IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

В Софето всички били на 5К левчета, а 10-15К заплати не били пари. Ама апартите требвало да са по 1000€ метъра, а в прованса по 600-700. Та да може всеки да захлупва без проблеми. Чудя им се, уж имат икономическа мисъл, а поддържат утопии в които и те самите едва ли вярват. Как би станала тая работа. Ми аз не съм минавал през последните 10ина години 17К лева, а захлупих 10 имота. И то съм ги пипал извън страната.
    Като спрат да раздават банките ипотечки на прошляците под 5к (не че тези с 5к-15к са кой знае какво), ще станат 1000 и още как.
    В София на 5к+ са все още не повече от 5% от всички, за огромна жалост на Бонка и брокеразите.

А ти - тези боклуци из Пуевен трябва да ги броиш като отрицателни ( минус едно на парче), не като положителни бройки.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Бря, еврото купувало 90% по-малко злато отколкото преди 25 години. А дали прости може да сравни цената на златото...
      Боньо, не ме занимавай с ваш'те евро-?ейски валути...
      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

5-10k не са пачка точно колкото 500к не са много за апартамент. Свиквай, Жонка, и се запасявай с лубриканти че повечко клиенти ще трябва да обслужваш.

пп едно птиченце ми каза че не си АйТи експерт, още по-малко ЕйАй. Специалността ти била ГейАй
        В Софето всички били на 5К левчета, а 10-15К заплати не били пари. Ама апартите требвало да са по 1000€ метъра, а в прованса по 600-700. Та да може всеки да захлупва без проблеми. Чудя им се, уж имат икономическа мисъл, а поддържат утопии в които и те самите едва ли вярват. Как би станала тая работа. Ми аз не съм минавал през последните 10ина години 17К лева, а захлупих 10 имота. И то съм ги пипал извън страната.
        Last edited by bulgarian lev; 13.10.2024, 13:12.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Това ваш'то гейро каква валута е? Някой знае ли що се срива и спихва така ?
          Бря, еврото купувало 90% по-малко злато отколкото преди 25 години. А дали прости може да сравни цената на златото в долари сега и през 1999? А в рубли как е?

Коментар

5-10k не са пачка точно колкото 500к не са много за апартамент.
            Това ваш'то гейро каква валута е? Някой знае ли що се срива и спихва така ?

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Хаха, пачка...5-10к и то в лева каква пачка са бре? Аз да не съм някой заблуден ипотекар?
              Бонке, гледай си клиентите и не забравяй да се подмиваш преди всеки от тях. Тук ти е силата, ИТ-то и и финансите ги остави на специалистите..
              5-10k не са пачка точно колкото 500к не са много за апартамент. Свиквай, Жонка, и се запасявай с лубриканти че повечко клиенти ще трябва да обслужваш.

Last edited by RUBLA; 13.10.2024, 13:53. Причина: Не е по темата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
                Нищо нереално няма в цените и няма как те да бъдат завишавани в пазар, където има изключителна конкуренция във всички посоки в сектора. Няма никакво основание да се счита, че някой някъде се опитва да завишава цените. Цените на имотите са отражение на цялостната икономическа ситуация в страната. Това заяви пред БНР Добромир Ганев от Националното сдружение "Недвижими имоти".

https://novini.bg/bylgariya/ikonomika/870976

Тоест и 2025 ще мине в същия тренд, не виждам банките да са променили нещо засега в кредитирането.

Коментар

Жонка, твоите ИТ познания са по-малки от тези на кавръков. Ама и ти като него умираш от злоба към програмистите. Ми да беше учил, бе, и ти щеше да правиш пачка.
                  Хаха, пачка...5-10к и то в лева каква пачка са бре? Аз да не съм някой заблуден ипотекар?
                  Бонке, гледай си клиентите и не забравяй да се подмиваш преди всеки от тях. Тук ти е силата, ИТ-то и и финансите ги остави на специалистите.

Относно ИТ-познанията ми не се притеснявай - вече намалихме персонала с 20% (в БГ с 90%), предстои още. Различните AI модели дават различно качество, но като цяло един опитен програмист (който да дава задачите, да конролира процеса и да нарежда/оправя някои дребни тънкости) плюс AI вършат точно толкова работа, колкото екип от 5-6 човека. Тепърва нещата ще се подбряват много. Свърши се тая - разни завършили социология да карат една година Софтуни и после залатка 5к. Забрави за тях като клиенти и им кажи да се готвят за ЧСИ-то още от сега, ако вече са се набълбукали с ипотечка.

И да, глад за специалисти винаги ще има, но само за най-добрите. В БГ те се броят на пръсти - първо защото унивеситетите и разните Софтунита бълват пълни некадърници само с базови теоретични познания и второ - заради факта, че БГ е с изчезващо население. От Азия идват тълпи високообразовани млади хора, изключително трудолюбиви и нахъсани, които са с много по-ниски претенции. Никакъв шанс за БГ ипотекарчето в дългосрочен план.
                  Last edited by ejonny2376; 13.10.2024, 10:23.

Коментар

ПС:
                    Чат жи пи ти-то вече спокойно може да замести не само "жуниърите", а и "мидълите". Един опитен програмер + чат жи пи ти е по-продуктивна комбинция от 1 опитен и 5-6 малоумника от Софтуни. Като сметнем и факта, че всичкото новоназначен програмер е с имена от рода на "Прадхамаммрамеш Раджали", бъдещето на Ганьо и в този отрасъл отива на кино много много скоро. Лошото е, че един гвоздей не могат да забият повечето, не ги виждам какво ще правят.
                    Жонка, твоите ИТ познания са по-малки от тези на кавръков. Ама и ти като него умираш от злоба към програмистите. Ми да беше учил, бе, и ти щеше да правиш пачка.

Коментар

• Нищо нереално няма в цените и няма как те да бъдат завишавани в пазар, където има изключителна конкуренция във всички посоки в сектора. Няма никакво основание да се счита, че някой някъде се опитва да завишава цените. Цените на имотите са отражение на цялостната икономическа ситуация в страната. Това заяви пред БНР Добромир Ганев от Националното сдружение "Недвижими имоти".

https://novini.bg/bylgariya/ikonomika/870976

Коментар

• В София не знам, ама гледам най-чистото прасе в задния двор на село. Пътят на доставка е 10 метра
                        Втори животновъд в темата.Много селскостопански взе да става този форум.А уж имотаджии милиардери.
                        Един съвет.Наеми на радомирския колибата и гледай там 5-6 прасета.По-близко ще ти е до СФ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
                          Не само германци, португалци и испанци, отдавна бачкат за нас. Дори от Нова Зеландия идват тук.
                          Верно ли. Колко милиона са?
                          Не е учудващо,че с радка си пасвате

Коментар

Това е друго нещо. Но не всеки има такива възможности.
                            Хеле пък Ратко, в гетата из Младостите.
                            Из Младост още щъкат кози, особено към околовръстното, сигурно вече са диви. Сега там е бизнес парк. Колко му е Ратко да хване една в обедната почивка, да я отнесе вкъщи и да си направи пастърма. Има възможности, макар и малко по-нетривиални. Но то пък не може всичко да е по някакъв всекидневен наратив.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

В София не знам, ама гледам най-чистото прасе в задния двор на село. Пътят на доставка е 10 метра. Хладилник нямам. Сушим мръвките под стряхата. Бутовете висят и вятърът ги жули, после кълцаме от тях цяла зима. Едни италианци чули и идват да си купят. Викат - такова прошуто не сме яли. Какво прошуто, бе, викам - елате да видите каква кочина е.
                              Това е друго нещо. Но не всеки има такива възможности.
                              Хеле пък Ратко, в гетата из Младостите.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

В София не знам, ама гледам най-чистото прасе в задния двор на село. Пътят на доставка е 10 метра. Хладилник нямам. Сушим мръвките под стряхата. Бутовете висят и вятърът ги жули, после кълцаме от тях цяла зима. Едни италианци чули и идват да си купят. Викат - такова прошуто не сме яли. Какво прошуто, бе, викам - елате да видите каква кочина е.

Коментар

Working...
                                X