има Поземлена комисия, от където дават пари за обработване на земите и дори по програми на ЕС дават пари за необработване на лозови масиви.
намери някой местен и му продай (подари) лозето
не те виждам да се занимваш с него, а да ти го работи някой без пари не е ок
поне зарадвай някой който ще му се радва и ще си прави вино и ракия.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
За съжаление има много българи с комплекси, които търсят признание онлайн. Лесно се разпознават защото сами разбират че няма какво да кажат и се опитват да компенсират с грубости и обиди. Първия пост на тази госпожа към мен беше по повод на това че споменах, че приятелката ми е италианка. Тогава ми обясни че италианките били дебели , тъпи и не са нищо особено, но имат претенции.
Не извъртай малкия. Първият ти пост беше как тя се чудела дали да се ваксинира като дойде в България. И те клъвнах по жълтото човче.
И оттогава не ти обръщам внимание на писанията. И те клъвнаха и останалите форумци и резонно.
И да повечето италиански са тъпо самонадеяни. Тука по иберията не една и две го отнасят заради грубо поведение и прекомерна самонадеяност. Езици масово не говорят. Всичко е точно.
Италия е световна съкровищница, но това е трупано с векове. Съвременните италианци са доста семпли в сравнение с предците си. Там се ходи за история и естетика. Като кулинария не давам Испания и Португалия за Италия, но като култура и естетика са ненадминати поради натрупването. Достатъчно време ти отделих.
доколкото си спомням с акта за наследници, може да изискаш копие от договора. би трябвало да има такъв, освен ако стария не си е получавал рентата натурално. ако ме разбираш.
а най-лесния вариант е да се чуеш с тая арендаторка и да се разберете.
Документа се казва "Удостоверение за наследници" .Издава се от общината по последен адрес на наследодателя.
Данъците на територията окупирана от тиквата и Шиши са "ниски" само на хартия. За да привличат разни лапни-шарани, които не са запознати с обстановката. Ако някой неориентиран балък от чужбина по случайност се е излъгал да тръгне да прави бизнес в българия, не след дълго осъзнава, че действителността е коренно различна от захаросаните реклами по брошурките, хлопва кепенците и бързо се изнася някъде другаде...
Щом Google предпочетоха да отворят офис в Москва, а Мерцедес избраха да произвеждат Е-класите си при Путин, вместо при комунистите тиквата и Шиши, всеки сам да си прави изводите....
Така така,Значи на тая кукичка почти никой не кълве.Следователно испанските бизнесмени дето местят бизнеса в БГ не съществуват .Следователно Селенка няма клиенти .Следователно не е адвокат.Има някаква вероятност да има диплома по право ,примерно от ЮЗУ ,която си е легитимна но това не достатъчно да стане адвокат.А и поведението и не е като на адвокат.Както каза младежа няма софт скилс.
Вероятно няма пари. Родителите ми имаха проблеми с арендатор и накрая се разбра , че човека просто не може да намери свободни пари да се разплати. Избора им беше да оставят земите да пустеят или да имат да взимат. На следващата година човека плати с олио , жито и едно прасе. Смешно е, но в реалността не всичко е банкови преводи и изкуствен интелект. Опитайте се да намерите вариант, който би работил и за арендатора. Договорите трябва да се спазват, но може би трябва да потърсите някаква отстъпка и все пак да получите нещо.
Mладежо виждам че си интелигентно момче.Каза че живееш в Швейцария .Освен това си млад.Ще ти кажа нещо което може би си още не си разбрал.Никой сериознен бизнесмен не си мести бизнеса в БГ за да спести корпоративен данък.Проблемите в нашата кочина надхвърлят ползите от икономията.Уж нисък данък пък чуждестранните инестиции символични.Гугъл отидоха в Ирландия.Фолксваген ни прескочиха и заминаха за Турция.Ставката в БГ е 10% ама има офшорни зони дето е 1% че и по малко. Който иска да скатава корпоративен данък отива там ако може
Данъците на територията окупирана от тиквата и Шиши са "ниски" само на хартия. За да привличат разни лапни-шарани, които не са запознати с обстановката. Ако някой неориентиран балък от чужбина по случайност се е излъгал да тръгне да прави бизнес в българия, не след дълго осъзнава, че действителността е коренно различна от захаросаните реклами по брошурките, хлопва кепенците и бързо се изнася някъде другаде...
Щом Google предпочетоха да отворят офис в Москва, а Мерцедес избраха да произвеждат Е-класите си при Путин, вместо при комунистите тиквата и Шиши, всеки сам да си прави изводите....
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Въпросната селянка (арендаторка) се познаваше с баща ми и се познава с леля ми, но прави номера на дребно.
Те по селата масово така правят.
Вероятно няма пари. Родителите ми имаха проблеми с арендатор и накрая се разбра , че човека просто не може да намери свободни пари да се разплати. Избора им беше да оставят земите да пустеят или да имат да взимат. На следващата година човека плати с олио , жито и едно прасе. Смешно е, но в реалността не всичко е банкови преводи и изкуствен интелект. Опитайте се да намерите вариант, който би работил и за арендатора. Договорите трябва да се спазват, но може би трябва да потърсите някаква отстъпка и все пак да получите нещо.
Коментар