Първоначално изпратено от manyyy
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Да ти кажа разписват се на толкова , но взимат х10 предимно !
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Да ти кажа разписват се на толкова , но взимат х10 предимно !
Говоря за редови лекари със специалност плюс преподавателски и други до към 2 к.
Има и такива , които се разписват , както казваш Х 10
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Лекари вече купуват извън София ,щом докторите вече не могат да си позволят софийски имоти,за какво говорим ?
Има и доста ИТ,та във форума които също открито казаха че нямат пари вече за тези ценови нива.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от manyyy Разгледай мнение
Бедата е че има Здравни специалисти в УМБАЛ-и с трудово възнаграждение малко над минималната заплата.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Лекари вече купуват извън София ,щом докторите вече не могат да си позволят софийски имоти,за какво говорим ?
Има и доста ИТ,та във форума които също открито казаха че нямат пари вече за тези ценови нива.
Бедата е че има Здравни специалисти в УМБАЛ-и с трудово възнаграждение малко над минималната заплата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
В момента 100% от обявите са надценени. И това се признава дори от повишителите. Същевременно тръбят как имотите били достъпни и евтини, но никой не може да посочи дори една нормална оферта.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
... или се пускат подобни фиктивни оферти, за да надуват "средната цена" на извадката!
"Колко е справедливата цена" - ако ще го купуваш, за да го рентваш - това нещо няма изплащане!
Дори да ги имаш кеш - колко време ще избиваш 460 хил. лв. - !?! - при наеми 600-800 лв. !
(с всичките му амортизации и разправии с наематели)
Наемите с годините - Ок, ще се качат, но ако го вземеш с ипотека - тя и лихвата може да скочи.
Това нещо не го виждам да се изплати?
За живеене пък абсурд - 50 год. блок да налееш тия пари...
За мен и в двата случая НЕ СТАВА!
Реално и 80 хил.евра са му много.
p.s.
Аз съм си разработил собствен калкулатор и мога да ти кажа по 4 различни показателя какъв % му е надценеността! Ако приемем, че дохода ти се движи м/у 5 и 6 хил. лв. чисто - усреднената балонизация излиза малко над 400% !!! Ако пък гледаме само наемните нива - балонизацията е 6.4 ПЪТИ! Излиза, че за да се изплати са му нужни 767 месеца!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от manyyy Разгледай мнениеА какво се случва с подобни имоти. Стоят с години докато цените наваксат исканото или…
Просто си мисля, че някой хора са скъсали връзка с действителноста.
Колко е справедливата цена на подобен имот в момента според теб/ вас коментиращите…
"Колко е справедливата цена" - ако ще го купуваш, за да го рентваш - това нещо няма изплащане!
Дори да ги имаш кеш - колко време ще избиваш 460 хил. лв. - !?! - при наеми 600-800 лв. !
(с всичките му амортизации и разправии с наематели)
Наемите с годините - Ок, ще се качат, но ако го вземеш с ипотека - тя и лихвата може да скочи.
Това нещо не го виждам да се изплати?
За живеене пък абсурд - 50 год. блок да налееш тия пари...
За мен и в двата случая НЕ СТАВА!
Реално и 80 хил.евра са му много.
p.s.
Аз съм си разработил собствен калкулатор и мога да ти кажа по 4 различни показателя какъв % му е надценеността! Ако приемем, че дохода ти се движи м/у 5 и 6 хил. лв. чисто - усреднената балонизация излиза малко над 400% !!! Ако пък гледаме само наемните нива - балонизацията е 6.4 ПЪТИ! Излиза, че за да се изплати са му нужни 767 месеца!Last edited by Julius_BG; 04.04.2022, 23:24.
Коментар
-
-
https://trafficnews.bg/plovdiv/spria...lastta-241106/
Всички 17 общини в Пловдив отчитат спад в населението !
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Луди за връзване. Казва ти го човек който познава цените и не мисля че ще паднат, просто това е надценено за изриване жилище което стъпва на 3500 на метър след убийствения ремонт.
Просто си мисля, че някой хора са скъсали връзка с действителноста.
Колко е справедливата цена на подобен имот в момента според теб/ вас коментиращите…
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Айде няма нужда да се омесват с вас, добре си им е на децата ми в Германия
Вие плащайте кат алтави, аз тва на камиларя от години му го говоря. Държавата не мандръса, освен като си куха лейка - аз примерно ще платя НУЛА данък при прехвърляне на имотя си в немскоПовтори да го запомня, моля.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеДаже квадратурата е с 5кв.м. повече!
А наема 3 пъти по-малък от потенциална ипотечна вноска!
След 30 год. туй чудо може да е станало за събаряне, а то едва ще е изплатено?!?
п.с.
Знам я улицата - мой познат държи школа точно на Пчела... отсреща имаше някакво фантастико мисля?
Естествено, справедливата му цена е 800Е/кв.м. и не 2700.
Коментар
-
Първоначално изпратено от manyyy Разгледай мнениеКакво мислите за подобни оферти?
Ама честно без пристрастия като условно повишители или понижители.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...npv&f1=1&fe7=1Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
Коментар