Първоначално изпратено от nradev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Занимавал си се с маркетинг? Аз измислих слогана фафла трепач. Първо предложих убиец ма не го приеха
Не нямам общо с маркетинг :-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 10.09.2021, 19:53.
Коментар
-
нещата са сложни от дистанция като отдаваш, еле па като си се изпонапсувал с родата. Ако вдигна наема ще ми направят мръсно, па и за 100€ УНИКАЛНИ ядове да си направя за да е 5% а не 3,5%. Ще им дойде времето да ги продам, трябва да мине трансформацията на новия световен ред - 2025 и да видим какво що е станало и от мен и от света. Засега това ми е диверсификацията. Може да направя още една в Стамбул.
Времената са бурни а аз нямам енергията да плувам в бурно море. Залагам си островчета и което оцелее
Ако толкова искаш в чужбина виж Украйна. Живял съм някакво време там и се чувствах като у дома във всеки смисъл / в Руската част без Лвов - там не се чувствах много ок малко Полско..../
Не съм гледал напоследък как са цените , но преди 1-2 години бяха сигурно 40% под пика си , има ТОП лукс небостъргачи , каки които движат еърите и т.н.. Неизбежно е сега след като вече пътуват и работят в Европа и се поуспокои малко ситуацията с Русия цените да отидат в орбитата / много над нашите/. Това в големите градове - Киев, Одеса, Харков....
А какви Каки има не е за приказване....:-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Стига с този негативизъм за България. То аз трябва да съм Песимиста :-)))
https://m.dir.bg/business/pazari/kad...viya-za-zhivot
Всяка верига си има собствена търговска политика , Нещо, което ще редактирам след 5 мин - някои от тях са мое дело на младини. Например покупка на шоколад често е импулсна покупка на база емоция, гордост и т.н. в стил най-хубавият шоколад за детето ми или за каката, нема да взимам на промо а каквоо искаш и т.н.....Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Сравнявал съм много пъти и резултатът никак не е в наша полза.
ПС: А каква е регулярната цена? Тук на промо всичко е по-евтино, което говори какви огромни надценки слагат българските вериги.
https://m.dir.bg/business/pazari/kad...viya-za-zhivot
Всяка верига си има собствена търговска политика ,Last edited by pesimist4o na kvadrat; 10.09.2021, 19:49.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Е, значи той ако се премести там и почне да плаща двойни цени в лидъл, трябва да му викаме линейка
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
Набедени експерти е БГ има доста.
- 1 like
Коментар
-
За наема сигурно е така. Въпросът е че сега караш на 2% чисто и си доволен :-), а трябва да е колко ? :-)
Кой колко взимал на ден е ЕЖК. Според нумбеото се е вдигнала средната заплата до 800 евро / Митето е проверил :-)/
Живота не е лесен в Атина сравнено със София за местните :-)
Времената са бурни а аз нямам енергията да плувам в бурно море. Залагам си островчета и което оцелееНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеОчаква се още по-голям скок на цените при имотите у нас - Последни Новини от DNES.BG
Очаква се още по-голям скок на цените на имотите у нас
Ще има и ръст на жилищното кредитиране, смята експерт
==============================================
Амааа... Как така?!!! Но защо?!!! Откъде-накъде?!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Сравни lidl.de с lidl.bg лесно е :-)
При асортимент 5-10 000 продукта / в Кауфланд са над 20 000/ винаги ще намериш няколко стотин или дори хиляди, които са по-евтини.
Даден продукт може да е по-евтин поради много причини в Германия - например за млечните продукти субсидийте са много по-големи, фабриката е на място и съответно транспортните разходи са много по-ниски / за шоколади над 10-15% разлика/, обемите са различни, въпрос на КОНКУРЕНЦИЯ , местен протекционизъм, таргет за оборот и печалба на компанията и т.н.. Безкрай са възможните причини....:-)
Факта е че специално с Германия храните са към 2 пъти по-скъпи / Гърция както Ботича каза към 50%/ Има и Европейска статистика по темата. Близо до нас като цени на храните са само Румъния и Полша.
ПП Шоколади купувам чат пат за децата и обикновено са Ритер / в Германия са около 10-20% по-евтини преди като сравнявах, което е тамън транспорта/. Милка никога не съм купувал но по спомени като е на промо е към 1.50 не знам откъде изкара тези 2.69....
ПП2 Ето сега проверих и в момента е 1.49 на промо в Кауфланд
ПС: А каква е регулярната цена? Тук на промо всичко е по-евтино, което говори какви огромни надценки слагат българските вериги.
Коментар
-
За наема сигурно е така. Въпросът е че сега караш на 2% чисто и си доволен :-), а трябва да е колко ? :-)
Кой колко взимал на ден е ЕЖК. Според нумбеото се е вдигнала средната заплата до 800 евро / Митето е проверил :-)/
Добре че интернета е безплатен по парковете, да можете и вие да гледате Нумбео хахахаха!
Коментар
-
2k ЧИСТО е от малкия. Ама докога ще ви уча ....
Мога да вземам 3к ама ще трябва да се занимавам. Ако се полакомя за 4-5к щото и това е възможно ЩЕ ПОЧНАТ ПРОБЛЕМИТЕ - пропуснати наеми - празен, неплатени наеми, нови клиенти, освежаване - А това са РАЗХОДИ, РАЗХОДИ, РАЗХОДИ и пак на 2-3к ще слезна и ядовете в плюс. Затова и направения СТОИ. Като ми потрябват пари просто ще го продам - вече няма да дължа данък печалба.
За заплатите - знам от първа ръка за най-долната работа - 40-70€ дневно. Работят по 5-6 часа. Така че вземат колкото София (центъра на вселената)
Цените по магазините - от БГ ниво много малко стоки до 2 пъти - така че са +50% средно
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
По спомени 800 и нещо евро след данъци беше средната заплата в Атина, но дори да е като софийската като сложиш 2 заплати годишно повече пак са повече парите. Най верния показател е движението на хората- като видиш гъркини да почнат да проституират в София, гърци да идват да гледат софийските пенсионери и гърци да работят в българското селско стопанство- тогава значи че сме станали по- добре. Докато българите ходят на гурбет там значи сме по- зле, никой не бяга от хубавото.Consumer Prices in Sofia are 28.59% lower than in Athens (without rent) Consumer Prices Including Rent in Sofia are 26.42% lower than in Athens Rent Prices in Sofia are 18.04% lower than in Athens Restaurant Prices in Sofia are 35.53% lower than in Athens Groceries Prices in Sofia are 23.65% lower than in Athens Local Purchasing Power in Sofia is 32.01% higher than in Athens
Коментар
-
Мите, има гугъл или нумбео и опитай пак Пенсиите са по-високи това да, но заплатите чекай....Разходите много повече... Невероятно, но факт е че в последните няколко години в София се живее по-добре от Атина / финансово и позволимост/
Все пак карам всяка година по месец в Гърция и пазаря от тамошният Лидъл чат пат и написах еднакви продукти / Кола не съм купувал нито тук нито там, но там е по-скъпа много/. Ако искаш си поиграй lidl.gr и lidl.bg
ПП Ето актуално промо:
https://www.lidl-hellas.gr/p/super-p...la-max/p120546
2 бутилки за 3.70
У нас 2 бутилки на промо са 2.30....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Направо им се чудя на тез хора като идат некъде пият ли, ядат ли, на мускул ли карат или фотосинтезират.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар