Първоначално изпратено от acen1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
То това може спокойно да извадиш 30-40% от квадратурата, някои "стаи" са от край до край скосени тавани. Иначе мога в София, квартал Бояна да ти снимам полуразрушени подобни инвестиции. От десет години поне са построени и никой не ги поглежда, няколко такива имам наоколо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнениеАхахахха... ми нормално в прерията да са по-евтини от София
В една кланица в испанска провинция най ниската заплата е над 1200 евра,провинция в Испания ,ти ми говориш за САЩ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
То това може спокойно да извадиш 30-40% от квадратурата, някои "стаи" са от край до край скосени тавани. Иначе мога в София, квартал Бояна да ти снимам полуразрушени подобни инвестиции. От десет години поне са построени и никой не ги поглежда, няколко такива имам наоколо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеЕй тези котури, стоят от 10 години. В началото бяха на 1500 евра. От тогава само свалят цените, но никой не ги иска. Ако някой има желание, мога да ги снимам да видите на какво приличат в момента. Пълна разруха, скоро ще се срутят. Пазарът е пълен с боклуци, които не струват и 100 евро!
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...3uj&f1=1&fe7=1
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Направи си сметката щом в Средния запад цените са по ниски от софийските
- 2 Харесвания
Коментар
-
Нз дали някой забелязва, но сезоът вече под 2 месеца! Април и май са дъждовни и студени, юни до 15-20 ти също. Сезонът е само юли и август. Ако някой разчита да отдава под наем, да се замисли, дали може да си избие увеличените разходи по подръжка и ремонт за изключително скъсения сезон. Мои познати вече спряха да отдават, защото наемателите искат да наемат само за тези 2 месеца х 1200 лв. като само подръжката му е 90 лв на месец - целогодишно!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ей тези котури, стоят от 10 години. В началото бяха на 1500 евра. От тогава само свалят цените, но никой не ги иска. Ако някой има желание, мога да ги снимам да видите на какво приличат в момента. Пълна разруха, скоро ще се срутят. Пазарът е пълен с боклуци, които не струват и 100 евро!
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...3uj&f1=1&fe7=1
Коментар
-
Първоначално изпратено от manyyy Разгледай мнение
А за България според теб какво ще се случи с пазарът на НИ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНе знам колко съм успял и колко - не.
Има хора изобщо не бачкат, за тях със сигурност не съм успял!
Ама ако взема, че я докарам до там изобщо да не бачкам... не знам дали ще ми хареса??
То не е една беля, хаха...
И... ся... к'о викаш... кленовите листа затъват, американците - не?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнениеРадвам се за теб.успял си!браво.
. Баба ми викаше "за лудо работи,за лудо не стой" ...
Има хора изобщо не бачкат, за тях със сигурност не съм успял!
Ама ако взема, че я докарам до там изобщо да не бачкам... не знам дали ще ми хареса??
То не е една беля, хаха...
И... ся... к'о викаш... кленовите листа затъват, американците - не?
Коментар
-
Първоначално изпратено от manyyy Разгледай мнение
А за България според теб какво ще се случи с пазарът на НИ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Чужденците, може и да ги дават и 2 за лев, само при иницииране на рвфврендум за излизане от ес и нато, без значение резултата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТочно така - даже по 149 ги чакахте...... ама рекох малко да ти спестя срамЪ.
Е - дочакахте ли ги?
п.п.
Малко след 2010 вече спрях да пиша тука, не останаха интересни събеседници...
10 год. не бях писал... и сега не знам защо се разписах.
Явно имам много излишно време през деня.
Ама така съм си подредил нещата, че повече от 4 часа/ден да не бачкам.
Даже има дни за 2ч приключвам, нямам зор да се напрягам повече...
. Баба ми викаше "за лудо работи,за лудо не стой" ...
.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
Терзиев,ме знам защо всички чакате да рухнат имотите в сащ,ама тая криза няма да има нищо общо с предишната.
в сащ няма имотен балон,освен в калифорния.отделно банковата система е в перфектно състояние:
1.в мегаполиси като кливланд ,чикаго,индианаполис,къламбъс и целия мидуест цените са ДВОЙНО ПО НИСКИ ОТ СОФИЯ.
в пустинята,където е най хубавия климат и най голяма локална емиграция,цените са като в София.
2.лихвите ще замразят пазара,спор няма...но няма да има нищо повече от лека корекция.доходността в момента е между 4 и 7 % ,в зависимост от местоположението. И най малкото падане ще привлича кеш инвестотори.
3.в момента заем от 250000 е оскъпен с около 500 на месец повече,което наистина е брутално.ако се превърне вноската отгоре в екуити на 30 годишен заем,тва е се едно се изплаща къща със 100000 долара повече,отколкото миналата година. И в близката година никой няма да тегли заеми....но има едно но.....
. Същото важи и за ипотекарита ,които са заключили на 3 % лихва.те пък са на далавера и ще си стискат имотите..
. В крайна сметка шамарите ше ядат само строителите.новото строителство ще се сгромоляса.
Канада:
Да,там балона е огромен.преди 2 години ви бях писал и защо....
Защото в държави с високо данъчно облагане имотите промениха техния инвестиционен смисъл.от имотен актив се превърнаха в актив за спестяване не данъци....германия е на същото дередже.
За тва и Канада балона гръмна веднага,вместо да се мине през едногодишно замръзване преди рухването,както по принцип става.
. И при вдигането на лихвите умните пари,използващи данъчното скривалище веднага почнаха да излизат.
В Канада очаквам повече от двойно падане ,колкото и абсурдно да звучи....
Виж си кво точно ти траква итиефа.
Дали е резиденшъл риъл естейт, дали е камършъл.....дали е по кейс шилер индекса,дали е строителни компании,а не цени на имоти....
дали е рейтинг фондове.....и най вече дали е в сащ или в канада....
Коментар
Коментар