IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Как да определя твърдението ти че ако имаш един имот риска ти е по малък от това да имаш два имота - ми те може да са отрицателно корелирани единият на морето другият в планината - по твоята логика

В същото време при акциите било друга бира еми като е друга бира, що 2008-ма всичката бира беше прокиснала коя повече коя по малко

дай 10 отрицателно корелирани акции за 100к евро да ги следиме е така за спорта и да ги сравним с имот в София на подобна цена

Налапали сте се с борсови лафове като патета с топли лайна а и през ум не ви минава че и всички останали дето си губят парите по борсите са ги чели същите книжки - Печелят от борсите тия 10% дето правят това дето не го пише по книжките
    И защо реши, че са отрицателно корелирани понеже единият е бил на морето, а другият в планината? И в равнината и низината да са, какво от това? По-добре да спрем дотук.
    Last edited by Специалист по всичко; 05.01.2022, 22:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

Не може да се отрече, че винаги пишеш много аргументирани мнения. След тази сериозна обосновка чак започнах сам да не си вярвам. Даже ако добавиш още няколко определения като "малоумно" направо ме разгромяваш.

Правилното подбиране на акции означава такива, които са отрицателно корелирани. Така може да се постигне по-малък общ риск (доколкото е възможно). Например, защото те са многосекторни.
      Имотите пък са положително корелирани по между си, което би довело до по-висок общ риск на портфейла, отколкото е сборът от рисковете на отделните имоти.
      Как да определя твърдението ти че ако имаш един имот риска ти е по малък от това да имаш два имота - ми те може да са отрицателно корелирани единият на морето другият в планината - по твоята логика

В същото време при акциите било друга бира еми като е друга бира, що 2008-ма всичката бира беше прокиснала коя повече коя по малко

дай 10 отрицателно корелирани акции за 100к евро да ги следиме е така за спорта и да ги сравним с имот в София на подобна цена

Налапали сте се с борсови лафове като патета с топли лайна а и през ум не ви минава че и всички останали дето си губят парите по борсите са ги чели същите книжки - Печелят от борсите тия 10% дето правят това дето не го пише по книжките

Коментар

По малоумно твърдение за риска от имотите не бях чел даже няма да ти давам и за домашно да си мислиш

Айде много внимателно подбери 10 акции и да видиме догодина по това време как си намалил инвестиционният риск
        Не може да се отрече, че винаги пишеш много аргументирани мнения. След тази сериозна обосновка чак започнах сам да не си вярвам. Даже ако добавиш още няколко определения като "малоумно" направо ме разгромяваш.

Правилното подбиране на акции означава такива, които са отрицателно корелирани. Така може да се постигне по-малък общ риск (доколкото е възможно). Например, защото те са многосекторни.
        Имотите пък са положително корелирани по между си, което би довело до по-висок общ риск на портфейла, отколкото е сборът от рисковете на отделните имоти.

Коментар

И Боби по нагоре ти е отговорил за риска и тн

В неговият случай той купува с кредит - Не знам сега дали преди акт14 ще му отпуснат кредит но дори и да му отпуснат риска не е оправдан

На зелено с кредит е изключително рисковано защото една грешна стъпка може да потопи всичко
          Прочетох какво е написал Боби и схващам позицията на хората - депозити или имот.
          Явно Митко купува с кредит. И аз не бих влизал в спекулативни сделки с кредит.

Коментар

• Първоначално изпратено от end1dream Разгледай мнение

Аз не съм купувал, но най-вероятно си прав... Един познат наскоро ми сподели как след такава покупка на хората дошли и им взели имота, защото земята под него не била тяхна.
            Това са приказки от градски легенди

Не е задължително да притежаваш земята за да притежаваш постройката върху нея

ЧСИ-то няма как да продаде нещо за което няма документи

Вероятно им е продал това за което има документи, а те са си мислели че ще придобият всички построени в имота неща

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение

Олеле, минавал съм там. Абсурдна локация не бих си купил там. Джони нещо от толкова търсене си прегрял ми се струва. Това там е в най-гадната и забутана част където минаваха влаковите линии на гара пионер.
              Сега не казвай, че ти си купил на по-добра локация от тази.
              Знаеш, на кварталите Изгрев и Изток не съм особен фен, ако става нещо по тези места то е на първа линия с гората - при всички положения е по-добро мястото отколкото новопостроения кич по ул. Тинтява. Естествено не може да се сравнява с любимия ми район около Ю. Парк, но то кое ли място в София може...

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
                Ето това е вече оферта.За половината имот обаче.Кой ли би купил половин идеална част от ЧСИ?
                Мястотое идеално - първа линия до гората.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...e8w&f1=3&fe7=1
                Олеле, минавал съм там. Абсурдна локация не бих си купил там. Джони нещо от толкова търсене си прегрял ми се струва. Това там е в най-гадната и забутана част където минаваха влаковите линии на гара пионер.

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

Ти може да кажеш и дали ябълката или крушата е по-хубав плод. Само че няма еднозначен отговор.

Портфейл от n на брой добре подбрани акции може да намали общия инвестиционен риск. Портфейл от n на брой имоти (от какъвто и да е вид) увеличава инвестиционния риск на портфейла и той е по-висок от рисковете за отделните имоти. Защо е така ще ти го оставя за домашно. Ако не можеш да откриеш отговора, ще ти го кажа.
                  По малоумно твърдение за риска от имотите не бях чел даже няма да ти давам и за домашно да си мислиш

Айде много внимателно подбери 10 акции и да видиме догодина по това време как си намалил инвестиционният риск

Коментар

Аз бих купил, стига да преценя че си заслужава специално за този дето си пуснал линк не бих

Купуването на идеални части е добър вариант да постигнеш добра цена но трябва да знаеш какво правиш за да не ревеш после
                    Аз не съм купувал, но най-вероятно си прав... Един познат наскоро ми сподели как след такава покупка на хората дошли и им взели имота, защото земята под него не била тяхна.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Доколкото разбирам, схемата е такава: вкарваме с ремонта и таксите 200 000 лв и очакваме от наем 7 000 лв на година. 3% доходност без да отчитаме данъците и капиталовата.
                      Ти се притесняваш от зеленото, но аз приключих едната си сделка, като продадох преди Акт 15 и имам 50% възвращаемост на вложението за 2г. и 3м. С тези 100000 евро можеш да участваш в две или три такива сделки при различни инвеститори, за да минимизираш риска и дори един да изгърми от трите пак ще е по-доходно, при 2 - не. А в последния апартамент сметката ми е още по-добра, ама да не дразня излишно, пък и съм далече от изход при нея. Но все пак ти явно не искаш да поемаш почти никакъв риск. Предполагам, може би правилно решение в твоя случай.
                      И Боби по нагоре ти е отговорил за риска и тн

В неговият случай той купува с кредит - Не знам сега дали преди акт14 ще му отпуснат кредит но дори и да му отпуснат риска не е оправдан

На зелено с кредит е изключително рисковано защото една грешна стъпка може да потопи всичко

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
                        Ето това е вече оферта.За половината имот обаче.Кой ли би купил половин идеална част от ЧСИ?

Аз бих купил, стига да преценя че си заслужава специално за този дето си пуснал линк не бих

Купуването на идеални части е добър вариант да постигнеш добра цена но трябва да знаеш какво правиш за да не ревеш после

Коментар

• Ето това е вече оферта.За половината имот обаче.Кой ли би купил половин идеална част от ЧСИ?

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

600 лева макс.- зависи от ремонта и обзавеждането. Даже 500- 550 е по- реалистичния вариант. И това е от малкото които въобще могат да се мислят. Другия вариант е ново на чертеж и да загробиш едни пари за няколко години без приход и да се надяваш, че всичко ще е ок накрая
                            лично аз предпочитам варианта със зеленото
                            и молитва всяка вечер пред скицата преди лягане.
                            а на празници и задушница я нося да я освещава попа в младост 3
                            Last edited by ratten; 05.01.2022, 14:30.
                            препоръка е

Коментар

Най вероятно има аз висок блок с малки асансьори не съм виждал но пак си е загуба на време да се кандилкаш до 14-ти етаж и за всяко нещо дето си забравил да да тръмбоваш нагоре надолу

Отделно да не ти казвам как ще те гледат съседите на кръв като товариш торбите с теракола в асансьора
                              ...точно, аз когато правих ремонт на апарта в Докторска метях стълбите след всяко носене на строителни отпадъци или материали. И то 2 етаж. А тревожни съседи все гледаха да се уверят че няма да бутна сградата чрез избиване на някоя стена или недай боже колона.
                              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Доколкото разбирам, схемата е такава: вкарваме с ремонта и таксите 200 000 лв и очакваме от наем 7 000 лв на година. 3% доходност без да отчитаме данъците и капиталовата.
                                Ти се притесняваш от зеленото, но аз приключих едната си сделка, като продадох преди Акт 15 и имам 50% възвращаемост на вложението за 2г. и 3м. С тези 100000 евро можеш да участваш в две или три такива сделки при различни инвеститори, за да минимизираш риска и дори един да изгърми от трите пак ще е по-доходно, при 2 - не. А в последния апартамент сметката ми е още по-добра, ама да не дразня излишно, пък и съм далече от изход при нея. Но все пак ти явно не искаш да поемаш почти никакъв риск. Предполагам, може би правилно решение в твоя случай.
                                Сравняваш ябълки с круши. Хората си правят друга сметка - сравняват с безрисково вложение като например депозит. 3% доходност е доста повече от 0, нали? Отделно капиталовата доходност.
                                Преди 15 години имаше сериозни мнения, че доходността от имот трябва да е поне 10% годишно, и се даваха за пример банки като КТБ които даваха дори повече от 10% лихва...

Коментар

Working...
                                X