IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Преди 5 години апартамент в център беше 2К€ на квадрат. При 700€ наем ти е 6% бруто доходност. Ето така. Аз купих 2019 малък апартамент 45 кв м за 61К€. С придобиването отиде на 62500€. Купих го с наемател. Наема ми беше в началото едва 580 лв. Сега е 650 лв. Демек 330€. Пак над 6% брутна доходност.
    Тия в центъра за 2к бяха като да влезнеш с чука и да блъскаш без да гледаш. Като им направиш ремонт за оше 100к и вече и ставаше 3к на м2. Ма зарежи празни приказки, на тоя 62к, колко си прибрал от наеми за последните 5 години и колко си вложил за ремонти ? Къде е бил тоя наем от 580 лева 2019 за 120к лева апартамент ? Това е 6 евро на м2 бе човек. 2019! Ти съсем ме взе за мезе.
    Last edited by segato; 10.09.2024, 23:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Шо да сме в състояние? Няма пилета ли ? Между другото колко вида пилета има в България ?

Колко ти е голяма фамилията ?

За каферобота ... абе к'ви са тия сложни думи бе. Питах те за кафемашина. Узря ли да я постнеш ? Айде цяла година мина откак те питах. Ако беше истински инвеститор и да не си имал щеше да купиш една да ми натриеш носа.
      Аз лични снимки не пращам на случайни хора, камо ли на случайни кравари, дето са решили да си врят носа в Родината ни, след, като са се усетили, че са лузъри в Кравария след десетки години!

Коментар

Някой от тия дето можете да водите разумен разговор може ли да направи примерна сметка как в България се купува един апартамент и носи приходи от наем ? Ако може все пак да не давате примери от рода на баща ми беше в ЦК и му дали 5 апартамента в Изток за без пари и аз сега ги давам под наем за 1000 лева и правя 5к лева на месец. Джонката ако беше тук щеше да ви скъса на сложната лихва , ма аз съм найс и първо ще ви изслушам.
        Като начало айде дайте пример за апартамент купен в последните 5 години.
        Преди 5 години апартамент в център беше 2К€ на квадрат. При 700€ наем ти е 6% бруто доходност. Ето така. Аз купих 2019 малък апартамент 45 кв м за 61К€. С придобиването отиде на 62500€. Купих го с наемател. Наема ми беше в началото едва 580 лв. Сега е 650 лв. Демек 330€. Пак над 6% брутна доходност. А този наем е нисък. При смяна на наемател цената няма да е същата.
        Но изчисляването на доходност би трябвало да е към текущата цена на имота, а не за колко си го придобил. Така съм съгласен че доходността изостава. Важно е в случая къв ти е наемателя, читав ли е, пази ли, поддържа ли. Това е важно. Аз съм доволен от този, смени си матрака и ми каза, повика поддръжка на климатика, на механизмите на дограмата и покривните прозорци Делукс и пр. Ето такъв наемател се пази. Не съм спал аз на матрака та да му купувам аз, нали така. И той сам и предложи де, прави му чест.
        А с гаража магазин за 34К€ и наем от 800 лв в момента дума няма да отварям.
        Last edited by bulgarian lev; 10.09.2024, 22:59.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Не, не е вярно. Не е вярно, че притежавам каферобот, не е вярно, че съм придобил ваканционен имот в който почива цялата ми фамилия по два пъти лятос, не е вярно, че сега съм на позиции с бързо ликвидни, повече от момента преди да го купя. Все проблеми....

ПП Днес сготвих пилешка супа, вие в Америка в състояние ли сте да си сготвите пилешка супа?
          Шо да сме в състояние? Няма пилета ли ? Между другото колко вида пилета има в България ?

Колко ти е голяма фамилията ?

За каферобота ... абе к'ви са тия сложни думи бе. Питах те за кафемашина. Узря ли да я постнеш ? Айде цяла година мина откак те питах. Ако беше истински инвеститор и да не си имал щеше да купиш една да ми натриеш носа.
          Last edited by segato; 10.09.2024, 22:53.

Коментар

Смятай с Еврозоната какво ще се случи. Върхът на цените от 2017 според нашите анал-изатори ще бъде абсолютно дъно за следващите поне 10 години.
            Цените от 2017 може да не се върнат ма и вие слагате много надежди в еврозоната. Какво толкова ше стане положително за имотите като влезнем в еврозоната ? Прането на пари ше се затрудни, ежедневните разходи ше се вдигнат, цените и сега са си в евро, промяна от превалутиране не се очаква. Даже може да се окаже че една камара хора чакат еврозоната да обърнат обратно тухлите в кеш и да полетят волни кат птички с легални евра из Европата. Като ви гледам всичките ви надеждици са свързани с идването на чужденци. Е какво им пречи да дойдат сега ? Ни виза им трябва ни нишо. Ма да не се окаже че като дойдат почнат да питат ма как това е 100 м2 като при нас е 70 м2. Ти ходи му обяснявай как си е купил стълбише за 4к м2. Някой може ли да предположи как ше реагира пазара ако изведнъж ФОМО инвестититорите се усетят че пакета захар който са си купили на далавера всъшност е по-евтин зашото е 700 грама вместо 1кг ?

Коментар

Ай стига бе, верно ли ?
              Не, не е вярно. Не е вярно, че притежавам каферобот, не е вярно, че съм придобил ваканционен имот в който почива цялата ми фамилия по два пъти лятос, не е вярно, че сега съм на позиции с бързо ликвидни, повече от момента преди да го купя. Все проблеми....

ПП Днес сготвих пилешка супа, вие в Америка в състояние ли сте да си сготвите пилешка супа?
              Last edited by Bailor; 10.09.2024, 22:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

Личи си че не си помирисвал бизнес.

По-добре наблегни на академичния живот
                Ти имаш ли бинес дет прави 10% на месец или ЕЖК на Женски пазар?Ако имаш сподели какъв е бизнеса .Колко си инвестирал и колко си спечелил и за какъв период.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Какво ти се иска на теб и каква е реалността, са две различни неща. Истината е, че последните ми два потребителски са топ в десетката и трябва да се изучават от преподаватели по финанси. Ще продам договорите с Алианц банк и последния с ЦКБ за скромните 600 000€ , все пак пишем за сериозен финансов опит в интерес на клиента, което банките се опитват да избегнат. Приеми, че е същото, дето трезори приемат на работа експерт-касорарбивач, често се случва...
                  Ай стига бе, верно ли ?

Коментар

К'во общо има международната "конюнктура" ? Ако България беше нормална страна като Чехия, Полша или Унгария.нямаше да има такъв див имотен hype , лихвите сега шяха да слизат от 6-7% на 5%, а имотите шяха да са 30-50% надолу за последните 2 години предвид че нито като доход нито като растеж можем да се сравняваме с тях. За ЕЗ въобше не говоря. Като се изперат кинтите, ако някога се случи, ще почнем да реагираме на "конюнктурата".
                    Какво ти се иска на теб и каква е реалността, са две различни неща. Истината е, че последните ми два потребителски са топ в десетката и трябва да се изучават от преподаватели по финанси. Ще продам договорите с Алианц банк и последния с ЦКБ за скромните 600 000€ , все пак пишем за сериозен финансов опит в интерес на клиента, което банките се опитват да избегнат. Приеми, че е същото, дето трезори приемат на работа експерт-касорарбивач, често се случва...

Коментар

Нищо не абарисва. Явно е зелен мноо. И като рекъл отрицателна доходност. В Милениума има наеми по 10К€. Да, това не е масов наем и наем огледало на пазара. Но на цените напълно отговаря. Той гледа наемните нива на бачкерите в копторите на Лулин и Надежда.
                      Някой от тия дето можете да водите разумен разговор може ли да направи примерна сметка как в България се купува един апартамент и носи приходи от наем ? Ако може все пак да не давате примери от рода на баща ми беше в ЦК и му дали 5 апартамента в Изток за без пари и аз сега ги давам под наем за 1000 лева и правя 5к лева на месец. Джонката ако беше тук щеше да ви скъса на сложната лихва , ма аз съм найс и първо ще ви изслушам.
                      Като начало айде дайте пример за апартамент купен в последните 5 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Точно поради такива писаници не ми се чете този форум. Масово не се разбира за какво иде реч, но пишем все едно ни е ясно всичко. Ужас !
                        Когато не разбираш какво правиш, защо го правиш и къде е естествено и да губиш, 34 % дори ми се виждат малко
                        Дори не ти е ясно защо има НИ ,които не се използват сега ,а им се плащат данъци и такси. Няма място дори за разумен разговор !!!
                        Нищо не абарисва. Явно е зелен мноо. И като рекъл отрицателна доходност. В Милениума има наеми по 10К€. Да, това не е масов наем и наем огледало на пазара. Но на цените напълно отговаря. Той гледа наемните нива на бачкерите в копторите на Лулин и Надежда.

Коментар

• Мибова, питам за златото, тясно свързано с всички активи, тенденции, и косвено с имотите. Не знаех че е спам. Като искаш трий, писах преди седмици че имотите не е задължително вечно да се предлагат в евро например. Въпросът е риторичен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение
                            То хиляди и милиони евра фърчат, то крипто, акции, сделки, бизнес, печалби, коли, маникенки, италианки. И накрая-жилищата кофтори щот не можем да си купим )) мамини душици..
                            Да де, коли. Ей го монакския ти колега :
                            https://youtu.be/R0jwtDCPXGU?si=OIyxyQDVsaaoDDb9&t=2120

Или да не си като жена му, директорка на рецепционистките ?

Коментар

И сега има много чужденци. 30% от персонала в Албена са от Бангладеш,Непал и подобни. За едно лято се научиха и сега стоят 2-3 седмици и духват на Запад. На някои май им прибират паспортите, уж на сухранение, и те ги зарязват, което е странно зашото доколкото знам имат Шенгенски визи. Тия чужденци не са баш от потенциалните наематели. Плащат им минимална заплата и им дават легло в стая с 4-8 човека, понякога си го и плащат. Никой няма да им даде апартамент под наем зашото едно че нямат пари, второ могат да напуснат дето се виока през нощта, трето за една седмица всичко ше се усмърди на къри и съседите ше убият лендлорда с камъни а апартамента трябва да се изчегърта до тухла да се махне миризмата. Вероятно хотелиерите ше си направят някаква организация която да вкарва работна ръка и ше построят общежития за тях, както бяха едно време виетнамците. Ако хотелиерите не се организират ше се появат индийски фирми посредници , които ше поемат настаняването, ше им плашат заплатите и ше отдават работниците под наем на хотелите. Нишо ново под слънцето.
                              Киргистан. От там бяха в Албена. Говорят руски прилично повечето. Не е ключа да подсигуряваме наеми на тях, да, в цял свят има работна ръка и от Бангладеш, и от Шри Ланка, и от Филипините. Спят си в общежития.
                              Селена го написа. Трябва да дойдат други чужденци, а в София вече има. Морето още им е втора грижа.
                              Last edited by bulgarian lev; 10.09.2024, 20:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Берти, щем не щем, ще ни понапълнят и нас с таганайци, пърдон … “наематели”.

В момента, в който леко си стегнем държавата ще има поток от всякакви желаещи.
                                И сега има много чужденци. 30% от персонала в Албена са от Бангладеш,Непал и подобни. За едно лято се научиха и сега стоят 2-3 седмици и духват на Запад. На някои май им прибират паспортите, уж на сухранение, и те ги зарязват, което е странно зашото доколкото знам имат Шенгенски визи. Тия чужденци не са баш от потенциалните наематели. Плащат им минимална заплата и им дават легло в стая с 4-8 човека, понякога си го и плащат. Никой няма да им даде апартамент под наем зашото едно че нямат пари, второ могат да напуснат дето се виока през нощта, трето за една седмица всичко ше се усмърди на къри и съседите ше убият лендлорда с камъни а апартамента трябва да се изчегърта до тухла да се махне миризмата. Вероятно хотелиерите ше си направят някаква организация която да вкарва работна ръка и ше построят общежития за тях, както бяха едно време виетнамците. Ако хотелиерите не се организират ше се появат индийски фирми посредници , които ше поемат настаняването, ше им плашат заплатите и ше отдават работниците под наем на хотелите. Нишо ново под слънцето.

Коментар

Working...
                                X